Kimya sınavında garip soru

dragon111

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Diyarbakır Rekabet Kurumu Anadolu Lisesi kimya öğretmeni Zeki Kılıçarslan, yaptığı yazılı sınavda ahret sorusu sordu. Öğrencilere “İyilikleri ağır gelirse cennete, kötülükleri ağır gelirse cehenneme, tam nötrleşme olursa Araf’a gidecek. İşlem yaparak sonucu bulunuz” şeklindeki bir soru sorulması tepki çekti.
fft16_mf220840.Jpeg

Diyarbakır’ın gözde okullarından Ziya Gökalp Lisesi’nde mescit bulunduğunun fotoğraflarla belgelenmesi üzerine şimdi de Rekabet Kurumu Anadolu Lisesi’nde öğretmenlerin sınavlarda dini içerikli sorular sorduğu ortaya çıktı. Okulun kimya öğretmenlerinden Kılıçarslan’ın 10’uncu sınıflara yaptığı sınavda sorduğu soru tartışma yarattı:

“X şahsı hayatı boyunca 3.10 üzeri 22 tane iyilik ve 4.10 üzeri -2 mol kötülük yapıyor. Hesap günü mizanda iyilik ve kötülükleri tartılıyor. İyilikleri ağır gelirse cennete, kötülükleri ağır gelirse cehenneme, tam nötrleşme olursa Araf’a (hayvanların ve delilerin barınacağı yere) gidecek. Bu şahsın hesabı görülünce durumu ne olacak. İşlem yaparak sonucu bulunuz (N: 6.10 üzeri 23).”

"SINIF" DEĞİL MESCİT

Aynı okulda bir sınıfın mescide çevrildiği de belirlendi. Okulun birinci katında kütüphanenin olduğu sıradaki en son sınıfın mescide çevrildiği ifade edilirken öğretmen ve öğrencilerin ders aralarında burada namaz kıldığı vurgulandı.

Eğitim-Sen Diyarbakır Şube Sekreteri Yıldırım Arslan, uygulamalara tepki gösterdi. Uygulamaların iktidar gücüne dayandığını vurgulayan Arslan, “Fazla söze gerek yok. Niyet ortada. Benzerlerini AKP iktidarı döneminde birçok kez yaşadık. Milli Eğitim Bakanı gibi kişiliklerin eğitim ve öğretim sistemlerinin başındayken eğitimin çağdaş bir norma kavuşması gibi bir durum söz konusu değil” dedi.:mrgreen::mrgreen:

Kaynak

nsgnc

Profesör
Reaksiyon puanı
10
Ne var bu soruda? Gayet güzel sorulmuş.

ZorhaK

Rektör
Reaksiyon puanı
259
Olayı tam bilmeden konuşmak doğru olmaz.Öğretmen espri katmak için böyle bir soru sormuş olbilir.Hem bu şekilde daha çok akılda kalıcı olabilir.

İslamın içinden herhangi bir kavram günlük yaşama ya da eğitime yansıyınca ,panik yapıp''laiklik elden gidiyor'' diyenleri sakinliğe davet ediyoruz:)

Turab Garip

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
181
İlginç.. Hocanın birinin "Mehmet'in şu kadar kız arkadaşı var ve her birine günde şu kadar enerji harcıyor.." diye başlayan ahlaksız sorusuna herkes "hahaha, hihihi" gülmüştü; bunu niye yadırgadılar ki? Bence öteki daha çok endişe verici; gençleri alem yapmaya, arkadaşlarını/eşlerini aldatmaya teşvik ediyor.

Hadi bakalım.. :)

yaseta

Profesör
Reaksiyon puanı
63
ben kımya ogretmenının dersı ve konuyu ızah etmesına hayran kaldım. ılla kalıplara baglı kalmak ısteyenlerıde hıc anlamadım.
ıste o kalıplara baglı kalmak ısteyenler Galile, "Dünya dönüyor" dediginde, papazlar onu mahkeme ederek asmak isterler. Bilimselligin temel ögelerinden biri de bilim adamının özgür olmasıdır.

