Kendi Açmış Olduğum Form Sitesi Daha Çok Yeni Moderatörde Alıyorum http://kemalistler.forumup.com
İşin bilincinde olmadan "Kemalistler" diye bir ayırım yapmış arkadaş. Kemalizm ağıza sakız edilemeyecek kadar yüce bir kavram. Ayırım değil bir birleşim söz konusu hepimiz kemalistiz, olmalıyız. Ama bu mevzuda hakikaten ayırım yapılacak kişiler mevcuttur Kİ onları laik Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarından görmediğim için dolu tarafıyla bakıyorum olaya.Denizhan Dakılır dedi ki:Birde Teorizim sitesi açsaydınız.
Bu ne ya insan insandır ayrım yapılmaz diye düşünüyorum.
insan önce ne olduğunu bilmeli?acı_gerçek dedi ki:İçinizdekileri görebilecek kadar aklımız var çok şükür,küçük çocuklar bile görüyo
Dostuda Düşmanıda biliyoruz
doğrular "bir"dir! atatürkçülüğü yukarıda belirginleştirmeye çalıştım tekrar okumanı isterim, ..ya da sen bilirsin. Magazin ve politikayı birbirine bulamayın. sanatçı oynaktır, her söylenene bakacak olursan, bende bill clinton. yedi mi? -yemedi. ama doğruda olabilirdi söylediğim değil mi? medyadan ötürü bazen abartılıyor, bazen çarpıtılıyor, bazen de asparagaz gidiyor. işin bi garip kısmı kemalizme "yukarıda açıkladığım halde" bu tarafından bakman tuhafıma gitti. demet akalın'da sahneye "başörtü" dediği şeyle çıktı baş örtmekten de bunu mu anlayalım o zaman?tugbagaleri dedi ki:Merhaba yasar nurinin partisi hangi ideoljıye girer ay yüzlü anadolu cocuklarının partisne üye olursam ne olur beyazıd hoca parti kurdumu...ona da uye olabilirim...bir arkadasım var ama kemalist değil acaba turkiyede yasaya bilirmi?...ama oda haklı kendine göre bahçeli tayyip baykal ibrahim tatlıses pakistan millketvekili erbakan tugba özay .... kemalistim diyor hangisinden olsun
Helal olsun,Bravo.cems dedi ki:İnsanlığın kurtuluşu önce İslam'dan geçer... Geriye kalan herşey 2. plandadır. Bu ise önemsiz olduğu anlamına gelmez. Ancak insanı insan yapan Allah olduğu için insanın ihtiyacı olan herşeyin cevabı aslen İslam'dadır.
Mustafa Kemal Atatürk ise 1923'te verdiği Balıkesir Hutbesinde de buna değinmiştir.
Ayrıca "ne hedefe varabildik nede onun bıraktığı yerde kalabildik" sözü ise Mustafa Kemal'in yapmaya çalıştığını yapmadı saymak ya da başarısız oldu demek anlamına da gelebileceği için doğru bulmuyorum.
Denizhan Dakılır dedi ki:Birde Teorizim sitesi açsaydınız.
Bu ne ya insan insandır ayrım yapılmaz diye düşünüyorum.
