Kim’de şok karar!

YellowRed

Rektör
Reaksiyon puanı
27
Kim’de şok karar!

Kore medyası, Kim’in F.Bahçe’de lisans çıkarmasını engelleyen Kore takımı Heungkuk’u, Dünya federasyonu FIVB’nin de haklı bulduğunu yazdı.

786641_detay.jpg

Fenerbahçe’de yılan hikayesine dönen Kim Yeon Koung krizinde korkulan oldu, Uluslararası Voleybol Federasyonları Birliği FIVB, Koreli yıldızın tüm haklarının ülkesindeki Heungkuk takımına ait olduğunu tescilledi.

Kore medyasının haberine göre, Kim’in Fenerbahçe’de oynamasına bir türlü izin vermeyen ve yıldız smaçörün Dünya Kulüpler Şampiyonası’nda forma giymesini bile engelleyen Heungkuk takımı, sonunda amacına ulaştı. Kore basını, Heungkuk’un FIVB’ye yaptığı itiraz başvurusunun kabul edildiğini ve Kim’in Kore’ye dönmekten başka çaresi kalmadığını duyurdu. Heungkuk ile 6 yıllık sözleşme imzalayan ancak bunun bir kısmını Kore dışında geçiren Kim, sözleşmesinin bittiğini iddia ederken, Kore ekibi buna ilişkin bir düzenleme bulunmadığını ve yurtdışında forma giydiği yılların 6 yıllık sözleşmenin dışında olduğunu öne sürmüştü. Kim’in ‘olimpiyatta milli takımı boykot’ tehdidi üzerine yumuşayan Heungkuk ile Kore Federasyonu, Londra sonrası yeniden devreye girmiş ve lisans için onay vermemişti.

‘VOLEYBOLU BIRAKIRIM’

Kim ise Doha’da medyaya verdiği demecinde F.Bahçe’nin kendisinden vazgeçmek zorunda kalabileceğini belirterek, “Ben Türkiye’de oynamak istiyorum. Böyle bir durumda voleybola yeniden motive olmam çok zor olur. Kore’ye dönersem voleybolu bırakmayı düşünüyorum” dedi.

Kaynak