- Reaksiyon puanı
- 14
Cevap yazmayacaktımda neyse dikkatimi çekti dayanamadım.
caglar88 üye resmine baktım "orak çekiç" bu nedemek oluyor yaw. Sen ve senin gibiler kemalizmi almışlar dillerinde dolandırıyorlar harbiden. Arf ne diyeyim ben sana çok yazık sen Dinini koruyacaksın maneviyatını koruyacaksın ki sonra Kemalizmi koruyabilesin. Yoksa Kemelizm denilen olgu sadece bir ideolojiden öteye gitmemeli gözünde. Birşeye daha dikkatinizi çekmek istiyorum. Nekadar komunisti nekadar kürtü nekadar çakalı varsa almışlar ağızlarına Kemalizmi sakız etmişler. Gerçek Kemalistler önce böyle insanların azından Kemalizm kelimesini almalıdır.
Sonra, Dinin kelimesinden bile rahtsız oluyorlar. Kaç kere denk geldim. Dinden konu açılınca diyorlar ki "Benimde dedem hacı-hocaydı." Bundan banane sen nasıl bir insansın peki ben ona bakarım. İçki masalarından kalkmıyorsan, her türlü dalga dümeni çeviriyorsan, Allah korkusu nedir bilmiyorsan ben ne yapayım senin dedenin hacı-hocalığnı artı senin Kemalizm'ini.-İçimde kalmıştı söyledim kaçkere denk geldi böyle Kemalistler.-
Atamızı, bu ülke için emek harcamışları ve şehitlerimizi tabiki unutmayacağız. Ama bizim unutmamamız ağızla değil, kalben olmalı. Kemalistim diyenlere soruyorum. İSTİSNALARI ve KALBEN GERÇEKTEN YAPANLARI TENZİH EDERİM. (Zaten küçük bir azınlık olduklarını biliyorum. -Allah onlardan Razı olsun-) Kaçınız bir dakika boyunca hindi gibi düşünmekten öte birşey yapıyor veya yumuşatayım kaçınız o bir dakikalık saygı duruşunda içinden en azından bir Fatiha okuyor. Üzgünüm ama bu böyle olmuyor işte. Onun senin bir dakikalık saygı duruşuna ihtiyacı yok. ALKIŞLARINA hiç yok. Bir duana ihtiyacı var o kadar.
Konuyu saptırdım gibi ama son noktam şu olacak böyle basit laf safsataları ile Kemalist olunmaz anca ne olunur ben söyleyeyim size caglar88'ın resminde bulunan dinsizlik abidesi ne tapan olunur. Hem zaten Kemalizm sadece bir ideolojidir. Atamızın oluşturduğu ve/veya oluşturulmasını istediği birşey değildir diye düşünüyorum. Herşeyi geçtik ebedi birşey hiç değildir. Şunu belirteyim DIŞI KOMUNİST İÇİ KEMALİST OLUNMAZ.
Kusura bakmayın başka tekbirşey yazamıyacağım bu konu hakkında. Bazen en iyi cevap susmaktır. 2200 üyelik forumda sizden başka yok dimi.