Fantoma
Profesör
- Reaksiyon puanı
- 27
Ben İnternet'e girebilen bir bilgisayari 1999 yılı Ocak Ay'ında almıştım.
Üç, dört ay deliler gibi geceli gündüzlü İnternete saldırdıktan sonra, web sitesi tasarlamak ilgimi çekti.
O dönemler yayınladığımız bir çizgiroman kültürü dergisi vardı. Neden onun da bir web sitesi olmasındı?
...
Aradan onca yıl geçti, bir sürü şirketin rekabetine şahit oldum ama şu İnternette standardizasyon yapılamadığını
hala görüyorum.
Bir web sitesi hazırlayınca, İnternet Explorer, Firefox, Opera daima değişik görüntülerle o web sayfasına tepki veriyorlar.
CSS kodlarında genelde IE için ilaveler yapılması gerekiyor.
Vb, vb. Bu liste uzar gider.
Genelde büyük bir çoğunluk, ilk dönemlerde benim yaptığım gibi, bir arama motorunu, günümüzde yüzde
doksan Google olmak üzere kullanıyor diye tahmin ediyorum.
Ben ise kendi ana sayfamı yaptım, tarayıcımın özelliklerinden tanıtıyorum, bu sayede Sık Kullanılanlara pek gereksinim duymuyorum.
Ama işte şu rekabet mi, dengesizlik mi desem, hep bir dert.
Ben genelde ana sayfaları yitirmemek için diğer sayfaları yeni sekmede açarım. Bir alışkanlık.
Hazırladığım ana sayfaya da bunu sağlayan kodu bağlantılara ekliyorum.
Örnek :
<a href="http://hotmail.com/" target="_blank">Hotmail</a>
Ama gelgelelim Opera bu kodu tanımıyor.
Yeni sekmeye geçmiyor.
Bu sorun nasıl aşılabilir?
Şahsen tüm tarayıcı yapımcılarına bu sorunu bir şekilde bildirmek istiyorum.
Resim, müzik, ses dosyalarında onlarca değişiklik olabilir ama en azından bir web sayfasının her zaman, her tarayıcıda aynen görünmesi gerekir.
Üç, dört ay deliler gibi geceli gündüzlü İnternete saldırdıktan sonra, web sitesi tasarlamak ilgimi çekti.
O dönemler yayınladığımız bir çizgiroman kültürü dergisi vardı. Neden onun da bir web sitesi olmasındı?
...
Aradan onca yıl geçti, bir sürü şirketin rekabetine şahit oldum ama şu İnternette standardizasyon yapılamadığını
hala görüyorum.
Bir web sitesi hazırlayınca, İnternet Explorer, Firefox, Opera daima değişik görüntülerle o web sayfasına tepki veriyorlar.
CSS kodlarında genelde IE için ilaveler yapılması gerekiyor.
Vb, vb. Bu liste uzar gider.
Genelde büyük bir çoğunluk, ilk dönemlerde benim yaptığım gibi, bir arama motorunu, günümüzde yüzde
doksan Google olmak üzere kullanıyor diye tahmin ediyorum.
Ben ise kendi ana sayfamı yaptım, tarayıcımın özelliklerinden tanıtıyorum, bu sayede Sık Kullanılanlara pek gereksinim duymuyorum.
Ama işte şu rekabet mi, dengesizlik mi desem, hep bir dert.
Ben genelde ana sayfaları yitirmemek için diğer sayfaları yeni sekmede açarım. Bir alışkanlık.
Hazırladığım ana sayfaya da bunu sağlayan kodu bağlantılara ekliyorum.
Örnek :
<a href="http://hotmail.com/" target="_blank">Hotmail</a>
Ama gelgelelim Opera bu kodu tanımıyor.
Yeni sekmeye geçmiyor.
Bu sorun nasıl aşılabilir?
Şahsen tüm tarayıcı yapımcılarına bu sorunu bir şekilde bildirmek istiyorum.
Resim, müzik, ses dosyalarında onlarca değişiklik olabilir ama en azından bir web sayfasının her zaman, her tarayıcıda aynen görünmesi gerekir.