Kızlarımızın Bu Hali Nedir ?

muhibbi

Asistan
Katılım
16 Nisan 2010
Mesajlar
438
Reaksiyon puanı
11
Puanları
0
Birisinin belirtiği görüşe katılmaya bilirsiniz ve gerçekten yanlış olduğunu düşünüyorsanız uygun bir dil ile uyarmakta fayda vardır. Ancak zorlamanın anlamı yok. Karşındaki insanı kışkırtarak kendi dininize veya kişiliğinize üzerine laf söyletiyorsanız sizde en az onun kadar haksızsınız.
 

redirect

Asistan
Katılım
17 Nisan 2009
Mesajlar
247
Reaksiyon puanı
11
Puanları
0
Kapanmanız gerekli demek kusura bakmayın ama sizin göreviniz değil. Çünkü bu insanlarda bir baskı oluşturur. Baskı uygulamak da bir nevi zorlamaktır. Kendi söylediklerinizle çelişiyorsunuz malesef.

@Elbruz46
Size göre İran ahlaklı mı peki? Akrabaları tarafından tecavüze uğrayan bir kadını zina yaptı diye taşlanarak ölüme mahkum etmek isteyen bir ülke mi ahlaklı?

Bırakın demegoloji yapmayı bu ülkede hangi kesimin hangi kesimi iyi baskı altına aldığını iyi biliyoruz. Bu olay bırakacaksınız 2 örtü lafı duyunca hemen baskı senfonisi yok size kimsenin baskı yaptığı. Bu yüzden kimse üstünde baskı kurmaya çalışmayın. Sen kusura bakmıcaksın ama müslüman arkadaşım kapanmalısın demeyi kendine borç biliyor olabilir. Uyarı niteliğinde söyleyebilir. Karşıdaki de ister kapanır ister kapanmaz. Daha da ileri gitmesinin bir luzümü yok çünki dinde zorlama yoktur.
 

Abdurahman

Profesör
Katılım
4 Ekim 2008
Mesajlar
2,336
Reaksiyon puanı
8
Puanları
0
Alttaki arkadaşa yaptığım yorum sana da gelsin.



Allah'ın emri olan kapanma konusu sizin uygulatmaya çalıştığınız bir kapanma değil. Allah'ın huzurundayken kapanacaksın, avret yerlerin kapalı olacak. Ama bu, normal hayatta şart koşulan bir durum değil. Normal hayatta da cinsel bölgelerini açıkta tutmayacaksın. Yani kıçını açıp gezmeyeceksin.

Peki Taksim'de bikiniyle gezebilir miyim? Hayır. Ama sebebi dini olarak yasaklanmış olması değil, toplumsal olarak yasak olması. Tatil yapılan yerlerde yolda öyle gezersin, kimse seni yadırgamaz. Ama belirli yerlerde öyle gezmen hoş karşılanmaz. Bunlar toplumsal ahlak kurallarıdır. Dinle alakası yok. Çünkü şehirden şehire, ülkeden ülkeye değişir bu kurallar. Ama din değişmez.

Ben ne dedim? Bak cümlemi tekrar yazayım:

Benim neye "Ne münasebet?" dediğimi anlayamıyorsunuz çünkü basmakalıp bir kafa yapısına sahipsiniz. İslamiyet'i gördüğünüz yerde saldırı hissediyorsunuz, ben İslamiyet'e düşman değilim. Ben, İslamiyet'in yanlış uygulanış şekline düşmanım. İslamiyet adı altında nasıl ki namus cinayetleri işleniyorsa, İran'da kadınlar öldürülüyorsa; bahsettiğim olay da bu işte.

İbadet ederken neden kapanırsınız? Sizi yaratan varlığa saygı için.

Ama ben şu an başım açık diye günaha girmiyorum! Bunun günah olduğunun sanılması/öyle söylenmesi, İslamiyet'in yanlış anlaşılması/uygulanması sonucu ortaya çıkan bir gelenektir.

Ve hatta şunu da biliyorum, doğruluğundan emin değilim ama bu baş kapatma mevzusu Hz. Muhammed döneminde Müslüman kadınların şikayeti ile oluşan bir tepkiymiş. Kafir Arap kabilelerinin kadınlarının ahlaksızlığı yüzünden rahatsız olan ve onlarla karıştırılmak istenmeyen Müslüman kadınlar Hz. Muhammed'e giderler, Hz. Muhammed de "O zaman siz başlarınızı örtün, böylece Müslüman ve namuslu olduğunuzu ifade edin." der. Yani bu normal hayatta baş kapatma mevzusu taş çatlasa sünnet olabilir çünkü Hz. Muhammed söylemiş.

Siz dine körü körüne bağlanıyorsunuz, biraz mantıklı olun. Allah yarattı kadını ve erkeği ve bu evreni. Allah biliyor yarattığı erkeği. Erkeğe nefis duygusu vermiş, kadına da bu duyguyu vermiş ama bir şekilde teşhirci olan hep kadın olmuş. Sebebi belki de erkeğin biraz daha güçsüz olması olabilir. E Allah bunu bile bile neden yapsın? Ya da neden bu nefsi verip kadınlara normal hayatta kapanmayı emretsin? Bir erkek benim saçımın telini görünce neden tahrik olsun? Dirseğimi görünce neden tahrik olsun? Sizin aklınız alıyor mu?

Şimdi çıkıp da "Her şeyi anlayamazsın!" diyecek birileri. Ya biraz mantıklı olun! Allah size akıl vermiş, siz kullanmıyorsunuz. Bu sürekli bir şeyleri "Bunu Allah böyle istemiş, bize düşünmek düşmez." diye diye direttiğiniz için oluşan bir durum. Allah size akıl verdiğine göre her şeyi düşünmenizi emretmiş, şayet ilk ayette de "OKU!" demiş. Şimdi kalkıp da burada ahkâm kesmeyin, yeter. OKUyun biraz, ondan sonra düşünün, sonra yazın. Kusura bakmayın ama Allah size o beyinleri boşa dursun diye vermedi. O nefsi de hem bize, hem de size bilerek verdi. Zamanında Müslüman erkekler şikayetçi olsaydı kafirlerle karıştırılmaktan, belki de erkekler kapanacaktı ve belki de (çok absürd dursa da) bugün kızlar erkeklere yan gözle bakıyor olacaklardı. Ha şu var; kızlar da bakıyorlar, emin olun. :) Ama bunun dışında kalan her şey aklınızı kullanmaktır. Siz kullanmıyorsunuz.

Her neyse, çok uzattım. Ama şu yukarıdaki ilk alıntı yaptığım mesaja ve o mesajın sahibine cevap vermek istiyorum hazır uzatmışken. Ben Türk'üm, Türk vatandaşıyım ama ben Müslüman değilim. Ermeni asıllı olduğumu söylemekten de çekinmiyorum çünkü bu utanılacak bir şey değil. Ve ben milliyetçi bir ailede büyüdüm, kendim de Türkçe ve vatan gibi konularda çok hassasım, zaten tanıyanlar bilir. Senin burada benim hakkımda söylediğin her şey Allah'a şirk koşmaya benzer, bunu geçen mesajlarımda da söylemiştim. Sen benim içimi, niyetimi bilemezsin. O yüzden düşüncelerim hakkında da kesinmiş gibi yorum yapamazsın. Yaptığın an o, Allah'a şirk koşmaya girer. Dinden çıkarsın, aman dikkat. :) Ha yok, doğru. Dinden çıkılmıyordu, günahkâr Müslüman olunuyordu ama Allah'a şirk koşmak asla affedilmeyen 5-10 günahtan biri. Hatırlatayım haddim olmadan
.



