Kemalistlerin Aydınlık Yolu

tonce

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
14

Cevap yazmayacaktımda neyse dikkatimi çekti dayanamadım.

caglar88 üye resmine baktım "orak çekiç" bu nedemek oluyor yaw. Sen ve senin gibiler kemalizmi almışlar dillerinde dolandırıyorlar harbiden. Arf ne diyeyim ben sana çok yazık sen Dinini koruyacaksın maneviyatını koruyacaksın ki sonra Kemalizmi koruyabilesin. Yoksa Kemelizm denilen olgu sadece bir ideolojiden öteye gitmemeli gözünde. Birşeye daha dikkatinizi çekmek istiyorum. Nekadar komunisti nekadar kürtü nekadar çakalı varsa almışlar ağızlarına Kemalizmi sakız etmişler. Gerçek Kemalistler önce böyle insanların azından Kemalizm kelimesini almalıdır.
Sonra, Dinin kelimesinden bile rahtsız oluyorlar. Kaç kere denk geldim. Dinden konu açılınca diyorlar ki "Benimde dedem hacı-hocaydı." Bundan banane sen nasıl bir insansın peki ben ona bakarım. İçki masalarından kalkmıyorsan, her türlü dalga dümeni çeviriyorsan, Allah korkusu nedir bilmiyorsan ben ne yapayım senin dedenin hacı-hocalığnı artı senin Kemalizm'ini.-İçimde kalmıştı söyledim kaçkere denk geldi böyle Kemalistler.-
Atamızı, bu ülke için emek harcamışları ve şehitlerimizi tabiki unutmayacağız. Ama bizim unutmamamız ağızla değil, kalben olmalı. Kemalistim diyenlere soruyorum. İSTİSNALARI ve KALBEN GERÇEKTEN YAPANLARI TENZİH EDERİM. (Zaten küçük bir azınlık olduklarını biliyorum. -Allah onlardan Razı olsun-) Kaçınız bir dakika boyunca hindi gibi düşünmekten öte birşey yapıyor veya yumuşatayım kaçınız o bir dakikalık saygı duruşunda içinden en azından bir Fatiha okuyor. Üzgünüm ama bu böyle olmuyor işte. Onun senin bir dakikalık saygı duruşuna ihtiyacı yok. ALKIŞLARINA hiç yok. Bir duana ihtiyacı var o kadar.

Konuyu saptırdım gibi ama son noktam şu olacak böyle basit laf safsataları ile Kemalist olunmaz anca ne olunur ben söyleyeyim size caglar88'ın resminde bulunan dinsizlik abidesi ne tapan olunur. Hem zaten Kemalizm sadece bir ideolojidir. Atamızın oluşturduğu ve/veya oluşturulmasını istediği birşey değildir diye düşünüyorum. Herşeyi geçtik ebedi birşey hiç değildir. Şunu belirteyim DIŞI KOMUNİST İÇİ KEMALİST OLUNMAZ.

Kusura bakmayın başka tekbirşey yazamıyacağım bu konu hakkında. Bazen en iyi cevap susmaktır. 2200 üyelik forumda sizden başka yok dimi.

hakan.daburda

Profesör
Reaksiyon puanı
7
Arf dedi ki:
acı_gerçek dedi ki:
İçinizdekileri görebilecek kadar aklımız var çok şükür,küçük çocuklar bile görüyo
Dostuda Düşmanıda biliyoruz
insan önce ne olduğunu bilmeli?
Biz ne olduğumuzu biliyoruz,

Atatürk olmasaydıyı biliyoruz.
Osmanlıyıda biliyoruz
İslam dini olmasaydıyıda biliyoruz!!

Atatürk e tapacak deilim,bu gün bizi bir Kumandan çok zorlu bir savaştan kurtarsa(aynı Atatürk gibi)O olmasaydıyıda bilirdik, onada Atatürk e baktığımız gibi bakardık, Atatürk tanrılaştıranlar olduğu açık
Bu sen olmayabilirsin,ama,Görünen köy kılavuz istemez!
Ya Ben, "Atatürk'ten büyük Kahramanlarda görüyorsam","Bu benim ona saygı duymadığım anlamına gelirmi?!"(bazılarından! daha çok saygı duyduğum kesin)
Tamam isterseniz tanrılaştırın(haşa),bunada karışmam ama İslama laf atmayın,

Atatürk olmasaydı + İslam olmasaydı = Zafer olmazdı

Orada Allah(c.c)Allah diye,hücuma geçenleride hatırla, Topların altında Namaz kılabilecek Cesareti olanlarıda hatırla
Onların akıllarında Ölmek deil, Şehit olmak vardı

Vatan: Namustur
Namus: Allah(c.c)ın sana verdiği Şereftir
Şeref: Allah(c.c)ın; uğrunda ölmeni istediği şeydir
Şehit: Allah(c.c) yolunda savaşıp yanlışlıkla ölenlere denir,Yerleri Cennettir
Cannet: Dünyada isteyipde yasaklanan şeylerin aksine,zorlukların basitleştiği,Her türlü zevkin en güzelinin bulunduğu yerdir
"Buna saçma dicek kadar gerizekalı olamazsınız,çünkü O insanlar(örnek:çanakkale şehitleride) buna inanarak savaştılar, O zaman Şehitlerimize saygı duymuyorsunuz"

