Kernel_Data_inpage_error hatası

ByMakroad

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar merhaba daha alalı 1 ay olmayan dizüstü bilgisayarım durup dururken Kernel_Data_İnpage_ERROR hatası veriyor ve yeniden başlatılıyor
internette bir araştırma yaptım ve disk hata temizleme yapılması gerektiğini yazmışlar onuda denedim ancak %10 da takılıyor ve devam etmiyor baya bekledim devam etmedi
Bu sorun ne olabilir ben çözebilir miyim yoksa teknosadan yazılım desteğim var onlar çözebilirler mi sorun benden midir? Para isterler mi
Bilgisayar Lenovo z50-70 işletim sistemi windows 8.1

Teşekkürler ...

ByMakroad

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Yardımcı olabilecek bir bölüm görevlisi de mi yok ?

Seyhoo

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
741
Bu hatanın sebebi disk üzerinde oluşturulan pagefile denilen dosyanın içerisinde saklanan veri okunup belleğe aktarılamamasıdır. Bunun sebebi harddisk hatası olabilir ve büyük ihtimallede öyle.

1.Başlat cmd sağ tık yönetici olarak çalıştır
2.CHKDSK /R yazın ve enter taramanın bitmesini bekleyin
3.CHKDSK C: /F /R yazın enter.

Diskin şuanda kullanıldığını ve daha sonra zamanlamak istediğini söylediğinde E tuşuna basın ve pc yi yeniden başlatın.

HD Tune PRO 5.50 ile harddisk sağlığına bakın ve bad sector taraması yapın sonuçları buraya atarsanız iyi olur. Kolay gelsin

ByMakroad

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Bu hatanın sebebi disk üzerinde oluşturulan pagefile denilen dosyanın içerisinde saklanan veri okunup belleğe aktarılamamasıdır. Bunun sebebi harddisk hatası olabilir ve büyük ihtimallede öyle.

Diskin şuanda kullanıldığını ve daha sonra zamanlamak istediğini söylediğinde E tuşuna basın ve pc yi yeniden başlatın.

HD Tune PRO 5.50 ile harddisk sağlığına bakın ve bad sector taraması yapın sonuçları buraya atarsanız iyi olur. Kolay gelsin

Dediğiniz işlemi yaptığımda bilgisayar %10da takılıyor ve açılmıyor iptal etmek zorunda kalıyorum
Programıda kurdum health durumu ok yazıyor başka ne yapıcam programda acaba ?

Seyhoo

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
741
Dediğiniz işlemi yaptığımda bilgisayar %10da takılıyor ve açılmıyor iptal etmek zorunda kalıyorum
Programıda kurdum health durumu ok yazıyor başka ne yapıcam programda acaba ?

Error scan kısmından bad sector taraması

ByMakroad

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Güvenli modda dener misiniz ?
4L165L.png

Sonuç bu bu sonuç ne demek tam olarak yani hdd de arıza yok demek mi
birde güvenli modda nasıl başaltıcam ?

Seyhoo

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
741
4L165L.png

Sonuç bu bu sonuç ne demek tam olarak yani hdd de arıza yok demek mi
birde güvenli modda nasıl başaltıcam ?

Yeniden başlatın bios ekranını geçtikten hemen sonra F8 e devamlı basın bir alt seçenekte güvenli mod yazar oraya giriyorsunuz.

%10 burada kalıyordu değil mi ?

ByMakroad

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Yeniden başlatın bios ekranını geçtikten hemen sonra F8 e devamlı basın bir alt seçenekte güvenli mod yazar oraya giriyorsunuz.

%10 burada kalıyordu değil mi ?

Bu işlemler sonunda %10da kalıyor hocam aynen

GraFitee

Asistan
Reaksiyon puanı
4
Buradaki 2. Methodu deneyebilir veya çeşitli bakım ve onarım programları(Auslogic Boostspeed-Advanced SystemCare) ile disk bakımı gerçekleştirebilirsiniz.Programlardakı genel tarama harici Diskle ilgili ayrı yer alan tüm taramaları gerçekleştirip daha sonra ''cmd'' üzerinden tekrar hata denetimi yapabilirsiniz.

ByMakroad

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Buradaki 2. Methodu deneyebilir veya çeşitli bakım ve onarım programları(Auslogic Boostspeed-Advanced SystemCare) ile disk bakımı gerçekleştirebilirsiniz.Programlardakı genel tarama harici Diskle ilgili ayrı yer alan tüm taramaları gerçekleştirip daha sonra ''cmd'' üzerinden tekrar hata denetimi yapabilirsiniz.

Resmini attığım program sorun çıkarmadı ben şunu merak ediyorum donanımsal mı yazılımsal mı sorun garantiside devam ediyor gönderiyim mi ? Sorun şimdi çıkmıyor acaba düzeldimi nasıl anlarım ?

GraFitee

Asistan
Reaksiyon puanı
4
Resmini attığım program sorun çıkarmadı ben şunu merak ediyorum donanımsal mı yazılımsal mı sorun garantiside devam ediyor gönderiyim mi ? Sorun şimdi çıkmıyor acaba düzeldimi nasıl anlarım ?
Her ihtimale karşı yukarıdaki programlardan biriyle bakım onarım yaptıktan sonra, Windows üzerinden(cmd) de bakım yaparsanız daha iyi olur.Sorun çıkarmazsa kullanmaya devam eder, olmadı Diski biçimlendirip, Format atmanız en yararlısı olur.Bunlarda işe yaramazsa, Diskiniz buyuk ihtimal sorunludur.Garanti kapsamında değiştirin.