KMPlayer Ses Cızırtısı

Juggernaut

Profesör
Reaksiyon puanı
41
KMPlayer kullanırken(tüm formatlar dahil) seste cızırtı oluşuyor. Diğer playerlarda bu sorun yok. KMPlayer en iyi görüntü kalitesini veren player. Bu nedenle hemen vazgeçmek istemiyorum.

Sorunun çözümünü paylaşırsanız çok sevinirim.

tarumoloji

Profesör
Reaksiyon puanı
44
Km Player' ı açın üzerinde sağ tıklayın ses>normalleştiriciyi aktif hale getirin.

Böyle bir deneyin.

Juggernaut

Profesör
Reaksiyon puanı
41
Km Player' ı açın üzerinde sağ tıklayın ses>normalleştiriciyi aktif hale getirin.

Böyle bir deneyin.

Patlama sahnelerinde cızırtı oluşturmaya devam ediyor. :(

KMPlayer kalitesinde bir program var mı?

basbeLası

Dekan
Reaksiyon puanı
47
Sisteminde ki bütün codec paketlerini kaldirip, KLM Codec Pack son sürümünü yükle..

Juggernaut

Profesör
Reaksiyon puanı
41
Sisteminde ki bütün codec paketlerini kaldirip, KLM Codec Pack son sürümünü yükle..

KLM Codec Pack'i KM Player'ın üstüne yükledim ama sorun devam etti. İkisini kaldırıp tekar kurdum sorun yine düzelmedi.

Media Player Classic'le çalıştırdığım zaman cızırtı çıkarmıyor.:hammer::hammer::hammer:

basbeLası

Dekan
Reaksiyon puanı
47
Codec paketlerini kaldirip en güncel sürümlerini yüklemeyi dene.
Sorun cözülmezse ses kartini kaldirip tekrar yükle

---------- saat 15:05 eklendi ---------- önceki mesaj saat 14:49 eklenmişti ----------

Ses simgesine sag tiklayip, kayittan yürütme aygitlarini seciyoruz ardindan Hoparlöre ordan da gelistirmeler sekmesine geliyoruz ''Tüm ses efekletini engelle'' tikini isaretleyip uygula deyip cikiyoruz. Tekrar Hoparlöre giriyoruz Gelişmiş sekmesinden
16 bit, 44100 Hz (CD Kalitesi) seciyoruz uyluga deyip cikiyoruz. Cizirti sesi sona eriyor.

Juggernaut

Profesör
Reaksiyon puanı
41
Codec paketlerini kaldirip en güncel sürümlerini yüklemeyi dene.
Sorun cözülmezse ses kartini kaldirip tekrar yükle

---------- saat 15:05 eklendi ---------- önceki mesaj saat 14:49 eklenmişti ----------

Ses simgesine sag tiklayip, kayittan yürütme aygitlarini seciyoruz ardindan Hoparlöre ordan da gelistirmeler sekmesine geliyoruz ''Tüm ses efekletini engelle'' tikini isaretleyip uygula deyip cikiyoruz. Tekrar Hoparlöre giriyoruz Gelişmiş sekmesinden
16 bit, 44100 Hz (CD Kalitesi) seciyoruz uyluga deyip cikiyoruz. Cizirti sesi sona eriyor.

Çok teşekkürler yardımların için, sorun çözüldü.

Juggernaut

Profesör
Reaksiyon puanı
41
Cızırtı tekrar devam etmeye başladı. Çıldıracağım.

En iyisi başka bir player'a geçmek. Bir öneriniz var mı?

k4y4

Profesör
Reaksiyon puanı
35
SP Player'da var deneyebilirsin üstelik freeware.

oslun

Dekan
Reaksiyon puanı
33
Windows7 mi kullanıyorsunuz? Bende Windows7 de bu tarz bir sorun yaşadım. Ses kartını Windows Xp uyumluluk modunda yeniden yükleyince sorun geçmişti. Ama benim sadece media playerda cızırtılı çalıyordu müzikleri.

Juggernaut

Profesör
Reaksiyon puanı
41
Windows7 mi kullanıyorsunuz? Bende Windows7 de bu tarz bir sorun yaşadım. Ses kartını Windows Xp uyumluluk modunda yeniden yükleyince sorun geçmişti. Ama benim sadece media playerda cızırtılı çalıyordu müzikleri.

Evet Windows 7 kullanıyorum. Ama ben de sadece KM Player'da cızırtı vardı. KM Player sesi yüksek verdiği için olabilir diyee düşünüyorum.

tam olarak ne yapmıştınız?

centigrade

Doçent
Reaksiyon puanı
4
Merhaba;

Kmplayer'in kendi içinde barındırdığı ses codec inden sıkıntı çıkıyordu. Sorun son sürümde halledilmiş.Bende uzun süredir aynı dertten muzadirptim.Sürüm 3.0.0 dan 3.1.0 ' yükseltilmiş.Gönül rahatlığıyla yeni sürümü yükleyip kullanabilirsin.Linki veriyorum:

http://kmplayer.en.softonic.com/

RocKhan

Doçent
Reaksiyon puanı
15
Eski bir konu olmasını bildiğim halde konuya cevap yazma zorunluluğu hissettim çünkü tam bir çözüm bulunamamış, ayrıca KMPlayer en sevilen ve hala en çok kullanılan playerlardan biri ve bunu yeni kullanacak bir çok arkadaş olabilir düşüncesiyle sorunun çözümünü vermek istedim.

Sorun KMPlayerın hazırda gelen AC3 ve AAC ses kodeklerinden kaynaklanmakda. Bunu düzeltmenin yolları aşağıda resimlerde verdiğim şekildedir.
Seçenekler-Tercihler, ya da kısa yolu F2 olan tuş'a basıp bu ekrana gelin, listeden dahili ses çözücüyü seçin.
AC3 ve AAC kutucukları seçilidir onlara tıklayarak kutuların (unselect) seçilmemiş olmasını sağlayın.

2012-04-07_133558.jpg

Daha sonra Harici Kod Çözücü bölümüne gelin.
AC3 ve AAC kısımlarında Gabest Ses Kod Çözücüleri seçin.
Bu işlemler sonucu problem kalmamış olması gerekir.

2012-04-07_133609.jpg

Önemli uyarı: Gabest kullanabilmek için sistemde Klite Codec Pack kurulu olmalıdır.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Arkadaşlar KM Player deki ses cızırtı sorununa kesin çözüm şöyledir KM Player i açın F2 tuşuna basın ayarlar çıkacak sonra ordan Ses işleme bölümüne gidin ordan Sıkıştırıcı/Normalleştirici/vs. bölümüne gelin ve Otamatik Ses Kontrolü(Normalleştirici) yazan yerde Kazanım ayarı var yüzde 75 den yüzde 40 a düşürün cızırtı sorunu düzelecektir

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Ne kadar teşekkür etsem azdır. Çok teşekkürler. Böyle bilenlerin bilmeyenlere yardım etmesi çok iyi bişey -:)