Şehitlerimize Saygı + Atatürk'e Saygı = Hiçbi orantı yok

Kumandansız Asker bi işe yaramaz
Askersiz Kumandan bi işe yaramaz

Bu ikisi arasında bi orantı bulmaya kimsenin hakkı yok

Ozaman neymiş efem;İslam olmadan zafer e ulaşamazdık,bu bi gerçektir

-----------------------------------------------------------------------

Soru: İslama laf atanmı oldu
Cevap: Görünen köy kılavuz istemez!
Soru: O ikisi arasında orantı aramak sanamı düştü
Cavap: Sen salakmısın!!,birinin araması lazım,bu günahmı,yasalaramı aykırı? bu benim düşüncem!!
Soru: İslam olmadanda başarırdık
Cevap: Benimle Kavga edicek kadar cesaretin varmı,Düşmanla ediceksin,varsa adresimi veriyim!!
Soru: Şehitin ne olduğunu senden öğrencek deiliz
Cevap: Ben zaten sana demedim,Bilmeyenlere!!
Soru: Atatürk ü kim Tanrılaştırıyo?
Cevap: Sen deil....!!!!
Soru: Bende zaten ikisaattir aynını savunuyorum ama şurasııı bana dokundu...!!!!
Cevap: Aynını savunmuyorsun,Ya bidaha oku Yada böle saçma bi giriş yapıcana neresini beğenmediysen orasını söyle..!!Saman altından su yürütme.. !!!

Cem

Profesör
Reaksiyon puanı
0
Arf dedi ki:
Burada ince düşünmüşüm.....

"Sen neden Kemalizm dediysen bende ondan sebep Dinden bahsediyorum." ben konumuz Kemalist düşünce yapısı olduğu için kemalizmden bahsediyorum. Ya sen?

Konumuz dinin konuşulmasının gerektiği bir konu değil, ısrarım bu yüzden anlıyor musun? Şunu demek istedim dikkatini başlığa çekerken de; ben doğru yerde yazıyorum, ama sen? Dini herşeye bulamak, onun yüceliğine saygısızlıktır. Ağızlarda, "caktık caktık" din.

İslamiyet'in konumuzda yeri yok.

"ben İslamiyet ile Kemalizm'i karşılaştıracak kadar kıt görüşlü değilim" derken sanırım kıt görüşlüysem de bu kadar da değilim diyorsun.

Bir dergi editörüsün. Artık ne yazıyorsun orada bilemiyorum da; şu an yazman gereken yerde yazmıyorsun.
sündürmek=çekiştirmek [eşit değildir] uzatmak.
Arf, ince düşünmeye sonradan değil en başından başlayıp, "öyle yapçeksin, böyle etçeksin" gibi cakkıdı cakkıdı yazmasaydın (bana değil genelede yakışmaz) daha samimi olurdu. bana samimi olmak zorunda değilsin, samimi bir insan olmak zorundasın.

Sana neden dinden bahsettiğimi ikide bir anlatacak değilim her mesajında cevap veriyorum anlamamak da ısrar ediyorsun.

Dinden her yerde bahsetmek dine saygısızlıktır demişsin ya, tam yeri tam zamanıdır merak etme. saygılı olmak için duvarda asılı kalan bir din değil, yaşamaya çalıştığımız bir dine sahip olduğumuz için uygun olan her yerde bahsedilir.
İslamiyetin konumuzda yeri vardır.
Ne o kadar ne ondan fazla kıt görüşlüyüm.
Yazmam gereken yeri de biliyorum.
Kişiler laik olmaz, devletler laik olur
"Ben Atatürkçüyüm" diye davul çalanların mutlaka kendi Atatürkçülüklerinden şüphesi vardır."
doğru yerde yazıyorum meraklanma.
ayrıca matematik denklemi misali bana sündürmek=çekiştirmektir eşit değildir uzatmak demişsin.
Birçok cevabında olduğu gibi bu sözcüğe de tek taraflı yaklaşıp öyle değildir demişsin ama üzülme, sündürmek sadece çekiştirmek değil aynı zamanda uzatmak anlamına da geliyor. çekiştirip uzatmak da diyebiliriz. Tıpkı "cevap yazmak zorunda değilsin" derken sündürdüğün gibi

muhtar55

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Yine atatürk-din tartışması. Çoğunuz okumuş bilgili insanlarsınız. Artık bu tür tartışmalar kabak tadı verdi. Bizleri bölerken bu ülkenin zararına çalışanların ekmeklerine yağ sürüyorsunuz. Bizlere yazık değil mi?

Atatürk denince neden rahatsız olunuyor anlamıyorum. Yada kemalizm denildiğinde. Kemalistler yada Atatürk sizin dininize mi karıştı? Cami basıp kelle mi kestiler. Hayır.

Birileri hep dini kullanıp atatürke ve kemalistlere saldırarak rant elde etmeye çalışıyor. Bunlara kanmayın. Bu tartışmalar hepsi boş işler. Siz dini görevlerinizi yerine getirmek istiyorsanız kimse size mani olmuyor.

Size kim atatürke tapın Allahı unutun diyor söyleyin gereği neyse birleşip hep birlikte müdahale edelim.

Atatürk ırk olarak Türk milletinin lideridir. Dini değil.

Zaten bir türk evladının Önce Hz. Muhammed(SAV)' i daha sonrada kendine M. Kemal Atatürk ü örnek almalıdır. Başkasını değil.

Ayrıca savaşlar dinle kazanılmıyor saygı değer arkadaşlar filistindekilerde müslüman sonuç ortada. Irak, afganistan, çeçenistan ve daha birçoğu.
Bir savaşı kazanabilmek için kararlı ve ne yaptığını bilen bir lider gerekir. Örnek Atatürk.

Birde M.kemal dinsiz yada mason değildir. Zaten onun öğrenci olduğu dönemlerde eğitimler din ağırlıklı olarak veriliyordu. Ayrıca inançlı bir müslüman olduğunu kanıtlar yüzlerce fotoğrafı vardır ama ne hikmet ise bu fotograflar hep müzelerin en az ziyaret edilen yerlerinde çürümektedir. Daha çok avuçlarını kaldırmış dua ederken fotoğrafları bazen gazetelerde çıkabiliyor.

