Bu konuyu okuyanlar

Hasan_Yilmaz

Öğrenci
Katılım
4 Nisan 2022
Mesajlar
12
Reaksiyon puanı
2
Puanları
3
Yaş
18
-Herkese merhabalar ben Hasan Yilmaz. Bu gün sizlere C# hakkın da kısa bilgiler paylaşacağım. Biliyoruz ki C# hayatımızın hemen hemen her noktasında kullanılan bir programlama dilidir. Müşteri takip sistemleri,muhasebe sistemleri , stok takip sistemleri vb. birçok programda kullanılmaktadır. Peki neden?









-C# kütüphaneler açısından zengin bir alt yapıda bulunması haricinde neredeyse bütün herşeyle uyumlu şekil de çalışmaktadır. Yazıcılar,barkod sistemleri,mobil uygulamalar vb. araç ve gereçlerle uyumlu olması popülel hale getirmiştir. Günümüzde Mesleki alan da eğitim verilen kurumlar da dilin öğretilmesiyle beraber gelecekte halen popilerliğini kaybetmeyeceğini düşünmekteyim. Aslen C tabanlı olması ve şuan kullandığımız Windows işletim sistemleri de C dili ile yazılmış olması C tabanlı dilleri cazip hale getirmekte. Bilmekteyiz ki C dilleri hızlı bir işlem ortaya koyması sayesin de bir çok alanda kullanılıyor. En basitinden robotik kodlama ( C++) dili kullanılarak programlanmakta.



-Sonuç olarak C dilleri hızlı bir işlem gücüne sahip olması, gelişmiş kütüphaneler sunmasıyla gelecekte de yerinin olacağını düşünmekteyim. Sizce C dilleri gelecekte hayatımızda yerleri olacak mı?
 
Üst