"Kendini futbolcu sananlara tepki olarak doğdu"

Reaksiyon puanı
10,315
"Salih, 1994 yılında kendini futbolcu sananlara tepki olarak doğdu"

19786187.jpg

Fenerbahçe Ordu'da Salih'in golleriyle kazandı Salih Uçan futbol otoritelerinden büyük avgü aldı. Salih için yeni Alex yakıştırmaları yapılıyor...

Fenerbahçe
'nin yeni Alex'i Salih Uçan! Fenerbahçe için çok kritik Ordu deplasmanında gelen iki Salih golüyle genç yıldız göklere çıkarıldı.

Salih Uçan'ın Orduspor'a attığı 2. golünden dolayı Alex benzetmeleri yapan futbol otoriteleri Türk futbolu için yeni bir yıldız geliyor yorumunda bulundu...

Salih'in performansı sosyal medyayı da salladı... İşte Salih ile ilgili bazı tweetler...

@sekermurat
Ulkemizde son gunlerde olan en iyi en guzel sey, Salih Ucan'in attigi goller oldu. Umut isigimiz Salih Ucan'a IYI UCUSLAR diliyorum.

@AtakaNkurt2
Bize bu enfes golü izleten Salih Uçan'a kocaman tebrikler. .Salih ve Oğuzhan Türk futboluna 15 sene hizmet edecekler.Bizde seyredeceğiz.

@FIRATgunayer
Adam eksilten kimse yok dedik..Caner 2 kişiyi çalımlayip asist yaptı.Salih Uçan'ın gol vuruşundaki sakinliği, ülkemizde bir çok forvette yok

@berzanAvci
Salih Uçan'ın gollerini yeni izledim.Türk futbolu böyle bir genç kazandığı için mutluyum.Şımarmadan sürekli yükselişini sürdürmesi dileğiyle

@SiNeM_Olgunsoy
Salih Uçan 6 Ocak 1994 tarihinde kendini futbolcu sananlara tepki olarak doğdu.

@halilGultekin34
Geleceğin MAESTRO'su Salih Uçan.

@dsaRIEL
Alex'in velihatti salih ucan

@sekermurat 1 sa
Ulkemizde son gunlerde olan en iyi en guzel sey, Salih Ucan'in attigi goller oldu. Umut isigimiz Salih Ucan'a IYI UCUSLAR diliyorum.

kaynak

Senisma34

Profesör
Reaksiyon puanı
34
Tebrikler Salih'e. "Kendini futbolcu sananlara..." başlığına görünce aklıma sahte futbolcu Ali Dia geldi. Ne efsaneymiş bu adam =)

[video=youtube;PyI-OfT7zYM]http://www.youtube.com/watch?v=PyI-OfT7zYM[/video]

Empatik

Profesör
Reaksiyon puanı
8
Bence bu kadar yüceltmeyin. Ancak moral bulabilmesi için biraz ilgi görmesi lazım :))

Reaksiyon puanı
10,315
[h=1]Dâhi çocuk![/h]
Büyük orkestraları yönetmek için, yalnızca yetenek yetmiyor. İyi bir eğitim sürecinin yanı sıra deneyim, uyum ve performansı sağlamak içinse liderlikle birleşen yönetme yetkinliği de gerekiyor.

Zaten o nedenle de büyük orkestraları, kariyer olgunluğunu ve saygınlığını yakalamış şefler yönetiyor. Arada bir istisna yaşanır da o orkestralardan birinin başına pırıl pırıl bir genç geçerse işte ona ‘dâhi çocuk’ deniliyor.

