Kick boxa başlayacağım haftaya az da olsa tekniğim var ne gibi şeyler önerirsiniz her türlü tavsiyeye açığım :mrgreen:
Beslenme ve uyku düzenin mükemmel olmalı. Her şeyden önce önemli olan bunlar çabuk kondisyon geliştirmen ve zinde kalabilmen için.
Kick boxa başlayacağım haftaya az da olsa tekniğim var ne gibi şeyler önerirsiniz her türlü tavsiyeye açığım :mrgreen:
Uyku ve beslenme.cok onemli düzgun ve duzenli spor yapacaksin fazla kilon varsa atacaksin gerisini zaten ogrenirsin....
Hocam uyku düzenim en geç 1 ve sabah en geç 10 değiştiremem bunu malesef ama beslenmeye gelince evden yemek yiyorum sürekli.Kaç sene yaptınız bu işi
4 sene taekwondo 2 sene muay thai yaptım. 6 sene boyunca öğrendiğim en önemli şey kesinlikle uyku düzeni ve düzenli beslenme.
Zihni canlı tutmanın en önemli yolu bunlardan geçiyor. İkisi birlikte olmalı biri eksik olursa işe yaramaz. Reflekslerin ve dayanıklılığın bunlara bağlı olarak gelişir. Geriye kalan antrenman ve teknik zaten bunlarda eğitim ve özveri ile olur. Başlamadan önce sporu, sağlığın ve kişisel gelişimin için yaptığını unutma ve bunu bilinçaltına yerleştir. Adam dövmek yada kendini koruma bahaneleri ikinci planda olsun. Çünkü öfkenin hiçbir zaman yararı olmadığı gibi zararı vardır.
İlk başladığımda bu amaçla kendimi eğitiyordum ama sonucu hep başarısızlık oldu. Bu yüzden düşünce yapımı değiştirmem gerekti.
İnan bana sağlıklı ve sakin bir zihin her şeyden güçlüdür.
Teknik öğrenmek istiyorsan bildiklerimi paylaşabilirim hangi konuyla ve durumla ilgili olduğunu söylemen yeterli
Bu hafta ben de başlayacağım işlerimi düzenleyebilirsem, insanı gerçekten zinde tutuyor. Bu sefer hiç ara vermeyeceğim inşallah.
Refleks geliştirmek istiyorsan hocana söyle öncelikli o antrenmanları yaptırsın sana program çerçevesinde.
Çok yumruk yiceksin ama katlanırsan sonunda mükafat
Uyku düzeni ve beslenmeden çok şöyle yaparsan daha iyi olur şöyle yap diyebileceğin başka bir şey var mı
Evet var. Yarım bırakacaksan hiç başlama. Sabahları erken kalk birşey yemeden 1 saat koş. Kahvaltı çok önemli. Protein ağırlıklı Besinlere yönel (süt yumurta peynir bal )
Yağlı her şeyden uzak dur fazla yememeye çalış. Antrenmanların düzenli olsun mümkünse her gün aynı saat aralıklarında yap. Günde en az 3 litre su tüketmeye çalış ve moralini her zaman yüksek tut. Hiçbir şeyin seni demotive etmesine izin verme.
Bunları ve uyku düzenini uygularsan zaten işin yarısını bitirmiş oluyorsun gerisi eğitim zaten onuda hocalarından öğrenebilirsin. Bol bol müsabaka yap bu hem cesaretini hem de kendine olan güvenini zirvede tutar.
Ama bir şampiyon olmak istiyorsan önünde çok uzun yollar var[emoji5][emoji4][emoji4]
Koştuktan sonra nereyi koştuğun önemli değil ki
Evin içinde salondan mutfağa koşsam olur mu sabah 40 dakika
Yani evin içini de kastetmedim şimdi [emoji1][emoji1]
Temiz hava lazım.
Fazla kilom yok aksine 183 71 im haftada 3 gün pazartesi çarşamba ve cuma
Beyler çarşamba günü 1 1.5 saat antreman yaptık şuan hala ağrı mevcut durduğum yerde yok tabi ama mekik çekmeye kalksam kollarımı germeye çalışsam ağrı oluşuyor bu normalmidir ? bu akşamda gitmem lazım ağrı kesicimi içeyim gitmeden veya kas gevşeticimi içsem napsam
Evet hamlıktan. Alışana kadar devam edecek ama hiçbir zaman tamamen geçmez 1 ay sonra büyük ölçüde azalır sadece. Ama spora devam ettiğin sürece her zaman az da olsa bir ağrı olacak.