Kemalistlerin Aydınlık Yolu

Denizhan Dakılır

Profesör
Reaksiyon puanı
23
Birde Teorizim sitesi açsaydınız.

Bu ne ya insan insandır ayrım yapılmaz diye düşünüyorum.

Arf

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Denizhan Dakılır dedi ki:

İşin bilincinde olmadan "Kemalistler" diye bir ayırım yapmış arkadaş. Kemalizm ağıza sakız edilemeyecek kadar yüce bir kavram. Ayırım değil bir birleşim söz konusu hepimiz kemalistiz, olmalıyız. Ama bu mevzuda hakikaten ayırım yapılacak kişiler mevcuttur Kİ onları laik Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarından görmediğim için dolu tarafıyla bakıyorum olaya.

sarılacağımız tek şey.. atatürk yoludur. o yol ki dinini korumak için bezirganları reddeder.. o yol ki vatanını korumak için emperyalleri yok eder..

o yol ki, ulusumuzun şanlı geçmişinin devamı için köklerimize sahip çıkmamızı emreder. işte budur Kemalizm!

Atatürk'ü ezberlettik, gencimize yaşlımıza ama ögretmeyi beceremedik!

Atatürk'ün her sözünün her gösterdiği hedefin ardında bir amaç vardır. bizler sözlerini ezberledik, hedefi ezberledik ama! amacı kavrayamadığımız için..

ne hedefe varabildik nede onun bıraktığı yerde kalabildik!

hakan.daburda

Profesör
Reaksiyon puanı
7
İçinizdekileri görebilecek kadar aklımız var çok şükür,küçük çocuklar bile görüyo
Dostuda Düşmanıda biliyoruz

Arf

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
acı_gerçek dedi ki:
İçinizdekileri görebilecek kadar aklımız var çok şükür,küçük çocuklar bile görüyo
Dostuda Düşmanıda biliyoruz
insan önce ne olduğunu bilmeli?

tugbagaleri

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
47
Merhaba yasar nurinin partisi hangi ideoljıye girer ay yüzlü anadolu cocuklarının partisne üye olursam ne olur beyazıd hoca parti kurdumu...ona da uye olabilirim...bir arkadasım var ama kemalist değil acaba turkiyede yasaya bilirmi?...ama oda haklı kendine göre bahçeli tayyip baykal ibrahim tatlıses pakistan millketvekili erbakan tugba özay .... kemalistim diyor hangisinden olsun

hakan.daburda

Profesör
Reaksiyon puanı
7
he he ondan olsun,bide yanında çay olsun,bisküvi ile iyi gider
:P

Arf

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
tugbagaleri dedi ki:
Merhaba yasar nurinin partisi hangi ideoljıye girer ay yüzlü anadolu cocuklarının partisne üye olursam ne olur beyazıd hoca parti kurdumu...ona da uye olabilirim...bir arkadasım var ama kemalist değil acaba turkiyede yasaya bilirmi?...ama oda haklı kendine göre bahçeli tayyip baykal ibrahim tatlıses pakistan millketvekili erbakan tugba özay .... kemalistim diyor hangisinden olsun
doğrular "bir"dir! atatürkçülüğü yukarıda belirginleştirmeye çalıştım tekrar okumanı isterim, ..ya da sen bilirsin. Magazin ve politikayı birbirine bulamayın. sanatçı oynaktır, her söylenene bakacak olursan, bende bill clinton. yedi mi? -yemedi. ama doğruda olabilirdi söylediğim değil mi? medyadan ötürü bazen abartılıyor, bazen çarpıtılıyor, bazen de asparagaz gidiyor. işin bi garip kısmı kemalizme "yukarıda açıkladığım halde" bu tarafından bakman tuhafıma gitti. demet akalın'da sahneye "başörtü" dediği şeyle çıktı baş örtmekten de bunu mu anlayalım o zaman?

az önceki arkadaş içinde söylemiştim, insan önce kendini bilmelidir. nesin? neredesin?

