Kod Yardımı İsteme Şekli

raxetul

Profesör
Reaksiyon puanı
31
Arkadaşlar. Kod yardımı istiyorsunuz ama size yardımcı olabilecek biz mühendis ya da programcı arkadaşların da birer yoğun tempo hayatı var. Size baştan aşağıya kod yazamayız. Bir "#include <>" bile daha yazamamış olabilirsiniz. Önce internette biraz bakın. Sonra bir şeyler karalayın. Ne bileyim bir main'in içine cout, printf fonksiyonlarını yazın sadece. Sonra ne eksik diye sorarsanız inanın daha fazla yardımcı oluruz. Sadece eksiği hızlıca belirtmek kolay ama bir kodu baştan sona beklemek hem sizi tembelliğe iter hem de bizi isteksizliğe...

VincentVega

Profesör
Reaksiyon puanı
3
Güzel konuya değiniyorsun ancak bizden direk kod yazmamızı bekleyen adamların bu konuyu açıp okuyacaklarını sanmıyorum.

raxetul

Profesör
Reaksiyon puanı
31
Güzel konuya değiniyorsun ancak bizden direk kod yazmamızı bekleyen adamların bu konuyu açıp okuyacaklarını sanmıyorum.

Okumayan da adam gibi cevap almıyor zaten... Yani bir şey kazanmak istiyorsa burayı okur, istemiyorsa öyle bekler durur.

LeaveNhA

Doçent
Reaksiyon puanı
5
Bu konu sabitlere taşınsın, [MENTION=194661]eSa[/MENTION] üstadımmmm. :D

eSa

Dekan
Reaksiyon puanı
352
O tip sorular belirli zamanlarda pik yapıyor. Hani şu ödev, sınav vs. zamanları. Sonra duruluyor yine. Aynı anda 10 foruma birden sorduğundan, soran kişi de arkasını aramıyor.

Hepimiz artık birer sarraf kıvamında olduğumuz için, kişiyi azıcık sıkıştırınca gerçekten ihtiyacı olup olmadığını veya ne kadar zor durumda olduğunu anlıyoruz öyle değil mi? :)

Sabitleyip kimseyi baştan korkutmaya veya çekindirmeye gerek yok. İstedikleri gibi sorabilirler bir sakınca görmüyorum. Ben bu forumdaki herkesin bir şekilde birbirlerine yardımcı olmaya çalışırken keyif aldığını düşünüyorum.

raxetul

Profesör
Reaksiyon puanı
31
Benim sabitlenmesi için bir isteğim yok ancak sabitlemeyi filtreleme aracı olarak görüyorum. Tamam biz kendimiz seçici olarak cevaplar yazıyoruz ancak ilgili bölümde değersiz bir sürü başlık oluyor. Daha önce muhtemelen çözülme uygun benzer örnekler de oluyor ama fazladan açılan başlıklar aramaların verimsizleşmesini sağlıyor. Kaldı ki bir çok insan arama yapınca ilk bir kaç sayfaya bakıyor ancak arkadaşlar hiç bir kod yazmadan çözüm bekleyince bir çok insan "hele biraz kod gönder düzeltelim" dediğinde ilk sayfalar boş yere çözüme odaklı olmayan yazılarla kaynıyor.

Açıkçası iyi niyetle açılan tüm başlıklara da cevap vermek istiyoruz. Arkadaşların bir çoğu ne isterse ve mod onaylarsa o olsun.