Onun için bu tartışmlar yerine gidin başka şeylerle uğraşın hiçbirimiz tarihçi falan değiliz. Yaptığımız tartışmlar kendi aramıza fitne fesat karıştırmaktan başka birşeye yaramıyor. Bu oyunlara gelmeyelim.

Herkes dinini istediği gibi yaşayabilir. Demokratik ve laik bir cümhüriyette yaşıyoruz. Ve bu ortamı oluşturduğu için Atatürk e çok şey borçluyuz.

Atatürkün değerini bilin çünkü araplar ona imrenerek bakıyor. Ve içlerinden keşke diyorlar. (Ben bunu kendim duydum). Atatürk ün direkt olarak reddettiği o çok bilmiş hacılar, hocalar, dervişler, şeyhler vs. ler hep onu karalamışlardır. Halende karalamaktadırlar.

Geçenlerde bir arap kralı türkiyeye yatırım yapmaya gelmiş miş. Röportajında insanlar anıtkabire gitmesinler diyor beyfendi. Neden acaba?
Kendisi aslında ona hiç ayit olmayan petrolü satıp haremler kurup sefa sürerken insanları açlıktan ölüyor. Bakınız BAE. Kısacası sadece din ile olmuyor.

Cem

Profesör
Reaksiyon puanı
0
Bu konuyu açan arkadaşın son iki mesajında hakaret ve saldırgan sözler sarf etmesi üzerine konu geçici bir süre için kilitlenmişti. Yaşanan bu aksaklık giderildiği için tekrar açıyoruz.

Cem

Profesör
Reaksiyon puanı
0
cağlar88 adlı üye yasaklananlar arasına alınarak aglar88 olarak SDN foruma veda etmiştir. Bilginize.

Cem

Profesör
Reaksiyon puanı
0
Bu konuda Din-Atatürk kavgası verilmiyor, verilmesi de çok saçma olurdu. Konuda Atatürk'e karşı çıkılan hiçbir cümle yer almıyor. Konuda Atatürk dinsizdir denilmiyor, camileri yakmış yıkmıştır denilmiyor ve bunu anıdracak cümle bulunmuyor. Atatürk denilince de rahatsız hiç olunmuyor. Bknz.ben. Yalnızca siz muhtar55 olarak "bunları böyle mi yaptı?" diye dile getirdiniz.
Hatta konunun bu noktalara gelmesine sebep olan mesajda, Atatürk'ün hizmetleri (konu bir daha uzamasın diye yazmadığım) bir cümleyle yadsınıyor, görmezden geliniyor, yanlış bir intibadır dediğimiz ve bu konuda da anlaşamadığımızdandır. Din konusu ile Mustafa Kemal aynı yer anılamaz diye bir yasak mı var?

Arap kralları beni ilgilendirmiyor. Birkaç arabın da ne dediği beni ilgilendirmiyor. Mustafa Kemal Atatürk için vakti zamanında vefatında dünya liderlerinin söyledikleri liderliği konusunda yeterince bilgi sahibi edebilir.

hakan.daburda

Profesör
Reaksiyon puanı
7
Söylemek istediğim bişey daha var
Atatürk denince rahatsız olmuyorum,o benimde atam,sade onların deil
ama İslam denince,onlar rahatsız oluyor,bu açık ve net
Sözüm olmayana deil,rahatsız olanlar kendilerini belli ediyolar zaten

Cem

Profesör
Reaksiyon puanı
0
acı_gerçek dedi ki:
+1

turoksin0

Profesör
Reaksiyon puanı
0
cems dedi ki:
acı_gerçek dedi ki:
+1
+1 de benden başı örtülü genç kızlarımızın üniversitelere alınmayarak harcanmasıda buna örnek.ne vatandaşlarımız haracanıyor böyle .bir tarafta inancı diğer tarafta yasaların engellemesi.Artık bunlara daha tahammüllü olmaları lazım.Bide mahalle baskısı çıktı başımıza .Malezya olcakmışız.Onu geçinde küresel ısınmaya bakın yakında Büyük Sahra çölü olacaz.

Cem

Profesör
Reaksiyon puanı
0
bdco dedi ki:
Bide mahalle baskısı çıktı başımıza .Malezya olcakmışız.Onu geçinde küresel ısınmaya bakın yakında Büyük Sahra çölü olacaz.
güleyim mi, ağlayayım mı bilemedim. ama al bendende o kadar! sahra çölü +1

muhtar55

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Valla beyler ben yazdıklarımda sizi kast etmemiştim. Biraz fazla alındınız sanırım. Benim dikkat çekmek istediğim durum başkaydı aslında. Çünkü genelde duyduğum ve üzüldüğüm bazı şeyleride dile getirmek istemiştim sadece. Yoksa size özel sarf edilmiş sözler değil bunlar. Konuyu tatlıya bağlayıp tarihin tozlu sayfalarına gömelim. İyi akşamlar.

