Kıl Dönmesi Tedavisi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan lqnd
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

lqnd

Profesör
Reaksiyon puanı
4
kardeşim bu hastalık her insanda olabilecek bir hastalık cinsiyet farketmiyor kadın ve erkeklerde oluyor olma nedeni tam olarak bilinmemekte fakat genelde masa başında iş yani oturarak çalışanlar da ve taksicilerde oluyor nedeni ise kaykılarak diye tabir ettiğimiz oturma şeklinden kaynaklanıyor kaykılarak oturduğun zaman dikkat et o bölge üzerine oturuyorsun ve orada gözle görülen ufak bir iğne deliği gibi delik oluyor ve vücudundan iç çamaşarından dökülen kıllar o bölgeden girip adeta yuva yapıyor ve ameliyat olmadığın surece o delik orda olduğundan kapanmadığı için oradan kıl girişi devam ediyor tek çözüm ameliyat olmassan sadece ötelersin 50 yaşında bile olursun. bende 2009 yılında ameliyat oldum ve 5 dikiş benim ki kapalı dikişli ameliyat yapıldı korkmaya hiç gerek yok ameliyat en fazla yarım saat sürüyor ve asıl iş ameliyattan sonra başlıyor hemen geçti diye ayağa kalkıp gezmeyecek ve sosyal yaşamından birazda olsa geri kalıcaksın fakat ameliyat ve iyileşme arasında ki sürede sorun yaşamasan sorun çıkmıyor tekrarlama yapma nedeni genellikler ameliyattan sonra kaynaklı yapılan yanlışlıklar ben 2009 yılında oldum 2011 yılında 15 ay askerlik yaptım ve şuan tekrarlama yok ama hayatının sonuna kadar o bölgede ki kılları bir kıl dökücü krem ile kılsız bırakıcak ve her akşam o bölgeyi temizleyeceksin sorun yaşamak istemiyorsan (o bölgede kıl varsa ) .

lazer epilasyon düşünüyorum ameliyattan sonra mantık mı acaba ?

epzq

Doçent
Reaksiyon puanı
47
@lqnd Ben 2012 yılında olmuştum.L şeklinde yarıp içindekileri alıp sonra orayı dikiyorlar.1 gün hastanede kaldıktan sonra taburcu oldum ama kendime 20 gün sonra gelebildim.İnan bana ameliyat tan sonrası çok sancılı geçiyor.Belden aşağı uyuşturma olayı çok sinir bozucu.Ameliyat yarım saat sürdü ama sanırsın ayaklarım tavanda asılıymış şekilde hissediyordum kendimi.Ameliyat yerimden çok belimin ağrısı öldürüyordu beni.İlk 1 hafta uyku sorunu yaşadım.Dikişler alındıktan sonra biraz rahat ettim tabi 3 günde bir hastaneye gidip pansuman oluyordum.Ameliyat olduğuma pişman olmuştum.İlaç tedavisi varsa onu dene bence.

engerex

Dekan
Reaksiyon puanı
26
Herkesin yaşadığı sorun farklı olmalı. Arkadaşım 1 ay kadar her gün sürekli pansumana gidiyordu. Epey süre oturamadı. Yürürken bile yavaş yavaş yürüyordu. Burada yazılanlara göre onunku epey ağır görünüyor.
Sen yine şanslısın. Baban seni orda burda süründürmez. : )
Bence babana güvenmelisin. Eğer ameliyatı baban yapacaksa ona güvenmelisin. Sonuçta o doktorun ve sen hastasısın. Doktorlar hastalarına yalan söylemez. : )

herry26

Asistan
Reaksiyon puanı
0
benim arkadaş ameliyat oldu 10 gün falan evden çıkamadı

