Kimi Raikkonen: 'Daha da hızlı olabiliriz'

maxxdump

Dekan
Reaksiyon puanı
6
Kimi Raikkonen, Cuma serbest antremanları lider kapamasına rağmen kendisinin ve Ferrari'nin çok daha hızlı olabileceğini ifade etti.

Son yarışlarda takım arkadaşı Felipe Massa'nın hızına karşılık vermekte sıkıntı yaşayan Fin sürücü, Valencia'daki yeni sokak pistinde sollamanın zor olacağını işaret ederek, sıralama performansına önem vereceğini söyledi.

Raikkonen, "Sollama? Zor olacak. Her zaman ki gibi umarım, sıralamalarda en iyi pozisyonu alıp buna gerek duymam. Bugünkü araç ayarları fena sayılmaz fakat daha hala geliştireceğimiz bolca alan var" dedi.

Dünya şampiyonu Ferrari pilotu, yeni pistte sürüş yapmaktan büyük keyif aldığını belirterek, yarışı sabırsızlıkla beklediğini belirtti.

Raikkonen, "Bu pistte sürmekten keyif aldım. Bildiğimiz diğer sokak pistlerine göre farklı bir pist. Perşembe günü pisti gezmiştim. Çok eğlenceli olacağını düşünüyordum, Cuma antremanları da gerçekten bunu doğrulamış oldu. Pistin bazı bölümleri çok hızlı, hemen hemen her yerde kaçabileceğiniz alanlar var, belki bu yönüyle geçmişte kullanılan Kuzey Amerika pistlerine benziyor" dedi.

Cuma antremanlarında iyi bir iş çıkardıklarını kaydeden Raikkonen, "Hafta sonu için iyi bir başlangıç oldu. Fakat yine de tam olarak hangi noktada bulunduğumuzu söylemek için çok erken" diye konuştu.

Günü takım arkadaşının 0.2 saniye gerisinde dördüncü sırada bitiren Felipe Massa ise, serbest antremanlarda aldığı sonucun tatmin edici olduğunu söyledi.

Massa, "Pist yüzeyi hala çok kirli. Hata yapmak çok kolay, bu da önemli bir zaman kaybına yol açabiliyor. İyi bir tur zamanı yapmak için mükemmel olmak zorundasınız" dedi.

Massa, "Pisti sevdim. Hoş bir atmosferi var. Organizatörlerin gerçekten iyi bir iş çıkardıklarını söylemek istiyorum" şeklinde konuştu.

Brezilyalı pilot, "Bugün (dün) hafta sonu için iyi bir ayar bulmak önemliydi. Bunu başardığımızı düşünüyorum" dedi.

kaynak:Formula1, F1, GP2, DTM, MOTOGP, Indycar, WRC - Motorsporları haber, resim ve video merkezi