Özgürlük saygı ve zarafetle süslenirse ayri bir güzellik ortaya çıkar. Bu görünüm bilim adamının ta kendisidir.
Ancak hemen hatırlatmak isterim ki, bilimsel olgunluga ulasmamı
s, zarafet ve saygıdan yoksun bilimsel özgürlük, beraberinde hırçınlıgı getirir. Bu görünüm, bilimsellige zarar verir.

LaWa

Profesör
Reaksiyon puanı
47
Aslında art niyet yoksa sorulabilir..Bizim üniversitede hoca,Kapıdaki güvenlik görevlilerinin,Çalışan çaycının,Hizmetlilerinin adlarını sormuştu..
Ne yazık ki çogumuz tam olarak yapamamıştık.mesaj açık..;Hayatımızı sanıldığı gibi çok da farkında olmayarak yaşıyoruz..

antimatter

Profesör
Reaksiyon puanı
14
İlginç.. Hocanın birinin "Mehmet'in şu kadar kız arkadaşı var ve her birine günde şu kadar enerji harcıyor.." diye başlayan ahlaksız sorusuna herkes "hahaha, hihihi" gülmüştü; bunu niye yadırgadılar ki? Bence öteki daha çok endişe verici; gençleri alem yapmaya, arkadaşlarını/eşlerini aldatmaya teşvik ediyor.

çok iyi bi noktaya temas :icon_:

baaydin

Profesör
Reaksiyon puanı
7
o soruyu soran hocanın öğretmenliğinden şüphe ediyorum cami hocalığı ile lise öğretmenliğini karıştırmış bence. bunları iktidar partisine borçluyuz tüm din kültürü öğretmenlerini müdür ve müdür yardımcısı yaparak bir sürü yeni din kültürü öğretmeni aldılar. idarecilerinin din kültürü öğretmeni olduğu bir milli eğitimden farklısı beklenemez zaten. mollalarda aynı şekilde yerleşmişlerdi irana.

Turab Garip

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
181
o soruyu soran hocanın öğretmenliğinden şüphe ediyorum cami hocalığı ile lise öğretmenliğini karıştırmış bence. bunları iktidar partisine borçluyuz tüm din kültürü öğretmenlerini müdür ve müdür yardımcısı yaparak bir sürü yeni din kültürü öğretmeni aldılar. idarecilerinin din kültürü öğretmeni olduğu bir milli eğitimden farklısı beklenemez zaten. mollalarda aynı şekilde yerleşmişlerdi irana.

Soruya dikkat edersen dini şeyler öğretmemiş, sadece değişkenlerin isimleri farklı o kadar. Yani özünde çok sıradan bir kimya sorusu; bileşik yerine başka bir isim vermiş. Matematik'teki problemler hep öyle değil midir? Ahmet parasının üç bölü beşiyle hep fındık mı almak zorundadır? Biraz da portakal alamaz mı? İlla ki kitapta yazan örnek neyse onu mu çözelim? Tutuculuk size hiç yakışmıyor. Hatta bunun bir ileri seviyesine yobazlık bile derler. :)

Yukarıda söylediğim gibi, okul sorularında her türlü ahlaksızlığa geçit varken (örneğini verdik, bir üniversitenin hocası Mehmet'in aynı anda 3 kızı idare etmesinden filan bahsediyordu, hatta forumda bunun "komik" cevabı var) Onlarla eğlenirken, bunları neden yadırgadınız?

tuvana

Doçent
Reaksiyon puanı
1
benim anlamadığım bu konu nasıl basına yansımış okulda ajan mı?var yoksa komplo teorisimi anlaymadım zamanlamaya bakılırsa bence komplo var özellikle bir yerlere işaret edilerek konun vahim olduğu belirtiliyor düşündürücü??....

