Kde Yenilikleri Devam Ediyor

realmanager

Profesör
Reaksiyon puanı
99
July___10_Screenshot_by_siouxfox.png

Masaüstü yazılımlarından alışkın olduğumuz Kde yeniliklerine devam etmeye doymuyor.

En başarılı masaüstü yöneticilerinden olan Kde 4.5 rc3 sürümüyle kendisini masaüstü yazılımcılığının da ötesine taşıyor.Zaten birçok Linux kullanısının yıllardır kullanmakta olduğu Kde, kullanıcıları gün geçtikçe kendisine çekmeye devam ediyor

July_10th_by_Dobbie03.png

Neler Yeni ?

* Yenilenen Sistem Tepsisi

D-Bus tabanlı yeni sistem tepsisi eski tepsiyi değişime uğratarak daha tutarlı,düzenli işleyen bir tepsi haline geldi.

Bu sistem ile çoklu platform uygulamaları ve araçları daha düzgün işleyişe sahip oldu.

* Webkit Aracı

Kullanıcıların sıklıkla tercih ettikleri Khtml motoru bu sürümle Konqueror ile çalışmaktadır.Kde’nin kendine has web tarayıcısı olan Konqueror Webkit yüklenmesine olanak sağlayarak kullanımımıza açıyor.Bu aracı KDE’s Extragear deposundan rahatlıkla indirebilirsiniz.

* Geliştirilmiş Uyumluluk

Yazılım cevap vermeme gibi sorunlar git gide tarih olmaya başlıyor.Kde 4.5 ile bu uyumluluk oldukça düzeltilmiş durumda.

Kaynak: Kde.org

pardus-linux.org

penguin

Profesör
Reaksiyon puanı
202
Tek kelimeyle müthiş görünüyor. KDE kullanıcısı değilim ama görünüşe bakılırsa KDE ısrarla beni kendine davet ediyor. :)

evowinds

Dekan
Reaksiyon puanı
174
Ben 4.7 sürümünü merak ediyorum. Biraz radikal değişiklikler olacak gibi duydum. Ama görsel anlamda değil.

evowinds

Dekan
Reaksiyon puanı
174
Alın size kendi uploadım (KDE 4.5 RC2 on Kubuntu):

ekran%20g%F6r%FCnt%FCs%FC1.png

turgutreisfb

Profesör
Reaksiyon puanı
37
her ne kadar sistemimi artık zorlamaya başladıysa bile kde den vaz geçemiyorum :D

aperon

Doçent
Reaksiyon puanı
11
dolphin ilk resimdeki gb olursa muhteşem olur...
aslında artık hemen herşey saydam olmalı butonlar vs hariç...

evowinds

Dekan
Reaksiyon puanı
174
dolphin ilk resimdeki gb olursa muhteşem olur...
aslında artık hemen herşey saydam olmalı butonlar vs hariç...

O resimdeki tema saydam değil, siyah. Office işlemlerinde hiç hoş durmuyor. Ben o

yüzden tavsiye ve tercih etmem. Transparent görünüm veren temalar ve ayarlar mevcut.

realmanager

Profesör
Reaksiyon puanı
99

evowinds

Dekan
Reaksiyon puanı
174
Pardon, bizim iş yerinde her resim gösterilmiyor.(WebTrends olayı) Ben sadece siyah olanı gördüm.

O yüzden iş saati komik resimler bölümüne ve videolara da bakamıyorum. :mrgreen:

keyloger

Rektör
Reaksiyon puanı
237
Çok önemli değişiklikler listelenmemiş, yine kararlılık yönünde bir adım olarak görülebilir. :)

Reaksiyon puanı
189
KDE'den tek isteği kararlılığın artması. Çok fazla çöküyodu ya. GNOME'a geçtim geçeli bir defa çökmedi GNOME. KDE mükemmel stabiliteye ulaştığında tekrar KDE'ye dönüş yapabilirim :)

Hello Kitty.

Rektör
Reaksiyon puanı
104
KDE'den tek isteği kararlılığın artması. Çok fazla çöküyodu ya. GNOME'a geçtim geçeli bir defa çökmedi GNOME. KDE mükemmel stabiliteye ulaştığında tekrar KDE'ye dönüş yapabilirim :)

+ kasma olmasın arkadaş yaaa :mrgreen: çok kastırıyor antivirüsden beter :mrgreen: