Kinect, resmen Windows'a geliyor

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan CODON
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

CODON

Doçent
Reaksiyon puanı
5
Microsoft, Kinect'in Windows sürücülerini hazırladığını müjdeledi. Kinect for Windows SDK'sı 2011'in bahar mevsiminde, Microsoft tarafından yayımlanacak. Xbox 360'a farklı bir boyut katan Kinect, PC'lerde hareket algılayıcı sensörü ile bambaşka bir tecrübe yaşatacak.

haberici_278.jpg

Birçok amatör hacker tarafından PC'de çoktan çalıştırılmış olan Kinect, Microsoft'un desteğine kavuştuğunda Windows'ta harikalar yaratabilir. Eğer firmalardan yeterli destek gelebilirse Windows'ta bir Kinect devriminin yaşanacağını tahmin etmek zor değil. Bizlere ise şimdilik birkaç ay sabretmek düşüyor.

Kaynak

Kaplan7

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Yani bizim hareketlerimizle oyun oynayacağız.Ama PC'de biraz zor gibime geliyor.Ama teknolojik olarak küçük bir devrim sayılır.

erenberk

Rektör
Reaksiyon puanı
100
Çok güzel bir haber, geçenlerde televizyonda teknoloji ile ilgili gelişmeleri takip ederken kinect teknolojisinin kullanım alanlarını görmüştüm. Mesela bir tanesi doktorlar için de çok faydalı olmasıymış, dikkatimi çekmişti. Yaklaşık 10-15 katı değerindeki bir cihazın (hastanın 3 boyutlu görüntüsünün alınması ile ilgiliydi) işlevini görebiliyormuş ve ameliyat sırasında doktorun ellerinin kanlı olmasından dolayı dokunmadan işlem yapabilmesini sağladığı için de ayrıca bir avantaj sağlıyormuş falan... Yani bir çok şekilde kullanılabilen bir teknoloji bu ve bilgisayarlarımızda ve TV lerimizde olması gerekir diye düşünüyorum. :yes:

CODON

Doçent
Reaksiyon puanı
5
Çok güzel bir haber, geçenlerde televizyonda teknoloji ile ilgili gelişmeleri takip ederken kinect teknolojisinin kullanım alanlarını görmüştüm. Mesela bir tanesi doktorlar için de çok faydalı olmasıymış, dikkatimi çekmişti. Yaklaşık 10-15 katı değerindeki bir cihazın (hastanın 3 boyutlu görüntüsünün alınması ile ilgiliydi) işlevini görebiliyormuş ve ameliyat sırasında doktorun ellerinin kanlı olmasından dolayı dokunmadan işlem yapabilmesini sağladığı için de ayrıca bir avantaj sağlıyormuş falan... Yani bir çok şekilde kullanılabilen bir teknoloji bu ve bilgisayarlarımızda ve TV lerimizde olması gerekir diye düşünüyorum. :yes:

Kinect'in kullanılabildiği başka alanlarda var:devil2:

palam

Doçent
Reaksiyon puanı
4
bilim kurgu da film olarak gösteriyorlar, ilk denemlerini gelişmiş ortamlarda yapıyorlar, sonra son kullanıcının rahat ulaşacağı ortamda pazarlıyorlar. hep gördük yine görüyoruz. beklendik birşeydi. normal yani.