Kilo vermeme destek olurmusunuz ? (Boy 181 Kilo 165)

Buz Mavisi

Asistan
Reaksiyon puanı
2
27 Mayıs 2015

Size kendimden bahsedeyim biraz açıkçası hayatınızda tanıyabileceğiniz en asosyal insanım, genelde evden çıkmadan saatlerce bilgisayar karşısında oyun oynayarak ve film izleyerek zaman harcarım. Çok hareketsiz bir yaşamım var büyük bir ihtimal bu yüzden kilo alıyorum.

Üniversite okuyordum ama sevmediğim bir bölüme istemeyerek girdim, bahar döneminde okula hiç uğramadım ne vize ne final hiçbirine girmedim ne olacak bilmiyorum. Kısacası okulu bıraktım gibi bir şey oldu. Kilo problemi + sevmediğim bir bölüm + babamı 6 ay önce babamı kanserden kaybetmem okuldan tamamen soğumama sebep oldu.

Babamı kaybettiğim günden beri hiç evden çıkmamaya başladım, zaten tek çocuğum annemden başka kimsem kalmadı artık. Günlerce gözüme uyku girmedi babamı ve okulu düşünmekten, en son babamın hastanede yatarken söyledikleri aklıma geldi daha doğrusu benden yapmamı istediği şeyler, bunları bir an önce uygulamaya geçirmeye başlamam gerektiğini anladım. Babamın benden istediği ilk şey, kilo vermemdi, yani sağlığıma kavuşmamı çok istiyordu, sonrasında ikinci olarak her babanın istediği gibi evladının çok iyi bir işe ve hayata sahip olmasıydı. İşe ilk önce kilo vermeyle yani sağlığıma kavuşmaktan başlamam gerektiğini anladım gerisi zaten kendiliğinden olup gidecek.

Hiç vakit kaybetmeden uygulamaya geçmek için ilk adımı attım ve hastaneden Endokronoloji polikliniğinden randevu aldım. İlk önce herhangi bir rahatsızlığım var mı onu öğrenmem gerekiyordu. Kan tahlili yapıldı, kortizon, tiroid hepsine bakıldı ve hiçbir şey çıkmadı kilo alamama sebep olan herhangi bir rahatsızlığım yokmuş bu beni sevindirdi açıkçası. Endokrinoloji doktoru beni hemen hiç vakit kaybetmeden diyetisyene yönlendirdi.

Diyetisyen boyumu ölçtü sonra vücut analizi yapan tartıya çıkardı. Kan sonucuna ve vücut analizine bakarak bana bir diyet yazdı 15 gün sonra kontrole geleceğimi söyledi.
Hayatımda bu yaşıma ve kiloma gelene kadar hiç diyet yapmadım, çünkü hep korktum 10kg verip 20kg alanları çok gördüm. Bu arada hayatımda hiç diyet yapmadım derken de kola, cips, kızatmalar, fastfood, yağlı yemekler falan 10 yıldır ağzıma sürmem tatlarını bile unuttum ama yinede kilo alıyordum işte.

Buraya konu açmamda ki amaç siz de bana bu konuda destek olurmusunuz ? Ben bu durumdan artık kurtulmak istiyorum hemde bir an önce bana burada doğrularımı yanlışlarımı ve yapmam gerekenler hakkında bilgilendirirseniz çok sevinirim.

Teşekkürler. :rolleyes:

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Diyetim;

Kod:
Kahvaltı (Saat 07:00 - 08:00)

Açık Çay (Şekersiz)
3 dilim beyaz peynir (90gr) / 2 dilim beyaz peynir + 1 yumurta
4 ince dilim (100gr) tam tahıllı ekmek
10 adet zeytin
Domates, Salatalık, Marul, Maydonoz, Dereotu, Roka, Tere, Biber, Semizotu

Kuşluk (Saat 10:30)

2 Adet Meyve + 1 Su Bardağı Leblebi (Tuzsuz)

Öğle (Saat 13:00)

Et / Balık / Tavuk / Peynir (60gr)
Sebze yemeği (susuz / 8 yemek kaşığı)(200gr)
1 Su Bardağı yoğurt
Salata (Yağsız)
5 ince dilim tam tahıllı ekmek

İkindi (Saat 16:00)

2 Meyve + 1 Su bardağı süt / yoğurt + 2-3 adet gevrek (Yağsız)

Akşam (Saat 18:00 - 19:00)

Et / Balık / Tavuk / Peynir (60gr)
Sebze yemeği (susuz / 8 yemek kaşığı)(200gr)
1 Su Bardağı yoğurt
Salata (Yağsız)
5 ince dilim tam tahıllı ekmek

Gece (21:00 - 22:00)

