Soru Kitap yazmak mümkün mü?

ayca_1244

Öğrenci
Reaksiyon puanı
6
Sınıftaki birisi kitap yazmış ve fotokopi çekmiş bizim edebiyatçının da yayınevlerinde kitabı var bayağı satıyor ve imza günleri vs oluyor büyük ihtimal bu arkadaşta ondan esinlendi ben o arkadaştan daha güzel yazdığıma inanıyorum hayal gücüm de epey yüksek sizce kitap çıkarmak yada yazmak sanıldığı kadar kolay mı?

kmurat

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,746
İyi derecede Türkçe biliyorsan, ve de okuma yazman varsa, neden olmasın.

ayca_1244

Öğrenci
Reaksiyon puanı
6
İyi derecede Türkçe biliyorsan, ve de okuma yazman varsa, neden olmasın.
Var hocam elbette ama sokak ağzı ile yazılan hiçbir edebi yanı olmayan wattpad kitapları olsun istemediğim için acaba yaşım erken mi diyorum bu işler için?

Xriyantos

Asistan
Reaksiyon puanı
110
Türkçe bilmekle de alakası yok zaten editör kontrolünden geçiyor yayınevine verdiğiniz zaman. Edebî bir içerik olmayacaksa fikriniz olsun yeter ama tabii dili de güzel kullanmaya çalışın.

ayca_1244

Öğrenci
Reaksiyon puanı
6
Türkçe bilmekle de alakası yok zaten editör kontrolünden geçiyor yayınevine verdiğiniz zaman. Edebî bir içerik olmayacaksa fikriniz olsun yeter ama tabii dili de güzel kullanmaya çalışın.
Peki bunun için tanıdığa ihtiyaç yok mudur? Diyelim yazdım e sonrası?

crna

Asistan
Reaksiyon puanı
191
sen yaz da gerisini sonra düşünürsün , bir yazarın en önemli amacı sanatını icra etmektir, ardından birileri okusa da okumasa da olur, sen yaz kitabını elbet bir çözüm yolu bulursun ama dikkat et kimseye güvenme

kmurat

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,746
Var hocam elbette ama sokak ağzı ile yazılan hiçbir edebi yanı olmayan wattpad kitapları olsun istemediğim için acaba yaşım erken mi diyorum bu işler için?
Erken kalkan yol alır. Hayat zaten kısa. 60 Yıl ortalama. (Burada makaleler yazarak alıştırma yapabilirsin) Her şey ustalık ister. İstemek tek başına yetmiyor.

ayca_1244

Öğrenci
Reaksiyon puanı
6
sen yaz da gerisini sonra düşünürsün , bir yazarın en önemli amacı sanatını icra etmektir, ardından birileri okusa da okumasa da olur, sen yaz kitabını elbet bir çözüm yolu bulursun ama dikkat et kimseye güvenme
Evet çok haklısınız yazmaya başlarım o zaman ama sonrasında nasıl olur bilemem