kesinlikle bir sorun var.

bozkırKurdu

Öğrenci
Reaksiyon puanı
7
Merhaba arkadaşlar, sizlere bir soru sormak istiyorum. CS GO 'da rastgele bir maça girdiğimde maçın ilk 1 2 dk sı 200 230 arası fps alırken 1 2 dk sonra aniden bu fps değeri 90 100 arası düşüyor ve bir daha da yükselmiyor ne yaptımsa olmadı anlamadım bilgisayarımın özellikleri de fena değil iyi olduğunu düşünüyorum.
Bilgisayarımın özellikleri :
intel i7 7700hq 2.80ghz
16 gb ddr4 ram
gtx 1050 ekran kartı 4 gb
1tb hdd
marka hp laptop.

Her türlü öneriye açığım. Bilgisayarım tamamen güncel güncellik açısından problem olduğunu düşünmüyorum.

Uyumsuz-Sami

Asistan
Reaksiyon puanı
174
Merhaba arkadaşlar, sizlere bir soru sormak istiyorum. CS GO 'da rastgele bir maça girdiğimde maçın ilk 1 2 dk sı 200 230 arası fps alırken 1 2 dk sonra aniden bu fps değeri 90 100 arası düşüyor ve bir daha da yükselmiyor ne yaptımsa olmadı anlamadım bilgisayarımın özellikleri de fena değil iyi olduğunu düşünüyorum.
Bilgisayarımın özellikleri :
intel i7 7700hq 2.80ghz
16 gb ddr4 ram
gtx 1050 ekran kartı 4 gb
1tb hdd
marka hp laptop.

Her türlü öneriye açığım. Bilgisayarım tamamen güncel güncellik açısından problem olduğunu düşünmüyorum.
yenimi başladı bu ?

Özgür Ç..

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
6,466
Bilgisayarınız sıcaklık değerlerini söyleyebilir misiniz?

bozkırKurdu

Öğrenci
Reaksiyon puanı
7

Özgür Ç..

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
6,466
internet üzerinden oynuyorum ancak bu ping i etkiler diye düşünüyorum.
Mesaj otomatik birleştirildi:

şu anlık mı oyun açıkken mi?
Sıcaklık yükseldiği için bilgisayar kendini yavaşlatıyor olabilir altaki program ile değerlere ilk girdiğinizde ve FPS düştüğü zaman fotoğraf çekin ve buraya atın.

Kullanmayı bilmiyorsanız kılavuz videolarına bakabilirsiniz.

The Judge

Profesör
Reaksiyon puanı
5,193
Afterbuner ile oyun içi sıcaklık değerlerinizi bizimle paylaşın.
Mümkünse 5 dakika boyunca durumu izleyin ve bize bildirin.

Sıcaklık gitgide yükseldiği için sistem otomatik olarak kendini yavaşlatıyor olabilir.

bozkırKurdu

Öğrenci
Reaksiyon puanı
7

Sıcaklık gitgide yükseldiği için sistem otomatik olarak kendini yavaşlatıyor olabilir.

merhaba sizinle 3 adet resim paylaştım girip kontrol edebilirsiniz. Bilgisayarımın normal özelliklerine göre fps in bu kadar düşük olması beni düşündürüyor doğrusu.
hJ6mfC.jpg

PYYNiJ.jpg
bXv7Xn.jpg

Smoke On the Water

Profesör
Reaksiyon puanı
3,910
CPU sıcaklığı biraz fazla gibi fakat 90 dereceleri görmediği sürece de sıkıntı olmaz diyen kaynaklar da var, sürücüleri güncelleyip bakım yapmayı deneyebilirsiniz.

bozkırKurdu

Öğrenci
Reaksiyon puanı
7
CPU sıcaklığı biraz fazla gibi fakat 90 dereceleri görmediği sürece de sıkıntı olmaz diyen kaynaklar da var, sürücüleri güncelleyip bakım yapmayı deneyebilirsiniz.
bazen görüyor hocam anlık geri düşüyor 90 dereceyi. sürücüler güncel bi problem yok onda benim aklıma fanların temizliği konusu geliyor aceba bundan dolayı olabilir mi ?

Smoke On the Water

Profesör
Reaksiyon puanı
3,910
bazen görüyor hocam anlık geri düşüyor 90 dereceyi. sürücüler güncel bi problem yok onda benim aklıma fanların temizliği konusu geliyor aceba bundan dolayı olabilir mi ?
Olabilir de olmayabilir de, ihtimali elemek için temizleyin, temizlemeden küçük bir deneme için de kasanın kapağını açarak oyun oynayarak da bakın, sıcaklık düşecektir büyük ihtimalle ve oyunda aynısı olacak mı diye kontrol edebilirsiniz.

The Judge

Profesör
Reaksiyon puanı
5,193
Isı değerleri arasında çok bir fark yok ama her şeyin net olmadığını varsayarsak işlemci sıcaklığın sorun teşkil ediyor olabilir.
Mümkünse fan temizliği yap ve macun değiştir.

