Kingston Drive Custom 8 GB İnceleme

Reaksiyon puanı
2,148
Bir sorum var. Flash disklerde kapasite söylenenin altında çıkıyor buna hepimiz alıştık, 16 diyor 14.7 çıkıyor. Peki okuma yazma hızlarında da bu durum söz konusu mu? Ben yeni aldım bi tane yazma hızı 30 diyor ben anca 25 ile yazabiliyorum. Okuma hızına da 54 diyor ama yine 25 ile falan okuyabiliyorum.

Özgür Çetin

Profesör
Reaksiyon puanı
0
Merhaba kadıköyRAP,
Genelde üzerinde yazan değerlere yakın sonuçlar almanız gerekiyor. Bilinen markalarda verilen rakamlarla elde ettiğiniz sonuçlar birbirine yakın olur. No name tabir edilen ürünlerde ise genelde rakamlar biraz şişirme olur. 30 MB yazma hızında sizin 25 MB bulmanız nisbeten normal. Çünkü bu tip ölçümler ideal şartlardaki sonuçlara göre yapılıyor. Ama bu ideal şartları her zaman yakalamak mümkün değil. Biz de testlerde teknik verilerdeki bilgilere pek itibar etmeyiz. Verdiğimiz rakamlar da kendi bulduğumuz sonuçlardır.

Reaksiyon puanı
2,148
Merhaba kadıköyRAP,
Genelde üzerinde yazan değerlere yakın sonuçlar almanız gerekiyor. Bilinen markalarda verilen rakamlarla elde ettiğiniz sonuçlar birbirine yakın olur. No name tabir edilen ürünlerde ise genelde rakamlar biraz şişirme olur. 30 MB yazma hızında sizin 25 MB bulmanız nisbeten normal. Çünkü bu tip ölçümler ideal şartlardaki sonuçlara göre yapılıyor. Ama bu ideal şartları her zaman yakalamak mümkün değil. Biz de testlerde teknik verilerdeki bilgilere pek itibar etmeyiz. Verdiğimiz rakamlar da kendi bulduğumuz sonuçlardır.

Bahsettiğim ürün bu;
http://www.hepsiburada.com/liste/productDetails.aspx?productId=bd130766&categoryId=970

Yazma hızı 30 dediler 25 çıktı eyvallah ama okuma hızı 54 diyor 23~25 arası okuyabiliyorum. Harddiskin yazma hızı da 38'e kadar çıkıyor kabahat harddiskte de değil yani. Flashtan kopyalama yaparken de 38'i görmem lazımdı.

Kazık mı yedim acaba geri versem mi?

--- Mesaj Güncellendi ---

Tamam şimdi farkettim, usb 3.0 portunu kullandığımda okuma hızı 45'e kadar çıktı :)