Din tamamen maneviyata bağlı bir kavramdır. Kişiler kendilerinden elbet ki sorumludur ama olayı başkalarının da dini hayatına karışmak gibi bir şekilde çarpıtamayız. İslamiyet'tede esas amaçlardan birisi hayatı kolaya sokabilmektir. Ben; ezbere, dinimi yaşayacaksam hiç bir anlamı yok. Ufacık çocuklar ne söylediklerini bilmeden, kör gözlerle yetiştirilmesindedir benim ahım. Yürekten inanarak yaşayacaksın, ne yaptığını, ne için yaptığını bilerek. Körü körüne yaşamanın kölelikten başka tanımı yoktur. Önce laik olmayı bileceksin. Ne midir laiklik? Laiklik adam olmaktır, adam. Sonra; paha biçilemez dinimizi, orada burada ağızlarda araç etmemeyi bileceksin, öğreneceksin. Dini sembolleştirmeye çalışmayacaksın. Tamamen, içinden yaşayacaksın. Bağıra, bağıra yaşamanın kime faydası vardır? Hepimiz müslümanız, önemlilik hem müslüman olup hemde laikliği özümseyebilmekte. Eminim ki o Gazi, avazı çıktığı kadar bağırarak ibadet edenden daha dinene sadıktı. Nereden geldiğimizi unutmamak lazım. Şu an esir bir ülkede yaşıyor olsaydık mümkünmüydü özgür iradeyle ibadetimizi yapmak? "ne hedefe varabildik nede onun bıraktığı yerde kalabildik" buradan anlaşılan da şu oluyor sevgili cem, ne hedef koyduğu yolda ileriye koşabiliyoruz, ne de onun bizlere emanet ettiği o yüce Cumhuriyet'i tam anlamıyla koruyabiliyoruz. Lafı sündürmeyi ne de çok seviyoruz. Gayet açık bu şekilde anlatmak istediğim. Sevgiyle kalın.cems dedi ki:İnsanlığın kurtuluşu önce İslam'dan geçer... Geriye kalan herşey 2. plandadır. Bu ise önemsiz olduğu anlamına gelmez. Ancak insanı insan yapan Allah olduğu için insanın ihtiyacı olan herşeyin cevabı aslen İslam'dadır.
Mustafa Kemal Atatürk ise 1923'te verdiği Balıkesir Hutbesinde de buna değinmiştir.
Ayrıca "ne hedefe varabildik nede onun bıraktığı yerde kalabildik" sözü ise Mustafa Kemal'in yapmaya çalıştığını yapmadı saymak ya da başarısız oldu demek anlamına da gelebileceği için doğru bulmuyorum.
+1cems dedi ki:İnsanlığın kurtuluşu önce İslam'dan geçer... Geriye kalan herşey 2. plandadır. Bu ise önemsiz olduğu anlamına gelmez. Ancak insanı insan yapan Allah olduğu için insanın ihtiyacı olan herşeyin cevabı aslen İslam'dadır.
cems dedi ki:İnsanlığın kurtuluşu önce İslam'dan geçer... Geriye kalan herşey 2. plandadır. Bu ise önemsiz olduğu anlamına gelmez. Ancak insanı insan yapan Allah olduğu için insanın ihtiyacı olan herşeyin cevabı aslen İslam'dadır.
Şu cümle ile anlaşamadığımız/anlatamadığımız kanıtlandı adeta. ben "Sen neden Kemalizm dediysen bende ondan sebep Dinden bahsediyorum. Şidmi ben durup dururken "din" dedim de, sen hangi soru üzerine kemalizm dedin?" derken sana "alakasız konulardan bahsediyorsun" demek istemişim gibi mi görünüyorum?Arf dedi ki:Hakikaten nasıl bir anlayışta olduğunu anlayamadım! Cem. Sanırım bazı tanımlamalar yapmalıyım. "Lafı sündürme" başka yerlere çekme demektir. "Mesajlarıma cevap yazmak zorunda değilsin"i ise çok daha mühim işlerin vardır, editörsün. diye yazdım. Konu başlığına dikkatini çekerim! "Kemalistlerin Aydınlık Yolu", sence konu içerisinde kemalizmden bahsetmem alakasızsa zihniyetindeki sorunu çözmen gerektiğini öneririm.
demişsin,Arf dedi ki:"İslamiyet vs Kemalizm" gerçekten gülünç. Ne mantıkla karşılaştırma yapıyorsun? Kemalizm bir fikir yapısıdır. Dinimizi karıştırmaktaki amacını öğrenebilirmiyim.