Hakkı Alkan

Rektör
Yönetici
Reaksiyon puanı
2,168
İçi doldurulmadan açılan sitelere ayar oluyorum.

9 üye, çok bile.

Cem

Profesör
Reaksiyon puanı
0
İnsanlığın kurtuluşu önce İslam'dan geçer... Geriye kalan herşey 2. plandadır. Bu ise önemsiz olduğu anlamına gelmez. Ancak insanı insan yapan Allah olduğu için insanın ihtiyacı olan herşeyin cevabı aslen İslam'dadır.
Mustafa Kemal Atatürk ise 1923'te verdiği Balıkesir Hutbesinde de buna değinmiştir.
Ayrıca "ne hedefe varabildik nede onun bıraktığı yerde kalabildik" sözü ise Mustafa Kemal'in yapmaya çalıştığını yapmadı saymak ya da başarısız oldu demek anlamına da gelebileceği için doğru bulmuyorum.

lb.bingol

Profesör
Reaksiyon puanı
9
cems dedi ki:
İnsanlığın kurtuluşu önce İslam'dan geçer... Geriye kalan herşey 2. plandadır. Bu ise önemsiz olduğu anlamına gelmez. Ancak insanı insan yapan Allah olduğu için insanın ihtiyacı olan herşeyin cevabı aslen İslam'dadır.
Mustafa Kemal Atatürk ise 1923'te verdiği Balıkesir Hutbesinde de buna değinmiştir.
Ayrıca "ne hedefe varabildik nede onun bıraktığı yerde kalabildik" sözü ise Mustafa Kemal'in yapmaya çalıştığını yapmadı saymak ya da başarısız oldu demek anlamına da gelebileceği için doğru bulmuyorum.
Helal olsun,Bravo.

Berkin Bozdoğan

Profesör
Reaksiyon puanı
39
Denizhan Dakılır dedi ki:

Durma, devam et; Powerade.

Ayrım he zaman vardır. Ama her zaman dile getirilmez. :)

Arf

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
cems dedi ki:
Din tamamen maneviyata bağlı bir kavramdır. Kişiler kendilerinden elbet ki sorumludur ama olayı başkalarının da dini hayatına karışmak gibi bir şekilde çarpıtamayız. İslamiyet'tede esas amaçlardan birisi hayatı kolaya sokabilmektir. Ben; ezbere, dinimi yaşayacaksam hiç bir anlamı yok. Ufacık çocuklar ne söylediklerini bilmeden, kör gözlerle yetiştirilmesindedir benim ahım. Yürekten inanarak yaşayacaksın, ne yaptığını, ne için yaptığını bilerek. Körü körüne yaşamanın kölelikten başka tanımı yoktur. Önce laik olmayı bileceksin. Ne midir laiklik? Laiklik adam olmaktır, adam. Sonra; paha biçilemez dinimizi, orada burada ağızlarda araç etmemeyi bileceksin, öğreneceksin. Dini sembolleştirmeye çalışmayacaksın. Tamamen, içinden yaşayacaksın. Bağıra, bağıra yaşamanın kime faydası vardır? Hepimiz müslümanız, önemlilik hem müslüman olup hemde laikliği özümseyebilmekte. Eminim ki o Gazi, avazı çıktığı kadar bağırarak ibadet edenden daha dinene sadıktı. Nereden geldiğimizi unutmamak lazım. Şu an esir bir ülkede yaşıyor olsaydık mümkünmüydü özgür iradeyle ibadetimizi yapmak? "ne hedefe varabildik nede onun bıraktığı yerde kalabildik" buradan anlaşılan da şu oluyor sevgili cem, ne hedef koyduğu yolda ileriye koşabiliyoruz, ne de onun bizlere emanet ettiği o yüce Cumhuriyet'i tam anlamıyla koruyabiliyoruz. Lafı sündürmeyi ne de çok seviyoruz. Gayet açık bu şekilde anlatmak istediğim. Sevgiyle kalın.

