Kimi Raikkonen: 'Aracın tek eksiği hızdı'

maxxdump

Dekan
Reaksiyon puanı
6
Kimi Raikkonen, Ferrari'nin bugün Çin Grand Prix'de McLaren pilotu Lewis Hamilton'ın hızına karşılık vermekte yetersiz kaldığını vurguladı.

Yarışı son turlarda geçişine izin verdiği Felipe Massa'nın arkasında üçüncü sırada tamamlayan Fin sürücü, "Takım olarak istediğimiz şeyi biliyoruz, yaptığımız da bu. Bu durumda normal bir hareket" dedi.

Raikkonen, "Bugün çok iyi bir araca sahiptim, ciddi bir problem yaşamadım. Aracın kontrolü de oldukça iyidi ama maalesef yeterince hızlı değildik" diye konuştu.

Fin sürücü, "Başlangıçta Lewis biraz fark açtı. Ben de hemen hemen aynı tur zamanları yapmaya başladım. Ancak ne zaman daha hızlı olsam, geç kalmış oluyordum. İkinci pit stopta fark biraz azaldı ancak bu kez de trafiğe takıldım ve epey zaman kaybettim" dedi.

Raikkonen, "Maalesef bugün ikinci ve üçüncü olduk. Umarım gelecek yarışta onlara karşı rekabette daha fazlasını yaparız. Kolay değildi. Elimizden geleni yaptık fakat bu kez işe yaramadı" diye konuştu.

Massa'ya yol vermesiyle ilgili konuyu da önemsemediğini ifade eden Raikkonen, "Dediğim gibi Takımın benden beklentisini ve takımın ne istediğini biliyorum. Bu bir yarış. Kazanacak veya kaybedece birşeyim yok. Ben takım için yarışıyorum" dedi.

Raikkonen son olarak, "Normal bir durum. Bugün McLaren'a meydan okuyamamız dışında yarıştan oldukça memnumdum" şeklinde konuştu.

kaynak:http://www.turkiyef1.com/newsfull.asp?id=14336&Raikkonen-Aracın-tek-eksiği-hızdı