mozasur

Asistan
Reaksiyon puanı
1
bana göre kemalizm yada sosyalizm bunlar boş şeyler eğer bunlarda iş olsaydı Allah bize kitabında bunları yazardı, Allah'ın bize gönderdiği kitap ortada peygamberin bize gösterdiği yol yaşadığı hayat ortada şimdi bunlar bu kadar açık ve netken biz neyi arıyoruz anlamadım Allah'ın gönderdiği kitabın biraz derinliklerine inelim peygamberimizin yaşadığı hayatı günümüz şartlarına uydurarak yaşayalım bunu yaparken çarpıtmadan değiştirmeden Allah'ın kitabına ters düşmeden peygamberi metoddan ayrılmadan yaşayalım. Şimdi niye böyle söyledim derseniz; Bizi kim yarattı biliyorum Allah diyeceksiniz (demeyen olabilir inanç meselesi) eğer Allah bizi yaratmışsa bizim herşeyimizi bilende o değilmidir. Bizim DNA şifrelerimizi tek tek dizen o değilmi bizim nasıl mutlu nasıl mutsuz nasıl huzurlu olacağımızı kesinlikle en iyi bilen o. Bizim her zerremizi biliyor. Bunun için bize insanın kullanma kılavuzunu gönderdi şaşırmayalım diye ama biz ne yapıyoruz. Yok en iyi kendimizi biz biliriz kendi kanunlarımızı kendimiz yaparız sana ihtiyacımız yok gibisinden tavırlar içerisindeyiz. Yaratılan her salise (salisenin daha alt birimini bilmiyorum) yaratıcısına muhtaçtır kendisine kendisini verende odur bırak etrafındaki varlık ve nesneleri insan yaratıcısının önünde eğilmeli ve secde etmelidir ki yaratıcı tarafında bir değeri olsun yoksa yaratıcı için yaratılan bir hiçtir yaratan bunun için yaratmıştır.

tugbagaleri

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
47
Bence butun çelişkiler şeriat sosyalazim kapitalizim faşizim herneyse hepsini konusmalıyız ager konusmamız istenmeseydi ve Allah (inanıyorsak) bizi boyle düşündürtmezdi hatta Allahın varlıgı hakkında bile sorular sormalıyız gerçek çelişkidedir bence ve kimse kimsenin dogrularına göre yasamak zorunda degıldır dogrular degişkendir yorunlar degişkendir. değişken olmasaydı farklı dinler ve tarıkatlar v.b ler olmazdı herinaışa saygımız olmalı,her düşünceye kendini ifade hakkı olmalı farklı olana yasama hakkı vermek almanyada muslumanların işine yarar turkıyedede hiristiyanların mesela...(tabi bu dediklerim hiçbir şekilde şiddeti,yok etmek,kendinden olmayanı imha etmek isteyen düşünceler için gecerli olamaz)

yani arkadaslar bence kimse için bir şeyler şart olmamalı mesela herkesın kemalist olma zorunlulugu olmamalı veya herkez ın musluman olma sartı aranmamalı ne olursak olalım insancıl degerlere ve şiddete karıs cıkacak sekilde herkezın yasama hakkı olsun budur dileğim...

mozasur

Asistan
Reaksiyon puanı
1
tugbagaleri dedi ki:
herkesın kemalist olma zorunlulugu olmamalı veya herkez ın musluman olma sartı aranmamalı ne olursak olalım insancıl degerlere ve şiddete karıs cıkacak sekilde herkezın yasama hakkı olsun budur dileğim...

Katılıyorum.

Arf

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Cevap vermeye devam ediyorum..

Şaka gibisin, Cem. Ben samimi bir insan değilim, değilmişim yani. E sananedir ki bundan? Kendini ne olarak görüyorsun? Bana ne olarak "samimi bir insan olmak gerekir" diyorsun? Ben samimi değilim, ne bu zorbalık? Değilim demek ki kardeşim?. Sanırım senin fikir körü olduğun bir gerçek. Gözler görmekten öte bakıyor dünyaya.

(Seviye gereği bazı arkadaşlara cevap verme gereği duymuyorum.)

Bak anlamışsın işte ne kadar ince düşündüğümü Cem. E peki hala niye devam ettiriyorsun? Anlamamışçasına.. Niye kelimelerime ve cümlelerime "kendince" anlamlar yüklüyorsun hala? Yineliyorum; bunlara sığınacak kadar acizsen; susarım, yazmam. And olsun.

"Din konusu ile Mustafa Kemal aynı yer anılamaz diye bir yasak mı var?" yasak değildir elbet ki ama biz buna başka bir şey diyoruz. Anladın.

Benim anlamadığım ise, "Din" konusunda ben "Kemalizm"den bahsetmem örneğin, sizin niye ikisini bulama isteğiniz var? Her "Kemalizm" sözcüğünden sonra bir "Din" sözcüğü mü gelir? Yoksa imla kuralı mıdır? Sanırım şöyle açıklanabilir; ben dinimi inkar eden birisi değilim, ama siz inkar ediyorsunuz "Kemalizm"i?

Din sözcüğünden kesinlikle rahatsız değilim. Rahatsızlık duyduğum için değil, duymadığım için yazıyorum cavabımı da! Olanlar, utansın kendinden! Yalnız; bunu çürük ağızlarda devamlı, konu ve yapıya bakılmaksızın, körü körüne tekrarlanmasından ciddi bir rahatsızlık duyduğum gerçek. Söylediğim gibi "İslamiyet" 'in yüceliğine yakışmıyor yaptığınız, gerçekten.

"Dinimizce Atatürkçü düşünmek nasıl karşılanır?" vs. diye bir başlık olsaydı, tam yeri olurdu. Cem. Anlaşılan o ki; burada, öteye gidemeyen sensin. Benim "İslamiyet'in Gelişimi" vs. gibi bir başlıkta, "Kemalizm" olgusundan bahsetmem ne kadar yanlış ise, o kadar yanlışsın! Cem.

Dinimizin reklama asla ihtiyacı yoktur. Bu kadar basit bir şey değil İslamiyet. Kafa yapılarınızla soğutmayınız milleti ibadetinden. Sevaba girelim derken, günah keçisi olup çıkmayınız. Olan gücünüzle, kendiniz için yapın.

