Koffice 2.2.2

Militarist

Dekan
Katılım
4 Mayıs 2008
Mesajlar
7,620
Reaksiyon puanı
130
Puanları
63
MeLankoLia´isimli üyeden Alıntı
koffice.jpg


Qt Software firmasında Web Toplulukları Yöneticisi olarak çalışan ve KDE ekibine tanıtım ve pazarlama konusunda katkıda bulunan Alexandra LEISSE, KOffice 2.0 sürümüyle ilgili aşağıdaki notları tuttu:

“Bu sürüm, üç yıldır süren KOffice'i Qt 4 ve KDE 4 kütüphanelerine geçirme projesinin bir sonucudur. Ayrıca bu sürümde KOffice uygulamalarının motorları tamamen baştan yazıldı.

Son birkaç yıl boyunca KOffice ekibi kod tabanını kıvrak ve esnek bir şekle sokmak adına çalışmalar yaptı. Amacımız KOffice bileşenleri arasındaki bütünleşikliği arttırmak, işlevlerin tekrarını azaltmak ve yeni özelliklerin bakımını ve gelişimini kolaylaştırmaktı. Ayrıca kullanıcı arayüzünde yeni yaklaşımlara yönelmek ve yeni özelliklere destek veren kullanıcıyla etkileşimi artırmaktı.

KDE 4.0 gibi artık tamamen olgunlaşmış bir altyapıya erişmiş masaüstü ortamına benzer şekilde biz de uzun sürüm silsilerinden sonra Platform Sürümü olarak adlandırdığımız ilk sürümü yayınlıyoruz. Geliştiriciler artık üzerinde uzun yıllar boyu çalışabileceğimiz, esnek ve güçlü bir altyapı oluşturmak üzerine yoğunlaşmış durumdalar.”

Hedef Kitle

"Amacımız şimdiye kadar neler başardığımızın bir önizlemesi olan bir sürüm yayınlamaktı.” diyor Alexandra LEISSE. Bu sürüm temel olarak geliştiricileri, test ekiplerini ve yeni KOffice'in tadına erken bakmak isteyenleri hedefliyor. KOffice 2.0 son kullanıcı için tam anlamıyla uygun değil ve Linux dağıtımlarına öntanımlı ofis paketi olarak sunmamaları tavsiye ediliyor.

Söylenmesi gereken bir başka şey de KOffice 2.0'ın eski KOffice 1.6'nın tüm özellik ve uygulamalarını henüz içermiyor olması. Bu özellik ve uygulamalar, gelecek 2.1 ve 2.2 sürümlerinde geliştirilmiş bir biçimde ve daha etkili olarak geri dönecek.

kword-text.png


Bileşenler


KOffice paketi aşağıdaki uygulamaları içeriyor:

Tablo uygulaması olan KChart bir eklenti olarak kullanılabilecek. Bu da tabloların tüm ofis yazılımlarında dâhili olarak kullanılabileceği anlamına geliyor. Masaüstü veritabanı üreteci Kexi ve formül düzenleyicisi KFormula 2.1 sürümünde yerlerini alacak. Akış çizelgesi düzenleyicisi Kivio'nun henüz bakımcısı olmadığı için ne zaman yayınlanacağı kesin değil.
KOffice 2'nin göze çarpan özellikleri

  • Flake Shapes
KOffice 2.0 paketi, KOffice 1 paketinden daha esnek bir yapıya sahip, bileşenler arasındaki bütünleşiklik daha güçlü ve devrim niteliğindeki Flake Shapes temel konsepti. Bir Flake Shape, bir kare veya daire kadar basit ama bir tablo kadar karmaşık olabiliyor. Flake Shapes ile herhangi bir KOffice uygulaması herhangi bir biçimi kullanabiliyor. Örneğin, KWord'ün içine bitmap grafikler, Krita'nın içine vektör grafikler, Karbon'un içine tablolar gömülebiliyor. Bu esneklik KOffice paketine görülmemiş entegrasyonun yanında yeni uygulamaların kolaylıkla eklenmesine izin veriyor. Bu da demektir ki, kısa zamanda içinde onlarca belki yüzlerce uygulama bulunduran bir ofis paketine sahip olmak, içten bile değil!


karbon-svg-tiger.png


  • Geniş Ekranlı monitörler için tasarlandı
KOffice paketindeki tüm uygulamalar günümüz geniş ekranlı monitörlerine uygun arayüz tasarımına sahip ve bu arayüz bir çalışma alanı ve araçların bağlandığı bir yan çubuktan oluşuyor. Her aracın, bulunduğu pencereden koparılabilir ve tekrar bağlanılabilecek esnekliğe sahip olduğu belirtiliyor. Kullanıcıların arayüz tercihleri kaydediliyor ve bir sonraki açılışta tekrar kullanıma hazır oluyor.

  • OpenDocument biçime tam destek
OASIS OpenDocument (ODF) dosya biçimi, ofis belgeleri alışverişinde kullanılan bir ISO standartı. ODF, haberlerimizde aktardığımız gibi pek çok ülke tarafından ulusal standart olarak seçiliyor ve her geçen ay daha da güçleniyor. KOffice de OpenDocument formatını temel dosya biçimi olarak kullanıyor. Bu da KOffice paketini OpenOffice.org ve MS Office gibi diğer ofis paketleriyle birlikte kullanabileceğinizin garantisini size sunuyor.