İşlemleri gerçekleştirdikten sonra sorun devam ediyor mu bizimle paylaş. :)

bozkırKurdu

Öğrenci
Reaksiyon puanı
7
Isı değerleri arasında çok bir fark yok ama her şeyin net olmadığını varsayarsak işlemci sıcaklığın sorun teşkil ediyor olabilir.
Mümkünse fan temizliği yap ve macun değiştir.

İşlemleri gerçekleştirdikten sonra sorun devam ediyor mu bizimle paylaş. :)
bilgisayarımın garantisi devam etmekte, servis macun değişimini yapar mı yoksa sıradan bilgisayarcı da mı bu işlemi yaptırmalıyım?

Özgür Ç..

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
6,466
Leptop olsa bile dayanıyor diye bu değerde tutulmamalı. Kendiniz anlıyorsanız yapmanız çok daha iyi olacaktır ama anlamıyorsanız termal macunu alın öyle gidin ne olduğu belli olmayan ürünler kullanıyorlar.

Fiyatına göre baya iyi olan ürün.

bozkırKurdu

Öğrenci
Reaksiyon puanı
7
Olabilir de olmayabilir de, ihtimali elemek için temizleyin, temizlemeden küçük bir deneme için de kasanın kapağını açarak oyun oynayarak da bakın, sıcaklık düşecektir büyük ihtimalle ve oyunda aynısı olacak mı diye kontrol edebilirsiniz.
bunu denemek isterim ancak dizüstü benim bilgisayarım hocam. :)

The Judge

Profesör
Reaksiyon puanı
5,193
Garantiye gönder. Herhangi teknik serviste çok kolay bir şekilde temizlik ve macun işini halledecektir ama 2 gün sonra donanımsal ciddi sorunlarla karşılaştığın zaman garanti başka yerlerde bakım yaptırdığın için sorun çıkarabilir.

bozkırKurdu

Öğrenci
Reaksiyon puanı
7
Leptop olsa bile dayanıyor diye bu değerde tutulmamalı. Kendiniz anlıyorsanız yapmanız çok daha iyi olacaktır ama anlamıyorsanız termal macunu alın öyle gidin ne olduğu belli olmayan ürünler kullanıyorlar.

Fiyatına göre baya iyi olan ürün.
anladım hocam çok teşekkür ederim hafta içi bu sorunu çözeceğim kesin can sıkmaya başladı çünki.

bozkırKurdu

Öğrenci
Reaksiyon puanı
7
Garantiye gönder. Herhangi teknik serviste çok kolay bir şekilde temizlik ve macun işini halledecektir ama 2 gün sonra donanımsal ciddi sorunlarla karşılaştığın zaman garanti başka yerlerde bakım yaptırdığın için sorun çıkarabilir.
haklsınız bende bu şekilde düşünmüştüm. hafta içi bu sorunu çözeceğim servis vs.
Mesaj otomatik birleştirildi:

DELL servisi yapmıştı, servisi arayarak bilgi edinebilirsiniz.
HP de umarım yapar.

The Judge

Profesör
Reaksiyon puanı
5,193
Anladım. Az kalmışsa sen de yapabilirsin diyecektim.
Tecrüben varsa garanti ile uğraşmana gerek yok kendinde halledebilirsin fakat dediğim gibi ilerleyen süreçte yaşamış olduğun sorunda garanti sorun çıkarabilir.

bozkırKurdu

Öğrenci
Reaksiyon puanı
7
Anladım. Az kalmışsa sen de yapabilirsin diyecektim.
Tecrüben varsa garanti ile uğraşmana gerek yok kendinde halledebilirsin fakat dediğim gibi ilerleyen süreçte yaşamış olduğun sorunda garanti sorun çıkarabilir.
hocam kendim 1 - 1.5 senedir hobi olarak kodlamayla ilgileniyorum, ancak bu donanımsal parçalara elimi sürmekten korkuyorum doğrusu :) en güvenilir servis gibi duruyor şuanlık hem bi içinin temizliğini de yaparlar belki başka bi problem vardır orada halledilir.

The Judge

Profesör
Reaksiyon puanı
5,193
hocam kendim 1 - 1.5 senedir hobi olarak kodlamayla ilgileniyorum, ancak bu donanımsal parçalara elimi sürmekten korkuyorum doğrusu :) en güvenilir servis gibi duruyor şuanlık hem bi içinin temizliğini de yaparlar belki başka bi problem vardır orada halledilir.
Sen bilirsin.
Donanımsal parçalar korkulacak şeyler değil :)
YouTube'dan temel videoları izler ve araştırırsan ileride çok çok işine yarayacaktır.

bozkırKurdu

Öğrenci
Reaksiyon puanı
7
Sen bilirsin.
Donanımsal parçalar korkulacak şeyler değil :)
YouTube'dan temel videoları izler ve araştırırsan ileride çok çok işine yarayacaktır.
biraz elim sakardır ben girişmesem böyle işlere daha hayırlı olur :) her şey için teşekkür ederim yinede yardımcı oldunuz.