Şükürler olsun ki, "Müslüman"ım. İbadetimi de yapıyorum yapabildiğimce. Tamamen yapabildiğimi asla söyleyemem. Ne kadar ibadetimi etsemde, asla Allah'ın verdiği sonsuz nimetleri karşılayamaz, benim aciz şükranlarım.

Ve şükürler olsun ki; nankörlükten anlamam. Atatürk gibi "Önder"ler bir defa gelir, bir defa ölür. Küçümsenecek "sıradan" bir kumandan değildir, O. Dahası kumandan değildir. "Önder"dir. Dinim tabiki de "O"ndan ötedir bende, zaten satırlarcasına anlatmak istediğim de bu; Dinin yüceliği konu dahi edilemez bu hususta! Ben fikir yapısından bahsediyorum.

Seviye dışı sözlerine cevap vermeyi düşünmüyordum velakin haşa ki, tanrılaştırma gibi bir sözde ancak ki senden çıkardı, acı_gerçek. Böyle bir saçmalık, böyle bir iğrençlik olamaz. Seviyeye davet ediyorum seni.

"Tamam isterseniz tanrılaştırın(haşa),bunada karışmam ama İslama laf atmayın" konuda herangi birileri tarafından İslamiyet'e laf edilmemiştir. Ne olduğunu bilmiyorsun, en azından neler yazıldığını bil! (Yazman için bilmen gerekir.)

ve "O" seninde "atan"..

@tonce;
Benim dedem "hacı hoca" değildi, tonce. Aldığı aylık 250TL bağkur mağaşıyla ne bütçesi, ne de Ömrü, yetmedi. Yalnız, aklıma geldikçe imrenirim. Öyle samimi, masum duygularıyla yaptığı ibadetlerini. Ah dedem gelde gör bizi görde bak ettiğimiz sözlere, kurduğumuz cümlelere. Rahat uyu dedem, "Rahat uyu".

Kemalizm bir ideolojidir. İslamiyet ise yüce bir din. Kemalist, kemalizm düşünce yapısını özümsemiş kişidir. Müslüman, İslamiyet dinimize inanan kişi. Yalnız değinmedin bir nokta var, olay orada kopukluk veriyor. Her KEMALİST aynı zamanda "Müslüman"dır. Hem de layıkiyle. (Kızım sana söyliyorum gelinim sen anla.) Anlıyorsun değil mi? Ek olarak, saygı duruşu; Azizlikle, saygı denen olguyla yapılır. Dua etmek ayrıdır. Hem saygını belirtip hem de duanı esirgememekte apayrıdır. Hangi kefeye girdiğin umurumda değil, ama ben daimi son seçeneğimin yanındayım. Sündürdük, sündürdük nerelere geldik, aman Allah'ım. O kadar ki! komunizmden bahsediliyor. Sokak ağzıyla; Ne diyeyim be kardeşim, o kalmıştı. Seninde canın sağolsun.

Layıkiyle; Hem "Müslüman", hem de "Laik"im. Olamayanlar geçirsin çuvalı başına, Amerika'nın yaptığı gibi..

@bdco;
Bugün Sahra Çölü oluruz, kim bilir.. yarın, hazır ortamda kurulmuş, Arabistan oluveririz. N'me lazım..

Aydınlık Türkiye Cumhuriyeti'min, Aydın insanları kendinize yaraşan şekilde davranmanızın tam da zamanı.

Arf

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
tugbagaleri dedi ki:
Bence butun çelişkiler şeriat sosyalazim kapitalizim faşizim herneyse hepsini konusmalıyız ager konusmamız istenmeseydi ve Allah (inanıyorsak) bizi boyle düşündürtmezdi hatta Allahın varlıgı hakkında bile sorular sormalıyız gerçek çelişkidedir bence ve kimse kimsenin dogrularına göre yasamak zorunda degıldır dogrular degişkendir yorunlar degişkendir. değişken olmasaydı farklı dinler ve tarıkatlar v.b ler olmazdı herinaışa saygımız olmalı,her düşünceye kendini ifade hakkı olmalı farklı olana yasama hakkı vermek almanyada muslumanların işine yarar turkıyedede hiristiyanların mesela...(tabi bu dediklerim hiçbir şekilde şiddeti,yok etmek,kendinden olmayanı imha etmek isteyen düşünceler için gecerli olamaz)

yani arkadaslar bence kimse için bir şeyler şart olmamalı mesela herkesın kemalist olma zorunlulugu olmamalı veya herkez ın musluman olma sartı aranmamalı ne olursak olalım insancıl degerlere ve şiddete karıs cıkacak sekilde herkezın yasama hakkı olsun budur dileğim...
"Doğrular değişkendir" ama yanlışlar değildir..

tugbagaleri

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
47
Arf dedi ki:
tugbagaleri dedi ki:

"Doğrular değişkendir" ama yanlışlar değildir..
dogruların değişken oldugunu kabul edip yanlışlarınkini kabul etmemenını nasıl açıklayabılısın dersem konu uzar.Cemle kavganızı bolmus olurum buda raıtıng için iyi olmaz :)

Arf

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
@tugbagaleri;

Şöyle.. doğru sonuç itibariyle bir tanedir. Öznel bir yargı olsa dahi kişiye göre bir tanedir. "Yanlış; nesnel bir kavramdır." demiyorum fakat, doğruya oranla daha fazladır ve de "daha" nesneldir diyebilirim. Örneğin, bir test sorusunda "yanlış"ı bulmak, "doğru"yu bulmaktan çok daha kolaydır. Demek istediğim o ki; yanlışlar daha rahat kestirilebilir.

Kavga? Samimi bir insan olmayı beceremesekte, benim hiç bir kimseye karşı ön yargılarım ve art niyetim kesinlikle yoktur. İçtenlikle söyleyebilirim.

