Kertenkele Öldürmek

Neutral

Profesör
Reaksiyon puanı
179
Aliitemel kardeşim, ''böyle'' kaynakların 3 - 4 katını google'dan ben daha iyi çıkartırım. ''Böyle'' diyorum, çünkü adı üstünde BİR RİVAYETE GÖRE olan bir söz eğer insanların mantığına ve ahlakına ters düşerse inanmayıp yargılaması gayet mantıklı görünür.

Verdiğiniz Linklerdeki siteler kuranvehadis.org, tevbe.org, islamiforum gibi siteleri baz alarak gösterilmiş. Bu ve bunun gibi RİVAYETE GÖRE olan çoğu inanılmış olgular oralarda sayamayacağınız kadar vardır hatta BU RİVAYETİN altında bile İbn Mesud hutbe okurken konuşmasını duvarda yürüyen bir yılan kesmiş ve bir vuruşta yılanı öldürmüş. Oradan Peygamber'de yılan öldüren müşrik öldürmüş kadar sevap kazanır demiş gibi yine ölüm sevap kazanmak konuları geçmektedir.

Dediğiniz gibi şunu diyeceğim; doğru olduğunu nerden bilebileceğim, neden mi, sürekli ''onu yaparsan şu kadar sayı sevap bunu yap cennet kapıları açılsın onu öldür bunu yap sevap kazan'' gibi Rivayet üzeri konular mantığıma ve ahlakıma ters düşmektedir. Yani araştırmışsın kardeşim ama böyle sitelerden araştırmışsın ben de bu tarz Rivayetlere göre olan sitelerden dolu dolu kaynaklar belirtip herkes kafalarına göre yorum yapmasın diye bakın burada yazıyor kaynak1 kaynak 2 diye belirtebilirdim :)

Böyle durumlarda Kitaba başvurmak gerekir 100'lü 200'lü ölümlü sevap kazanımlarının ne kadarı doğru ne kadarı yanlış ya da hepsi mi yanlış hepsimi ayetlere göre doğru mu diyor ? bakmalıyız diğer yandan değinilen konuya göre Bilime de başvurmak gerekir söylenen Rivayetlerin (maddesel olarak) bilimsel açıklaması var mı ? orasıda mantıklı bir süreç gerektirir :) Kısacası ahlaki ve mantıki bir durum yoksa ( tabii önceden edinilen bilgiler gözönüne alındığında ) yanlış olduğu ve eleştirilmesi doğaldır diye düşünüyoruz.

Ali TEMEL

Profesör
Reaksiyon puanı
92
Aliitemel kardeşim, ''böyle'' kaynakların 3 - 4 katını google'dan ben daha iyi çıkartırım. ''Böyle'' diyorum, çünkü adı üstünde BİR RİVAYETE GÖRE olan bir söz eğer insanların mantığına ve ahlakına ters düşerse inanmayıp yargılaması gayet mantıklı görünür.

Verdiğiniz Linklerdeki siteler kuranvehadis.org, tevbe.org, islamiforum gibi siteleri baz alarak gösterilmiş. Bu ve bunun gibi RİVAYETE GÖRE olan çoğu inanılmış olgular oralarda sayamayacağınız kadar vardır hatta BU RİVAYETİN altında bile İbn Mesud hutbe okurken konuşmasını duvarda yürüyen bir yılan kesmiş ve bir vuruşta yılanı öldürmüş. Oradan Peygamber'de yılan öldüren müşrik öldürmüş kadar sevap kazanır demiş gibi yine ölüm sevap kazanmak konuları geçmektedir.

Dediğiniz gibi şunu diyeceğim; doğru olduğunu nerden bilebileceğim, neden mi, sürekli ''onu yaparsan şu kadar sayı sevap bunu yap cennet kapıları açılsın onu öldür bunu yap sevap kazan'' gibi Rivayet üzeri konular mantığıma ve ahlakıma ters düşmektedir. Yani araştırmışsın kardeşim ama böyle sitelerden araştırmışsın ben de bu tarz Rivayetlere göre olan sitelerden dolu dolu kaynaklar belirtip herkes kafalarına göre yorum yapmasın diye bakın burada yazıyor kaynak1 kaynak 2 diye belirtebilirdim :)

Böyle durumlarda Kitaba başvurmak gerekir 100'lü 200'lü ölümlü sevap kazanımlarının ne kadarı doğru ne kadarı yanlış ya da hepsi mi yanlış hepsimi ayetlere göre doğru mu diyor ? bakmalıyız diğer yandan değinilen konuya göre Bilime de başvurmak gerekir söylenen Rivayetlerin (maddesel olarak) bilimsel açıklaması var mı ? orasıda mantıklı bir süreç gerektirir :) Kısacası ahlaki ve mantıki bir durum yoksa ( tabii önceden edinilen bilgiler gözönüne alındığında ) yanlış olduğu ve eleştirilmesi doğaldır diye düşünüyoruz.