Kusura bakmayın ama çok cahilce konuşuyorsunuz.. :thumbdown: Dedikleriniz tamamen uydurma. Nisa ve Nur suresini okuyun. Başlarınızı ve yakanızı kapatın diye emredilmiş. Daha sizin Kuranı Kerimden haberiniz yok fetva vermeye çalışıyor milletin aklını karıştırıyorsunuz. Yazık.. Sizinle tartışmaya bile girilmez..
 

Elbruz46

Rektör
Katılım
22 Şubat 2008
Mesajlar
11,931
Reaksiyon puanı
1,338
Puanları
113
Kapanmanız gerekli demek kusura bakmayın ama sizin göreviniz değil. Çünkü bu insanlarda bir baskı oluşturur. Baskı uygulamak da bir nevi zorlamaktır. Kendi söylediklerinizle çelişiyorsunuz malesef.

@Elbruz46
Size göre İran ahlaklı mı peki? Akrabaları tarafından tecavüze uğrayan bir kadını zina yaptı diye taşlanarak ölüme mahkum etmek isteyen bir ülke mi ahlaklı?

Yaw İrandan bana ne?
Ya da dünyadaki herhani başka ülkeden bana ne?

Beni Türkiye ilgilendirir...

Ve ben muhafazakar düşüncelere sahibim diye kimse bana ve benim gibi düşünenlere KAPIYI GÖSTEREMEZ...

Benim İranı Arabistanı savunduğuma dair tek bir cümlemi gösterir misin?


Beni tanıyanlar az çok bilirler muhafazakar düşüncelere sahip olmakla beraber radikal değilim... Fransa Laikliğine değil ancak gerçek anlamdaki Laikliğin gerekliliğine inanırım... Benim Laiklik anlayışım Devletin her dine eşit olması her dinin özgürce yaşanabilmesine olanak sağlamasıdır... Belli dinlere saygı belli dinlere yasakların olmamasıdır...

Liberal olduğumu saklamadım hiç bir zaman...

İnsanların ne yaptıklarına karışmam
Ama yaptıkları şeyin doğru mu yanlış mı olduğuna dair fikirlerimi söylerim...

Eğer baskı yapacak olsam Kız kardeşime yapardım...
Kendisi başı açık geziyor...
Bir üniversiteli olarak modern giyiniyor...
Ancak bu güne kadar da beni ailemi utandıracak kıyafetler giymedi...

Ben burada aşırı ile normali tartışıyorum...
Aşırıya kaçanları da sadece eleştiriyorum...
Onlara bir şey dayatmıyorum...

Emin olun bu gün devlet zorla Kardeşimin başını örtecek olsa sizden önce ben karşı çıkarım...

Çünkü zorla yapılan şeyin bir değeri yoktur ben,im gözümde...

Kardeşim kendi rızası ile örtünürse bu beni mutlu eder...

Ama açık olmasının dine uygun olmadığını söylediğim zaman bana hak verir

Kendince FETVA lar uydurmaz... Ya da Kendini aklayacak sağda solda kim tarafından yazılmış olduğu belli olmayan Fetvalara sarılmaz... Günah olduğunu bilir inkar etmez...

Ben de bu yüzden onun tercihine saygı duyarım...


Kafanızda burda okuduğunuz iki satırla bir profil oluşturmaya çalışmayın...
Karşınızda radikal bir hizbullah elemanı yok...
Bu yüzden Bana İran demeyin...
Beni muhafazakar düşüncelerim nedeniyle kategorize etmeyin...
 

spybot

Guru
Emektar
Katılım
1 Kasım 2008
Mesajlar
47,206
Reaksiyon puanı
629
Puanları
113
Bu konununda sonu geldi anlaşılan.:)
 

Ali TEMEL

Profesör
Katılım
17 Kasım 2006
Mesajlar
4,654
Reaksiyon puanı
92
Puanları
48
Kapanmanız gerekli demek kusura bakmayın ama sizin göreviniz değil. Çünkü bu insanlarda bir baskı oluşturur. Baskı uygulamak da bir nevi zorlamaktır. Kendi söylediklerinizle çelişiyorsunuz malesef.

Zaten ateist olan birine zorla kapanacaksın şunları yapacaksın demiyoruz diyemezsin de zaten. Müslüman olan birine Allah'ın emri kapanmanız gerekli dediğimde baskı mı yapmış oluyorum? Tatlı dille söylediğimiz taktirde sorun oluşturacağını sanmıyorum. Örnek verecek olursak, senin yanında namaz kılan biri farz namazında ( hanefi mezhebine göre) 3.rekatta fatihayı içinden okuduğunu duydun ve namaz bittiğinde dedin ki, farz namazının 3.rekatında fatiha okumaman gerekli dediğimiz de senin söylediğine göre o kişiye baskı yapmış oluyoruz değil mi? :)
 

Ugurcan377

Öğrenci
Katılım
2 Mayıs 2010
Mesajlar
91
Reaksiyon puanı
2
Puanları
0
22 sayfa mesajın hepsini okudum söylemek istediğim çoğu şey söylenmiş ama
İslam dininin en önemli düsturlarından bir tanesi unutulmasın "Din de zorlama olmaz".
Allah aşkına şu İran örneğinden vazgeçin onların yaptığı dini uygulamak değil zulümdür
Hatta Allah zulmedenleri affetmez şeklinde ayet de paylaşıldı konu içinde
 

netfaruk

Doçent
Katılım
10 Kasım 2007
Mesajlar
551
Reaksiyon puanı
11
Puanları
18
@Jeaquares her dinle ilgili açılan konulara balıklama dalıyorsun ve kafana göre fetva veriyorsun sana kalsa senden daha iyi islamı bilen yok, gel tevbe et Kelime-i Şehadet getir müslüman ol, sende bu isteği arzuyu görüyorum.
 

y_ates

Dekan
Katılım
12 Nisan 2009
Mesajlar
5,165
Reaksiyon puanı
65
Puanları
0
Kapanmak olsa olsa sünnet olabilirmiş. Bunları söyleyenler yobazmış, İran'a gitmeliymişiz vs. Ya benim anlamadığım nokta şu, siz kimin ülkesinde kime posta koyuyorsunuz!
Ayetlere, hadislere ve icmaya göre kapatılması gerekli yerler bellidir. Cahilce söylemler bu gerçeği değiştirmez. Müslüman olmayabilirsin orası senin bileceğin iş, ama burada ileri geri konuşup Müslümanları kandırmaya hakkın yok. Kimseye de Allah'a şirk koşuyorsun diyemezsin, asıl elinde kesin deliller olmadan bunları söylemek kul hakkı yemektir. Karşıdaki insan sana hakkını helal etmezse cezası da çok büyüktür.
 