beyazad

Profesör
Reaksiyon puanı
22
Soruya dikkat edersen dini şeyler öğretmemiş, sadece değişkenlerin isimleri farklı o kadar. Yani özünde çok sıradan bir kimya sorusu; bileşik yerine başka bir isim vermiş. Matematik'teki problemler hep öyle değil midir? Ahmet parasının üç bölü beşiyle hep fındık mı almak zorundadır? Biraz da portakal alamaz mı? İlla ki kitapta yazan örnek neyse onu mu çözelim? Tutuculuk size hiç yakışmıyor. Hatta bunun bir ileri seviyesine yobazlık bile derler. :)

Yukarıda söylediğim gibi, okul sorularında her türlü ahlaksızlığa geçit varken (örneğini verdik, bir üniversitenin hocası Mehmet'in aynı anda 3 kızı idare etmesinden filan bahsediyordu, hatta forumda bunun "komik" cevabı var) Onlarla eğlenirken, bunları neden yadırgadınız?

elmacık haklı, laikliğe sığınan darbeci zihniyeti de kınayalım bu arada

muko

Profesör
Reaksiyon puanı
12
bence herşey çok normal. Neden sürekli fişleme çabası içindesiniz anlamış değilim.

Ergenekon iddanamesinde yer alan örgüttekiler şeriat geliyor ayaklanmaları nasıl yapılır diye ince ince tüm okulları analiz ediyorlardı nasıl olurda bunların açığını buluruz da fişleriz diye. hatta camiye giden cemaatteki insanları bile tek tek takip etmişler fişlemek için.

bununla ilgili haberi daha dün okumuştum ve bu konuyu görünce aklıma direk o haber geldi paylaşayım dedim.

Handikap

Profesör
Reaksiyon puanı
90
Soru: "Bu şahsın hesabı görülünce durumu ne olacak".Kimyasal olarak açıklayın.
Ne tür kimyasal tepkimeler olacak...
Veya sorgu ve sualsiz gitmek için hangi kimyasal teori kullanılmalı.

Ahiret Hava Yollarından duyuru...
Hareket yeri: dünya
Varış yeri : ahiret
Uçuş saati : her an kalkabilir

Müracaat için kimlik kartınızda,aşağıdaki bilgiler bulunmalıdır:
İsim: Ademoğlu
Cinsiyeti: Toprak
Adresi: Dunya

Müsade edilen eşya:
1. Beş metre patiska
2. Salih emel
3. Salih bir çocuğun duası(Hayırlı evlat)
4. Faydalı bir ilim...
Kesinlikle yolcunun beraberinde baska bir eşyayı getirmesine müsade edilmez.

Önemli not:
Görevlilerce verilecek formları doğru ve noksansız olarak doldurunuz...
1. Ömrünü nerelerde tükettin?
2. Gençliğini nerelerde geçirdin?
3. Malını nerelerde kazandın?
4. Malını nerelerde harcadın?
5. Allah(c.c) için ne yaptın?

Hocam bunları bilse 3.10 üzeri 22 tane iyilik ve 4.10 üzeri -2 mol kötülük yaptı yargısına biz mi ulaşacağız yoksa herkes kendi hesabını kendisi mi ahirette verecek...

Günahlarımıza ve sevaplarımıza değeri biz mi biçiyoruz.

Çıkış noktanız ve gelmek istediğiniz nokta açıkça nedir?

wanted18

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bizim lise ya:D her turlu pıslık var bırakın belkı imanla yola gelirler :D

ridvan1452

Profesör
Reaksiyon puanı
24
Olayı tam bilmeden konuşmak doğru olmaz.Öğretmen espri katmak için böyle bir soru sormuş olbilir.Hem bu şekilde daha çok akılda kalıcı olabilir.