Cem

Profesör
Reaksiyon puanı
0
Arf, benim yazdıklarıma cevap vermemiş, onun yerine başka bir propaganda yapma gereği hissetmişsin. Sana kimin ibadetinin daha iyi olduğunu sormadım. Laiklik ne demektir diye de sormadım. Körü körüne nasıl ibadet edilmez onu da sormadım. Özgür iradeyle ibadet edebiliyor muyuz da demedim. demediğim halde anlatman ise bana ancak körü körüne inanan aşırı kemalistleri hatırlatıyor. Birde öyle "şunu bileceksin, bunu öğreneceksin" gibi sokak ağzı ile laf yapıp sonrasında hoş görünmek için "sevgili cem" demek samimiyetten son derce uzak ve kıvrak bir hareket. Ama buna sokak ağzıyla "yemez" derler Arf.

Ve tekrarlıyorum, İnsanlığın kurtuluşu önce İslam'dan geçer... Geriye kalan her şey 2. plandadır. İslam maddi ve manevi olarak insanın her türlü ihtiyacatına cevap verir.

Yine tekrarlıyorum "ne hedefe varabildik nede onun bıraktığı yerde kalabildik" yanlış bir savdır. Hele ki "kemalistlerin aydınlık yolu" diyen biri için tam bir ironi göstergesi bana göre. Bu Atatürk beceremedi demenin "kıvrak" ve "açıktan alınmış" bir ifadesidir ki aksine başarmıştır. Bu ay Mustafa Kemal Atatürk'ün, Osmanlı'nın torunlarının Türkiye'sinden ne "anlamışlar" ve ne "ilerlemişler" ile ilgili çalıştığım dergide geniş bir yazı yayınlanacak. Kasım PC Magazine dergisini kaçırma, alıp okursun, faydalanır, bilgilenirsin inşaAllah.

tugbagaleri

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
47
arkadaslar abdulrahman dilipakla toktamış ateş size cok kızacak benden soylemesi...

Cem

Profesör
Reaksiyon puanı
0
Niye kızacaklar acaba tugbagaleri? Kötü birşey mi yaptık acaba :*

Arf

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Sevgili Cem, bi önceki yazımda söyleyecektim, söylemedim. Öncelikle konu içerisinde bir "din" olgusu yokken, bunu ortaya salıveren sensin. Umarım farkındasındır. Dilleri bir "sokak, mahalle ağzı" sarmış gidiyor. Ağızdan çıkan sözün yapısını incelemek yerine altındaki fikirleri sorgulamak, "insan" işidir. Samimi tavır sergilemek istediğimi nerden çıkardın bunu da hiç anlamadım. Sana hoş görünmem gereken bir yapı mı var ortada? Niye hoş görünmek isteyim sana? Nasıl görmek istersen, öyle gör. (Zihniyet meselesi) Sonrasında ben İslamiyet insanoğlunun ihtiyaçlarına cevap vermiyor mu dedim? Ya da bu konuda her hangi bir inkar da mı bulundum? Dedim ki; din manevi bir olgudur. Bunu da açıklamak gerekirse; din dogmatik bir yapıdadır. Mantığı sokamazsın içine. Çıkamazsın içinden işin. Daha da doğrusu sorgulayamazsın. Yaradan "bir"dir. O da "Allah"'tır. Neden? denilmez. Bu bir inanç meselesidir. Ve tamamen manevidir. Seni boşluktan kurtarır. Hayatına kolaylık getirir. Umarım anlatabilmek istediğimi anlamışsındır "Manevi" derken.

