Kilo sorunum yardımcı olacak arkadaşlar

taner12xx

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Merhaba abilerim genel olarak hepiniz benden büyüksünüzdür yaşım 16
LİSE 3'e gidiyorum Saglık Meslek Lisesine Benim Bir Kilo sorunum var sizdende bu sorun icin yardım almak istiyorum

Boyum: 1.90
Kilom: 98-100 Arası Degişiyor
1.5 Aydır Spora Gidiyorum 106 Kilodan Bu Kiloya Düşdüm Ama Hızlı vermek istiyorum
Ne Yapmam gerekiyor sporda iyiyim hareketleri dogru yapiyorum agırlıklarım iyi ama diyetimi yapamiyorum en önemli şey diyet ama yapamiyorum cünkü imkanlarım yetmiyor yani etrafımda yapacak şartım yok maddi acıdan degil imkan yok yani :=)

Günlük Yemek Yeme Listem
Pazartesi Ve Sali
Sabah 6:40 Kalkış
Kahvalti Yok Öglen Saat 12'de 1 Tane Cigkofte 1 ayran
Akşam İse Evde Yapılan Yemekten 1 Tabak Ekmeksiz
Akşam Yatmadan 3 Adet Veya 4 Adet Mandalina , Muz Vs.

Carsamba Persembe Cuma
6:40 Kalkış
Kahvalti 8:30 'da Hastanede 3 Adet Puaca(Ufak olanlardan) 1 Adet Çay
Öglen Saat 12 De 2 Adet Döner Veya Dürüm

Cumartesi Pazar
Sabah 11:00 Kalkış
Kahvalti saat 11:30
19:00 Yemek 1 Tabak Ekmekli Veya Ekmeksiz

Nadiren Gün Farketmeden 1-2 ADet Cikolata :)

Evet Arkadaşlar Diyet Listem BU Spora Gidiyorum Pazartesi Carsamba Cuma Sporda 15DK Koşuyorum Normal Sporumu Yapiyorum 2 Saat 2.5 Saat Birşey Sürüyor Toplam Sporum Baya Bir Terliyorum Başta Baya Kilo verdim 2 haftada 3 kilo felan ondan sonra durdu şuan durdu kilo vermem nasıl saglıklı ve hızlı şekilde kilo verebilirim

/xo/

Dekan
Reaksiyon puanı
226
agırlıklarım iyi ama diyetimi yapamiyorum en önemli şey diyet ama yapamiyorum cünkü imkanlarım yetmiyor yani etrafımda yapacak şartım yok maddi acıdan degil imkan yok yani :=)

İmkan yok, bu cümkeyi biraz açalım lütfen.

Evet Arkadaşlar Diyet Listem BU Spora Gidiyorum Pazartesi Carsamba Cuma Sporda 15DK Koşuyorum Normal Sporumu Yapiyorum 2 Saat 2.5 Saat Birşey Sürüyor Toplam Sporum Baya Bir Terliyorum Başta Baya Kilo verdim 2 haftada 3 kilo felan ondan sonra durdu şuan durdu kilo vermem nasıl saglıklı ve hızlı şekilde kilo verebilirim

Öncelikle sizin yazdığınız diyet değil. Yatmadan önce meyve yemek de hiç ama hiç faydalı değil kilo açısından. Sporda hangi hareketleri kaç dakika yaptığını öğreneyim.

taner12xx

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
stajda oldugum icin diyet yapamiyorum yeni hastaneye haşlanmış tavuk götüremiyorum imkanim yok dedigim böyle birşey kardeşim okulada götüremem yani

Hareketler İse Normal Hareketler Ya Günde 15 Hareketim Var Twist 5dk yapiyorum yanlara 5dk 150 mekik 75 çapraz mekik yapiyorum

hareketleri 4 set 12 tane yapiyorum

ya tek sorunum diyet diyetisyene gidip bir diyet menusu almam gerek herhalde

byAndroid

Asistan
Reaksiyon puanı
69
Hoca boy 1.90 kilo normal bırak akışına niye bu kadar taktın fazla kilolu olduğunu düşünüyorsan kiloları kasa çevir vücut çalış zaten fiziğin buna uygun

/xo/

Dekan
Reaksiyon puanı
226
Hoca boy 1.90 kilo normal bırak akışına niye bu kadar taktın fazla kilolu olduğunu düşünüyorsan kiloları kasa çevir vücut çalış zaten fiziğin buna uygun

Öncelikle arkadaşın vücudunun yağ oranını bilmiyoruz, %20 yağ da olabilir %15 seviyesinde de. Ayrıca ideal kilosu 80-85 civarı o boya. Bu kiloyla vücut çalışmamasını tavsiye ederim.

stajda oldugum icin diyet yapamiyorum yeni hastaneye haşlanmış tavuk götüremiyorum imkanim yok dedigim böyle birşey kardeşim okulada götüremem yani

Hareketler İse Normal Hareketler Ya Günde 15 Hareketim Var Twist 5dk yapiyorum yanlara 5dk 150 mekik 75 çapraz mekik yapiyorum

hareketleri 4 set 12 tane yapiyorum

ya tek sorunum diyet diyetisyene gidip bir diyet menusu almam gerek herhalde

Öncelikle yağların çoğu/fazla kilo dedikleriniz göbek ve kalçada fazla geliyodur size, eminim. Mide hareketleri, alt karın hareketleri yapmanız o bölgenin sıkılaşmasına, kasların gelişmesine katkı sağlayacaktır, yağ eritmede pek etkili olmayacaktır. Kardiyo şart. Günde 45 dakika kardiyo yapılmalı ortalama. Bunun yanında ben size okula, hastahaneye haşlanmış tavuk götürün demiyorum. Kilo verirken karbonhidrattan uzak durmaya çalışın, trans yağ baştan olmak özere yağı ciddi derecede azaltın. Lifli yiyecekler yiyin. Yatmadan önce şeker yok! Meyve nedir?

ahvalti 8:30 'da Hastanede 3 Adet Puaca(Ufak olanlardan) 1 Adet Çay
Öglen Saat 12 De 2 Adet Döner Veya Dürüm

Özellikle bu kafama takıldı. birincisi neden poğaça? ikincisi neden 2 dürüm? Poğaça yerine hastahane kantininden sandviç ve 1 çay alabiliyorsanız alın. Öğle için de yanınızda ton balığı götürün en olmadı. Birçok şeyin alternatifi var. Çok canınız tatlı çekerse SEK marka kahvelerden alın. Mocha, latte vesaire. 90 kalori civarıdır. Yatmadan önce meyve yerine yarım tas yoğurt yiyin.

MertK4

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bende senin gibiyim yemediğim şey yok gitmediğim doktor yok. Tek çare geceleri biraz fazla yemek yiyip yatmak. böyle yaparak 10 günde 2 kilo aldım