Kendi sosyal medya platformumu oluşturmak istiyorum

AnHack

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Ben 17 yaşındayım ve bir süredir bu konu üstünde düşünüyorum bir sosyal medya platformu oluşturmak istiyorum bu sosyal medya platformunun asıl amacı ortak yönleri olan insanları tek bir yerde toplamak
Öncelikle kayıt sistemi olucak ve herkes kendi avatarını oluşturabiliçek bu avatar sohbet odalarında kullanıcağımız avatar olucak her konudan odalar olucak ve kendi OdamızIda oluşturabilicez örneğin uzayla ilgilenen ve bu konuda tartışıp konuşmak isteyen biriysen senin gibi insanların olduğu bir odaya girip saatlerce onlarla konuşabilirsin odada senin gibi avatarlar sahip insanlar ve bir chat kısmı olucak burdan konuşulucak eğer odalarda aktifler ona görede puan alicaskin ve bu puanlarla avatarına daha iyi itemler alıp onu daha güzel yapabiliceksin odalarda tanıştığın insanlarla daha sonra konuşabilmen için arkadaşlık sistemi olucak ve bu şekilde özetle ama kafamdaki fikir daha geniş tabiki sizce olurmu yada tutarım bu fikir?

AbdulkadirGUNAY

Asistan
Reaksiyon puanı
54
Kesinlikle tutar bence, geçte olsa tutar. Çünkü insanlar başta yadırgayabilir ama zamanla ağızdan ağıza yayılır. Hele bir de basit, anlaşılır be göze hoş gelen ve platform yaparsan neden olmasın?

Bence bu fikri şu ana kadar bende dahil pek çok insan düşünmüş hatta bir süre denemiş ve başarısız olmuşlardır. Burada asıl iş basitlikte bence, platformu eksiksiz bütün herşeyi ile bitirdikten sonra çeşitli yerler de reklamını yaparsın. Tabii ilk başta buna parayı kısmadan dökmen lazım o zaman tutar işte.

AnHack

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Kesinlikle tutar bence, geçte olsa tutar. Çünkü insanlar başta yadırgayabilir ama zamanla ağızdan ağıza yayılır. Hele bir de basit, anlaşılır be göze hoş gelen ve platform yaparsan neden olmasın?

Bence bu fikri şu ana kadar bende dahil pek çok insan düşünmüş hatta bir süre denemiş ve başarısız olmuşlardır. Burada asıl iş basitlikte bence, platformu eksiksiz bütün herşeyi ile bitirdikten sonra çeşitli yerler de reklamını yaparsın. Tabii ilk başta buna parayı kısmadan dökmen lazım o zaman tutar işte.
Üniversitede bu konu üstünde ciddi ciddi durmayı düşünüyorum desteğin için Sağol :)

Mücahit USTA

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Dostum gerçekçi olmakta fayda var.
Bu fikrini harvard connection olarak düşün. Fikrini insanlarla paylaşırsan birisi çıkar Facebook'u yapar.
Gidip dava açmak zorunda kalır, bir şey elde edemezsin :)

Belki hevesimi kırmaya çalışıyor diye düşüneceksin ama ben yine de söyliyeyim. Bu saatten sonra ufak bütçelerle bir proje ortaya konulamaz maalesef.
Koysanız bile yukarıda bahsettiğim gibi birisi yüksek bir yatırım veya gelişmiş bir sistem ortaya koyar emekleriniz, paralarınız boşa gider.

Bu yüzden size önerim daha gerçekçi ufak hedefler koymanızdır. Ufakta olsa hedeflere ulaşmanın vermiş olduğu motivasyonlar ile ileride güzel projeler yapabilirsiniz.

HÜDHÜD

Rektör
Reaksiyon puanı
6,551
Düşünce çok basit ve bugüne kadar düşünen çok olmuştur ama işe gelince o kadar da basit değildir... Bilgisayar dillerine hakim olmayı gerektirir. Bi çeşit çet ve feysbuk karışımı bir proje gibi... Ben böyle şeylere olumlu bakmam genelde ama yapması zordur az da olsa bilirim.

Hayaller ve gerçekler, gerçekleştirmek için basit basit, küçükten küçükten yola çıkmalı. Bir anda dünyayı fethetmek ancak çok büyük bir güç ve para gerektirir aynı zamanda bilgi ve tecrübe de ister, ilkokul veya ortaokul hayalleri, lise heyecanı ile bu işler olmaz.

kmurat

Dekan
Top Poster Of Month
Reaksiyon puanı
3,921
O kadar olacaktan sonra lafta kalacak gibi görünüyor. Genelde öyle oluryor. İş yapacak adam işini yapar. Diğerleri boş laf yapar.