Yine tekrarlıyorum; sevgili Cem, üslubunu tekrar bir gözden geçir dilersen. Benim ne demek istediğimi bende daha iyi bilecek bir yapıdaysan, saygı duyarım. Değil isen, sende saygı duymak zorundasın. Anlatmak istediğimi bi yukarıdaki yazımda anlatmıştım. İçinde bulunduğumuz durumdan da görüldüğü üzere sözümü yineliyorum; "Ne hedefe varabildik, ne de O'nun bıraktığı yerde kalabildik." sözümden tek bir anlam çıkıyor. Sorunumuzda burada beliriyor, olanları olduğu gibi görmek yerine görmek istediğimiz gibi görüyoruz. Sevgiyle kal Cem.

hakan.daburda

Profesör
Reaksiyon puanı
7
cems dedi ki:
+1

Cem

Profesör
Reaksiyon puanı
0
Arf, sen dergiyi al, alamazsan ertesi ay siteden incele, ondan sonra bir daha düşünürsün "ne ilerledik, ne de orada kaldık" konusunu.
öte yandan din olgusu senin mesajında mevcut zaten. Din olgusuna bu yüzden değindim.
"sarılacağımız tek şey.. atatürk yoludur. o yol ki dinini korumak için bezirganları reddeder.. o yol ki vatanını korumak için emperyalleri yok eder.." demişsin.

Bende yolların ilki Dindir, din ise İslam'dır, Kemalizm ve benzer ideolojiler 2.plandadır dedim. Ama 2.plandaysa önemsiz veya değersizdir demedim. Aksine "ne ilerledik, ne de orada kaldık" sözüne karşı çıkmamın sebebi de Mustafa kemal Paşa'nın başarısını gölgeleyen bir cümle olmasındandır. Hangi açıklamayı yaparsan yap, bu sözün geçtiği yer, ulaştığı nihai anlam buna çıkabilir. Ayrıca anlam veremediğim konu ilk mesajıma verdiğin samimiyetsiz propaganda odaklı sözlerin idi.
Ayrıca İslamiyet, hususu ile Hanefi mezhebi vesayetinde gelişen anlayış ve yorumlar, çok engindir. İslam'da bu anlamda dogmatizm olmaz.

Sen bu mesajında üslubunu gözden geçirmişsin, bende bu mesajda gözden geçiririm Arf. Yoksa "öğrenceksin, bilceksin" diye devam etseydi mesajlar, mahalle baskısına kadar uzanırdık.

Bu arada 11 mesajının 7'si Kemalizm tanıtım çalışmalarına yönelik. ADD tanıtım grubu üyelerinden misin? Birleştirici unsur derken ayrımcılık mesajları da başka bir ironi meselesi ayrıca.

amesfa

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
153
cems dedi ki:

Daha ne denebilirki

Arf

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Cem, amacım tartışma ortamı yaratmak değil. Cevap vermek zorunda da değilsin. Anlamadığın ya da anlatamamakta ısrar ettiğim bir nokta var din kişisel bir kavramdır. Konumuza dini ne diye ortak ettiğin de ayrı bir mesele(.) Ne demişim, sarılacağımız tek yol Atatürk yoludur demişim. Bunu da şöyle açıklayayım. İman, Allah ile aramızda ki bağdır, tamamen kendimiz içindir. Din ile Atatürk yolunu kıyaslamanın mantığı nedir? Ben, ilerleyebilmemizdeki tek yolun Atatürk yolu olacağını, O yol ki bezirganları ve emperyalleri yok edeceğini söylemişim. Sen, "Din" demişsin. Hayır, anlamadım. Bezirgan mısın? Emperyalist mi? Nedir bu? Dinimi mi öğretmeye çalışıyorsun? Alet etmen gereksiz.. Din, kişilerin ilk yoludur. Kişisel olarak benimde öncelikli yolum elbetki dinimizden, İslamiyet'ten geçer. Fakat, toplumsal olarak ilerleyebilmemiz, gelişebilmemiz için sarılabileceğimiz tek yoldur, kemalizm. Bu arada, dinin dogmatikliğini inkar edeninide görmüş oldum.

