Bu lafı Türkiye'de hemen hemen herkesten duyuyorum ve herkes de katılıyor bu lafa ama gel gör ki bunu gerçekleştirmeye gelince bir icraat görmedim henüz. Herkes bana dokunmayan yılan bin yaşasın derdinde. Ben keyfime bakarım nasılsa biri çıkar yapar derdindeinsanların düşüncelerine tahammül etmeyi öğrenmeden çağdaş insanlar olamayacağız, ortadoğu kabileleri gibi hayatımıza devam edeceğiz...
Hangi inanca mensupsun bilmiyorum.
Ama peygamberlere inanmak imanın şartlarındandır, Hz. İsa büyük peygamberlerdendir, ona iman etmeyen Müslüman olamaz.
Hadi Müslüman değilsin diyelim, bu çok normal bir durum ama bu cehalet nedir?
Hz İsa ile nasıl sen Mustafa Kemal'i karşılaştırırsın?
Sana kimse o ikisinin kim olduğunu öğretmedi mi?
Önce bu cehaletten kurtul, Hz. İsa kimdir, aç oku.
Keşke tüm insanlar idol olarak Hz İsa'yı örnek alsalardı.
Bunları kim yetiştiriyor Yarabbim?
Sorsan elin pop starının ayakkabı numarasını dahi bilir, Hz İsa kimdir haberi yok.
babalar mı?? kesiyor seni :hammer:
ALLAH'IM bu ülkede bu bilinçsiz gençlik nasıl yetişdi!!!
Mustafa Kemal'i tanrilastiran ve neredeyse peygamber ilan eden gözü dönmüş dinsiz, kitapsiz cahil zihniyetin kalintilari bunlar.Neyse ki artik bu cehaleti kıran yeni nesil zihniyetler varda ülkemizde.Mustafa Kemal cok buyuk bir komutandi.Bizi gavurun tohumlari olmaktan kurtardi.Ama peygamber degildi.Saygi baska ilahlaştirmak başka.Lutfen bunlarin farkina varalim...
Bakın bu yargılardan kurtulun. Pop starın ayakkabı numaralarını hiç okumadım merak da etmedim, aksine çok okurum nitekim incili de okumuşluğum vardır 2 kere. Orda çok basit bir şey var en son yorumu sen yazdığından senden alıntı yapıyorum. Sadece meraktan yazdım neler olacak. Hiçbir dine saygısızlık yapmadım şu ana kadar ve gördüklerim de din hakkındaki düşüncelerimi onaylıyor. İsayı küçük düşürücü bir yorum geçti orda ve forumdaki en popüler insanlardan oldum. Bu tuzaklara düşüyorsunuz hala. Tıpkı Müslümanların Masumiyeti filminde olduğu gibi. Bir tahrik durumunda hemen kıyamet kopuyor. Bu ülke vatandaşlarına gün ve gün inancım azalıyor. Yapmanız gereken benim ordaki saçma yorumuma gülüp geçmeniz olmalıdır. Çünkü kim ne derse desin Hristiyanların sembolü olarak kalacaktır isa benim lafımla değişmeyecektir. Bu şekilde öfkelenmenize hiç gerek yoktur. Ve bir gün birileri sizi bu şekilde oldukça rahat kullanıp yönetebilecektir. Tek istediğim kafanızı çalıştırmanız ve uyanık olmanızdır. Yaşım orda yazıyor belki sizden küçüğümdür ancak bu yorumumdan ders çıkarması gerekenlerden çok şey bildiğim aşikar.
Saygısızlık için o halde özür dilerim ancak dediğim gibi gerçekten bu gibi bir konu basit bir söylev ile bu hale gelmemeliydi ve bunu yapanda bence sadece fanatikler. Olması gerektiği gibi dinini yaşayan aklı başında kimse bu konuyu tartışmaz sadece yobazlar büyütür ,kavga çıkartır ,kan akıtır din adına.Dediğiniz reaksiyoner tepki deniyor modern tabirle avamca gaza gelmek.. Ama dini değerlere hakaret insanı incitir bu bir şeyi sevmek gibi değildir be abicim.. Haklı olduğun noktalar var ama dediğim gibi saygı gerektiren en üst olaylardan biridir ağır bir küfür karşısında verilen tepkiye benzetebilirsin bunu.. Filme verilen tepki ile karşılaştırma orada masum insanlara zara verildi o yüzden sıkıntılı ama burada size hakaret eden olmadı sadece saygı konusunda uyarıyor arkadaş..