* 2 Meyve
* 1 Su bardağı süt / yoğurt

*** Günde 3 Fincan yeşil çay (Şekersiz)

* Çorba 1 Kepçe (15gr)
* Pirinç / Bulgur Pilavı 3 Yemek Kaşığı dolusu (15gr)
* Makarna 3 Yemek Kaşığı dolusu (15gr)
* Kuru fasulye / Nohut 4 yemek kaşığı (25gr)
* Patates 1 küçük boy (90gr)
* Leblebi (Tuzsuz) 1 su bardağı dolusu (25gr)

Vücut Analizi #1

Boy: 181

Kilo: 165,2

Yağ: 68,4

Kas: 46,3

BMI (Vücut kitle endeksi): 50,4

Vücut Analizi #2

Kilo: 162,2

Yağ: 66,7

Kas: 45,5

BMI (Vücut kitle endeksi): 49,5

Vücut Analizi #3

Kilo: 160,6

Yağ: 67,0

Kas: 45,2

BMI (Vücut kitle endeksi): 49,0

Vücut Analizi #4

Kilo: 160,2

Yağ: 63,9

Kas: 45,4

BMI (Vücut kitle endeksi): 48,9

Vücut Analizi #5

Kilo: 156,7

Yağ: 62,4

Kas: 44,9

BMI (Vücut kitle endeksi): 47,8

Vücut Analizi #6

Kilo: 156,2

Yağ: 60,9

Kas: 45,5

BMI (Vücut kitle endeksi): 47,7

Vücut Analizi #7

Kilo: 155,0

Yağ: 62,2

Kas: 44,1

BMI (Vücut kitle endeksi): 47,3

Vücut Analizi #8

Kilo: 152,7

Yağ: 59,9

Kas: 44,6

BMI (Vücut kitle endeksi): 46,6

Vücut Analizi #9

Kilo: 150,8

Yağ: 57,9

Kas: 44,8

BMI (Vücut kitle endeksi): 46,0

Not: 7 Kasım 2015 Tarihinde, spor salonuna gitmeye başladım. Bu tarihten önce hiç spor yapmadım ama kilo verdim. Bundan sonraki kilo verme süreci biraz daha hızlanacak.:clap:
Not 2: Diyet listem değişmiştir, yukarıdaki listeye devam etmiyorum artık, üşendiğim için yazamadım kusura bakmayın. :dil:

/xo/

Dekan
Reaksiyon puanı
226
Tek diyet yetmez. Salona gidip kardiyo yapmak şart. Bayan diyeti yani bu bildiğiniz. Sizin gibi birine gitmez gibime geldi ama sonuçta işin uzmanıdır, saygı duymak lazım. Siz kardiyo yapacaksınız. Günde en fazla 500-600 kalori alıp salonda da ortalama günde 500 kalori yakmanız lazım. Bakın bakalım nasıl kilo veriliyor.

Sabahları hıyar, domates, peynir ve bal yerdim, bazen tosy yapardım. Öğlen et, akşam da et yiyordum. 1 ay 9 günde tam 8 kilo vermiştim. 60 gram et nedir? Hiçbir şey. Bu diyet size spor yapmayacaksınız gibi bakılarak verilmiş bence.

Not pardon sonradan gördüm, diyetinizi yazar mısınız yenisini? Ve nasıl çalışıyorsunuz?

Buz Mavisi

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Tek diyet yetmez. Salona gidip kardiyo yapmak şart. Bayan diyeti yani bu bildiğiniz. Sizin gibi birine gitmez gibime geldi ama sonuçta işin uzmanıdır, saygı duymak lazım. Siz kardiyo yapacaksınız. Günde en fazla 500-600 kalori alıp salonda da ortalama günde 500 kalori yakmanız lazım. Bakın bakalım nasıl kilo veriliyor.

Sabahları hıyar, domates, peynir ve bal yerdim, bazen tosy yapardım. Öğlen et, akşam da et yiyordum. 1 ay 9 günde tam 8 kilo vermiştim. 60 gram et nedir? Hiçbir şey. Bu diyet size spor yapmayacaksınız gibi bakılarak verilmiş bence.

Not pardon sonradan gördüm, diyetinizi yazar mısınız yenisini? Ve nasıl çalışıyorsunuz?

Yarım saat koşu bandında yürüyorum (Hız 5.5-6 arası) ardından 5dk koşuyorum, sonrasında Streching 10dk, mekik 3x15 ve hyper extension 3x15. Son olarak kendimi iyi hissediyorsam bi yarım saat daha yürüyorum ve ardından havuza giriyorum.

Hızlı kilo vermek benim kilomda olan biri için çok sakıncalıdır, amacım hızlı kilo vermek olsa zaten ayda 4 değil 10kg'de verebilirdim fakat sağlıklı bir şekilde vermem gerekiyor. 1 ayda 8kg verilir fakat 16kg olarak sonradan geri alınır bunu çok yaşadım biliyorum. Benim için ayda 3kg bile yeter artar acelem yok zamanım bol. Önemli olan sağlıklı kalmak.

Not: Analizler 15 günde bir yapılıyor.