Açık konuşmak gerekirse ilk gördüğüm sürede bende anlam veremedim. Konu dışı, anlamsız kısa mesajına. Kaç oldu bilmiyorum ama yineliyorum. Sana karşı samimi davranma mecburiyetim asla yok. Davranmak isteme girişiminde de bulunmadım. Sadece sen öyle anlamışsın, saygı duyuyorum. Ama lütfen, anlatmak istediklerimi anlamak istediğin gibi değil de anlatmak istediğim gibi anlarsan sevinirim. "öğreneceksin, bileceksin" gibi kalıpları sana söylemediğim, genel olarak bir vurguda bulunduğumun farkına varamamışsın.

Ne diye hala savunduğunun anlayışını da çözemedim. Benim cümleye yüklediğim anlamı, bana karşı inatla farklı bir anlamla savunuyorsun. Bunun ne "sizin" derginizde ne de başka bir yerde açıklaması olamaz. Ben düşüncemi söyliyorum, kim bilebilir anlamını benden daha iyi?.

Anlaşılan o ki; düşünce ve fikir yapın kemalizme çoğu ilkesiyle karşı bir yapıda. Kemalizm her Türk vatandaşının özümsemesi gereken bir olgu. Bu yüzden ayırım söz konusu değildir! Lütfen diyorum, sündürme lafı. Fikirlerimi söyledikçe kendini dışarıda bulduğun içindir, belkide ayırımcılık dediğin olay. Yani bizim ayırdığımız yok, "sen" kendini ayırıyorsun bizden.

Shiftdelete.Net'i hemen hemen ilk aylarından beridir takip ediyorum. Yalnız forum ortamına pek takılmazdım, bu sebeple üyeliğimde yoktu. Gerekmiyordu. Gerekince, üye oldum. Fikirlerimi söyledim. Mesajlarımda bir zeval görmüyorum.

Not olarak; "sokak ağzıyla" şu özdeyişi yazmak geldi içimden. "Katranı ezsen olur mu şeker, cinsini sevdiğim cinsine çeker."

Sevgiler..

Cem

Profesör
Reaksiyon puanı
0
Cevap vermek zorunda değilim demek (: sen neden ilk mesajıma cevap verme gereği hissettiysen bende ondan cevap veriyorum Arf.
Sen neden Kemalizm dediysen bende ondan sebep Dinden bahsediyorum. Şidmi ben durup dururken "din" dedim de, sen hangi soru üzerine kemalizm dedin? Yolu açan sensin, bense o yolda fikirlerini ifade eden birisi. Yoksa konu geliştikçe bana "o konuyu niye yazdın, bunu niye soktun mu?" diyeceksin?

Şimdi özet olarak diyorsun ki; "Din, kişilerin ilk yoludur. Kişisel olarak benimde öncelikli yolum elbetki dinimizden, İslamiyet'ten geçer. Fakat, toplumsal olarak ilerleyebilmemiz, gelişebilmemiz için sarılabileceğimiz tek yoldur, kemalizm."

Diyorum ki, din sadece kişisel değil toplumsaldır. Bu cümlede de olduğu gibi diğer sıkıntı "gelişmek, ilerleyebilmek için "tek" yolun kemalizm olduğu iddiasıdır. Şimdi kendi sözünle ters düşmüyor mu şu tek cümledeki iki durum? İslamiyet ilk yoldur dedikten sonra kemalizm tek yoldur demek? Eğer tek ise başka yol yok, diğeri ilk ise ikincisi tek değildir bu yolların.

Benim dediğim açık ve net olarak sadece şu: İslamiyet anayoldur, Kemalizm ise o yoldan sonra başlayan yollardan birisidir.
Fikir ayrılığı yaşıyor olabiliriz elbette ama ben ilk sözünde olduğu gibi bunda da çelişki buluyorum. Israrla dediğim gibi ilk sözünün özeti maalesef ters bir anlam ifade ediyor.

"Yapçaksın, etçeksin" sözleri ise benim mesajıma alıntı ile cevapta yer aldığı için çok doğal olarak üstüme aldım. Ama şunu açık yüreklilikle ifade edeyim, mesajın kime olursa olsun takındığın yapçeksin, etçeksin tavrı bence yanlış. Dayatmacı bir tavır çağrıştırıyor sen öyle düşünerek yazmamış olsan bile.

