Keçiören Kartaltepe’ye Çanakkale ruhu

Bu konuyu okuyanlar

mazruf

Guru
Emektar
Katılım
30 Temmuz 2009
Mesajlar
23,098
Reaksiyon puanı
1,117
Puanları
113
Yaş
40
Keçiören Belediyesi, Çanakkale Anıtı’nın benzerini Kartaltepe Kent Ormanı’na dikti. 12.42 metre yüksekliğindeki anıt, ‘Çanakkale ruhu Keçiören’de’ adıyla düzenlenen programla ziyarete açıldı.

k1.jpg


Çanakkale Zaferi’nin 101’inci yılı kutlamaları kapsamında Keçiören Belediyesi, Ovacık’taki Kartaltepe Kent Ormanı’na Çanakkale Anıtı yaptı. Çanakkale’deki orijinal anıtın bir benzeri olan anıtın açılışı için dün düzenlenen ‘Çanakkale ruhu Keçiören’de’ programına, Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Avustralya’nın Ankara Büyükelçisi James Larson, Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, Keçiören Kaymakamı Nusret Dirim, gazi ve şehit aileleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Keçiören Belediyesi Eğitime Destek Merkezi (KEDEM) öğrencilerinden oluşan Mehter Takımı gösterisiyle başlayan programda, KEDEM Çanakkale Şiir Okuma Yarışması birincisi İlkokul öğrencisi Eylül Işık da Mehmet Akif Ersoy’un ‘Çanakkale’ şiirini seslendirdi. Akdoğan, açılışta yaptığı konuşmada özetle şunları söyledi:

ANLATIP UNUTTURMAMALIYIZ

“Çanakkale ruhunu iyi anlamalıyız. Bu ruhu bugün de yaşatmamız gerekiyor. Bu anıt buna vesiledir. Keçiören’de bu güzel anıtla gençlerimize o günleri anlatıp, unutturmamalıyız.

BÜYÜK BİR DOSTLUĞUMUZ VAR

Türkiye ve Avustralya arasındaki ilişkilerine dikkat çeken Büyükelçi Larson da, “Yüzyıl önce düşmandık, bugün büyük bir dostluğumuz var. Avustralya olarak 100 yıl içerisinde Türkiye’nin eriştiği başarıları hayranlıkla izliyoruz” diye konuştu.

TÜM ANKARALILARI DAVET EDİYORUZ

Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, “Zeferi anlatmayı görev edindik” dediği konuşmasında, şöyle devam etti:

“Çanakkale ruhunun Keçiören’e taşındığı bir gün. Bundan tam 101 yıl önce ‘Çanakkale Geçilmez’ diyen yiğitler sayesinde bu topraklarda hür yaşamaya devam ediyoruz. Tarih şuuruna sahip olmayan topluluklar tarih yazamaz. Amacımız halkımızın sağlıklı bir tarih şuuruna sahip olma imkânlarını genişletmektir.
Çanakkale’ye gidemeyenler anıtımızı ziyaret ederek Çanakkale ruhunu yaşayabilirler. Tüm Ankaralıları bu gururu yaşamak için davet ediyoruz. Bölünmez bütünlüğümüz ve bağımsızlığımızın payidar kalması için vatanımıza, bayrağımıza, tarihimize ve değerlerimize sahip çıkmalıyız. Çanakkale Savaşı’nı destan yapan tüm kahramanlarımızı ve tüm şehitlerimizi saygı, minnet ve rahmetle anıyor, bu anıtı onların aziz hatırasına ithaf ediyoruz.”

9 NİSAN’A KADAR GEZİLEBİLECEK

Çanakkale Anıtı’nın yanı sıra, Kent Ormanı’na Çanakkale Savaşı Platosu da kuruldu. Çanakkale Savaşı’nın önemli aşamalarını simgeleyen 8 sahneden oluşan platoda Çanakkale Zaferi canlandırılması yapıldı. ‘Çanakkale Savaşı’ temalı fotoğraf sergisinin de yer aldığı plato, 9 Nisan’a kadar gezilebilecek. Programın sonunda Başkan Ak, Akdoğan’a Çanakkale Zaferi’nin önemli simgelerinden Seyit Onbaşı’nın bronz maketini hediye etti.

k2.jpg


Keçiören Belediyesi tarafından vatandaşlara buğday çorbası, üzüm hoşafı ve ekmek ikram edildi.

Hürriyet


 
Üst