c_emre_m

Öğrenci
Katılım
18 Kasım 2008
Mesajlar
38
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
Güzel bir (Ç)alıntı

Karı-koca yatağa giriyorlar, tansiyonlar yülseliyor, sevişmeye hazırlanıyorlar. Ancak kadın durup dururken, "Dur, canım istemiyor, sadece bana sarıl" diyor. Adamcağız, "Neden?" diyor. Karısı: "Bir kadın olarak sevgi ihtiyaçlarımı anlamıyorsun" diyor Adam, sevişemeyeceklerini anlıyor ve kadının istediğini yapıyor. Ertesi gün adam, karısını çok güzel bir mağazaya götürüp, alışveriş yapıyor. Kadın, 3 tane pahalı kıyafet deniyor ama karar veremiyor. Adam, karısına hepsini almasını söylüyor. Sonra, $200'dan 3 çift ayakkabı da alıyor.. Sonra, pırlanta küpeler alıyor. Kadın heyecanlanıyor, mutlu oluyor.. Kocasının delirdiğini düşünüyor ama umurunda değil, pırlanta kolye de alıyor. Kocası, "Kolye sevmezsin sen ama bunu beğendiysen, alabilirsin" diyor. Kadın zıplıyor, yerinde duramıyor mutluluktan. "Hazırım, kasaya gidelim" diyor kadın. Kocası: "Hayır hayır hayır bunları satın almayacağız ki" diyor. Karısının yüzü bembeyaz oluyor. Kocası: "Bunlara sadece sarılmanı istiyorum"

Bakın bu video'da Ayhan Isik- Kadinlari Matematikle anlatiyor...
 

7.43

Dekan
Katılım
11 Haziran 2008
Mesajlar
8,969
Reaksiyon puanı
332
Puanları
83
Güzel bir (Ç)alıntı

Karı-koca yatağa giriyorlar, tansiyonlar yülseliyor, sevişmeye hazırlanıyorlar. Ancak kadın durup dururken, "Dur, canım istemiyor, sadece bana sarıl" diyor. Adamcağız, "Neden?" diyor. Karısı: "Bir kadın olarak sevgi ihtiyaçlarımı anlamıyorsun" diyor Adam, sevişemeyeceklerini anlıyor ve kadının istediğini yapıyor. Ertesi gün adam, karısını çok güzel bir mağazaya götürüp, alışveriş yapıyor. Kadın, 3 tane pahalı kıyafet deniyor ama karar veremiyor. Adam, karısına hepsini almasını söylüyor. Sonra, $200'dan 3 çift ayakkabı da alıyor.. Sonra, pırlanta küpeler alıyor. Kadın heyecanlanıyor, mutlu oluyor.. Kocasının delirdiğini düşünüyor ama umurunda değil, pırlanta kolye de alıyor. Kocası, "Kolye sevmezsin sen ama bunu beğendiysen, alabilirsin" diyor. Kadın zıplıyor, yerinde duramıyor mutluluktan. "Hazırım, kasaya gidelim" diyor kadın. Kocası: "Hayır hayır hayır bunları satın almayacağız ki" diyor. Karısının yüzü bembeyaz oluyor. Kocası: "Bunlara sadece sarılmanı istiyorum"

Bakın bu video'da Ayhan Isik- Kadinlari Matematikle anlatiyor...

Konuya uyarlayabilir misin? :confused1: :)
 

kosasker

Profesör
Katılım
24 Aralık 2008
Mesajlar
3,195
Reaksiyon puanı
49
Puanları
48
1
Efendimiz (A.S.M.) , Hz. Ali’ye, “Ya Ali! (Harama karşı) bakışa bakış ekleme. Birincisi senin için (vebal yoktur; ama) ikincisi aleyhinedir” (Tirmizi, Edeb 28) demiştir.

2
“Hiç şüphe yok ki, Allah Âdemoğluna zinadan nasibini yazmıştır. Buna kesinlikle erişecektir. (Yani kaçış yoktur. Binaenaleyh) gözlerin zinası bakmak, dilin zinası da konuşmaktır. Nefis temenni eder ve şehvetlenir. Ferc (avret mahalli) de ya bunu tasdik eder ve (yahut da) yalanlar.” (Buhari, İstizan 12)
....

................
Bu konunun din ile alakâsı yok diyenler: Acaba neye göre bu karara vardılar ?

Kardeşim dinle alakası yok demek, boşuna mükemmel insan aramayın demek.

Bir insan bir dinin mensubu diye bu tür hareketlere giremez ve/veya girebilir diye birşey düşünülemez demek.

Bir varlık melek olsun (bildiğin melek yani) ama ahlaksız olsun... O meleğin Allah'ın emrinde olmasının veya müslüman olmasının, islam dinine tabi veya saygılı olmasının bir anlamı var mı ??? Bir anlamı kalıyor mu bu durumda.

Sen orada islam dinine göre bu işin bakış açısını yazmışsın. Ben de diyorum ki, eğer istanbul' da oturuyorsanız katolik, harbi katolik birini bulun. Yanlış anlamayın beni, çok yer gezdim kanımca, çok da insan tanıyorum. Zümre ve toplulukların adetlerini az, çok biliyorum. Aşırı katolik, katolikliği benimsemiş bir insana bu başlığın konusu olan işleri yaptıramazsın. Lakin git başka bir hristiyan bul, onun da afedersin bi tarafında olmaz.

Neden bunu örnek verdim, al işte başka din, al işte aynı ahlak!

O zaman neymiş efendim, insanın dinine ait bir olgu değildir edep. Aynı dinin mensubu insanlar farklı davranabilirmiş...

Dinde zorlama yoktur kardeşim, siz ne derseniz deyin. Çok şikayetçi iseniz ahlaklı olun, ahlak dersi verin.

Dinlerin, toplumların, zümrelerin, cemaatlerin ahlak anlayışları birbirinden farklıdır.

Bir insan kendi cemaati içerisinde farklı davranırken, daha geniş bir yapılanma oluşturan toplum içerisinde farklı davranır.

Arabistandan gelen turistlere örnek verelim. Örneğin Antalya ya gelen özellikle arab ve zengin turistleri gündüz çarşaflar içerisinde görürsünüz. Akşam olunca kadınlar öyle bir açılır, erkekler öyle bir değişir ki, onları görünce kendinizi sorgularsınız. Ruslar yanlarında halt etmiş efendim.

Mısırlı kadınlardan güzelini de görmedim bu arada, bunu da üzerine basa, basa söylüyorum.

O gündüz çarşafla gezen hanımlar, akşam olunca defile gösterisine çıkıyorlar. Şimdi bu adam müslüman değil mi ??? Cevap istiyorum, bu konunun din ile ne alakası var ????

Eğer konuyu din ile alakalı yaparsanız ve/veya bir kişinin yaptığını genele yayarsanız;

1. Dini küçümsemiş olursunuz ki, İslam dini zorlamacı, aşırıya kaçan, baskıcı bir din değildir (Yahudileri biliyorsunuz, dinlerinde aşırı gide gide binyıllar boyunca peygamberleri katletmişler, onlara biz sizden daha iyi biliriz diye diye)

2. Belli bir çoğunluğu karşınıza almış olursunuz ki, bir insan değişmeyecek diye bir kaide de yok...

Şimdi bir inanç sisteminde, bir olay karşısında bir ceza varsa,
bu cezayı sen mi vereceksin ???
Kimin adına vereceksin ???
Hangi sıfatla vereceksin ???
Kişilerin yaptıklarını, Dine mal etme hakkını nerden buluyorsunuz ???

