Kendin edersen kendin bulursun

o_asy

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Saakaşvili...

Yakışıklı.

Genç.

Boylu poslu.

Karizmatik.

*

Tecrübesiz.

Basiretsiz.

Hırsları aklının önünde giden...

Kof.

Ahmak bir adam o.

*

Kim seçti bunu?

Gürcistan halkı.

*

Soros’tan parayı aldılar...

"Dünya bize hayran" sandılar.

"Statükocu" dedikleri, diplomasi kurdu Şevardnadze’yi indirip, bu arkadaşı getirdiler. Amerikan bayraklarıyla tura çıktılar. Korna çaldılar.

*

Şimdi?

"Demokrasi geldi" zannedip, Saddam’ın heykeline şıpıdık terlikle vuran cahil Araplar gibi, Tommiks’in gelip kendilerini kurtarmasını bekliyorlar.

*

Kaçınılmaz sondur bu.

Üç satır tarih okuyan bilir ki...

Böyledir.

*

Rus Çarı elinin tersiyle patlatınca nereden geldiğini şaşıran Gürcistan, el prezervatifiyle gerdeğe girmeye kalkan, bağımsızlığını başka başkentlerde arayan her millet gibi, "kendi tercihlerinin bedelini ödüyor" şu anda...

Canla, gözyaşıyla, utançla.

*

"Her millet layık olduğu şekilde yönetilir" derler... Boş verin siz onu... "Her millet icraatına tahammül ettiği hükümetin mesuliyetine ortaktır" der, Mustafa Kemal... Lafın doğrusu budur.

Yılmaz ÖZDİL

Turab Garip

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
181
"Her millet layık olduğu şekilde yönetilir" derler... Boş verin siz onu... "Her millet icraatına tahammül ettiği hükümetin mesuliyetine ortaktır" der, Mustafa Kemal... Lafın doğrusu budur.

Fikrin özü de işte bu "fikirsel" değişikliği milletin beynine kazımaktır, el altından.. Alıntıdaki ilk sözün sahibini bilenler ne demek istediğimi anlayacaklardır.

legolas4444

Profesör
Reaksiyon puanı
16
Fikrin özü de işte bu "fikirsel" değişikliği milletin beynine kazımaktır, el altından.. Alıntıdaki ilk sözün sahibini bilenler ne demek istediğimi anlayacaklardır.

Yoruma çok açık bir cümle kurmuşsun. Bunlardan biriside ( seni yazılarından tanıdığım kadarıyla Akp lisin ) Tayyip le devletimizin kurucusu Atatürkü karşılaştırmaya giderki umarım böyle bir cahilliğe düşmemişsindir. Yoksa çok komik olurdu:) Tayyip=Atatürk:) ..Birbirinin zıttı iki insan. Devlet kuran büyük bir önder ve onun kurduğu devleti içine sindirememiş sıradan bir başbakan

RadioHead

Asistan
Reaksiyon puanı
4
aynen öyle saakaşvili şuursuzun teki!!O adamın devlet adamı olması tam bir saçmalık akıl hastanesine yatırılması gerekiyor.

Turab Garip

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
181
Legolas, arkadaşım iki yerde yanılmışsın. Birincisi ben AKP'li veya AKP'ci değilim. Siz hakka riayet etmediğiniz için, yani fikirleri "doğru-yanlış" diye değil de "beğendiğim-beğenmediğim" diye ayırdığınız için beni AKP'li zannetmen normal. İkinci yanıldığın yer; benim Mustafa Kemal ile Erdoğan'ı karşılaştırmış olduğumu düşünmen. Çok ilgisiz olmuş, onları karşılaştırmamıştım; gerçi ikisinin de sadece insan olduklarını biliyorum.

Geçenlerde "Onlara göre Atatürkçülük" diye bir konu açıldı forumda. Herkesin gönlünde öyle bir Atatürk var ki.. Herkes kafasında kendi Atatürk'ünü yaratmış. O başlıkta 40 kadar ünlü kişi (şair, yazar, siyasetçi ve saire) Atatürkçülüğü tanımlamışlar ve hepsi birbirinden ve Atatürk'ten alakasız şeyler söylemiş. Bu da demek oluyor ki Atatürk çıkıp gelse, hiç biri onu hoş karşılamaz, çünkü hayallerinde yarattıkları Atatürk'e uymuyor.. Atatürk'ün tabulaştırıldığının ve ilahileştirildiğinin kısa öyküsü..

