Kısıtlama

Technohero

Asistan
Reaksiyon puanı
9
Arkadaşlar Win7 bilgisayarda denetim masası sistem özelikleri vb. yerlere girerken aşağıdaki uyarıyı alıyorum ve giremiyorum.
Bu sorunu nasıl çözebilirim bilgisayarda tek hesap var onda da parola yok.
"Bilgisayarınızı etkileyen kısıtlamalar nedeniyle bu işlem iptal edildi. Lütfen sistem yöneticinize başvurunuz.

Technohero

Asistan
Reaksiyon puanı
9
Yardımcı olabilecek yok mu?

fragger

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,061

Technohero

Asistan
Reaksiyon puanı
9
Deneyeceğim fakat anlamadığım bilgisayarda tek bir hesap var o da otamatikmen yönetici hesap olmuyor mu?

Son düzenleme:

Tilkißey

Öğrenci
Reaksiyon puanı
34
Cocuk kontrol yazilimlari, internet kafe yazilimlari gibi uygulamalarla bu cesit limitler konulabiliyor. Ayrica virus kaynakli olarak da boyle durumlar yasiyor olabilirsiniz.
Sistemde calisan uygulamalara bakin, yonetimsel engel koyacak herhangi bir yazilim var mi diye.

Technohero

Asistan
Reaksiyon puanı
9
Sistemde calisan uygulamalara bakin, yonetimsel engel koyacak herhangi bir yazilim var mi diye.
Görev yöneticisi çalışmıyor, denetim masası programlara da giremiyorum habersiz çalışan bir program olup olmadığını nasıl anlayabilirim?

Tilkißey

Öğrenci
Reaksiyon puanı
34
Guvenli moda girip msconfig kontrolü yapin. Ayrica taskmgr aktiflestirmek icin ufak programciklar vardi bir zamanlar, hala aktif ise yariyor mu bilmiyorum ama google emmiye sorabilirsiniz. Bilgisayarin tek kullanicisi sizseniz ve ek kontrol yazilimi kurmadiginiza eminseniz tertemiz bir virusunuz var demektir %99, bana kalirsa ugrasmadan formatlayin gecin ama karar size ait..

Technohero

Asistan
Reaksiyon puanı
9
Klavye olmadan güvenli moda girebilir miyim?

Technohero

Asistan
Reaksiyon puanı
9
Mesela bilgisayarda basit bir koruma programı yüklü denetim masasına filan giremiyorum bilgisayarda silme yapabilen ek bir uygulama yükleyebilir miyim?

Tilkißey

Öğrenci
Reaksiyon puanı
34
Yuklu olan programin kalitesine, capina ve ayarlarina bagli olarak degisir. Denemeden bilemezsiniz yani. Bu tarz limitlemeler yapabilecek onlarca guncel program var cunku ve hepsinin panel genisligi de yetki skalasi da oldukca degisken.

Oncelikle bir klavye edinin, bilgisayariniza takin ve guvenli modu deneyin siz. Ihtimaller uzerine konusmakla sonuclandiramazsiniz yasadiginiz problemi

Technohero

Asistan
Reaksiyon puanı
9
20170102_100923-1.jpg
Şans eseri msconfigten görev yöneticisini başlattığımda resimdeki gibi kısıtlamaları gördüm. Görevi sonlandırıp tekrardan denetim masasına girmeye çalışırken aynı uyarı yine çıkıyor ve görev yöneticisinde "kısıtlamalar" tekrardan başlıyor.
@Tilkißey. @Fragger @Halktan Biri ⒽⓊⓁⓀ

Tilkißey

Öğrenci
Reaksiyon puanı
34
Kısıtlamalar a sag tiklayip isleme git deyin ve calisma ismini bulun. Sonrasinda ona da sag tiklayip dosya yolunu bulabilirsiniz. Ve sansiniz varsa, klavyeniz de hizliysa, islemi sonlandirdiktan sonra 1-2 sn lik kisimda buldugunuz exe dosyasinin ismini degistirebilirsiniz 'belki'.

fragger

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,061

Halktan Biri

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,165
Görev yöneticisinden sağ tıklayıp işlemi sonlandıra tıklayın.

Technohero

Asistan
Reaksiyon puanı
9
Kısıtlamaları kaldırıp sistem geri yükleme işlemini yapma ihtimaliniz var mı ?
Nasıl ve neden yapıldığını bilmediğim için yapıp yapamayacağımı da bilmiyorum.
--- Gönderi Güncellendi ---
Görev yöneticisinden sağ tıklayıp işlemi sonlandıra tıklayın.
Yazdığımı okuduysanız sonlandırsam bile nir süre sonra yine görev yöneticisinde beliriyor.
--- Gönderi Güncellendi ---
Kısıtlamalar a sag tiklayip isleme git deyin ve calisma ismini bulun. Sonrasinda ona da sag tiklayip dosya yolunu bulabilirsiniz. Ve sansiniz varsa, klavyeniz de hizliysa, islemi sonlandirdiktan sonra 1-2 sn lik kisimda buldugunuz exe dosyasinin ismini degistirebilirsiniz 'belki'.
Dediğiniz gibi dosya yolundan system 32 klosöründe "control" uygulamasına gittim. Bunu silmeye veya ismini değiştirmeye çalışmam tehlikeli mi?
Nldpp5.jpg
[/url][/IMG]
20170117_091514-1.jpg

Tilkißey

Öğrenci
Reaksiyon puanı
34
control.exe dosyasi denetim masasinin dosyasidir.

Kullandığınız hesabin yonetici hesap olduguna emin misiniz? Normalde ebeveyn kisitlamalari standart hesaplara etki eder cunku. Cihazin yetkilisiyle, anne babanizla konusun durum icin. Mevcut durum ebeveyn denetimleri cunku benim gordugum kadariyla. Yetkili hesapla girip sinirlandirmalarin kaldirilmasi lazim