İslam bu kadar ucuz bir din değil, malaylar da yaşamıyoruz... Bu ahlak, anlayış, tarz meselesidir. Bir insan mensubu olduğu dinin yaşam tarzını benimsemedi ise bu kendisinin bileceği iştir, hiç kimse karışamaz...
 

shakal

Profesör
Katılım
9 Mart 2009
Mesajlar
1,770
Reaksiyon puanı
29
Puanları
48
Kapanmak olsa olsa sünnet olabilirmiş. Bunları söyleyenler yobazmış, İran'a gitmeliymişiz vs. Ya benim anlamadığım nokta şu, siz kimin ülkesinde kime posta koyuyorsunuz!
Ayetlere, hadislere ve icmaya göre kapatılması gerekli yerler bellidir. Cahilce söylemler bu gerçeği değiştirmez. Müslüman olmayabilirsin orası senin bileceğin iş, ama burada ileri geri konuşup Müslümanları kandırmaya hakkın yok. Kimseye de Allah'a şirk koşuyorsun diyemezsin, asıl elinde kesin deliller olmadan bunları söylemek kul hakkı yemektir. Karşıdaki insan sana hakkını helal etmezse cezası da çok büyüktür.
muhterem ateist birinin kul hakkiyla bir alakasi saten yoktur ,ona sevapta yoktur günahta bu ikisi iman sahibinde olur .ben böyle konusmalarda ora git buraya git diyenlerin nekadar geri zekali olduklarini tahmin ediyorum,unutmasinlarki bu ülke Allah Allah diye carpisip kan dökenlerin ülkesi ,ezanlarki yurdumun üstünde inim inlemeli diye gecen bir istiklal marsinin ülkesi ,kim kimi evinden kovuyor,gideceklerse bu laikler yanibasimizda yunan ermeni,biraz ilerde israil var oraya gitsin ,gerci israillerde kendilerince dindar ,yani sannetmiyorum onlar ordada barinir

---------- saat 23:42 eklendi ---------- önceki mesaj saat 23:37 eklenmişti ----------

Yobaz dediklerinizden asıl medeniyeti öğreneceksiniz. Türk vatandaşıyım diyebilirsin ama olamazsın. Çünki aslın türk değil bunda utanılcak birşey yok. Bizim her insana her millete saygımız var bize saygı olduğu müddetçe. Ayrımcılık yada ırkçılık yapmıyoruz.Ben Aydın lıyım kendime istanbulluyum diyemem. Kusura bakma komiklikde başrolu bize hiç kaptırmıyorsunuz.Ben düşünerek yazarım okumam. Sen düşünmeden yazıyorsun okumanda fayda etmiyor. Dini kendi hayat şartlarınıza uydurmaycaksınız hayat şartlarınızı dine uyduracaksanız.
kardes sunu yanlis anlama baska bir ülkenin vatandasi olabilirsin fakat irk sonradan degismez ,simdi ermeni biri türkiye cumhuriyeti vatandasi niye olmasin cünki devlet aslen milleti temsil etmez ,örnek islam devleti dairesinde her türden insa vardi ama dedigim gibi irkini degistiremessin

---------- saat 23:46 eklendi ---------- önceki mesaj saat 23:42 eklenmişti ----------

ve sunu da acikliga getirmek lazim ,bizdeki sorun hemen öfke ve sinir karsimizdakini dogrularimizla bogmak istiyoruz ,hic düsünmüyoruz ,karsimizdakininde kendince dogrulari var,ayeti kerimede ne geciyor sen onlara karsi yumusak davrandin. Eger huysuz ve kati kalpli birisi olsaydin muhakkak onlar senin etrafindan dagilip giderlerdi" buyurmaktadir. ..
 

redirect

Asistan
Katılım
17 Nisan 2009
Mesajlar
247
Reaksiyon puanı
11
Puanları
0
Kardeşim dinle alakası yok demek, boşuna mükemmel insan aramayın demek.

Bir insan bir dinin mensubu diye bu tür hareketlere giremez ve/veya girebilir diye birşey düşünülemez demek.

Bir varlık melek olsun (bildiğin melek yani) ama ahlaksız olsun... O meleğin Allah'ın emrinde olmasının veya müslüman olmasının, islam dinine tabi veya saygılı olmasının bir anlamı var mı ??? Bir anlamı kalıyor mu bu durumda.

Sen orada islam dinine göre bu işin bakış açısını yazmışsın. Ben de diyorum ki, eğer istanbul' da oturuyorsanız katolik, harbi katolik birini bulun. Yanlış anlamayın beni, çok yer gezdim kanımca, çok da insan tanıyorum. Zümre ve toplulukların adetlerini az, çok biliyorum. Aşırı katolik, katolikliği benimsemiş bir insana bu başlığın konusu olan işleri yaptıramazsın. Lakin git başka bir hristiyan bul, onun da afedersin bi tarafında olmaz.

Neden bunu örnek verdim, al işte başka din, al işte aynı ahlak!

O zaman neymiş efendim, insanın dinine ait bir olgu değildir edep. Aynı dinin mensubu insanlar farklı davranabilirmiş...

Dinde zorlama yoktur kardeşim, siz ne derseniz deyin. Çok şikayetçi iseniz ahlaklı olun, ahlak dersi verin.

Dinlerin, toplumların, zümrelerin, cemaatlerin ahlak anlayışları birbirinden farklıdır.

Bir insan kendi cemaati içerisinde farklı davranırken, daha geniş bir yapılanma oluşturan toplum içerisinde farklı davranır.

Arabistandan gelen turistlere örnek verelim. Örneğin Antalya ya gelen özellikle arab ve zengin turistleri gündüz çarşaflar içerisinde görürsünüz. Akşam olunca kadınlar öyle bir açılır, erkekler öyle bir değişir ki, onları görünce kendinizi sorgularsınız. Ruslar yanlarında halt etmiş efendim.

Mısırlı kadınlardan güzelini de görmedim bu arada, bunu da üzerine basa, basa söylüyorum.

O gündüz çarşafla gezen hanımlar, akşam olunca defile gösterisine çıkıyorlar. Şimdi bu adam müslüman değil mi ??? Cevap istiyorum, bu konunun din ile ne alakası var ????

Eğer konuyu din ile alakalı yaparsanız ve/veya bir kişinin yaptığını genele yayarsanız;

1. Dini küçümsemiş olursunuz ki, İslam dini zorlamacı, aşırıya kaçan, baskıcı bir din değildir (Yahudileri biliyorsunuz, dinlerinde aşırı gide gide binyıllar boyunca peygamberleri katletmişler, onlara biz sizden daha iyi biliriz diye diye)

2. Belli bir çoğunluğu karşınıza almış olursunuz ki, bir insan değişmeyecek diye bir kaide de yok...

Şimdi bir inanç sisteminde, bir olay karşısında bir ceza varsa,
bu cezayı sen mi vereceksin ???
Kimin adına vereceksin ???
Hangi sıfatla vereceksin ???
Kişilerin yaptıklarını, Dine mal etme hakkını nerden buluyorsunuz ???