Sevgiyle kal, tugbagaleri. Güzel geceler..

hakan.daburda

Profesör
Reaksiyon puanı
7
Arf
Tanrılaştırmak mecazi anlamdadır,ben onu neden dediğimi biliyorum,sen anlamadıysan,anlamak istemediysen anlama,birisi özellikle ben kemalistim kelimesini Türkiye de söylüyorsa(burda herkes kemalist!!!) bundan rant elde etmeye çalıştığı,bişeyleri bozmaya çalıştığı açıktır,hele hele bu kemalist sözcüğü hep gündeme geliyorsa(hemde Türkiye de!!),ben kemalist im derken,dini genelde çıkarırlar işin içinden(bu aralar!!)bu konuda olmasa bile ben başkalarına deyindim,herşeyi üstüne alma!!kime sorusu sormasın kimse Kör olan Görmez Zaten,bunu neden çıkarmaya çalıştıkları açık,ben böle bir Kemalist deilim,bunu demek istiyorum,SUÇMU!!, Döndürme konuyu,bundan onumu anlıyorsun!,sen deilmisin,dinin içinde boğulmayın diyen,bu bir mecaz anlam,şimdi ben sana diyorum: Dinin içinde boğulma!!??(yada belki sende,kemalistliğin!!)

Bak bu cümleyi üstte duran tarafından ayırırsan bişeye benzemez,önce doğru oku,bu cümleyi:
"Tamam isterseniz tanrılaştırın(haşa),bunada karışmam ama İslama laf atmayın"
Bunu buraya bu şekilde kopyalamak cımbızla ayıklamak,Bu yazının üstünde olanınıda oku,şimdi buraya Copy/Paste yaptırtma beni,yaparsam,bi zamanki cevapta bana laf atılıcağını biliyorum cevabımın doğrudüzgün okuyarak bir anlam çıkartmaya davet ediyorum seni,ve bana cevap yazmaya hazır olan herkesi!!

Atatürk ün Önder olduğunu bilmiyordum saol!!,çarpıtmışsın ben ona duyulan saygının şehitlerede duyulması gerektiğini,yaniiiiiiiiiii Şehit = İslamı unutmayın,unutsanızda saygı gösterin,onların ne uğurda savaştıklarını öğrenin,hem belki bilmeyenler vardır diye,bunu sana demedim,onlar kendilerini biliyolar,burda bile deilse yinede onlar kendilerini biliyorlar!

ve "o seninde atan" demişsin ben bunu bildiğimi bir önceki mesajımda yazdım,anlicağın şekilde(üstüme almam doğal,çünkü cevabının bana yazılan kısmının tam altında idi)

Yaptığın laf salatası!

Ayrıca "Her kemalist aynı zamanda Müslümandır layıkiyle" diyosun, Bundan rant elde etmeye çalışıp,Müslümanlığı bozmaya çalışanlarda pekala vardır,uyumak bizim işimize gelmez
Sen öyle de,Ben böle diyorum!!

Bunu gündeme getirmek benim işime yaramaz,rant elde etmeye çalışanların işine yarar,herhalükarda ülkeyi bozar bu tartışmalar,ben olsam bu konuyu kapatırım

Bide başına "Cevap vermeye devam ediyorum" diyorsun,sen önce neye cevap verdiğini öğren!

Arf

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
@acı_gerçek;

Senin neyi bilip, neyi bilmediğin hatta neyi öğrenipte geldiğin beni hiç alakadar etmez. Gerçek olamayacağını kavrayabildiğime göre mecazi olduğunuda anlamışımdır meraklanma. Abartının boyutundan bahsediyorum ben. "Tanrılaştırmak".. Seviye burada da koyuveriyor kendini, ortaya.

Uçuk değil de, daha dengeli konuşabilirsin. Sadece bir öneri.

İkinci olarak, Kemalizm olgusu Türkiye Cumhuriyeti'nden başka herangi bir ülkede zaten oluşamaz. Biraz akıl yürütünce çıkıyor. Adı üzerinde "Kemalizm". Burada "Kemalist"im diye de bağırdığım yok ayrıca. İnan o kadar çok merak ediyorum ki; bunun bana ne gibi rant sağlayacağını? ekliyorum, "dini işin içinden çıkartmak" istediği yok kimsenin. Bu senin anlayışın. Kimse bundan bahsetmiyor burada. Olayları kavramaya çalışabilirsin.

Belli bir olgu üzerine konuşuyorum ben. O, bir şeyler; bozan "sen" olmadıkça bozulmayacaktır. Kuşkun olmasın.

Bana aynı şeyleri tekrarlatma artık, önce okuduğunu anlayıp, kavrayabilme yeteneğini edinmelisin. Konumuzun "Kemalizm" olduğu apaçık bir gerçek ve "İslamiyet" olmadığı da bir o kadar gerçek. İki kavramı bir arada çözmeye çalışmanın bir mantığı yok. Önce birisiyle uğraşmalı, daha sonra öbürüsüyle.

Eşitsizliklerine = hayran kaldım.:)

Önceki metninde Atatürk'ten sıradan bir kumandan olarak bahsetmişsin, kalmamış birde demişsin ki bugün birisi çıksa Atatürk gibi.. diye devam etmişsin. Bilsen de, hatırlatmak gereği duydum bu noktada, "Önder"imizi..

Bende farklı bir şey söylemedim, senin söylediğini tırnak içine alarak ..ve "O" seninde "atan" diye tekrarladım.

Laf salatalığına devam..

