- Reaksiyon puanı
- 3,822
Kısa ve öz olarak yazacağım. 2 üniversite mezunuyum ilki kırıkkale istatistik, diğeri açıköğretim web tasarım kodlama. C sharp kursundan sertifikam var. İngilizcem orta seviye ondan da kursa gidip sertifika almıştım. 6 yıl koşturdum iş bulamadım bankalar denedim falan filan öylece evde kaldım. Umutsuzluğa kapıldığım oldu. Bütün o öğrendiğim şeyler yazılım, okuduğum bölüm olan istatistik hepsi uçtu gitti. 2 ay önce de işe girdim media markt da çalışıyorum telefonlara cam çekiyorum laptoplara antivirüs, office kuruyorum. Asgari ücretten çalışıyorum. Sürekli kendimi vasıfsız olarak görüyorum ve çok sıkılıyorum o yer beni çok daraltıyor. İlginç insanlar var bazıları iyi ama çoğu boş tipler. Zaman alehime işliyor gibi hissediyorum. 29 yaşındayım daha da devam edersem herşeyimi bütün hayatımı kaybedeceğim hissine kapılıyorum. Orada yıllarca çalışan insanlar var. Evli aile kuranlar var. İyice düşündüğümde bende yıllar versem öyle düz boktan bir hayatım olacak demek. Okumasaydım en azından hayata atılırdım o da koymazdı. Orada çalışanlarla çok anlaşamıyorum 3-4 kişi gibi anca. Çok büyük hayal kırıklığım var. Sizce ne yapmalıyım nasıl bir yol izlemeliyim ? Dil falan iyice sağlama alsam yurt dışı olabilir mi birşeyler yapabilme imkanım olur mu sizce ? Yoksa çok mu geç hayatımı bu iş üzerine sonlandırmalı mıyım ? Hiç iyi değilim kafam çok bozuk herşeyden bıkmış durumdayım. Akrabaların da hiçbirinden hayır gelmedi çoğu da durumları iyi. Birde tek kartla mining yapıyorum. 2 ayda bir rx 580 ile ilerlerim diye de ona umut bağladım. Yapsam beni kurtarır mı onu da düşünüyorum. Yardımlarınızı bekliyorum. Sizce ne yapmalıyım ?