İslam bu kadar ucuz bir din değil, malaylar da yaşamıyoruz... Bu ahlak, anlayış, tarz meselesidir. Bir insan mensubu olduğu dinin yaşam tarzını benimsemedi ise bu kendisinin bileceği iştir, hiç kimse karışamaz...

Adam ayet yazmış sen neden bahsediyorsun. Var kardeşim dinle de alakası var. Ben her zaman derim insanda din Allah korkusu yoksa sadece işine gelmeyenleri birde bulunduğu toplumda yapılmayanları yapmaz. Ama işine gelirse her türlü şeyi yapar yapan ortamda daha da rahat yapar.Allah korkusu olan hesap vreceğini bilir. 2kere düşünür.

O kadar saçma örnek vermişsin ki lafa bak bir varlık melek olsun ahlaksız olsun. Sen kendine bakacaksın melekle örnek olmaz Allah meleğe irade vermemiş sana vermiş. İradesi olsa melek olmaz.

Turist örnelerini boşver sen. Zaten ilk verdiğiniz örnekler ya mısır ya arabistan ya iran. Yav banane kardeşim onlardan ister akşam açasın ister gündüz. Her arap müslüman değildir. Peygamber efendimizin (s.a.v) amcasıda arapdı ama en büyük düşmanlığıda o yaptı.

Şimdi ben sana söyliyeyim cahil adam o kadının ne yaptığının İslamla alakası yoktur. Çünki onun yaptığının İslamla alakası yoktur. Boşuna laf ebeliği yapmayın.

O kadar abuk sabuk yorum yapmışsın ki yahudilerden örnek vermişsin. Onlar aşırı dincilikden değil Allahın gönderdiği dini kabul etmedikleriden kendi işlerine geldiği gibi yaşamak istediklerinden dolayı bu hale geldiler ve lanetlendiler.

Bana bak burda kimse dini küçümsemiyor. İkidebir bu laflarla aklamayın savunduğunuz şeyleri.

Ceza varsa ?

Hiç merak etmeyin hepsi var. Ama diyorsunuzki gaybı söyleyin. Yok öyle birşey. Cezayı Allah sana nası tayin ederse burda yada ahirette verir merak etme.

Kimse kimsenin yaptığını dine mal etmiyor. Kesiliklede etmeyiz. İnsaların yaptıkları pislikler bizim dinimize mal edilemez.

Farklı birşey demedik herkes istediği gibi yaşayabilir ama sınırları zorlayamaz. İstediğini konuşamaz hele söz konusu İslam dini ise asla.

Böyle ikili yazım yapıpda hem iyiyi hem kötüyü oynamayın.
 

rise

Dekan
Emektar
Katılım
12 Ocak 2009
Mesajlar
9,893
Reaksiyon puanı
3,247
Puanları
113
Kardeşim dinle alakası yok demek, boşuna mükemmel insan aramayın demek.

Bir insan bir dinin mensubu diye bu tür hareketlere giremez ve/veya girebilir diye birşey düşünülemez demek.

Bir varlık melek olsun (bildiğin melek yani) ama ahlaksız olsun... O meleğin Allah'ın emrinde olmasının veya müslüman olmasının, islam dinine tabi veya saygılı olmasının bir anlamı var mı ??? Bir anlamı kalıyor mu bu durumda.

Sen orada islam dinine göre bu işin bakış açısını yazmışsın. Ben de diyorum ki, eğer istanbul' da oturuyorsanız katolik, harbi katolik birini bulun. Yanlış anlamayın beni, çok yer gezdim kanımca, çok da insan tanıyorum. Zümre ve toplulukların adetlerini az, çok biliyorum. Aşırı katolik, katolikliği benimsemiş bir insana bu başlığın konusu olan işleri yaptıramazsın. Lakin git başka bir hristiyan bul, onun da afedersin bi tarafında olmaz.

Neden bunu örnek verdim, al işte başka din, al işte aynı ahlak!

O zaman neymiş efendim, insanın dinine ait bir olgu değildir edep. Aynı dinin mensubu insanlar farklı davranabilirmiş...

Dinde zorlama yoktur kardeşim, siz ne derseniz deyin. Çok şikayetçi iseniz ahlaklı olun, ahlak dersi verin.

Dinlerin, toplumların, zümrelerin, cemaatlerin ahlak anlayışları birbirinden farklıdır.

Bir insan kendi cemaati içerisinde farklı davranırken, daha geniş bir yapılanma oluşturan toplum içerisinde farklı davranır.

Arabistandan gelen turistlere örnek verelim. Örneğin Antalya ya gelen özellikle arab ve zengin turistleri gündüz çarşaflar içerisinde görürsünüz. Akşam olunca kadınlar öyle bir açılır, erkekler öyle bir değişir ki, onları görünce kendinizi sorgularsınız. Ruslar yanlarında halt etmiş efendim.

Mısırlı kadınlardan güzelini de görmedim bu arada, bunu da üzerine basa, basa söylüyorum.

O gündüz çarşafla gezen hanımlar, akşam olunca defile gösterisine çıkıyorlar. Şimdi bu adam müslüman değil mi ??? Cevap istiyorum, bu konunun din ile ne alakası var ????

Eğer konuyu din ile alakalı yaparsanız ve/veya bir kişinin yaptığını genele yayarsanız;

1. Dini küçümsemiş olursunuz ki, İslam dini zorlamacı, aşırıya kaçan, baskıcı bir din değildir (Yahudileri biliyorsunuz, dinlerinde aşırı gide gide binyıllar boyunca peygamberleri katletmişler, onlara biz sizden daha iyi biliriz diye diye)

2. Belli bir çoğunluğu karşınıza almış olursunuz ki, bir insan değişmeyecek diye bir kaide de yok...

Şimdi bir inanç sisteminde, bir olay karşısında bir ceza varsa,
bu cezayı sen mi vereceksin ???
Kimin adına vereceksin ???
Hangi sıfatla vereceksin ???
Kişilerin yaptıklarını, Dine mal etme hakkını nerden buluyorsunuz ???

İslam bu kadar ucuz bir din değil, malaylar da yaşamıyoruz... Bu ahlak, anlayış, tarz meselesidir. Bir insan mensubu olduğu dinin yaşam tarzını benimsemedi ise bu kendisinin bileceği iştir, hiç kimse karışamaz...
Uzun konuşmayı sevmediğim için kısa cevap yazacağım.
Konuya alıntı yaptığınız mesajımda iki Hadis-i Şerif' e yer vermiştim.
Bizler Allah kelamı ve Peygamberimizin bu konu ile ilgili kuralları var ise sözü uzatmayız ve sadece onlara uyarız.. Onlarda yok ise sırayla İslam kaynaklarını takip ederiz. Hristiyan hangi gözle bakmış, Yahudi hangi gözle bakmış o onların dinidir onları bağlar..
İslam dinini kötü yaşayanları örnek vererek bütün bir İslam alemini karalamak hiç kimsenin hakkı ve haddi değildir !!!
 

redirect

Asistan
Katılım
17 Nisan 2009
Mesajlar
247
Reaksiyon puanı
11
Puanları
0
kardes sunu yanlis anlama baska bir ülkenin vatandasi olabilirsin fakat irk sonradan degismez ,simdi ermeni biri türkiye cumhuriyeti vatandasi niye olmasin cünki devlet aslen milleti temsil etmez ,örnek islam devleti dairesinde her türden insa vardi ama dedigim gibi irkini degistiremessin

..