Yanlışın var! "Her"e yapmayacaksın vurguyu, "Kemalist"e yapacaksın. Zira, sahtecilik diye bir kavram var ki; Sahte Milliyetçilik, sahte Atatürkçülük ..ve uç nokta olarak, sahte Müslümancılık dahi yok değil. Oysa "Kemalist" dediğinde anlaşılan tek şey var. Aynı şekilde "Müslüman" denildiğinde de.

"Bunu gündeme getirmek benim işime yaramaz,rant elde etmeye çalışanların işine yarar,herhalükarda ülkeyi bozar bu tartışmalar,ben olsam bu konuyu kapatırım" buda harkulade bir kapanış olmuş.:)

Okudum, güldüm. Senin de yüzünden eksik olmasın gülücüklerin.

Sakın üzerine alınma "Cevap vermeye devam ediyorum" sözümü, büyük hata yaparsın. Zira o kadar yazmışsın emek verip, boşa yazmış olmayasın diye yazıyorum, sana.

Her cümlenden sonra ufak bir tebessüm oluşuyor yüzümde, tekrar teşekkürler.

..ve lütfen sen kendini ziyadesiyle soyutla bu konudan, seninle fikir tartışmasına girebilmemiz için bazı şeyleri aşmış olman gerekiyor. Henüz anlamakta güçlük çeken birisi mutlak olarak anlatmakta da güçlük çekecektir.

Yeni şeylerden bahsetmek yerine, yazdıklarımı yineleyeceksem; sarıp sarıp baştan okumanı öneriyorum yazılanları, etkili olacaktır.

hakan.daburda

Profesör
Reaksiyon puanı
7
Tanrılaştırmak kelimesini nasıl kullandığımı benden iyi bilemezsin,sana neolduğunuda söyledim önceki yazımda,bunu uzatmak senin işin deil!
Ben sana kemalist sin diye bağırdın,demedim,bağıranlar var dedim(Türkiye gibi biyerde)gene üstüne alındın gibi
ama sonunda kabul ettin bunların içinde hatta müslümanlığın içindede sahtecilerin olduğunu
Üstüne gene kıvırıyorsun,"Rant" elde etmek konusunada sana deyinerek demediğimi biliyorsun,bu benim ortaya attığım bi laf,ki sonradan sende kabul etmişsin,sahteciliğin olduğunu!
Hem sahtecilerin var olduğunu diyosun(benim gibi düşünüyosun),hemde üstüne
"kuşku duyma" diyosun!,onu sana! sormam ben!

Sonra diyonki,"Önce onla Uğraşmalı sonra öbürsüyle",benim istediğim bu ikisinin birbirinden ayrılmaması değilmi!!!,ben böle düşünürüm,tekrar diyorum;bu millet zaten kemalist ayrıca müslüman.Bu ikisinin ayrıldığı yerde ben yokum.Sadece ben deil bütün anadolu bu ayrımcılığı görüyor ki, sende görmüşsün,ozaman niye uzatıyosun,benim kelimelerimi alıp alıp bana gönderiyosun
Ben Atatürk'e sıradan biri olarak bakmıyorum,ama daha hangi gözle bakabilirim,Annem için ölebileceğim gibi,Atam içinde ölürdüm

Ayyyyyyyyyyyy :P bide beni önemsemezmiş,ozaman bırak cevap yazma,benim zaten o takıldığın yerde yazdıklarım,ortaya konulan bi laftı,senin benim atama olan sevgimi,saygımı sorgulamaya ne hakkın var?!!

Ayrıcaaa,önceki yazında bi bölümde diyorsunki,"tanrılaştırma gibi bir sözde ancak ki senden çıkardı, acı_gerçek."
(http://www.shiftdelete.net/forum/kemalistlerin-aydinlik-yolu-t10692.40.html - 45. mesaj)
Bi yerdede diyosunki,"Shiftdelete.Net'i hemen hemen ilk aylarından beridir takip ediyorum. Yalnız forum ortamına pek takılmazdım, bu sebeple üyeliğimde yoktu." (http://www.shiftdelete.net/forum/kemalistlerin-aydinlik-yolu-t10692.20.html - 20. mesaj)
İlkkez uğramana rağmen beni bayaa bi tanımışsın,Ne çabuk bütün Forumu gezdin! Üstelik en çok takip ettiğin bölümler arasında,Konu Dışı bölümüde yok,ne çabuk Forumu tur atmışsın şaşırdım!,Hani dolaşmamış olsan bu konuda susmadığın gibi,o konularda kesin sen olurdun gibi geliyo bana! Hayret doğrusu
Bu arada benim kapanışlarım çok güzel olur,Güldürmem,Osurturum! :}

Arf

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
@acı_gerçek

1-) "Tanrılaştırmak kelimesini nasıl kullandığımı benden iyi bilemezsin,sana neolduğunuda söyledim önceki yazımda,bunu uzatmak senin işin deil!" Uzatan kim? Nasıl kullandığının hiç umurumda olmadığını söyledim!

2-) Bende burada kemalistim diye bağıran birinin bulunmadığını, bunu kendine göre yazdığını söyledim, üzerime alınmadım. Af buyur, bunu bile anlayamayacak kadar acizsin. Atatürk "Türkiye Cumhuriyeti" 'nin "Önder"idir. Kemalizm'in, "Türkiye Cumhuriyeti" dışında başka bir millette bahsi yapılamaz olduğunu yineliyorum. ve "Türkiye Cumhuriyeti" devleti altında herkesin "Kemalist ve Müslüman" olduğu ve ya olması gerektiği bir doğrudur. Olamayanlar var ise kendi sorunudur. Burada çekişmeye girdiğimizi düşünmüyorum. Bahsi geçen hiç bir mesajımda "Kemalist" derken yahut "Müslüman" derken "sahteler"i katıştırmıyorum, tamamen esas anlamlarıyla geçerli. Herşeyin sahtesinde olduğu gibi bu konuda da sahteler beni hiç mi hiç ilgilendirmiyor. Sahtecilik "zihniyet" sorunudur.