Ayrımcılıktan kastım ilk mesajında yazdığın "onları Laik Türkiye Cumhuriyetinden saymıyorum" konusu ile ilgiliydi. Bu bir ironiydi ki bir okurumuzda buna takılmış zaten.

Şimdi bende sana "mesajlarıma cevap yazmak zorunda değilsin" veya "sündürme lafı" desem sence de komik olmaz mı?

Arf

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Hakikaten nasıl bir anlayışta olduğunu anlayamadım! Cem. Sanırım bazı tanımlamalar yapmalıyım. "Lafı sündürme" başka yerlere çekme demektir. "Mesajlarıma cevap yazmak zorunda değilsin"i ise çok daha mühim işlerin vardır, editörsün. diye yazdım. Konu başlığına dikkatini çekerim! "Kemalistlerin Aydınlık Yolu", sence konu içerisinde kemalizmden bahsetmem alakasızsa zihniyetindeki sorunu çözmen gerektiğini öneririm.

İhtimallerden yola çıkacağım ama o halde sende anladığım kadarıyla, Erdoğan'ın dediği gibi kişiler laik olmaz devlet laik olur anlayışındasın.

"İslamiyet vs Kemalizm" gerçekten gülünç. Ne mantıkla karşılaştırma yapıyorsun? Kemalizm bir fikir yapısıdır. Dinimizi karıştırmaktaki amacını öğrenebilirmiyim.

Ne demişim? Demişim ki sarılacağımız (2.çoğul şahıs) "tek" yol Atatürk yoludur. Sarılacağım mı demişim? -Hayır. Ee? Din, kişisel olarak ilk yolumdur dedim. Çelişen?? "Fakat, toplumsal olarak ilerleyebilmemiz, gelişebilmemiz için sarılabileceğimiz tek yoldur, kemalizm." burda da söylemişim tekrar.

Kendini laik bulmayanı, ben nasıl Laik Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı görebilirim ki? Laik olupta üzerine alınan varsa, sorunu kendisiyledir. Burada da ayırımcılığın benden değil laik olmayan kişilerden olduğunu görüyorum ben. Onlar, bizden kendilerini ayırıyor, reddederek.

Yapçaksın, etçeksin tavrı yoktu üzerimde sadece bir üsluptu. Üzerine alınman benimle alakalı bir şey değil.

Yazarken tekrar düşünmeni tavsiye ediyorum. Ön yargıyla yazıyorsun ve yazdıklarının çoğu benim düşüncemi yansıtmayan şeyler, ya sen yanlış anlıyorsun anlattıklarımı ya da hala anlatamamakta direniyorum.

Sevgi ve saygıyla.

caglar88

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
cems arkadaşım esir altında ibadet nasıl yapılır sen atamıza dua et o olmasaydı şimdi sen fransanınmı ingiltereninmi elinde olurdun kemalist olduğunuz çok belli neyse isteyen üye olur istemeyen kaapasın çenesini

Cem

Profesör
Reaksiyon puanı
0
Arf dedi ki:
Hakikaten nasıl bir anlayışta olduğunu anlayamadım! Cem. Sanırım bazı tanımlamalar yapmalıyım. "Lafı sündürme" başka yerlere çekme demektir. "Mesajlarıma cevap yazmak zorunda değilsin"i ise çok daha mühim işlerin vardır, editörsün. diye yazdım. Konu başlığına dikkatini çekerim! "Kemalistlerin Aydınlık Yolu", sence konu içerisinde kemalizmden bahsetmem alakasızsa zihniyetindeki sorunu çözmen gerektiğini öneririm.
:) Şu cümle ile anlaşamadığımız/anlatamadığımız kanıtlandı adeta. ben "Sen neden Kemalizm dediysen bende ondan sebep Dinden bahsediyorum. Şidmi ben durup dururken "din" dedim de, sen hangi soru üzerine kemalizm dedin?" derken sana "alakasız konulardan bahsediyorsun" demek istemişim gibi mi görünüyorum?
Din konusunu niye soktun, niye illa ısrar ediyorsun din konusunda durup dururken diyorsun, bende konu gereği yazdım diyorum. Açıklamak için yukarıdaki cümleyi yazıyorum ama bakıyorum ki sen hala aynı yerdesin Arf?
Seninle "din yalnızca kişiseldir" konusunda "hayır, din hem kişiseldir, hem toplumsaldır" diyerek ayrılıyoruz. Bu ayrılık aynı zamanda "Laiklik kişilik değil devlet anlayışıdır" konusunda da kendini gösteriyor.
Şimdi sen bu görüşte olanları ayırıyor musun desem? yeni bir konu niye açtın demezsin umarım.

