Kitap ve Irkçılık?

braveheart.fb

Profesör
Reaksiyon puanı
92
Sosyal hayatta hep şu kanı hâkimdir. Kişin okuduğu kitap aslında onun dünya görüşün habercisidir. Daha basit ve anlaşılır söylemek gerekirse; eğer elinizde Fethullah Gülen’in kitabı varsa nurcu, Nietzsche'nin kitabı varsa ateist, Karl Marx’ın kitabı varsa komünist olarak anlaşılırsınız. Çok az insan elinizdeki kitaba bakarak sizin dünya görüşünüz hakkında teşhis koymaktan kaçınır. Hatta öyle insanlar biliyorum ki okuduğu kitaptaki fikirlere karşı olmasına rağmen “beni de öyle sanacaklar” korkusuyla elindeki kitabı sakladığına şahit olmuşumdur.

Sizce kitabın bir ırkı var mıdır?(Irktan kastım aslında ideolojik davranmaktır).Yani sadece “bizden olanımı okumak mı” yoksa “bizden olmayanı da mı okumak” doğru bir okuyucuya yakışır?

yer6

Profesör
Reaksiyon puanı
54
sadece bir kitapla karar verilmezki.eğer her seferinde xxxxx tarzi kitap okursanız x çi olarak tabir edilmeniz çok doğaldır.sonuçta sevmediği kitapları herzaman okuyan birisi heralde yoktur yada çok azdır :)

GKHNCKR

Profesör
Reaksiyon puanı
47
Çok kitap okuyan birini görsem ne okursa okusun önyargılı olmam sanırım. Sonuçta çok kitap okuyanların farklı kitaplar okuduklarına şahit oldum. ama ayda yılda bir kitap okuyan insan sanırım ilk önce kendi ideolojisine dair kitaplar okur. bu arada psikoloji ile ilgili aldığım bir kitabı annem yok etmişti :) Kitabın ırkı annemi baya korkutmuş sanırım.

braveheart.fb

Profesör
Reaksiyon puanı
92
Değerli yorumlarınız için teşekkürler. Ayda-yılda bir kitap okuyanlar -genelde- kendi fikirlerine yakın bir yaptı okuduğu –bence de- doğrudur.firefox4ever güzel bir yorum yapmıştı neden silmiş anlamadım. Yanlış hatırlamıyorsam “yenen yemeğin ne kadar lezzetli olduğunu anlamamız için onu tatmamız gerektiğini” söylemişti. Bende tamda bu fikirdeyim. Hatta gönül rahatlığıyla söyleyebilirim ki kendi fikirlerime ters kitapları okumak bana daha çok lezzet vermekte, karşı fikri anlamam konusunda 3 kişiye ye ihtiyaç duymandan anlama olgusunu gerçekleştirmekte.

Genelde arabalarda birinin elinde bir kitap görsem dönüm bakmak isterim ne okuyor diye.Ama asla önyargılı davranıp o kişin dünya görüşünü öğrendiğim kanısına varmam.

firefox4ever

Profesör
Reaksiyon puanı
41
yorumumu yineleyeyim.Bir yemeğin acı veya tatlı olduğunu farklı tatlar tadarak anlarız.Bir yemeğin tatlı olduğunu anlayabilmek için acıyı da tatmamız gerekir :)