Saygısızlık için o halde özür dilerim ancak dediğim gibi gerçekten bu gibi bir konu basit bir söylev ile bu hale gelmemeliydi ve bunu yapanda bence sadece fanatikler. Olması gerektiği gibi dinini yaşayan aklı başında kimse bu konuyu tartışmaz sadece yobazlar büyütür ,kavga çıkartır ,kan akıtır din adına.
İçinde Atatürk sevgisi olan insanı düşman gibi gören o yönden o kadar çok insan var ki...Ya adam günümüzde populer sayılabilcek bir sitede basına gelen olayı anlatmıs konu nerelere çekilmiş yahu. Belki Atatürk yorumunu silen kişi ne türk ne müslüman nerden biliyorsunuz ? Hz. Muhammed (S.a.v.) yorumunu silememe nedeni daha çok tepki alma korkusuydu belki belki gercekten ona saygı duymuyordu allah allah ya. Türkiyede kabul edilsin yada edilmesin 2 farklı kutuplaşma var dini abartıp yozlaşanlar Atatürkü sevmiyor. Atatürkü abartıp onu tapanlar dinine sadık insanlara yicekmiş gibi bakıyor. Bunun nedenini ben çözemedim. Yetiştirme tarzımı cahillikmi bilmiyorum. Minubuse biniyorsunuz kapalı, çarsaflı kadın erkek yanına oturmuyor o an insanın bagırası gelio ulan yemem merak etme sana mı kaldım ben ne bu aritstlik diye ama gayet medeni dinin gercek anlamıyla hareket eden kapalı insanlarımızda var burda genelleme yapamayız kimse yapamaz. Benim anlamadıgım su Bugune kadar gelmiş geçmiş butun peygamberlerimiz çok ayrı bugune kadar gelmiş butun başarılı komutanlarımız devlet adamlarımız çok farklı. Bunların birisini kendinize düşman gösterip sadece inandıgınızın üzerine giderseniz bu bariz bi şekilde cehalet olur. Neymiş efendim Atatürk dinsizmiş yok Atatürk neden Osmanlıyı yıkmış parçalamış kimsenin dili varmıyo gercekleri yazmaya ama ya arkadaslar Osmanlı zaten misyonunu tamamlamış bir ülkeydi bizde Osmanlı torunlarıyız. Atatürk olmasaydı eger şimdi osmanlımı olucaktı veya türkiyemi olucaktı ? Kimse kimseyi sevmek zorunda değil ama saygısızlık yapmak ön yargılılık yapmak ihanet olur. Ben iyilikte dürütlükte dinimize baglılıkta kendime Hz. Muhammed (S.a.v.) efendimizi örnek alıyorum duruşta önderlikte bakışta konusma da yani yaşam tarzına Atatürk ü örnek alıyorum. Ben bugune kadar çok nadir gördüm 5 vakit namaz kılıpta Atatürkü seven mutlaka bi kusurundan dolayı kötülüyor. He olanlar yokmu var tabiki güzel dinimizi kurallarına uygun yozlasmadan günümüzün sartlarında ibadetini aksatmadan yapan ve Atatürke saygı duyan işte onlar gercekten adamlar. Kimse kalkıpta ben veya o Atatürk yazdı diye yorum silme hakkına sahip degil sen bir paylaşım platformu oluşturuyorsan o alanda tarafsız bakmak zorundasın bu konulara ne dusundugun kime inandıgın sana kalıcak buna mecbursun sen. Atatürkü sevipte dine 1 gram saygısı olmayanlarda var tabiki onlarda aynı onlarda yobaz Sen atatürkün nesini seviosun diye sorarım ben o adama savasmasını sadece buysa nohut kadar beynine cevap vermem Atatürk namazınıda kılardı duasınıda eder öyle savasa girerdi. Sonuçta öyle yada böyle taaa ilk peygamber olmasaydı biz var olmazdık yasayamazdık Atatürk olmasaydı ne oldugumuz nerde yasadıgımız neye inanmak zorunda kalıcagımız belli olmazdı. Bunu kabullenmek zor değil anlamak zor değil. Kimse kimseyi bölemeye insanların hassas konuları hakında farklı düşünceler ortaya atıp birbirinden uzaklastırmaya calısmasın, biz biriz