KDE 4.4 SC sürümünden ilk görüntüler

realmanager

Profesör
Reaksiyon puanı
99
Arkadaşlar bu yeni sürümde büyük yenilikler gelmiş.
Böyle giderse benim çok övündüğüm hayalgücümü bile aşacaklar gibi görünüyor.:mrgreen:
Hız konusunda verdikleri bütün sözleri tuttular.
Şu an KDE 4.3.4 tepki süreleri olarak diğer masaüstlerine göre en hızlısı diyalogları dönüyor yabancı forumlarda.
KDE 4.5 ile Gnome 3 aynı zamana denk gelecek sanırım.
Hayalinizdeki geleceğin masaüstü KDE
Yol haritasına göre 4.4 final sürüm 9 Şubat'ta çıkacak.

http://www.youtube.com/watch?v=aEuapaLJF8g

http://www.youtube.com/watch?v=WrcIUkQnYjk&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=phOYogm99Oc

---------- saat 16:31 eklendi ---------- önceki mesaj saat 16:18 eklenmişti ----------

ekleme: sanırım ilk defa KDE Win7'den biraz kopya çekmiş. :D

penguin

Profesör
Reaksiyon puanı
202
Bence asıl win8 de kullanmak için KDE den kopyalanacak çok şey çıkmış.

realmanager

Profesör
Reaksiyon puanı
99
hocam KDE geleceğin platformu olacak
herkes birgün KDE'li olacak
herkes birgün Sedat olacak :D :D

ALMİ

Profesör
Reaksiyon puanı
60
İyi olmuş belki beni Linux'a bağlar.

realmanager

Profesör
Reaksiyon puanı
99
-3'e inmişsin yine Almi
ne oldu, führerin etkisi mi :D

aakgun78

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Güzel ve kışkırtıcı olmuş bir kadın gibi.

Hello Kitty.

Rektör
Reaksiyon puanı
104
ilk kullandığımda kde nefret etmiştim :D sonra gnome ile tanışınca kde'nin değerini anladım :D ve versiyonunu görünce hayran kaldım ve final sürümü çıksın hemen linux'a geçiyorummm :D

shakal

Profesör
Reaksiyon puanı
29
sanırım ilk defa KDE Win7'den biraz kopya çekmiş. :D
banada öyle geldi ama herkez bürgün bir seyi bir baskasindan alacaktir yani hepmi windows baskalarindan cekecek ,birde su aero mudu nedir onu alsalar tas tamam olacak :) bu arada bu daha 5 aralikta cekilmis nezaman yayinlandi, bu arada önümüzde daha üc ay var buna göre :) yani daha ne yenilik gelecek

bu arada windows 7 filan hikaya onu onladim windows7 sadece kde ile yarisiyor :) linuxla degil :) windows 8 cikana kadar kde 6 cikar

Hello Kitty.

Rektör
Reaksiyon puanı
104
banada öyle geldi ama herkez bürgün bir seyi bir baskasindan alacaktir yani hepmi windows baskalarindan cekecek ,birde su aero mudu nedir onu alsalar tas tamam olacak :) bu arada bu daha 5 aralikta cekilmis nezaman yayinlandi, bu arada önümüzde daha üc ay var buna göre :) yani daha ne yenilik gelecek

bu arada windows 7 filan hikaya onu onladim windows7 sadece kde ile yarisiyor :) linuxla degil :) windows 8 cikana kadar kde 6 cikar

windows bir devrim masaüstü çekirdeğini açık kaynak yapsa, KDE windows versiyonu çıkar demektir :D bu da linuxun tarihe karışmasına sebep olur :D

keyloger

Rektör
Reaksiyon puanı
237
windows bir devrim masaüstü çekirdeğini açık kaynak yapsa, KDE windows versiyonu çıkar demektir :D bu da linuxun tarihe karışmasına sebep olur :D

Şahsi görüşüm yanlış düşündüğün yönünde, linux'u uzun süreli kullanan insanların çoğu Gnome'u sever, Kde kullanan linux bağımlısı sayısı, Gnome kullanan linux bağımlısı sayısının yarısı kadar ya vardır ya da yoktur... :)

shakal

Profesör
Reaksiyon puanı
29

yanlis düsünüyorsun masa üstü olarak windows , kde ile basa cikmaz birkere windows yontma tas devrinden kalma kde yaninda

ve gnome usa bölgesinde cok kullanilir, kde ise avrupa genelinde

N3CAT1

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
144
bu 4.4 sürümünün beta versiyonu falan yok mu kurup kullansak.

penguin

Profesör
Reaksiyon puanı
202
Winzort açık kaynak olsa mı? Önce kaynak kodları incelenir ve kendisinden alınabilecek doğru düzgün bir teknoloji olup olmadığına bakılır. Winzortlar tasarım hatasına sahip olduğundan kodlar asla aynen olduğu gibi Linux sistemlere uyarlanmaz. Belki de en işe yarar sonucu, winzort programlarının Linux dahilinde sorunsuzca çalışabilmesini sağlamak olurdu. Hadi bilin bakalım, bu durum da sizce winzort mu tarih olurdu yoksa Linux mu ?

Reaksiyon puanı
189

kde 4'ün zaten windows versiyonu var. Yüklediğinizde explorer ile yer değiştiriyor. İçinde dolphin'inden tut amarok'una kadar herşey var. Ama çok stabil değil...

Hatta şöyle birkaç resim eklemek gerekirse:

3244737870_a60fcff5da_o.png

kdewin42_plasma-tasks-thumb-640xauto-340.png

Bu da amarok :D

amarokpz3.jpg

Hello Kitty.

Rektör
Reaksiyon puanı
104
Winzort açık kaynak olsa mı? Önce kaynak kodları incelenir ve kendisinden alınabilecek doğru düzgün bir teknoloji olup olmadığına bakılır. Winzortlar tasarım hatasına sahip olduğundan kodlar asla aynen olduğu gibi Linux sistemlere uyarlanmaz. Belki de en işe yarar sonucu, winzort programlarının Linux dahilinde sorunsuzca çalışabilmesini sağlamak olurdu. Hadi bilin bakalım, bu durum da sizce winzort mu tarih olurdu yoksa Linux mu ?

ben windows açık kaynak olsun demedim :) masaüstünü çekirdeği olayını halka açık yapsın dedim :D

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
sen kilsin saten, sende haps sin ubuntu versionusun :)

HapS kadar olamam. :) Bilgili/ilgili bir arkadaş, biraz ukala sadece. :)

Linux tarih olmazdı da, Linux felsefesi haşırt dı bilek bort olurdu. :)

realmanager

Profesör
Reaksiyon puanı
99
ekşisözlükten
Haşırt the black board
bir şeyin hiç beklenmedik bir anda ve mevcut durumu tamamen bozarak gerçekleştiğini anlatmak için alay yollu olarak kullanılan deyim. ağırlıklı olarak ingilizce eğitim veren okullarda özellikle derste laga luga yapan öğrencilerin aniden sözlüye kaldırılması veya tahtada bir soru çözmesinin/yanıtlamasının istenmesi durumunda kullanılır. hatta kaynağı da budur sanıyorum.

Kendi notum: hiç yakışıyor mu :D :P

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
Ekşi Sözlük'te karşılığı olabileceğini hiç düşünmemiştim. :D

Bilenler varmış demek, gözlerim yaşardı. Haşırt the black board oldu yani. :D

gvn

Profesör
Reaksiyon puanı
20
birde yeni yeni alışmaya başladım kde 4.3 :D