İstemeyeni üye yapacak halin olmadaığı gibi girdiğin sitenin forumunda yaptığın reklamın ardından "kapaa çeneni" diyecek kadar aşağılık olma.caglar88 dedi ki:cems arkadaşım esir altında ibadet nasıl yapılır sen atamıza dua et o olmasaydı şimdi sen fransanınmı ingiltereninmi elinde olurdun kemalist olduğunuz çok belli neyse isteyen üye olur istemeyen kaapasın çenesini
Sana cevap vermeye devam edeceğim, "Cevap yazmak zorunda da değilsin" derken aynı zamanda amacımın tartışma ortamı oluşturmak olmadığını ve senide değerli görevlerinden alı koymak istemediğimi nazik bir şekilde sana bildirmekti amacım. Burada ince düşünmüşüm, doğru anlamayabilirsin. Ama yanlış anlamak mecburiyetinde de değilsin. Öncelikle, "önyargılarından" arın da gel en azından iyi iletişim kurabiliriz. Öyle bir zihniyetle yaklaşıyorsun ki, lütfen benim adıma konuşma düşüncelerimi birebir yansıtmıyor adıma kurduğun cümleler.cems dedi ki:Şu cümle ile anlaşamadığımız/anlatamadığımız kanıtlandı adeta. ben "Sen neden Kemalizm dediysen bende ondan sebep Dinden bahsediyorum. Şidmi ben durup dururken "din" dedim de, sen hangi soru üzerine kemalizm dedin?" derken sana "alakasız konulardan bahsediyorsun" demek istemişim gibi mi görünüyorum?Arf dedi ki:Hakikaten nasıl bir anlayışta olduğunu anlayamadım! Cem. Sanırım bazı tanımlamalar yapmalıyım. "Lafı sündürme" başka yerlere çekme demektir. "Mesajlarıma cevap yazmak zorunda değilsin"i ise çok daha mühim işlerin vardır, editörsün. diye yazdım. Konu başlığına dikkatini çekerim! "Kemalistlerin Aydınlık Yolu", sence konu içerisinde kemalizmden bahsetmem alakasızsa zihniyetindeki sorunu çözmen gerektiğini öneririm.
Din konusunu niye soktun, niye illa ısrar ediyorsun din konusunda durup dururken diyorsun, bende konu gereği yazdım diyorum. Açıklamak için yukarıdaki cümleyi yazıyorum ama bakıyorum ki sen hala aynı yerdesin Arf?
Seninle "din yalnızca kişiseldir" konusunda "hayır, din hem kişiseldir, hem toplumsaldır" diyerek ayrılıyoruz. Bu ayrılık aynı zamanda "Laiklik kişilik değil devlet anlayışıdır" konusunda da kendini gösteriyor.
Şimdi sen bu görüşte olanları ayırıyor musun desem? yeni bir konu niye açtın demezsin umarım.
Öte yandan
demişsin,Arf dedi ki:"İslamiyet vs Kemalizm" gerçekten gülünç. Ne mantıkla karşılaştırma yapıyorsun? Kemalizm bir fikir yapısıdır. Dinimizi karıştırmaktaki amacını öğrenebilirmiyim.
ben İslamiyet ile Kemalizm'i karşılaştıracak kadar kıt görüşlü değilim, hiçbir Allah kulu da olamaz zaten. Zira İslamiyet hiçbir şey ile karşılaştırılmaz ve karıştırılmaz.
Gördüğün gibi cevap yazmak zorunda olmadığın halde yazdın, uzatmayabileceğin yani sündürmeyebileceğin halde sündürdün. Çünkü forumdayız. İş yoğunluğumdandır diyorsun ama sen bunu belirtmezsen bu nasıl anlaşılabilir ki? teşekkür ederim ince düşünce yapından ötürü. İşte yanlış anlıyor ve anlatamıyor olmamın/olmanın sebebi bu gibi eksikliklere de dayanıyor sanırım. Anlaşmak umuduyla.
caglar88 dedi ki:cems arkadaşım esir altında ibadet nasıl yapılır sen atamıza dua et o olmasaydı şimdi sen fransanınmı ingiltereninmi elinde olurdun kemalist olduğunuz çok belli neyse isteyen üye olur istemeyen kaapasın çenesini
caglar88 dedi ki:istemeyen kaapasın çenesini