Kıl Dönmesi Nedir, Önlem Nasıl Alınır?

Daha Önce Kıl Dönmesi Ameliyatı Oldunuz Mu?

• Kullanılan toplam oy
    4

Samed Yelgel

Asistan
Reaksiyon puanı
130
MERHABA SEVGİLİ OKURLAR
Kıl dönmesi denince aklınıza ne gelir? yüzde oluşan, batıklar vs olabilir, ama bu sefer farklı bir konuyu ele alacağız, Kuyruk Sokumu kısmında oluşan bir hastalık ve maalesef günümüz teknolojisin de halen ameliyatsız bir çözümü yok...
Geçen Cuma, bu sebeple ameliyat oldum, ameliyat anı ve sonrası pek sıkıntılı dğeildi, ama eve döndüğümde ağrılar dan sızılar dan kıvranıyordum, ki bunu yazarken de kıvranmak ile meşgulüm, şimdi pek uzatmadan neden olduğuna ne olduğuna geçelim, sizler de önleminizi alın ki bu hastalığa yakalanmayın,

Kıl Dönmesi Nedir?
Kıl Dönmesi tıbbi adı ile Pilonidal Sinüs Veya KDS, kuyruk sokumu bölgesinde oluşan cildin altında bir kisttir, bu kist in içerisine kıl bulunur, genelde Saçlarımızdan, ensemizden, sırtımızdan dökülen kıllar, kuyruk sokumu bölgesine girer, vicıd terlediği zaman da bir matkap gibi, hareket ettikce deriyi delmeye başlar, eğer başarılı olursa bütün kullar oradan derinin altına nifus eder, bunun sonucunda ise apse vs oluşur, Derinin altına giren kıllar ilk başlar da kendini belli etmez sosyal yaşansıtınızı etkilemez, farkına varamazsınız, ilerleyen zamanlar da şişkinlik oluşur, bazı insanlar o bölgenin genelde sert olmasından dolayı Apse tam olana kadar Kıl Dönmesi olduğunu anlayamazlar, Kıl dönmesi apsesi oluştuktan sonra Aşırı Ağrı, İrin akıntısı , Koku oluşur, hatta akşam şişkinlik, sabaha yataktan bile kalkamazsınız o kadar beter bir şeydir, en kısa süre de bir cerrah'a baş vurmanız gerekmekte, aksi halde alınacak kist derinliği vs artar..
DdjAYz.jpg
KIL DÖNMESİ | NASIL ÖNLEM ALINIR?
Kıl dönmesi %100 olmasa bile büyük oranla engellenebilir, Kuyruk sokumundaki kılların temizlenmesi lazım, eğer imkanınız var ise epilasyon tercihdir, sırtda ki kıllar dan da bir güzel arınmanız lazım Epilasyon tercihdir, paranız var ise yaptırın şiddet ile tavsiye ederim, bu durumlara düşmeyin,
  • Her banyoda kuyruk sokumunun oraya basınçlı su tutun, lif ile bir güzel temizleyin.
  • Her tuvalete gittiğiniz de işiniz bittikten sonra eliniz ile ya da tuvalet kağıdı ile üstlerini vs temizleyin.
  • Her kıyafet değişltirdiğiniz de elinizle ya da ıslak mendil ile orayı temizleyin yoz tüy kalmasın..
Ameliyat Çeşitleri

Mikro Sinüsektomi

Eksizyon ve Primer Kapama

Flap Kapatma
AÇIK BIRAKMA
(Bu ameliyatı oldum, ancak 2 sene önceden oluşmuş fark edemedim, makat kasına kadar açıklık var şu an)

PANSUMAN SÜRECİ VE TEKNİĞİ, YAPILAN AMELİYAT A GÖRE DEĞİŞMEKTEDİR
Düşmanın başına bile gelmesin dedirtecek bir hastalık, kıl dönmesi diye geçmeyin.. ciddi bir olay.

KONU YAZILARI BANA AİTTİR, TECRÜBELERİMİ SİZLER İLE PAYLAŞTIM SADECE VİDEOLAR VE GÖRSELLER ALINTIDIR.