Dostum demişsinki niye vatandaşı olmasın. Olmasın veya olamaz demedim. Türk olamaz dedim. Aslı belli atası belli. Evet İslam devleti derken Osmanlı kasdediyorsun sanırım evet her türden insan vardı fakat hepsininde milleti aslı belliydi. Onun yazdığımı bir kere daha oku istersen
 

byharby

Profesör
Katılım
31 Ağustos 2009
Mesajlar
1,365
Reaksiyon puanı
21
Puanları
38
Tüm sayfaları okuyamadım ancak konuyu açan arkadaşa katılıyorum.İlk yazısıdaki her kelimesi doğru.Böyle insanları varlığını bilmek güzel.Ben de herkes duyarsız olmuş diyordum.Sakın yılma arkadaş ve aynı düşüncede olanlar...
 

Cloakengaged

Dekan
Katılım
11 Aralık 2008
Mesajlar
5,068
Reaksiyon puanı
145
Puanları
63
Allah sana aklı sana emrettiği kuralları sorgulayasın diye vermemiş. Allah şirk koşmanın ne olduğunu biliriz. İslamiyeti tam anlamıyla bilmediğin için sen baş örtmeye oranı buranı açmamaya anca sünnet dersin. Açacaksın okuyacaksın biraz. Dedim ya sizin kalbiniz temiz. Yalan söylemeyebilirsin hırsızlık yapmayabilirsin namussuzluk yapmayabilirsin dürüstte olabilirsin ama bunlar yetmiyor müslüman olmak için ahiretini kurtarmak için. sınıf geçmek için nasıl bütün derslerden geçmen gerekiyorsa bunuda aynı örnek alabilirsin sanırım düşünmekde zorluk çekmiyorsundur.Allah ın huzurundayken kapanacaksın demek ? Sen her an Allah ın huzurundasın Allah sana şah damarından daha yakındır. Ermeni isen aslını inkar edip türk vatandaşıyım demiceksin merak etme biz ne milletleri bastık bağrımıza senide basarız. Müslüman değilsen İslamiyet hakkında yorum yapmayacaksın. Çünki bilmediğin ve yaşamadğın birşey. Öyle kendi aklına göre yorum yapmakla olmuyor. Biz bir analarının namuslarının bir saç teli için ülke fethetmiş ataların torunlarıyız. Atalarımıza ne kadar layığız onun için brşey diyemiceğim. Örtünmenin tesettüre girmenin İslamiyette bir ölçüsü vardır bu ölçüye senin aklın sorgulama yapamaz.Çünki bu sorgulamayı Peygamber efendimizden (s.a.v) den tutunda bütün alimlerimiz yapmıştır.Siz düşündüğünüz gibi bir dini yaşıyorsunuz. Onun için işinize ne gelirse onu düşünüp yaşıyorsunuz. İslamiyet kıldan ince kılıçdan keskin bir dindir ve tek gerçek dindir. Nasıl istiyorsan öyle yaşa hangi dini yaşarsan yaşa yaşadığın yeri unutma benim dinimede dil uzatma. Senin neleri savunduğunu herkes burda okuyor görünen köy kılavuz istemez.Söylediklerini bir anda farklı yönlere çekmende farklı bir mahiyetin sanırım. Eğer biraz insalıkdan nasip alınmış olunsaydı şöyle bir yorum olabilirdi " Ben açığım ama dini kurallarına uyupda tesettüre giren arkadaşlarada saygım sonsuz" böyle bir yorum seni güzellştirirdi.
Fakat siz bunları okuyunca attan düşmüş gibi oluyorsunuz.



çok güzel yazmışsın.. :thumbup1:
 

kosasker

Profesör
Katılım
24 Aralık 2008
Mesajlar
3,195
Reaksiyon puanı
49
Puanları
48
Adam ayet yazmış sen neden bahsediyorsun. Var kardeşim dinle de alakası var. Ben her zaman derim insanda din Allah korkusu yoksa sadece işine gelmeyenleri birde bulunduğu toplumda yapılmayanları yapmaz. Ama işine gelirse her türlü şeyi yapar yapan ortamda daha da rahat yapar.Allah korkusu olan hesap vreceğini bilir. 2kere düşünür.

O kadar saçma örnek vermişsin ki lafa bak bir varlık melek olsun ahlaksız olsun. Sen kendine bakacaksın melekle örnek olmaz Allah meleğe irade vermemiş sana vermiş. İradesi olsa melek olmaz.

Turist örnelerini boşver sen. Zaten ilk verdiğiniz örnekler ya mısır ya arabistan ya iran. Yav banane kardeşim onlardan ister akşam açasın ister gündüz. Her arap müslüman değildir. Peygamber efendimizin (s.a.v) amcasıda arapdı ama en büyük düşmanlığıda o yaptı.

Şimdi ben sana söyliyeyim cahil adam o kadının ne yaptığının İslamla alakası yoktur. Çünki onun yaptığının İslamla alakası yoktur. Boşuna laf ebeliği yapmayın.

O kadar abuk sabuk yorum yapmışsın ki yahudilerden örnek vermişsin. Onlar aşırı dincilikden değil Allahın gönderdiği dini kabul etmedikleriden kendi işlerine geldiği gibi yaşamak istediklerinden dolayı bu hale geldiler ve lanetlendiler.

Bana bak burda kimse dini küçümsemiyor. İkidebir bu laflarla aklamayın savunduğunuz şeyleri.

Ceza varsa ?

Hiç merak etmeyin hepsi var. Ama diyorsunuzki gaybı söyleyin. Yok öyle birşey. Cezayı Allah sana nası tayin ederse burda yada ahirette verir merak etme.

Kimse kimsenin yaptığını dine mal etmiyor. Kesiliklede etmeyiz. İnsaların yaptıkları pislikler bizim dinimize mal edilemez.

Farklı birşey demedik herkes istediği gibi yaşayabilir ama sınırları zorlayamaz. İstediğini konuşamaz hele söz konusu İslam dini ise asla.

Böyle ikili yazım yapıpda hem iyiyi hem kötüyü oynamayın.

:D Cahil adam öylemi, imam oldunuz başımıza.:thumbdown:

İnsanları yargılayamazsınız. İster açar, ister kapanır. Klavyeden cahil yazmak kolay, nasıl olsa birbirimizi görmüyoruz değil mi ?

Sen şimdi bana cahil diyorsun, demek ki sen şahsi olarak süper!! bir adamsın.

E madem ısrar ettiniz dini konuya mal ve alet etmeye, siz bildiğinizle kalın, lakin tanımadığın bir insana cahil diye çıkışma.

