Kitap Kurtları Kayseri'de Yarıştı

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan mazruf
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

mazruf

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
1,117
Kılıçaslan Eğitim Kurumlarının İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile düzenlediği "3. Ulusal 100 Temel Eser Kitap Okuma Yarışması"nın Türkiye finali, bin 653 öğrencinin katılımıyla Kayseri'de gerçekleştirildi.

Kılıçaslan Eğitim Kurumlarının İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile düzenlediği "3. Ulusal 100 Temel Eser Kitap Okuma Yarışması"nın Türkiye finali, bin 653 öğrencinin katılımıyla Kayseri'de gerçekleştirildi.

Yarışma için 72 ildeki 839 okuldan Kayseri'ye gelen bin 653 ilköğretim ve lise öğrencisi, Kılıçaslan Eğitim Kurumları'na bağlı Kılıçaslan Liseleri'nde sınava girdi.

İlköğretimde 12, liselerde 10 kitapla ilgili 100 sorunun yöneltildiği sınavda, dereceye giren öğrenciler için lise bahçesinde ödül töreni düzenlendi.

Sınavda Adıyaman 50. Yıl İlköğretim Okulu öğrencisi Hilal Burcu Çalışkan ve Konya Karatay TOKİ Anadolu Lisesi öğrencisi Emre Molla birinci oldu.

Edirne Özel Serhat İlköğretim Okulu'ndan Buğçe Seray Kangal, Gaziantep Özel Mutafoğlu İlköğretim Okulu'nda Büşra Oğuz, Bursa Özel Nilüfer Lisesi'nden Samet Aşık, Kayseri Nuh Mehmet Küçükçalık Anadolu Lisesi'nden Ülkü Olcay Uykun ikinci sırada yer aldı.

Konya Karatay TOKİ Anadolu Lisesi ile Adıyaman Cengiz Topel İlköğretim Okulu, en başarılı okul sarılamasında birinci geldi.

Dereceye giren öğrencilere ve danışman öğretmenlerine para ödülü ve madalya verildi.

KAYNAK

yucelsolak

Asistan
Reaksiyon puanı
0
çok güzel ya . kitap okuma alışkanlığı arttırılmalı. bunun için önce bizim evde çocuklarımıza örnek olmamız lazım