KDE Masaüstüm Hakkında?

bortu2

Asistan
Reaksiyon puanı
7
S.a beyler ben ubuntumda yeni bir masaüstü deneyimi yaşamak için kdeyi indirdim normal paketlerle yukledim yani (200mb lık) daha sonra pcyi yeniden baslattım kubuntu gibi acılıyor ama yine aynı gnome gorunumu var maus bile deişti ama gerisi aynı kde ye nasıl gececegim?

NOT: kurulumda girişi otomatik giriş yaptım :( yani login managerden filan gir demeyin başka turlu kodlarla filan cozumu yokmu acaba bu işin?

NOT2:ubuntu 9.10 kullanıyorum (10.04u sevmedim)

bortu2

Asistan
Reaksiyon puanı
7
Ekran görüntüsü koyar mısın?

bu işin ekran goruntusuyle alakası yokki :D sadece varsa login manageri çalıştırabilecegim bir kod soleyin yoksabi dahaki formatımda ole yaparım yapcak bişey yok ama ben yinede sana ekran goruntumu koyayım

Uploaded with ImageShack.us

yokmu yardım edecek ?

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
Valla KDE düzgün yüklenmemiş olsa gerek. Kurulum sırasında herhangi bir internet bağlantısı kopması olayı filan yaşadın mı? Paketler eksik yüklenmiş gibi duruyor.

bortu2

Asistan
Reaksiyon puanı
7
Valla KDE düzgün yüklenmemiş olsa gerek. Kurulum sırasında herhangi bir internet bağlantısı kopması olayı filan yaşadın mı? Paketler eksik yüklenmiş gibi duruyor.

kurulumun yarısında bişeyler sordu gdm bide kdm die secenek vardı gdm yi sectim ondamıki? galiba orada kullanılan masaüstü ortamını soruyordu gdm yaptım bende yada ingilizcem yetmemiş olabilir :D gerikalan herşey düzgünce yuklendi baska forumlarda arıyordum pcyi yeniden baslatın login managerde optionsdan kde yi seçin diyordu bende login manageri kapattıgımdan bole bişey yapamadım sorun yukardaki gibi gdm seçmemse yeniden yukleyebilirim cvbını beklyiorum...

shakal

Profesör
Reaksiyon puanı
29
kdebase workspace adli paketi indirilmismi bir kontrol edin

thedeli

Asistan
Reaksiyon puanı
8
kurulumda sorduğunda sana öntanımlı masaüstünü sormuştur. sende eğer gdm dediysen gnome açmaya devam eder. kullanıcı çıkışı yapıp tekrar giriş yapman yeterli olur sanırım. yalnız çıkış yaptıktan sonra kullanıcı adını girince şifreyi girip tamam demeden önce alttaki seçeneklerden kde masaüstünü seçmen gerekir... böylece artık her seferinde kde masaüstü gelir. değiştirmek istediğin zaman ise tekrar çıkış yapıp gnome masaüstünü seçmen yeterli...

realmanager

Profesör
Reaksiyon puanı
99
ben de onu diyecektim
kdm veya gdm artık her neyse oradan masaüstünü kde olarak seçtin mi

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
Eğer sürekli KDE'yi kullanmak istiyorsan sudo dpkg-reconfigure gdm yaz Uçbirim'e. Sonra seçeneklerden kdm'i seç.

realmanager

Profesör
Reaksiyon puanı
99
kdm ya da gdm'yi seçmesine gerek yok
hatta şunu kabul ediyorum ki gdm biraz daha iyi
bir kere kde oturumu açtı mı ikisinde de sonraki oturumlarda otomatik kde açar

keyloger

Rektör
Reaksiyon puanı
237
Yahu gnomecular adam autologin'i nasıl kapatırım diye sormuş, başka şeylere yönlendireceğinize bunu cevaplasanız zaten sorun çözülecek.

Arkadaşım aşağıdaki linkteki yerden sorununu çözebilirsin. :wink:

https://help.ubuntu.com/community/AutoLogin#For Ubuntu 10.04 (Lucid Lynx)

Burada otomatik giriş ayarlarının nerden yapıldığını tarif etmişler...

hayranim

Profesör
Reaksiyon puanı
32
Gnome den vazgeçme diyeceğim arkadaşlar yazmış bir şeyler. Allah belanı versin Kde diye konu başlığı açmamak için kendimi zor tutuyorum. Şaka tabi...

shakal

Profesör
Reaksiyon puanı
29
ya gdm ile kdm ile alakasi ne ikindende kde yada gnome gecis yapaar sadece secici arayüzdür , adamin kafasini sasirtmayin ,dedigim gibi kdebase worksapce yüklenmemis ,örnek ubuntuya nasil istenildiginde amarok yüklüyorsan oda ayni sey ,

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
ya gdm ile kdm ile alakasi ne ikindende kde yada gnome gecis yapaar sadece secici arayüzdür , adamin kafasini sasirtmayin ,dedigim gibi kdebase worksapce yüklenmemis ,örnek ubuntuya nasil istenildiginde amarok yüklüyorsan oda ayni sey ,

Hayır. Onun sorunu şu, az önce bende de oldu. Sorun değil daha doğrusu. Giriş ekranında varsayılan olarak GNOME seçili, o da bunu fark edemediğinden direkt giriş yapmış ve karşısına KDE gelmiş. Bunu düzeltmek için Sistem > Yönetim > Giriş Ekranı'nı çalıştırması lazım. E adam KDE kurmuş, neden Kubuntu yazısından sonra GDM gelsin ki karşısına? KDM'yi kullanabilmesi için yapması gerekeni söyledim ben de.

ramboberk

Profesör
Reaksiyon puanı
74
giriş yöneticisi hangisi olursa olsun sadece altta masaüstü seçeneklerinden seçim yaparak istediği masaüstüne erişebilir

ama arkadaş anlattığına göre indirmede herhangi bi sorun olmamış sadece giriş yöneticisi hangisi olsun diye sorulmuş

bende ubuntuya kde yüklerken bendede olmuştu ben kdm seçmiştim

şu an bile arch üzerinde hem kde hem gnome var ama sisteme gdm ile giriş yapıyorum ve istediğim masaüsütne ulaşıyorum

shakal

Profesör
Reaksiyon puanı
29
Hayır. Onun sorunu şu, az önce bende de oldu. Sorun değil daha doğrusu. Giriş ekranında varsayılan olarak GNOME seçili, o da bunu fark edemediğinden direkt giriş yapmış ve karşısına KDE gelmiş. Bunu düzeltmek için Sistem > Yönetim > Giriş Ekranı'nı çalıştırması lazım. E adam KDE kurmuş, neden Kubuntu yazısından sonra GDM gelsin ki karşısına? KDM'yi kullanabilmesi için yapması gerekeni söyledim ben de.
daha sonra benimde aklima geldi arkadasin bunu yapmadigi