Öte yandan
Arf dedi ki:
"İslamiyet vs Kemalizm" gerçekten gülünç. Ne mantıkla karşılaştırma yapıyorsun? Kemalizm bir fikir yapısıdır. Dinimizi karıştırmaktaki amacını öğrenebilirmiyim.
demişsin,
ben İslamiyet ile Kemalizm'i karşılaştıracak kadar kıt görüşlü değilim, hiçbir Allah kulu da olamaz zaten. Zira İslamiyet hiçbir şey ile karşılaştırılmaz ve karıştırılmaz.

Gördüğün gibi cevap yazmak zorunda olmadığın halde yazdın, uzatmayabileceğin yani sündürmeyebileceğin halde sündürdün. Çünkü forumdayız. İş yoğunluğumdandır diyorsun ama sen bunu belirtmezsen bu nasıl anlaşılabilir ki? teşekkür ederim ince düşünce yapından ötürü. İşte yanlış anlıyor ve anlatamıyor olmamın/olmanın sebebi bu gibi eksikliklere de dayanıyor sanırım. Anlaşmak umuduyla.

Cem

Profesör
Reaksiyon puanı
0
caglar88 dedi ki:
cems arkadaşım esir altında ibadet nasıl yapılır sen atamıza dua et o olmasaydı şimdi sen fransanınmı ingiltereninmi elinde olurdun kemalist olduğunuz çok belli neyse isteyen üye olur istemeyen kaapasın çenesini
İstemeyeni üye yapacak halin olmadaığı gibi girdiğin sitenin forumunda yaptığın reklamın ardından "kapaa çeneni" diyecek kadar aşağılık olma.
Kime dua edeceğimi gayet iyi biliyorum. Esir değilim ve bunun için Mustafa Kemal Atatürk ve Şehidlerimize, Osmanlı Devletine hizmetlerinden ötürü Allah razı olsun.
Ayrıca meraklanma esaret altında da ibadetini yapan tonlar var. İbadet esaret altında da farzdır. Neyse, senin niyetin bozuk. Seni sana bırakıyorum.

hakan.daburda

Profesör
Reaksiyon puanı
7
anlıyorda Psikolojik yıldırma(ya çalışma)
Backdoor arkadaşımın biara dediği gibi

Arf

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
cems dedi ki:
Arf dedi ki:
:) Şu cümle ile anlaşamadığımız/anlatamadığımız kanıtlandı adeta. ben "Sen neden Kemalizm dediysen bende ondan sebep Dinden bahsediyorum. Şidmi ben durup dururken "din" dedim de, sen hangi soru üzerine kemalizm dedin?" derken sana "alakasız konulardan bahsediyorsun" demek istemişim gibi mi görünüyorum?
Din konusunu niye soktun, niye illa ısrar ediyorsun din konusunda durup dururken diyorsun, bende konu gereği yazdım diyorum. Açıklamak için yukarıdaki cümleyi yazıyorum ama bakıyorum ki sen hala aynı yerdesin Arf?
Seninle "din yalnızca kişiseldir" konusunda "hayır, din hem kişiseldir, hem toplumsaldır" diyerek ayrılıyoruz. Bu ayrılık aynı zamanda "Laiklik kişilik değil devlet anlayışıdır" konusunda da kendini gösteriyor.
Şimdi sen bu görüşte olanları ayırıyor musun desem? yeni bir konu niye açtın demezsin umarım.