burda ya tek bir ülkeyiz şu begenmedigimiz gavurlar bile bukadar ayrılıkcı olmuyo konularda herkez kendini düşündügünün doğru oldugunu kanıtlama çabasına giriyo ne gerek var doğru olanı yapmak zor değil sen duanı edersin inannarak ve isteyerek Allah senin duanı kabul eder sen rabbine şükredersin ve sana dua edebilme özgürlüğünü korudugu için bunlara imkan saglayan en azından imkan saglamak için uğrasan o çok başarılı Atatürkede şükür edersin olur biter. Senelerden beri aynı konu ama sonuç yok ben yobazlasmaya karsıyım yobaz oldukca insanlar biribirnden uzaklasıo küfürler kavgalar çogalıo biz osmanlı torunu Türkiye Cumhuriyeti çocuklarıyız dinimizde İslam tabiki inanmayanlar olur olucakta oluyorda onlarda Osmanlı torunu Onlarda Türkiye cumhuriyeti çocugu hepimiz kardeşiz burda birimizin ince düşüncelerine birisi saygısızlık gösterince tepkimizi dile getirmek en doğal hakkımız önemli olan bu ayrımcılıgı yapanlara karsı bir arada durabilmek bir oldugumuzu göstermek...
+1İçinde Atatürk sevgisi olan insanı düşman gibi gören o yönden o kadar çok insan var ki...
şimdi sen o ATATÜRK'leri atatürk olarak yazmışsın ya işte bu bi saygısızlıktır... Ve benim kanıma dokunur akrabalarına sor bakalım kulakları çınlamış mı?kardes, bunu normal karsila. insanlara atatürk namina büssürü iskence yapildi türkiyede.
yani hep atatürk öne sürüldü. hemde yillarca bu böyle yapildi ve simdi insanlar gicik kapiyorlar.
bak bunlar atiyorum che namina yapilsaydi yillarca, insanlar che ye gicik kaparlardi, halbuki che öleli
yillarin yillari olmus. yani adamin haberi bile yok icabinda, onun namina ne haltlar cevrildiginden.
diger taraftanda su var, atatürkün ilahlastirildigidir. her yaptigiyla.
misal vereyim, sapka kanunu. halen yürürlüktedir. hemen hemen 80 milyon insan su an türkiyede senelerdir
anayasa sucu islemektedir ve kimsede cikip demiyor ki, aga bu nedir. :mrgreen:
kaldiralim bu kanunu artik. yooo olmaz, bunu atatürk getirdi, bu kalacak. zorla kalacak. :mrgreen:
ee gel de gicik olma simdi hehehehe
kurban, sen sen ol bosver. takma böyle seyleri kafana.
dalevestik nedir? senin türettiğin bi kelime olduğu belliDandik dalevestik bir site orası öyle özetleyim...
bir arkadaş da buna mı takılmış? Yuh olsun be! Adam ne diyor, sen ne anlıyorsun, yazık..nickten anladığım kadarıyla erkeksin ve erkek olarak karı kızın olduğu sitede ne işin var onu anlamadım![]()
insanların düşüncelerine tahammül etmeyi öğrenmeden çağdaş insanlar olamayacağız, ortadoğu kabileleri gibi hayatımıza devam edeceğiz..
Peygamberler insanlardan üstündür kim olursa olsun hala bunu anlayamadık.
Ger***ı bir arkadaş da buna mı takılmış? Yuh olsun be! Adam ne diyor, sen ne anlıyorsun, yazık..![]()
Hiç gerek yok aslında eminim arkadaş hatasını anlayıp özür dileyecektir.![]()
benim için sıkıntı yok bu davalar uzun sürüyor ama neticeleniyor zaten ilk değil bu fb den 3 kişiyi dh den de 4 kişiyi hakkında hakaret suç duyurusunda bulundum 3 tanesine 5000 tl tazminat davası açtım ettiği küfürler yüzündenYaklaşık 2 aydır arar hatrımı sorarlar abi çok pişmanız diye
ama ben davamdan dönmem
avatardaki kendi fotoğrafıysa belli bir yaşı geçmiş zaten o yaşa gelipte insanlarla nasıl iletişim kuracağını öğrenemediyse bu durum buna vesile olur vesselam
![]()