Futbola, hele de bizim futbola hani kırk yılda bir olmasa da 10 yılda bir gelen dâhi çocuklardan biri, dün uzun süre akordu bozuk çalarak bir kakofoni oluşturan
Fenerbahçe’de inisiyatif alıp şeflik rolüne soyundu. Takımın adeta sapır tapır döküldüğü anlarda usta işi bir gol attı. Fenerbahçe’nin sadece oyuna değil, skora tutunmasını da sağladı. Orduspor’un beraberlik için baskı oluşturduğu bölümlerde, bu defa Hagi’yi anımsatan, Alex’i çağrıştıran, sıradan bir oyuncunun değil, ancak büyük bir oyuncunun ayağından çıkabilecek mükemmellikteki bir vuruşla Orduspor’un umut defterini kapattı. Takımının galibiyetine imza attı.

Çok uzun süre futbola karşı aşırı bir pintilik gösteren Fenerbahçe’nin oyununun sevimli yüzü, gülen yüzü Salih’ti.

Türk futbolu, bu çıkışına daha çok çalışarak sürdürürse, şımarmaz ve kendisini çok yönlü geliştirirse laf ola beri gele değil, gerçekten büyük bir yıldız kazanacak. Ve en azından gelecek on küsur yıla damgasını vuracak o yıldız futbolun dâhi çocuğu, dünün üç puanı sırtlayıp götüren genç şefi Salih olacak.

Fenerbahçe, iki Lazio arasına sıkışan ama Galatasaray kazandığı için önemi büyüyen, aslında iki taraf için de bıçak sırtı konumunu içeren maça çok kötü bir başlangıç yaptı. Orduspor’un agresif baskısı karşısında ilk dakikalarda alışılmamış biçimde dağıldı. Beş dakikada üç önemli pozisyon verdi. Orta alanı tutamadı. Oyunda kontrolü tamamen rakibe bıraktı. Karşı ceza alanı içerisine uzun süre adım bile atamadı. Kaleyi bulan ilk şutu Salih’in şutuydu. Ardından biraz olsun düzeldi. İkinci yarıda, Salih’in Orduspor gardını tamamen düşüren golü sonrası oyunun kontrolünü tamamen aldı. Ve maçı kendisini fazla zorlamadan tamamladı. Oyun kötü, sonuç iyiydi Fenerbahçe açısından. Ve böylesi eşiklerde tabii ki kötü oynarken de kazanmak önemliydi.

Orduspor açısından ne yazık ki söylenecek pek fazla bir şey yok. Gerçi çıkmadık candan umut kesilmez ama Orduspor için artık yolun sonu gözüktü gibi. Kurtulmak için futbol mucizesinin gerektiği, umudun Kaf dağının ardına dek düştüğü bir süreci yaşıyor bu takım. Menekşe diyarında, menekşe sezonunda, mor menekşenin giderek solgunlaşan yaprakları, hazan mevsiminin vakitsiz geldiğini gösteriyor! Yazık, bu güzelim, bu futbol coşkusunu iliklerinde hisseden kent, koşar adım bir öksüzlüğe doğru gidiyor.

Zeki Çol

by efsane

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
2,135
Salih'i Alex'le kıyaslamak, önce Alex'e sonra Salih'e haksızlıktır söyliyim.

Alex tek başına kupa alırdı, ki halen de alır.

Salih halen sadece maç aldı..

Adam haksızca gitti takımdan, yerini Salihle doldurarak daha büyük haksızlık yapmayın bari.

Mg.

Profesör
Reaksiyon puanı
24
Çok çalışırsa neden bir Alex olamasın. Ama şimdilik birbirini kıyaslamak yerini doldurmak yanlış olur.

Reaksiyon puanı
10,315
Salih'i Alex'le kıyaslamak, önce Alex'e sonra Salih'e haksızlıktır söyliyim.

Alex tek başına kupa alırdı, ki halen de alır.

Salih halen sadece maç aldı..

