Soru kingston mu bigboy mu curcial mı ?

folroad

Asistan
Reaksiyon puanı
15
3 ram arasında kaldım özellikleri vs her şeyi aynı tek farkı markası.

bigboy da fark olarak samsung a ait chipset kullanılıyor.

sizce hangisi daha iyi

Akkara

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,392
Cihazınızda yüklü olan belleğin markası nedir?

Akkara

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,392
8GB RAM’e ekstra 16GB RAM ekleyebilirsin. Dual Channel (çift kanal RAM’i) devreye aldığında, bu iki RAM ayrı ayrı 8GB olarak çalışacaktır. Kalan 8GB ise tek bir RAM olarak çalışır.
Dual-Channel RAM'deki amaç bellek ve bellek kontrolcüsü arasında daha çok kanal oluşturarak veri aktarım hızını arttırmayı sağlamaktır.
Günümüz için 8+8 (16GB) yeterlidir. Bilgisayarı ne amaçla kullanıyorsun ve ne kadar kapasiteye ihtiyacın var bilmiyorum ama totalde 16GB RAM yeterlidir, bence.

folroad

Asistan
Reaksiyon puanı
15
8GB RAM’e ekstra 16GB RAM ekleyebilirsin. Dual Channel (çift kanal RAM’i) devreye aldığında, bu iki RAM ayrı ayrı 8GB olarak çalışacaktır. Kalan 8GB ise tek bir RAM olarak çalışır.
Dual-Channel RAM'deki amaç bellek ve bellek kontrolcüsü arasında daha çok kanal oluşturarak veri aktarım hızını arttırmayı sağlamaktır.
Günümüz için 8+8 (16GB) yeterlidir. Bilgisayarı ne amaçla kullanıyorsun ve ne kadar kapasiteye ihtiyacın var bilmiyorum ama totalde 16GB RAM yeterlidir, bence.
Yazılım tasarım ve az da olsa oyun için kullanıyorum. Bu arada çok açıklayıcı oldu teşekkür ederim.

Aslında takılı olanla aynı model 8 gb 650 TL di
Farklı model 16 gb 800 dü
Boş tek slot olunca 16 gb daha avantajlı olduğunu düşündüm.

folroad

Asistan
Reaksiyon puanı
15
8GB olanı 450 TL. İşini görecektir. Eşlenik kodu falan aynı.

Hocam photosop render yaparken veya kodlarken aynı anda crome da 9 10 sekme açık kalıyor. Dolayısıyla fazla Ram yiyor. Bunları da kapamadan üstüne arasıra oyun açıyorum. Sizce 16 gb kaldırır mı 4-5 yıl götürse yeter.

Akkara

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,392
Dizüstü bilgisayarının tam marka modeli nedir?

Akkara

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,392
Bütçen yeterliyse 16GB+16GB almayı düşünebilirsin. Elindeki 8GB RAM'i de satarsın. Photoshop uzun zamandır kullanmıyorum ama sanırım program varsayılan olarak kullanılabilir RAM'in büyük bir bölümünü kullanıyor.
Bence (8+8) 16GB oyun ve Chrome tarayıcıyı rahat idare eder.

folroad

Asistan
Reaksiyon puanı
15
Bütçen yeterliyse 16GB+16GB almayı düşünebilirsin. Elindeki 8GB RAM'i de satarsın. Photoshop uzun zamandır kullanmıyorum ama sanırım program varsayılan olarak kullanılabilir RAM'in büyük bir bölümünü kullanıyor.
Bence (8+8) 16GB oyun ve Chrome tarayıcıyı rahat idare eder.
Sağolasın hocam ssd hakkında bilginiz varmı?