Bende bu yazdığından ötürü sana hakkımı helal etmiyorum.:thumbdown: Madem şahsileştiriyorsunuz konuyu, ahiret gününe inanan biri olarak aramızdaki hukuku Allah halletsin diyorum.:hammer:

"Görmek istemeyen gözlerden, daha kör olanı yoktur"...
 

chimera

Dekan
Emektar
Katılım
24 Kasım 2006
Mesajlar
8,773
Reaksiyon puanı
574
Puanları
0
Arkadaşlar yaptığınız yorumlara dikkat edin. Konu üzerinde en ufak bir kıvılcımdan alev almakta gerçekten üstünüze yok. Tartışmayı kesin aksi taktirde uyarı ve ceza alacaksınız!!!!!
 

redirect

Asistan
Katılım
17 Nisan 2009
Mesajlar
247
Reaksiyon puanı
11
Puanları
0
:D Cahil adam öylemi, imam oldunuz başımıza.:thumbdown:

İnsanları yargılayamazsınız. İster açar, ister kapanır. Klavyeden cahil yazmak kolay, nasıl olsa birbirimizi görmüyoruz değil mi ?

Sen şimdi bana cahil diyorsun, demek ki sen şahsi olarak süper!! bir adamsın.

E madem ısrar ettiniz dini konuya mal ve alet etmeye, siz bildiğinizle kalın, lakin tanımadığın bir insana cahil diye çıkışma.

Bende bu yazdığından ötürü sana hakkımı helal etmiyorum.:thumbdown: Madem şahsileştiriyorsunuz konuyu, ahiret gününe inanan biri olarak aramızdaki hukuku Allah halletsin diyorum.:hammer:

"Görmek istemeyen gözlerden, daha kör olanı yoktur"...

Ahiret gününe inanmak başkadır yaşamak başkadır.
Cahil diyorum evet yaptığın karşılaştırmalar cahilce hep. İslam da bir doğru ve bir yanlış vardır. Aynı konu hem yanlış hem doğru olamaz.

Lafınız hep hazır biz cahiliz siz süpersiniz yok öyle birşey birşeyi biliyorsan tartışacaksın bilmiyorsan öğreneceksin.

Lafa bakarmısın konuyu dine alet etmişiz yok öyle birşey zaten konu dinle alakalı. din neyi emreder örtünmeyi demekki alakası varmış.

Hakkını helal etmeyebilirsin. Ama öyle her kafanıza göre yorumladığınızdan hak talep edemiyorsunuz. Konunun şahsileştiği yok. Şahsileşse burda bu kadar yazmam.

Klavyaden yazmak kolay demişsin sanki yanımda olsan bunu senin yüzüne söyliemiyecek kadar aciziz. Çok cocukca bir cümle olmuş.

Senin bildiklerin seni haklı benim bildiklerim seni cahil yapmaz. Ama birşeyi öğremeden bilmeden konuşuyorsan cahilsin demektir.

Ağzınızda hep aynı kelime herkes özgür herkes istediğini yapar. Şimid bir laf söyliyeceğim bu tartışma 50 sayfaya çıkıcak.

Açık seçiğie gelince hep özgürlük onlardan yana ben hiç görmedim ben özgürlükler tesetürlüden yana. Bu devlet dairesinden tutunda öğretim kurumlarına kadar aynı. Tabi size herşey güzel olduğundan özgürlük de nara atmakda size güzel.

Evet İslamiyete ve İslamiyetin insan hayatında nasıl olması gerektiği gerçeğini görmek istemediğiniz besbelli.

Tekrar söylüyorum kimsenin inancına karışmıyorum.Gönül isterki herkes yaşasın İslamiyeti. Fakat kimsede benim dinim hakkında abuk sabuk yorum yapamaz. Yalan yanlış bildiklerinizlede hem kendinizi hem milleti kandırmayın.
 

mustafa sahın

Asistan
Katılım
31 Mayıs 2008
Mesajlar
103
Reaksiyon puanı
1
Puanları
0
24 sayfalık konuda bir mesaj da benim olsun diye yazdım, suçluyum, itiraf ediyorum.
Baştaki arkadaş doğru söylemiş abi.
Ama şu da varki herkes kendi zaviyesinden(tekke ve zaviyelerle alakası yoktur) bakıyor olaya.
 

y_ates

Dekan
Katılım
12 Nisan 2009
Mesajlar
5,165
Reaksiyon puanı
65
Puanları
0
Bazı insanlar her şeyi işlerine geldiği gibi yorumluyor zaten. Bir tarafını açıp gezmek serbest ama başı kapalı olan üniversiteye giremez, devlette çalışamaz hatta okuyamaz. Hani laiklik vardı bu ülkede, ama tabii laiklik demek onlara göre bu değil. Laikliğin içinde herkesin dinini serbestçe yaşayabilmesi de vardır ama bu laiklik, özgürlük savaşçıları buna yobazlık derler. Bir şey söyleyeyim mi bana göre en büyük yobaz bu kara cahillerdir.
 

7/24

Profesör
Katılım
5 Kasım 2007
Mesajlar
3,816
Reaksiyon puanı
51
Puanları
48
Açık giyinen ve çok açık giyinenler insanlar vardır, bunların çoğu ne derece de günah işlediklerini bilmiyorlar, biliyorlar belki de, onlar da kendi kılıflarına göre cevap uyduruyorlar, çok aşırı açık giyim konusunda hadislerden örnekler var, bunlar betimlenir hatırlatma amaçlı sadece, bunlar basmakalıp düşünce ise, varsın artık susarım ben.



Örnek hadisler varken, ayetler varken, yazılıyor arkadaşlar tarafından, paylaşılıyor, kimilerine göre dini her zaman bu konulara alet etmemek gerekiyormuş, merak etmeyin her konuda İslam dini açıklık getirmiştir, o kadar açık ve geniş bir dinim var benim.



Bir şort giyinen açık insan vardır, birde etek yok denecek kadar aşırı açık giyinen insan vardır, yaşam tarzını ve önemlisi giyim tarzını bu şekilde kendi kişiliğine ve yaşam hürriyetine empoze etmiştir, ve bu açıdan her zaman vicdanları da rahattır, düşünmek istemez ki, bu hayatı istediği şekilde yaşamak ister, ne kocası ne de babasının karışmasını ister, giyim konusunda, ama uyarınca, nedense bizler her zaman günahkar oluyoruz, sorumlu tutuluyoruz ve kelimeler farklı yönlere çekilir.?



Giyiniyorsan bu şekilde, etrafındaki insanlar ona farklı gözle bakıldığında ya da kroncuk tipler laf attıklarında gocunmayacaklar, bu şekilde çok açık giyim tarzın varsa, bunu en baştan kabullenmişindir demektir, burası Türkiye, Avrupa değil güzelim.


Avrupa bu giyim tarzını çok yıllar önce benimsedi ve artık açık giyinmeyen insan a normal gözle bakınıyor, bu acaba gizli Müslüman mı durumlar belli, haticem neticem olmuştur, Türkiye de taciz olayları felaket derecede hızlıca artmış bulunmaktır.