Daha da açalım; pek sevdiğin akılsız yazar Yılmaz ÖZDİL, peygamberle Atatürk'ü karşılaştırmış. Çünkü alıntıladığım yerdeki "boşverin onu" dediği söz peygambere ait. "Onu boşverin bunu alın" dediği söz de Mustafa Kemal Atatürk'e ait. İşte bu da Atatürkçülük diye yeni bir din yaratılışının kısa öyküsü..

Şimdi oldu mu? Yoksa hala ek açıklamaya ihtiyaç var mı?

annttiigs

Profesör
Reaksiyon puanı
24
Saakaşvili nerde kaldı ?

Konulardan sapmayalım lütfen. Ve gelelim konunun hedefi olan kişiye : Aslında kendisi demiştir ABD yardım edecek sandım diyerek kimin ortalığı bulandırdığını.
İran-Irak, güney Afrkadaki tüm çatışmalar vs. Yeni silahları satmak için göstermek lazım. Tatbikat çok dikkat çekmez ama savaşırsan kitle imha edersen neyle ettiğini merak eder insanlar. Saakaşvili ise sahnedeki odun tasarımından başka bir şey değil.

Bu arada konuya bir yerden bağlı olduğunu gördüm konuşmaların. Pardon. sözlerimi geri aldım. silmek yanlış olurdu :D

idealterror

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Legolas, arkadaşım iki yerde yanılmışsın. Birincisi ben AKP'li veya AKP'ci değilim. İkincisi de Mustafa Kemal ile Erdoğan'ı karşılaştırmadım (ancak ikisinin de sadece insan olduklarını biliyorum).

Geçenlerde "Onlara göre Atatürkçülük" diye bir konu açıldı forumda. Herkesin gönlünde öyle bir Atatürk var ki.. Herkes kafasında kendi Atatürk'ünü yaratmış. O başlıkta 40 kadar ünlü kişi (şair, yazar, siyasetçi ve saire) Atatürkçülüğü tanımlamışlar ve hepsi birbirinden ve Atatürk'ten alakasız şeyler söylemiş. Bu da demek oluyor ki Atatürk çıkıp gelse, hiç biri onu hoş karşılamaz, çünkü hayallerinde yarattıkları Atatürk'e uymuyor..

Atatürk'ün tabulaştırıldığının ve ilahileştirildiğinin kısa öyküsü..

Daha da açalım; pek sevdiğin akılsız yazar Yılmaz ÖZDİL, peygamberle Atatürk'ü karşılaştırmış. Çünkü alıntıladığım yerdeki "boşverin onu" dediği söz peygambere ait. "Onu boşverin bunu alın" dediği söz de Mustafa Kemal Atatürk'e ait. İşte bu da Atatürkçülük diye yeni bir din yaratılışının kısa öyküsü..

Şimdi oldu mu? Yoksa hala ek açıklamaya ihtiyaç var mı?

yaziya hic bu gozden bakmamistim.
ama ote yandan dediklerinizden, sirf bu lafi edebilmek icin uzunca bir yazi yazdi anlamini cikardim?

Turab Garip

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
181
Hayır, muhtemelen sırf bu lafı edebilmek için uzunca bir yazı yazmadı, ama ferasetsiz ve basiretsiz yazdığını ortaya çıkaran bir durum. Yani sırf yazmış olmak için, sırf birilerini tatmin ve memnun etmek için..

wwhirlwind

Profesör
Reaksiyon puanı
2
gusel bir yazı yazıdaki son cumleyi okudukan sonra aklıma peygamberimizin (sav) "siz nasılsanız öyle yönetilirsiniz" hadisi serifi geldi ..

Turab Garip

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
181
Wwhirlwind, "güzel bir yazı" demişsin ve peygamberimizin "siz nasılsanız öyle yönetilirsiniz" sözünü hatırlamışsın. Ama "güzel" dediğin bu yazıda adam "bırakın onu" diyor senin hatırladığın hadisi işaret ederek:

"Her millet layık olduğu şekilde yönetilir" derler... Boş verin siz onu...