Ben bir hadisin yanlış olduğunu düşünüyorsam araştırmamı yaparım veya bir bilene sorarım. Eleştirmenin de bir adabı olmalı değil mi? Ama yorumları görüyorsun :)

Neutral

Profesör
Reaksiyon puanı
179
Fakat üzerinde düşünülmeyecek kadar yanlış ve saçma olduğu düşünülüyorsa ( yani zaten bilinen şeylerin mantığını kurmuşsa ) araştırma yapmanın gereği yok aslında. Ki böyle söylemler üzerinden kaç insan bunlara inanıyordur hesabını yapın :D Eleştiriler çok sert değildi ama şunu da unutmamak gerekir herkesin karşı gelme ve eleştirme hakkı vardır hele ki ''birisinin söylediğine göre miş muş''lu örneklerde :)

Darkaura

Asistan
Reaksiyon puanı
2
bilgisine guvendiginiz, bu konulari soracaginiz "bilen" kisinin cern deneyi hakkindaki yorumlari:

[video=dailymotion;x6uvig]http://www.dailymotion.com/video/x6uvig_cubbeli-hoca-big-bang-deneyi_news[/video]

100-200sene oncede ahmet hocanin ogretmenlerinin einstein, newton gibi isimlere yaptigi benzer yorumlari tahmin etmek hicde guc degil.
neticede bugunku durumumuz ortada.

Carnage

Prime Сasual Dating - ****** *****
Cezalı
Reaksiyon puanı
4
bu arada frp oyunları gibi bir sistem var mı? mesela her kertenkele öldürmede xp kazanıp level mı atlıyoruz. ikinci level'da da mı tek vuruş 100 sevap. çünkü işin ilmini kaptıktan sonra öldürmesi daha kolay. öyle olabilir?

Rivayete göre peygamber bunu demiş,kulaktan kulağa diye bir oyun oynardık ya aklıma o geldi. Kuran ile çelişen bir hadis sahih kabul edilemez. Gereksiz yere canlı öldürmek haramdır. Peygamber(s.a.v) gördüğünüzde öldürebilirsiniz demiş olabilir fakat gidin kertenkle avına çıkın diyeceğini sanmıyorum.

WolfeXtreme

Asistan
Reaksiyon puanı
1
bu tarz hocalar olduğu sürece dinsizler, ateistler patlak verir. birçok ehli kitap İslam dinine ön yargılı olmaya başlar. iman etmek isteyen gayri müslimlerin de iyice kafası karışır. çok cahil toplar bu hoca çook cahil. bunun yaptığı hizmet değil. anti-hizmet, kendini bilmişlik, muhalefet.

Mta

Profesör
Reaksiyon puanı
6
bu tarz hocalar olduğu sürece dinsizler, ateistler patlak verir. birçok ehli kitap İslam dinine ön yargılı olmaya başlar. iman etmek isteyen gayri müslimlerin de iyice kafası karışır. çok cahil toplar bu hoca çook cahil. bunun yaptığı hizmet değil. anti-hizmet, kendini bilmişlik, muhalefet.

Yok bunu islama inanmayan birisi bile saçma olduğunu anlar. Benim en çok merak ettiğim şey bilim adamı bişey söylese bin tane kanıt istenir. Ama 1400 yılda ağızdan ağıza gelen sözlere nasıl bu kadar güvenilebiliyor ? Sonuçta karşısı doğruda söylese anlayanın ne anladığı önemli. Burda bile aynı videoyu izleyip bir sürü farklı şekilde anlayan insanlar var. Hadislere nasıl güveniyorsunuz ?

WolfeXtreme

Asistan
Reaksiyon puanı
1
bir hadis eğer Kuran'la çelişiyorsa o hadis sahtedir. İslam alimleri hangisinin sahih, zayıf, uydurma olduğunu bildirmişlerdir. bu da ilim gerektirir. uydurma hadisler var olabilmektedir. ancak sahih bir hadisi inkar etmek Resulullah(sav)'ı inkar etmek gibidir. hadisleri yanlış yorumlamak da var. ister sahih olsun ister zayıf olsun.