İslamın içinden herhangi bir kavram günlük yaşama ya da eğitime yansıyınca ,panik yapıp''laiklik elden gidiyor'' diyenleri sakinliğe davet ediyoruz:)

kardesim supeer acıklamıssın tam aklımdan gecenleri yazmıssın bu acıklamanın ustune kimsenin konusmaya hakkıyok

findukfaresi_

Profesör
Reaksiyon puanı
20

:icon_::icon_::icon_:

Handikap

Profesör
Reaksiyon puanı
90

Handikap nereye "Mee aydınlık bir Türkiye'ye hocam"

dragon111

Asistan
Reaksiyon puanı
0
aman ya böyle konular niye açılır ki
Bu konuyu açmamadaki sebep sadece ve sadece farklı düşünceleri burada görmekti herhangibir artniyet yok..Ayrıca ilginçtirki burada yazılan yorumların %80 ine katılıyorum.Ortada bir konu yani..:stuart:

braveheart.fb

Profesör
Reaksiyon puanı
92
Konuya tek Taraflı Bakmayın bence.Henüz muhakeme gücü gelişmemiş bir öğrencinin Bu Soru yüzünden başkalarının cennete veya cehenneme gideceğini ölçmeye kalkması ne gibi sonuçlar doğruracak ? "Mehmet'in şu kadar kız arkadaşı var ve her birine günde şu kadar enerji harcıyor" sorusu nasıl hastalıklı bir beynin örünüyse , Bu sorudaaynı şekilde "hey şeyi din eksinli yapmaya çalışan" hastalıklı bir beynin örünü değilmi?.

zelenga

Profesör
Reaksiyon puanı
18
sizin gibilere göre güzel ama aslında endişe verici :surprised:

"sizin gibiler" nitelemesi daha da endişe verici diye düşünmeden edemedim..

bu soruları hazırlayan öğretmenin art niyetleri olsaydı herhalde bu kadar açık ortaya çık(ar)mazdı.. bazı ben de müslümanım canım diyenler gibi takiyye yapardı belki de... klişeleşmiş soru kalıplarını kırarak gençleri düşünmeye sevk etme amaçlı yapmış olabilir...

veya tersten bakarsak kışkırtma amaçlı bir şey de olabilir ki böyle "dînî" simgelere ve göndermelere karşı birinin sicilinde bunu isteyebileceğini düşünemiyorum..

herşeye rağmen ilginç bir durum vesselâm...

afterdinner

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Haberin ilk birkaç satırını okur okumaz hemen kaynağını tahmin etmeye çalıştım. Dedim kesin kaynak Hürriyet. Ama yanılmışım (!) Milliyet'miş.

Burası da dahil tüm Türkçe forumlarda defalarca konuşuldu, artık yazmaktan gına geldi ama bu Doğan Grubu maalesef bundan ibaret. Tek ama tek düşünceleri laikliğin bekçiliğini yapmak görüntüsü altında insanları kin ve düşmanlığa sevk etmek.

Bu haber doğrudur yanlıştır bilemem ama daha önce Doğan Grubu gazetecikleri defalarca bu tarz yalan haber yaptılar. Onlarca belki yüzlerce. Millet bunların ortam germekten başka bir şeye yaramayan haberlerini okumaktan bıktı, onlar yazmaktan bıkmadılar!

eray045

Rektör
Reaksiyon puanı
250
bi kimya sorusu ile şeriat gelmez , takılmayın fazla ;)

aslında bu olaya dindar kesimin itiraz etmesi lazım.. Dini olaylarla dalga geçilmiş gibi biraz..

TazzzY

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
275
Tipik aydın doğan medyası haberi abartıkça abartıyorlar Biz sanki Amerikada yaşıyoruz ya anlamıyorum bu adamlarda Hiç din yok

ExCeLLeNT

Dekan
Reaksiyon puanı
17

Herbirine şu kadar enerji harcıyor benimde gülesim geldi:DAma soru biraz şaşırtıcı gibi geldi ama tam olmasada güzel olmuş olabilir derslerini çok iyi bilen çalışan biri çözebilir bu soruyu.

kuruwa

Asistan
Reaksiyon puanı
0
laikliğe sıgınan darbecıler sorgulanmalı ama ülkeyı dakıka bazımda en buyuk faize itenlrıde sorguların artık yoksa cok geç kalıcaz