Adam haksızca gitti takımdan, yerini Salihle doldurarak daha büyük haksızlık yapmayın bari.

haklısınız aslında, alex olabilmesi için daha gidecek, alınacak çok yolu var.
ama ona bir alex adayı diyebiliriz.
umarım şımarmaz, kararlılıkla çalışmasına devam eder, sürekli kendini geliştirirse bu gidişle bir kaç yıl içinde sahiden bir alex olabilir.

aykut kocaman'ı şu alex yüzünden hiçbir zaman affetmeyeceğim. bizi değil, avrupa, dünya şampiyonu dahi yapsa ona karşı alex kırgınlığım hiçbir zaman gitmeyecek.

ben dünya yüzünde aykut kocaman'dan başka hiçbir hocanın tam da heykeli dikilecekken böyle bir oyuncuyu gönderme başarısı göstereceğine inanmıyorum.

merak ediyorum da, salih de eğer birgün alex'in maç ve gol sayısına ulaştığında aykut ne yapacak diye!

engerex

Dekan
Reaksiyon puanı
26
Umarım harcanmaz. Yoksa Türk futbolu açısından çok çok yazık olur.

Reaksiyon puanı
10,315
Salih Uçan'ın babası: Hamuru sağlam şımarmaz

salih_ucan_3.jpg

Fenerbahçeli Salih Uçan'ın babası Durmuş Uçan: "Oğlumun hamuru sağlam, şımarmaz"

Sezonun parlayan yıldızı Fenerbahçeli Salih Uçan, son olarak Orduspor maçında takımına galibiyeti getiren 2 golün de sahibi oldu.

Özellikle 2. golündeki akıl dolu vuruşuyla Alex De Souza'ya da benzetilen 1994 doğumlu oyuncuyla ilgili hemen her yorumda bir "acaba büyüdükçe havaya girer mi" sorusu gündeme geliyor.

Salih'in babası ise bu bu tip yorumlara karşı oğluna sahip çıkıyor ve "Hamuru sağlam, şu an ne ise ileride de o olur. Şımarmaz" diyor.

Akşam gazetesinden Nebahat Koç, Fenerbahçe'nin parlayan yıldızı Salih Uçan'ın babasıyla görüştü. Orman İşletme'den Emekli Durmuş Uçan, oğlu Salih ile ilgili bilinmeyenleri anlattı.

salih_ucanin_babasi.jpg

İşte o röportajın satır başları;

Salih Uçan şımarır mı? Cevap vermek için önce babası Durmuş Uçan'ı tanımak lazım. Orman İşletme Müdürlüğü'nden emekli. 60 yaşında. Göztepe taraftarı. Kendisini şöyle anlatıyor: "1960'lı yıllarda Marmarisspor'da futbol oynadım. Eşim de ben de emekliyiz. İkimizin emekli maaşı toplam 1800 TL. Zenginliğim yok. Her hayırlı evlat gibi Salih de bize yardım ediyor."

SENDE OĞUZ ÇETİN STİLİ VAR

Aykut Hoca onda bir şeyler keşfetti ki, o kadar yatırım yaptı. Milli Takım'da da oynuyor. Orada da başarılı. Mutlaka başarılı, yeteneği de çok iyi. Ben, küçükken ona 'Sende Oğuz Çetin'in stili var' diyordum. Kendisi, Fellaini'ye benzetildiğini, son demecinde de Emre ağabeyini örnek aldığını söyledi.

salih_ucanin_babasi_1.jpg

"HAMURU SAĞLAM, ŞIMARMAZ"

Salih'in uğuru yok. Maçtan önce dualarımızı ister. Telefonla her gün görüşürüz. Ben aramasam, o gece yarısı da olsa bizi mutlaka arar. Ailesine bağlı bir çocuk. İlerleyen yaşlarında da değişmez. Hamuru sağlam. Ben neysem çocuğum da o. Ben anlayışlıysam o da anlayışlıdır, şımaracağını sanmıyorum.

kaynak

baaydin

Profesör
Reaksiyon puanı
7
ne büyük bir gurur babası için. Allah hayırlı evlat versin ne olursa olsun.