Öte yandan
Arf dedi ki:
demişsin,
ben İslamiyet ile Kemalizm'i karşılaştıracak kadar kıt görüşlü değilim, hiçbir Allah kulu da olamaz zaten. Zira İslamiyet hiçbir şey ile karşılaştırılmaz ve karıştırılmaz.

Gördüğün gibi cevap yazmak zorunda olmadığın halde yazdın, uzatmayabileceğin yani sündürmeyebileceğin halde sündürdün. Çünkü forumdayız. İş yoğunluğumdandır diyorsun ama sen bunu belirtmezsen bu nasıl anlaşılabilir ki? teşekkür ederim ince düşünce yapından ötürü. İşte yanlış anlıyor ve anlatamıyor olmamın/olmanın sebebi bu gibi eksikliklere de dayanıyor sanırım. Anlaşmak umuduyla.
Sana cevap vermeye devam edeceğim, "Cevap yazmak zorunda da değilsin" derken aynı zamanda amacımın tartışma ortamı oluşturmak olmadığını ve senide değerli görevlerinden alı koymak istemediğimi nazik bir şekilde sana bildirmekti amacım. Burada ince düşünmüşüm, doğru anlamayabilirsin. Ama yanlış anlamak mecburiyetinde de değilsin. Öncelikle, "önyargılarından" arın da gel en azından iyi iletişim kurabiliriz. Öyle bir zihniyetle yaklaşıyorsun ki, lütfen benim adıma konuşma düşüncelerimi birebir yansıtmıyor adıma kurduğun cümleler.

"Sen neden Kemalizm dediysen bende ondan sebep Dinden bahsediyorum." ben konumuz Kemalist düşünce yapısı olduğu için kemalizmden bahsediyorum. Ya sen?

Konumuz dinin konuşulmasının gerektiği bir konu değil, ısrarım bu yüzden anlıyor musun? Şunu demek istedim dikkatini başlığa çekerken de; ben doğru yerde yazıyorum, ama sen? Dini herşeye bulamak, onun yüceliğine saygısızlıktır. Ağızlarda, "caktık caktık" din.

Dediğinin, "kişiler müslüman olmaz, devlet İslam devletidir" den, "insanlar demokrat olmaz, siyasi rejim demokrat olur" dan "hiç bir" farkı yoktur. Nitekim "İnsan" hem "Müslüman" hem "Laik" hem bide "Demokrat" olur. ;)

İslamiyet'in konumuzda yeri yok, en başındaki fetva niteliğindeki yazındaydı hata. Konumuz kemalizm madem bi tarafsın kemalizme bunun ile ilgili fikirlerini savun, "din" deme. Velakin fikirlerin dininden ibaretse, işte budur; İlklerde değindiğim "Körü körüne" olayı.

"ben İslamiyet ile Kemalizm'i karşılaştıracak kadar kıt görüşlü değilim" derken sanırım kıt görüşlüysem de bu kadar da değilim diyorsun.

Bir dergi editörüsün. Artık ne yazıyorsun orada bilemiyorum da; şu an yazman gereken yerde yazmıyorsun. Forumda bunun içinde bir bölümünüz bulunuyordur umarım. Orada yazman gerekir, dini düşüncelerini.

sündürmek=çekiştirmek [eşit değildir] uzatmak.
zihniyet yapındaki aksaklıklardan kişi kendisi sorumludur. bunu ufak cümle yapılarına bağlarsan sığınacak şeyinin olmadığını anlarım. sana hayırlı geceler.

amesfa

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
153
caglar88 dedi ki:

Sitenin tavsiyesi verildi düzeylide bir seviyede yorumlar yapılsın
Burda hiçkimseye çenesini kapatmasıyla ilgili bir uyarı yapma hakkını sana kimse vermiyor