  • Platform bağımsız
KOffice paketi KDE ya da GNOME kullanan tüm Linux sistemlerde, Windows ve Macintosh'larda emrinize amade. Kısa bir süre içinde Solaris de bu listeye katılacak ve diğer Unix türleri için de yakın zamanda kullanıma hazır olacak.





ftp://ftp.kde.org/pub/kde/stable/koffice-2.1.2/koffice-2.1.2.tar.bz2
 

aperon

Doçent
Katılım
3 Mart 2009
Mesajlar
705
Reaksiyon puanı
10
Puanları
0
Koffice 2 senedir opensusenin DVD yerine KDE-Live CD'den yaptığım kurulumlarında hep kurulu olarak gelmekte...
Openoffice'le kıyaslanınca çok daha hızlı esnek olduğunu gördüm ve hiçde başka bir ofise ihtiyaç duymadım...
Yeni suse ile DVDden kurulum yaptığım için tekrar openoffice hazır kurulu geldi ve gayette hızlanmış:)
Ama genede Koffice'i indirip bir deneyin derim...
 

realmanager

Profesör
Katılım
31 Ekim 2009
Mesajlar
3,927
Reaksiyon puanı
99
Puanları
0
149770-2.png


Tüm bileşenleri Genel Kamu Lisansı altında dağıtılan KOffice'in 2.2.2 sürümü duyuruldu. KDE masaüstü ortamı için zengin bir uygulama ve ofis seti sunan KOffice, KDE'den ayrı dağıtılıyor.

Kelime işlemcisi KWord, 100'den fazla matematik formülü içeren hesap tablosu programı KSpread, resim ve etki desteği de olan sunum programı KPresenter, diyagram ve organizasyon şemaları çizmek için geliştirilmiş aracı Kivio, vektör-tabanlı bir çizim programı Karbon14, katman ve CMYK renk uzayı desteği gibi üst düzey yeteneklere sahip profesyonel resim işleme programı Krita, belgelere grafik ekleyebilmeyi sağlayan KChart, profesyonel düzeyde raporlar hazırlayıp basabilme olanağı veren Kugar, tümleşik matematik formül editörü KFormula, tümleşik veri yönetimi uygulaması Kexi, proje yönetimi uygulaması KPlato daha yetkin özelliklerle kullanıcıyı bekliyorlar.

Bilindiği gibi; KOffice, OpenOffice.org tarafından kullanılan OpenDocument dosya biçimlerine tam destek veriyor.Yeni sürümü duyurmaktan mutlu olduklarını ifade eden KOffice ekibi, sürümün öncelikle kimi KOffice bileşenlerindeki hata düzeltmelerini içerdiğinin altını çiziyor. KOffice 2.2.2; 27 dile çevrilmiş bulunuyor. KOffice 2.2.2 hakkında ayrıntılı bilgi edinmek için sürüm duyurusunu ve değişiklikler sayfasını inceleyebilirsiniz. KOffice 2.2.2 2.2.1 edinmek için aşağıdaki linklerden yararlanabilirsiniz.

2&D Bilgisayar - KOffice 2.2.2
 

N3CAT1

Dekan
Emektar
Katılım
20 Nisan 2008
Mesajlar
6,609
Reaksiyon puanı
144
Puanları
63
OpenOffice mi daha iyi yoksa bu mu?
 

realmanager

Profesör
Katılım
31 Ekim 2009
Mesajlar
3,927
Reaksiyon puanı
99
Puanları
0
Openoffice.org şu an daha iyi
Mesela Microsoft doc dosyalarını desteklemiyor sadece open document odf destekliyor.
Ayrıca fonksiyonalite olarak daha kısıtlı.

Ancak daha hızlı, daha sade, daha şık.
KDE'ye yakışır biçimde tam mühendis tasarımı, herşey yerli yerinde.
Zaten ilerleyen yıllarda kde masaüstü ile varsayılan olarak gelecek.
 

uma350

Profesör
Katılım
15 Ocak 2010
Mesajlar
4,411
Reaksiyon puanı
70
Puanları
0
Sonuçta hepsi microsoft officein alternatifi.İkisinde de çok fazla bişey olmasa gerek..:)
 

realmanager

Profesör
Katılım
31 Ekim 2009
Mesajlar
3,927
Reaksiyon puanı
99
Puanları
0
İlerleyen yıllarda Microsoft Office bunların alternatifi olacaktır :)

Türkiye'de office kullananların %99'u ciddi anlamda profesyonel iş için tasarımlar yaptığı yok zaten.
Ev kullanıcılarının her ihtiyacını karşılar, hem de daha hızlı, şık, sade, az boyut, ücretsiz, açık kaynak
 

rise

Dekan
Emektar
Katılım
12 Ocak 2009
Mesajlar
9,893
Reaksiyon puanı
3,247
Puanları
113
Konular birleştirildi.
 
Üst