En başında belirttiğim gibi her koyun kendi bacağından asılır ve kendi hesabını kendi verir ama bazı şeyleri anlatmak gerekir, öğretmek gerekir, kimi yenik düşer, kimi yenik düşmez, bununda muhasebesini yapmak gerekir.


Benim çevremdeki bayan arkadaşlarım, akrabalarım, kapalı değiller, ama edepli giyinirler, nerede nasıl giyineceğini bilen modern insanlardır, kimileri bu konuda kapalı çarşaf resimleri koymuşlar, ne komik duruma düştüklerinin farkında değiller, çağdaş olalım ama medeni bir şekilde, oramızı buramızı açarak değil, avrupa toplumunu özenti alarak değil.



Mini etek giyip, göğüs fiziğini tamamen ortaya çıkartacak elbise giymek, bir bayanı çok güzel yapmaz, sexi yapar, hep aynı portre, neden utanan ben oluyorum, neden ben gördüğümde sürekli yere bakmak zorunda kalmak zorundayım.



Bunu da bilsinler, dünya hayatında apaçık gösterdikleri o güzel bedenlerin elbet hesabı olacaktır, işte o zaman ben bakmadığım için, ben utandığım için, ben kazandığım için mutlu olacağım, bunu da burada belirtmek ahlaklı bir insan olarak görevimdir, en azından bakmayarak bu günahtan ben başarılı bir şekilde geçtiğim için şükür edeceğim.


Bu düzen böyle aşılanmış gençlerimize, böyle de gidecektir, bunu hiç kimse değiştiremez, panzehiri de vardır, bu da Allahın haram dediklerini yapmamak, günah dediklerini uygulamamak, bu kadar basit ve öz.


İsteyen nasıl isterse giyinsin, isteyen baksın, isteyen taciz etsin, umurumda olmaz artık bu bayanların yazdıklarından sonra, bir haber vardı geçenlerde, amerika da sanırım gündüz vakti bir parkın ortasında kızın resmen ırzına geçiyorlar, herkes görüyor, sadece yanından geçiyorlar, bir şey olmuyormuş gibi, ne polis arama var, ne de karışma, işte ahlak bu değil mi, karışmamak gerekiyor değil mi, medeniyet ve uygarlık bu değil mi, ahlak polisi var o ülkede değil mi , herkes özgür değil mi, istediğini yapabilir, en iyisi etliye sütlüye karışmamak, herkes kendini korur nasıl olsa.
 

redirect

Asistan
Katılım
17 Nisan 2009
Mesajlar
247
Reaksiyon puanı
11
Puanları
0
Açık giyinen ve çok açık giyinenler insanlar vardır, bunların çoğu ne derece de günah işlediklerini bilmiyorlar, biliyorlar belki de, onlar da kendi kılıflarına göre cevap uyduruyorlar, çok aşırı açık giyim konusunda hadislerden örnekler var, bunlar betimlenir hatırlatma amaçlı sadece, bunlar basmakalıp düşünce ise, varsın artık susarım ben.



Örnek hadisler varken, ayetler varken, yazılıyor arkadaşlar tarafından, paylaşılıyor, kimilerine göre dini her zaman bu konulara alet etmemek gerekiyormuş, merak etmeyin her konuda İslam dini açıklık getirmiştir, o kadar açık ve geniş bir dinim var benim.



Bir şort giyinen açık insan vardır, birde etek yok denecek kadar aşırı açık giyinen insan vardır, yaşam tarzını ve önemlisi giyim tarzını bu şekilde kendi kişiliğine ve yaşam hürriyetine empoze etmiştir, ve bu açıdan her zaman vicdanları da rahattır, düşünmek istemez ki, bu hayatı istediği şekilde yaşamak ister, ne kocası ne de babasının karışmasını ister, giyim konusunda, ama uyarınca, nedense bizler her zaman günahkar oluyoruz, sorumlu tutuluyoruz ve kelimeler farklı yönlere çekilir.?



Giyiniyorsan bu şekilde, etrafındaki insanlar ona farklı gözle bakıldığında ya da kroncuk tipler laf attıklarında gocunmayacaklar, bu şekilde çok açık giyim tarzın varsa, bunu en baştan kabullenmişindir demektir, burası Türkiye, Avrupa değil güzelim.


Avrupa bu giyim tarzını çok yıllar önce benimsedi ve artık açık giyinmeyen insan a normal gözle bakınıyor, bu acaba gizli Müslüman mı durumlar belli, haticem neticem olmuştur, Türkiye de taciz olayları felaket derecede hızlıca artmış bulunmaktır.


En başında belirttiğim gibi her koyun kendi bacağından asılır ve kendi hesabını kendi verir ama bazı şeyleri anlatmak gerekir, öğretmek gerekir, kimi yenik düşer, kimi yenik düşmez, bununda muhasebesini yapmak gerekir.


Benim çevremdeki bayan arkadaşlarım, akrabalarım, kapalı değiller, ama edepli giyinirler, nerede nasıl giyineceğini bilen modern insanlardır, kimileri bu konuda kapalı çarşaf resimleri koymuşlar, ne komik duruma düştüklerinin farkında değiller, çağdaş olalım ama medeni bir şekilde, oramızı buramızı açarak değil, avrupa toplumunu özenti alarak değil.



Mini etek giyip, göğüs fiziğini tamamen ortaya çıkartacak elbise giymek, bir bayanı çok güzel yapmaz, sexi yapar, hep aynı portre, neden utanan ben oluyorum, neden ben gördüğümde sürekli yere bakmak zorunda kalmak zorundayım.



Bunu da bilsinler, dünya hayatında apaçık gösterdikleri o güzel bedenlerin elbet hesabı olacaktır, işte o zaman ben bakmadığım için, ben utandığım için, ben kazandığım için mutlu olacağım, bunu da burada belirtmek ahlaklı bir insan olarak görevimdir, en azından bakmayarak bu günahtan ben başarılı bir şekilde geçtiğim için şükür edeceğim.


Bu düzen böyle aşılanmış gençlerimize, böyle de gidecektir, bunu hiç kimse değiştiremez, panzehiri de vardır, bu da Allahın haram dediklerini yapmamak, günah dediklerini uygulamamak, bu kadar basit ve öz.


İsteyen nasıl isterse giyinsin, isteyen baksın, isteyen taciz etsin, umurumda olmaz artık bu bayanların yazdıklarından sonra, bir haber vardı geçenlerde, amerika da sanırım gündüz vakti bir parkın ortasında kızın resmen ırzına geçiyorlar, herkes görüyor, sadece yanından geçiyorlar, bir şey olmuyormuş gibi, ne polis arama var, ne de karışma, işte ahlak bu değil mi, karışmamak gerekiyor değil mi, medeniyet ve uygarlık bu değil mi, ahlak polisi var o ülkede değil mi , herkes özgür değil mi, istediğini yapabilir, en iyisi etliye sütlüye karışmamak, herkes kendini korur nasıl olsa.

Çok güzel bir şekilde ifade etmişsin.
 

orcnd

Dekan
Katılım
13 Ekim 2008
Mesajlar
6,394
Reaksiyon puanı
255
Puanları
63
konu koptu gidiyor editörler adminler yetişin kilitleyin konuyu yoksa database muhalefetinden server down olacak :p
 
Üst