Khan Academy Hayran Kaldım, Ücretsiz Eğitimin Adresi

TsamV

Asistan
Katılım
27 Temmuz 2008
Mesajlar
239
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
Bu tarz sitelerden yararlananlara Şiddetle tavsiye ediyorum.


Herkese, Her Yerde, Dünya Standartlarında, Bedelsiz Eğitim!

Khan Academy, alışılagelen eğitim sistemini değiştirip geliştirmeyi ve özgürleştirmeyi hedefleyen; kar amacı gütmeyen bir organizasyon. Amacı, isteyen herkesin, istediği an, istediği yerde dünya standartlarında ve ücretsiz eğitim alabilmesini sağlamak.


Khan Academy web sitesinin tüm içeriği herkese açık: Öğrenci, öğretmen, işadamı, evhanımı ya da dünyamızı ziyaret eden meraklı bir uzaylı... Kim olursanız olun, Khan Academy'deki öğrenim içerikleri ve kaynaklarına hiçbir bedel ödemeden ulaşabilir. Khan Academy'nin sunduğu kişiye özel öğrenim içerikleri ile kendinizi geliştirebilir, ders çalışabilir, sınava hazırlanabilir, çocuğunuza öğretebilir, ya da öğretmenseniz Khan Academy'yi sınıfınızda kullanabilirsiniz.

Khan Academy Sitesine Git >> http://khanacademy.org.tr/

Dünyanın en büyük dersliği


salmankhann.jpg


Khan Academy ile dünyanın her tarafından milyonlarca öğrenci ile birlikte her gün kendi hızınızda öğrenirsiniz. Khan Academy dersleri bugüne kadar 300 milyondan fazla izlendi; her ay 10 milyon kişi Khan Academy ile öğreniyor. Her gün 3 milyon interaktif alıştırma sorusu cevaplanırken şu ana kadar cevaplanan toplam alıştırma sayısı 1.5 milyara ulaştı. Bugün 150.000 öğretmen Khan Academy'den faydalanıyor, 45.000 sınıfta Khan Academy ile ders işleniyor ve bu sayı her geçen gün artıyor.

[video=youtube;NDhBhguelQ0]http://www.youtube.com/watch?v=NDhBhguelQ0[/video]


Khan Academy sınıfı tersine çeviriyor: Khan Academy ile ders işlenen birçok sınıfta öğrenciler artık sınıfa gitmeden önce konuları Khan Academy ile öğreniyor, sınıfta ise öğretmenler ile birebir vakit geçirmek ve birlikte soru çözmek için daha çok zaman buluyorlar. Khan Academy herkese dersleri kendi hızında takip etme şansı ve bunun sonucunda kişiselleştirilmiş bir öğrenim deneyimi sunuyor. Khan Academy sistemi ile öğrenenler bir konuda uzmanlaşmadan bir sonraki konuya geçemiyor, sistem her kullanıcının bilgi seviyesini gelişmiş tespit algoritmaları sayesinde teşhis ediyor ve bilgi haritası üzerinden kendilerine uygun konulara yönlendiriyor. Ayrıca, gerçek zamanlı istatistik verileri ile öğretmenler ve veliler öğrencilerin gelişimini takip edebiliyorlar. Khan Academy sisteminde bulunan bu gelişmiş özelliklerin tamamının 2014'ün ilk yarısında Khan Academy Türkçe platformunda da sunulması için gerekli çalışmalar hızla sürdürülüyor.

aboutscreen1.png


Hemen hemen her şeyi, ücretsiz öğrenin!


4500’den fazla ders videosu içeren kütüphanemiz lise matematiğinden fen bilimlerine, sosyal bilimlerden üniversite düzeyinde finansa kadar geniş bir yelpazeyi kapsamaktadır.


Her bir ders videosu kolay anlaşılabilmesi için ortalama 10 dakika uzunluktadır. Bu videoların 1500'den fazlası Türkçeleştirilmiştir ve 500 kadarı henüz Türkçeleştirilmemiş olsa da Türkçe altyazı ile sunulmaktadır. Khan Academy kütüphanesi hızla Türkçeleşmeye devam etmekte ve 2014 yılının ilk yarısında Khan Academy Türkçe'nin interaktif alıştırmalar, testler, öğrenci paneli ve öğretmen kontrol paneli gibi tüm gelişmiş özellikler ile hizmet vermesi hedeflenmektedir.


Geniş Matematik bölümünün içerisinde 1+1’den başlayarak diferansiyel denklemlere doğru ilerleyebilir, ya da hangi konuyu öğrenmeye ihtiyaç duyuyorsanız o konuya atlayabilirsiniz. Fen Bilimleri bölümünde Fizik, Kimya, Organik Kimya ve Biyoloji konularını öğrenebilirsiniz. Sosyal Bilimlerin içerisinde geniş bir Sanat Tarihi bölümünün yanı sıra genişlemekte olan Tarih ve Amerikan Siyaseti konuları da bulunmaktadır. Bu konuların yanı sıra Khan Academy’de Ekonomi, Finans, Tıp ve Sağlık, Kozmoloji, Astronomi, Bilgisayar Bilimi hatta Projeler, Keşifler, Buluşlar, Ters Mühendislik ve Robot Yapımı gibi birçok farklı konuda eğitim videolarına ulaşabilirsiniz.
 

muzaffer7

Asistan
Katılım
13 Haziran 2009
Mesajlar
148
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
Çok yararlı bir siteymiş incelemeye değer özellikle öğretmenler için yararlı olacaktır. Teşekkür ederim.
 

giskur11

Profesör
Katılım
9 Eylül 2012
Mesajlar
3,607
Reaksiyon puanı
160
Puanları
63
Aynen türkçe boş zamanımda inceleyeceğim.
 

İSS-1

Doçent
Katılım
4 Temmuz 2012
Mesajlar
973
Reaksiyon puanı
6
Puanları
0
Gerçekten mükemmel bir eğitim portalı. Herkesin bakmasını şiddetle öneririm.
 

li10sKing

Profesör
Katılım
13 Aralık 2009
Mesajlar
1,448
Reaksiyon puanı
7
Puanları
38
Youtube kanalina da abone olun ..
 

Deleted-Name

Profesör
Cezalı
Katılım
24 Mayıs 2013
Mesajlar
2,602
Reaksiyon puanı
18
Puanları
38
Evet Khan Academy harika bir kaynaktır ben MIT OpenCourseWare Gilbert Strang'in Big Picture of Calculus derslerini de öneririm youtube MIT kanalında İngilizce ama türkçe isteyen olura internette Türkçe'si de var Lineer Yaklaşım, Türev alma, Newton Yöntemi, Cebir, İntegral çok güzel bir kaynaktır
 

-Hewal-

Dekan
Katılım
27 Haziran 2008
Mesajlar
5,206
Reaksiyon puanı
11
Puanları
0
Webrazzi sayesinde tanıştığım süper bir site
 
Üst