AngreRisinyu

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Selamun aleykum kardeşim öncelikle gecmiş olsun Rabbimden şifa dilerim...Öncelikle ameliyat zor bir ameliyat değil maksimum 1 saat veya 2 saat sürüyor.1 hafta boyunca poponun üstüne yatamiyorsun sürekli yüz üstü kardeşim uyumaya çalışıyorsun ameliyattan sonra sizi oluyor biraz acı çekersin...annem babam doktor kardeşim bu işlerin kurdu olmuşuz anlayacagin.sormak istediğin bir şey varsa burdan sor kardeşim...tekrar gecmiş olsun :-)

bdilsen

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Manisa Devlet Hastanesi'ne 2 sene önce kıl dönmesi yüzünden gittim. Sıkıntım başlayalı yaklaşık 2 hafta olmuştu ve erken müdahale konusunda hassas olduğum için oyalanmadan gittim. İnternette okuduklarıma göre operasyondan sonra iyileşme süresi uzunmuş. Tekerrür ihtimalini azaltmak için için yara açık bırakılırsa hastalığın tekerrür ihtimali azalıyor ancak iyileşme birkaç ayda oluyormuş. Kapatılırsa ise iyileşme daha hızlı ancak tekrar edebilir deniyor. Bir de daha makul bir tedavi olarak doku kaydırma (flap) yöntemi olduğunu görmüştüm. Tabii doktor olmadığım için hangisi uygun bilmiyordum. Bunlarda başka aneztezi seçeneği olarak spinal anestezi olduğunu okudum ancak bir arkadaşımdan bunun da sırtına iğne vurulma esnasında acılı olduğunu duymuştum.

Yücel Bey'e tedavi için gittiğimde yara durumum için uygun ise fenol yöntemini kullanacağını söyledi. Anestezi olarak da iğne ile ameliyat bölgesine müdahale edilmesinin uygun olduğunu söyledi.

Ben bir operasyonun bu kadar kolay ve acısız geçeceğini düşünmemiştim. Elimin sırtından enjeksiyon yapmak için iğne yapıldı. Akabinde yüzüstü sedyeye yattım. Lokal anestezi için kıl dönmesinin olduğu yere üç tane iğne yapıldı. Bütün sıkıntım buraya kadardı. Sonrasında 20 dakika kadar süren bir operasyon yapıldı. Sanırım kamera ile ufacık bir delikten girildikten sonra sıkıntılı dokulara fenol enjekte edildi. Ben hiçbir şey hissetmedim, yalnızca yatıp keyfime baktım. Operasyon sırasında biraz heyecan yaptığım için hafif bir sakinleştirici yapıldı. Operasyon bitince gece rahat uyuyayım diye dikloron iğnesi yapıldı. İki üç gün dikkat ettim koltuğa düz oturmadım. Bunun yanında tuvalete çıkmayayım diye az yedim. Diyebilirim ki o bölgede bir daha hiçbir acı hissetmedim. İki üç defa pansumana gittim. Ameliyat izi belli olmuyor. Nokta gibi bir şey zaten. İki sene geçti ve şükür hiçbir sıkıntım yok.

Burada acaba başıma neler gelecek diye araştırmaya giren arkadaşlar vardır. Benim 2 sene önce yaptığım gibi. Referans olsun doktorumun adı Yücel ÖZSOY. Yöntemin adı ise fenol.

lqnd

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Fenol malesef bana uygun degil cunku ilerlemis bir vaka benimki.flap dusunuyorum tek korkum heyecan yapmak.

teknogunay

Öğrenci
Reaksiyon puanı
24
Kıl dönmesi tedavisi için gerekli araştırmayı yapıyorum. Maalesef bu utanılcak bir konu değil. Herkesin başına gelebilir. Bu yazıda okudum. Kıl dönmesi tedavi hakkında baya bilgim oldu. Kaygılarım vardı onları ortadan kaldırdım. Varsa merak eden okuyabilirsiniz.

sem621

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
kıl dönmesi bende de vardı ayy başta çok utandım doktora gitmekten ama ağrılar fazlalaşınca gitmekten başka çare kalmadı baya araştırdım bıçak değmeden olabileceğim bir tedavi yöntemi var mı diye ve buldum zaten uzun yıllaradır lazer ile yapılıyormuş ameliyatsız lazer tedavi adı iyi bir kurumda ve doktorda yaptırısanız gayet mutlu bir şekilde hastaneden ayrılırsınız aynı benim gibi muayene olduğum gün operasyon geçirdim sonrasında pansumanlarım devam etti ve şuan gayet iyiyiym teşekkürler Genel Cerrahi Uzmanı Yasir Gözü Hocam.