Kış Geldi Hastalıklar Kapıya Dayandı

Ömer Canbaz

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,629
Merhaba Arkadaşlar;

Malum kış geldi ve griple insanların başı dertte. Ben de buna yakalandım. Grip olmamak için ne önlemler almayılız, grip olunca ne yapmamız gerekiyor?

Gripten Korunma:
  • Gripten korunmanın başlıca yolu vücut direncinin düşmesini engellemekten geçer. Bu nedenle mevsim özelliklerine uygun giyilmeli, bol sulu gıdalar, taze meyve ve sebze tüketilmelidir. Hastalar ile yakın temastan, ortak eşya kullanımından kaçınılmalıdır ve bol sıvı tüketilmelidir.
  • Kışın sert yüzünü iyice gösterdiği şu günlerde grip ve soğuk algınlığı vakaları artış gösteriyor. Uzmanlar bağışıklık sistemini güçlendirmek için zencefil, antiseptik olarak sarımsak, antibiotik etkili kekik, vitamin deposu boza ve kestane tüketimini öneriyor.

Grip Olunca Yapılması Gerekenler:

• Çay yerine özellikle antioksidan özellikli ıhlamur, ahududu, böğürtlen çayı tercih edilmeli. Günlük iki litre su içilmeli.
  • Her gün mutlaka bir bardak portakal - limon suyu karışımı içilmeli.
  • Aşırı sıcak ortamlardan kaçınılmalı. Odalar mutlaka her gün havalandırılmalı.

Grip olan herkese Allah Şifa versin...

Sizinde grip olanlar için önerilerinizi bekliyorum. :)

Son düzenleme:

KNMX

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,747
İki gün önce bayağı bir hastalandım gibi oldum; kusma, ateş. Eve geldiğim gibi tost falan yiyip direkt olarak uyudum. Ertesi sabah da okula gitmeyince vücut kendini toplarladı. Bu sabah boğazım ağrıyordu geçti. Hasta olanlara Allah şifa versin.

errno

Doçent
Reaksiyon puanı
567
Merhaba,

Grip konusunda herkes sıkıntılı. Mesela doktorumdan öğrendiğim kadarıyla bir virüslü grip var birde bakterili olanı, bunlar çok yaygın. Virüslü olanında ilaç fayda etmiyor ve zaten ilaç yazmıyorlar. Sadece ağırsa bir ya da iki gün dinlenme veya istirahat. Diğerinde ilaç veriliyor hafif olarak. Antibiyotik zaten yazmıyorlar bile.

Kuvvetli ağrı kesici bile yazmıyorlar. "İlerde karaciğerine olabileceklerden koruyorum seni" diyorlar. Türkiye'den ilk yurtdışına gidişimde eczaneden 500'lük Novalgin istedim, "delirdiniz herhalde" diyerek espirili bir şekilde cevap verdi. "Doktor'unuzun bile yazacağını sanmıyorum o ilacı, ancak hastanede ağrınız çok olursa (ameliyat vs. operasyonlar gibi) verilir" dedi.

Kendimi çok kötü hissettim. Memlekette antibiyotik satan bakkallar vardı, 500'lük ağrı kesiciler havada uçuşuyordu.. Torbayla ilaç olmazsa olmazdı evimizde :))

Saygılarımla

MrtAltg

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
12,109
Kendimi bende kötü hissttim şimdi normalde hasta olmam hatta hiç olmam nadiren bir baş ve göz ağrısı dışında sıkıntım olmaz ama günümüz insanları o kadar antibiyotik ve ağrı kesicisine yüklendilerki artık onlar bile fayda etmez duruma geldi en güzeli doğal olan diyip meyveyi eksik etmemek gerekli

F1kan

Profesör
Reaksiyon puanı
1,882
21 Aralık günü Alanyada hava 21 dereceyse ben napayim böyle kışı :D
Yaz boyu yandık, kışında üşüyemiyoruz :D

errno

Doçent
Reaksiyon puanı
567
Merhaba,

Grip kendi kendini yeniliyor. Buna karşı yapılabilecek birşey yok. Aslında bir insanın grip olmaması iyi dğeil çünkü vücudun direnç kazanması ve virüsü veya hastalığı tanıyıp ona göre tedbir alması gerekiyor.

21 Aralık günü Alanyada hava 21 dereceyse ben napayim böyle kışı :D
Yaz boyu yandık, kışında üşüyemiyoruz :D

az bir süredir yurtdışındayım ve güneşi, memleketimin havasına hasret kaldım. Tatil yapmak istiyorum ama internetten fiyatlar uçuyor. Yerinizde olsam o güneşin, havanın ve denizin tadını ömrümün sonuna kadar çıkarırdım.

Saygılarımla

lgsever

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,459
Merhaba,

Grip kendi kendini yeniliyor. Buna karşı yapılabilecek birşey yok. Aslında bir insanın grip olmaması iyi dğeil çünkü vücudun direnç kazanması ve virüsü veya hastalığı tanıyıp ona göre tedbir alması gerekiyor.

az bir süredir yurtdışındayım ve güneşi, memleketimin havasına hasret kaldım. Tatil yapmak istiyorum ama internetten fiyatlar uçuyor. Yerinizde olsam o güneşin, havanın ve denizin tadını ömrümün sonuna kadar çıkarırdım.

Saygılarımla
Herkesin istekleri var

Ömer Canbaz

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,629
Kendimi bende kötü hissttim şimdi normalde hasta olmam hatta hiç olmam nadiren bir baş ve göz ağrısı dışında sıkıntım olmaz ama günümüz insanları o kadar antibiyotik ve ağrı kesicisine yüklendilerki artık onlar bile fayda etmez duruma geldi en güzeli doğal olan diyip meyveyi eksik etmemek gerekli
Bence de öyle. Ben hasta olduğum da hiç ilaç kullanmam. Tamamen doğal yolları denerim.

errno

Doçent
Reaksiyon puanı
567
Merhaba,

videodaki arkadaşlar güzel açıklamış.

Saygılar

Death Mark

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
15,467
Aynen soğuklar geliyor ama hala burada kar yok üşüyoruz ancak hasta olmadık çok şükür

KNMX

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,747
Herkesin istekleri var
İsveç'te psikolojiler genelde hep bozukmuş ve insanlar karamsarmış. Güneşten dolayı sanırım İsveç'te. Çok zengin bir ülke ama güneş olmadan mutluluk, umut olmuyormuş.

Oezld

Asistan
Reaksiyon puanı
59
İsveç'te psikolojiler genelde hep bozukmuş ve insanlar karamsarmış. Güneşten dolayı sanırım İsveç'te. Çok zengin bir ülke ama güneş olmadan mutluluk, umut olmuyormuş.
Eminmisiz? Bende hiç güneşi sevmeve çıkmam dışarı sınıfta perdeyi kapat diyen tiplerdenim.:D:DAa uyumak içindeğil.

KNMX

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,747
Eminmisiz? Bende hiç güneşi sevmeve çıkmam dışarı sınıfta perdeyi kapat diyen tiplerdenim.:D:DAa uyumak içindeğil.
Evet sürekli karanlık hava insanın psikolojisini bir zaman sonra bozuyormuş.