Kod bilmeden program yazma hakkında ne düşünüyorsunuz?

dert36

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Android programlamaya merak sarmıştım. Java öğrenmeye yavaş yavaş başladım. Ama youtubede rastgele bir videoya denk geldim. Kod bilmeden bazı siteler aracılığıyla takır tukur uygulama ve oyun yazıyorlardı. Madem kod bilmeden yazılabiliyor bu kadar insan neden kodlama öğreniyor? Kafam çok karışıyor bu konuda. Boşuna mı kodlama öğreniyoruz? İlerde teknoloji daha da gelişir , her insan kendi başına uygulama yazabilecek duruma gelir. Programcılık sektörünün geleceği yok mu arkadaşlar?

bu arada video bu https://www.youtube.com/watch?v=G-pBA_kSJ5c

MR.Anonymous

Dekan
Reaksiyon puanı
498
Kod bilmeden program yazınca iyi programcı olmuyorsun hatta program yazmış ta olmuyorsun. Sıcak bakmıyorum. Boşuna öğrenmiyorsun.

kmurat

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,755
Kokakola gerçekten mutlu etmiyor. Orası sade reklam. Kod yazmadan programlama da gerçekte yok. Appİnventor veya (PC'de) Scratch gibi uygulamalar, bazı hazır şablonlar sunuyor. O şablonlar gereklii kodları içeriyor. Kullanıcı kod yazmak yerine kodu içeren şablonu seçiyor ve arasıra bir şeyler de kullanıcı kendisi (parametreler veya değişkenler) eklemek zorunda kalıyor. Ne yaptığını anlayamayan birisi er veya geç bir yerlerde tıkanıyor. Scratch projelerine bakıldığında da, başarılı projeler çok nadir ve programlama bilgisi olduğu anlaşılan kişiler tarafından eklenmişler. Milyonlarca uygulamanın büyük çoğunluğu birbirlerini taklit veya gerçek anlamıyla çöp.

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Mutlaka denemenizi öneririm. Yeni şeyler öğrenebilirsiniz. Veya aklınızda takılanları önce o şekilde deneyebilirsiniz. Mantık geliştirmek için, bu tür uygulamalar bire bir.

kmurat

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,755
Appsbar'ı denedim (herkes ilk uygulamasına "deneme" adı vermiş, bana bu ismi kullanmama izin verilmedi) Kategoriler ve bu kategoriler içinde hazır şablonlar var ve bir fotograf albümü yapabildim. Herkeste onu yapmış. Akıllı telefonum olmadığı için deneyemedim. Uygulamaların HTML tabanlı olduğunu düşünüyorum. Benimde bir uygulamam var demek isteyenler için güzel bir eğlence. (siz ekliyorsunuz, onlar sizin için işi yapıveryorlar) Uygulamanız hazır olana kadar bir kaç gün geçiyor. Apk dosyasıda halen çıkmış değil. (Albümüm beğenilmemiş olabilir)

andyhertzfeld

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
hybrid app yapabilirsin. HTML CSS Javascript kullanarak. Telerik ve Ionic Framework mevcut. Bunlarla yaptığın uygulama 3 mobil platforma uyumlu oluyor.

Gankmachine

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
Hybrid applicationlar henüz native applicationların önüne geçemedi fakat çok uzun sürecek bir durum değil. Gelelim konuya kod bilmeden yaptığın programın ne kadar senin olduğu tartışılır ayrıca yaptığın programa verdiğin emeğin tadınıda bırakacağını sanmıyorum. Fakat yeni başlayacak arkadaşlar en azından sistemin nasıl çalıştığını öğrenmek amacıyla kullanabilir.

bahridayı

Öğrenci
Reaksiyon puanı
11
Hocam, sana tavsiyem Google Play Store'da bulunan uygulamaları inceleyin. Tahminimce yüzbinlerce çöp uygulama dolu. İnsanlar kodsuz uygulama yaptığını zannedip boşuna 25$ verip üye oluyor, sonrası ise maluum...

Gankmachine

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
Hocam, sana tavsiyem Google Play Store'da bulunan uygulamaları inceleyin. Tahminimce yüzbinlerce çöp uygulama dolu. İnsanlar kodsuz uygulama yaptığını zannedip boşuna 25$ verip üye oluyor, sonrası ise maluum...

Hiç sormayın hocam, mobil uygulama sektörünün de böylelikle sonunu getiriyorlar. Gün geçtikçe binlerce uygulama yükleniyor. Belki bir umut Google geliştirici üyeliğin fiyatını düşürür diye bekliyordum fakat böyle rezil uygulamalar oldukça fiyatın artacağı gözüküyor.

bahridayı

Öğrenci
Reaksiyon puanı
11
Hocam bana sorarsanız; Play Store'dan para kazanmak için değil de, sadece deneyim sağlamak için girmek en doğrusu. Kendinizi Play Store ile geliştirip, imkanınız varsa App Store için kaliteli uygulamalar yapmanızı öneriyorum. Zaten para sizi takip edecektir.

Gankmachine

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
Hocam bana sorarsanız; Play Store'dan para kazanmak için değil de, sadece deneyim sağlamak için girmek en doğrusu. Kendinizi Play Store ile geliştirip, imkanınız varsa App Store için kaliteli uygulamalar yapmanızı öneriyorum. Zaten para sizi takip edecektir.

Mac OSX yokki bizde uygulama geliştirelim en büyük hayalimdir fakat şuanlık android, elektronik, mekanik, yazılım üzerinde kendimi geliştirdim. Birgün olurda önüm açılırsa hemen Mac OSX e geçiş yapacağım.

bahridayı

Öğrenci
Reaksiyon puanı
11
Hocam yazılımcıların önü her zaman yeni fikirlere açıktır. Hedefiniz çok iyi. İnşaAllah başarılı olursunuz.

lebib

Asistan
Reaksiyon puanı
55
sayı saymayı bilmeden integral çözmeye benzemiş biraz bu söz :)

bahridayı

Öğrenci
Reaksiyon puanı
11
Hocam, kullanıcılar zaten kaliteli uygulama dışında indirme yapmıyor. Ayrıca, biraz da öz eleştiri yapmak gerek. Mesela; bunda 3 sene önce Google Play Kitaplık uygulaması Türkiye için de açılmıştı. Türkiye üzerinden e kitap satılabiliyordu. Nedense bu olay uzun sürmedi, kapatıldı. Sebebi ise hep aynı, para sevdasına düşenlerin kitaplığı çöplüğe çevirmesi. Avrupa'da 16-17 yaşında, Google'da binlerce dolar kazananlar varken, biz AdMob'a köle ediliyoruz. Sebebi belli.

algea

Doçent
Reaksiyon puanı
22
Programlamanın tabanı algoritmadır algoritmalar çeşitli dillerde ifade edilebilinir. Bence o kadar yabana atmamak lazım bu konuyu...