Ne de güzel kıvırıyorum..

3-) Bak kardeşim, "kuşkun olmasın" dediğim yer ile "sahtecilik" sözcüğünü kullandığım yerleri iyi gör. Göremediğin gibi farklı yerlerdeler. Bana sorma! elbet.

"tekrar diyorum;bu millet zaten kemalist ayrıca müslüman."

"Ayrıca "Her kemalist aynı zamanda Müslümandır layıkiyle" diyosun, Bundan rant elde etmeye çalışıp,Müslümanlığı bozmaya çalışanlarda pekala vardır,uyumak bizim işimize gelmez"

İkisini de sen söyliyorsun. "Müslüman"lığı bozmaya çalışanların, senin olduğu kadar, misli misli karşısındayım. Ek olarak "Kemalizm"i çarpıtmaya çalışanlarında. Önce "ESAS" "Kemalizm"i anla. Diğerleri beni ilgilendirmiyor. Devamlı vurguluyorum "Kemalizm" diye.. "Müslüman"lığı bozmaya çalışan asla! "Kemalist" değildir hali hazırda. Umarım anlıyorsun.

"Bu ikisinin ayrıldığı yerde ben yokum." Bu ikisi ayrılmıyor! Yalnız birisi fikir diğeri inanç olarak farklı kefelerde duruyor, insanda. Birbirine bulamamak gerekiyor yani, fikirleri. Zira, "Kemalizm ve İslamiyet" bir bütündür. Zorla kalmanı gerektiren hiç bir durum yok. Bilakis; Yolun açık olsun..

O kadar anlamsızlıklar sarfediyorsun ki; gözüne gözüne sokuyorum "gör" diye. "Atatürk" olarak bakman kafi.

Seni "önemsemeyeceğim" kadar "önemsizsin". Sevgini, saygını sorgulamıyorum asla! Sadece şu konuda görülen durumu dile getiriyorum. Gerek din olsun, gerek başka hususlar.. Sorgu tek bir kişiye tabirdir; Allah.

"tanrılaştırma gibi bir sözde ancak ki senden çıkardı, acı_gerçek." diye söylerken de, senin "seviyesiz siyasetin"den bahsediyorum. Bunu gördüm, burada. Üye olmamak okuma iznini engellemiyor. Demişim ki "pek takılmazdım". Sen diyorsun ki; "ilk kez..". Tuhaf!

Kusura bakma ama, sanırım "eşeğe şarkı söyletmeye" çalışıyorum.

"..ben olsam konuyu kapatırım." diye harkulade bir bitiş yapıyorsun ya; sen; sensen eğer konuyu kapat o halde.

hakan.daburda

Profesör
Reaksiyon puanı
7
Tamam,ikimizinde ne demek istediği anlaşıldı,Üste yazdıkların hakaretten başka bişey deil,zaten hep bu şekilde devam ettin,ama bilmelisinki,bu seni küçük düşürür.Sonuçta seninde benimde ne demek istediğimiz,hep anlaşıldı bi inat uğruna son ben yazıcam diyerek gidiyorsun,ne dediğimiz,ne anlatmak istediğimiz ortada!!

Artık sen kendi kendine yaz,ben demek istediğimi dedim,seninde demek istediğini çoktan anladım!
Bi Büyüklük yapalım bari :P

Cem

Profesör
Reaksiyon puanı
0
Arf, sana her açıklama yaptığımda maalesef daha fazla anlaşılmazlık ile cevap verdin. Ya benim kapasitem sana anlatmaya ya da senin kapasiten anlamaya yetmiyor. Reytinglerin düşmeye başlamışken, hele hele şu günde sana laf anlatmaya çalışmayı hiç düşünmüyorum. Ne diyeyim, anlatamadım/anlayamadın ya, geçmiş olsun.

Seni "ne ileri gitmiş, ne de başladığın yerde durabilmiş" şekilde, cevap verme özgürlüğünü samimiyetsizliğinle birlikte bırakıyorum.

dragonfly

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Sevgili arf arkadaşım
Başlığı şöyle bir okuduğumda ilk başta konu kemalizm sitesini tartışma olayındayken lafı birden dönüp dolaşıp islamiyetin kurallarından biri olan türban (ya da başörtüsü her ne farkederse) konusuna getirip olay din ve laiklik tartışmasına getirmişsin. Eğer yüce toplumumuzun bir hiç uğruna bölünmesini istemiyorsak herkes taşın altına elini koymak zorundadır. Laflarımızı seçerken toplumumuzun kutuplaşmasına engel olmalıyız. Ben şahsen Backdoor arkadaşımızla birlikte bu tip konuların kavgasını çok yaptık ve hiç bir yere varamadık.

Bu arada hatırlatayım kemalizm için önce herkes kemalist olmalı diyorsun daha sonra kemalizm bir idolojidir diyorsun. Şöyle söyleyeyim eğer bir idoloji için herkes öyle olmalıdır diyorsan o diktatörlüktür.

yer6

Profesör
Reaksiyon puanı
54
""Türkiye Cumhuriyeti" devleti altında herkesin "Kemalist ve Müslüman" olduğu ve ya olması gerektiği bir doğrudur."

çok güldüm bu lafa :D :D
iyi ozaman herkes beşiktalı olmalıdır.buda bi doğrudur.
dünyada da Türkiye'de de tek doğru vardır.o da müslüman olmaktır.geri kalan herşeyde yanlış taraflar vardır.umarım anlamışsındır.dier yazılanlara verdiğin cevaplar anlama yanlısı olmadığını gösteriyoda!!! ;)