LG Optimus 4X HD İle İlk İzlenim

angel75

Dekan
Reaksiyon puanı
18
Sonunda Optimus 4X HD geçti elime son bir kaç gündür sürekli saçma sapan şeyler araştırmaktayım :) ancak bu 5. çekirdeğin nasıl çalıştığını bir türlü bulamadım, güncelleme ile gelecekmiş sanırım :) her neyse durumu anlatıyım :))​

Geçen hafta Perşembe günü kardeşimin doğum günü olması sebepli Almanyadaki Erhan Dayım sağolsun bir tane Optimus 4X HD getirdi kardeşime (nedense hep ona getiriyolar böyle pahalı hediyeleri! Daha önceden de Canon 550D mi ne bi foto makinası getirmişlerdi!).. Tabi abi olarak ben aldım bir kaç gün kurcaladım bu telefonu.. iPhone 4 kullandığım için tasarımı biraz garipsedim ama 2 gün sonunda geniş ekranın daha iyi olduğuna karar verdim :D

Optimus 4X HD gayet kaliteli bi telefon, ele tam oturuyor ve sağlamlığını (iPhone kadar olmasa bile :D ) hissettiriyor :) 4.7 inç biraz büyük geldi bana ama alıştıktan sonra gerçekten mükemmel, heleki film felan izliyorsanız mükemmel(yanında 16 GB hafıza kartı ile gelmişti bu arada telefon, çok büyük bir artı, başka markalar vermiyor ne yazıkki böyle, en fazla 8 GB kadar veriyorlar). Ekran kalitesi gayet iyi açıkcası pekte anlamıyorum ama iyi geldi gözüme Retina Ekran ile yarışabilecek düzeyde kesinlikle :)

1.5 Ghz 4 çekirdekli (bir çekirdek daha var o da Power Saver Core diyorum ben LG ne diyor bakmadım) işlemcisi var ve 1 GB Ram mevcutmuş içinde ve performans olarak çok iyi... Onun dışında bilmek istedikleriniz varsa seve seve paylaşabilirim sizinle :)

Kutu içindense baya bir şey çıktı. Sanırım bendeki Special Edition olanından, üzerinde öyle yazıyor ve anladığım kadarıyla birde normal edition olanı var.. içinden ekstra bir kapak, ekran koruyucusu ve bir tane pil çıkıyor bir tanede ne olduğunu anlayamadığım dock gibi bir şey gayet pratik ve kullanışlı.​

Kutu içinden tam olarak şunlar çıktı.. Sayabiliyorsanız bir bakın derim :D
foto%C4%9Fraf+(9).JPG

Bu kutu içinde Şarj Adaptörü, MicroUSB kablosu, 16GB Hafıza Kartı, Ekran Koruyucu Jelatin, 1 adet beyaz arka kapak, telefon için usb dock, 2 tane yüksek kapasiteli batarya, Kullanım klavuzları, NFC Stickerler, kulaklık ve tabikide telefonun kendisi çıktı :) Ancak normalde şunların çıkması gerektiğini düşündüm ;

foto%C4%9Fraf+(3).JPG

1 Adet yüksek kapasiteli batarya, kulaklık, MicroUSB kablosu, NFC Stickerlar, Şarj Adaptörü ve kullanım kılavuzları.

foto%C4%9Fraf.JPG

Special edition ile gelen ekstralar şunlar; 1 adet 16 GB MicroSD Kart, Beyaz arka kapak, ekran koruma jelatinleri, USB dock ve yüksek kapasiteli orjinal batarya..

Telefonun bir çok özelliğini kullanmaya çalıştım ancak ne yazıkki hepsine yetişemedim kardeşim sağolsun.. 2. günün sonunda pes ettirdi ve vermek zorunda kaldım bu telefonu geri.. iPhone'um ile değiştirmek istedim ilk başta ama daha sonra Android işletim sistemini kullanamayacağımı düşünüp Apple Fan Boy'u olarak akıllı telefon hayatıma devam etmeye karar verdim :D

Telefonun en dikkat çeken özelliklerine değinmem gerekirse, QuickMemo özelliği ve Quad Core 4 plus 1 1.5 Ghz işlemcisi ve 1 GB olan ram kapasitesi.

QuickMemo ile neler yapabilirsiniz diye sorduğunuzu farzediyorum (ki soruyorsunuzdur zaten);
bir video izliyorsunuz ve bir sahnede çok hoşunuza giden bir şey var, o sahnenin görüntüsünü alıyorsunuz hızlı bir şekilde ve düzenleme moduna geçiripte resim üzerinde işaretleme yapabiliyorsunuz.
Bir telefon görüşmesi yapıyorsunuz ve not almanız gereken bir şey var, onu not almak için hızlı bir şekilde QuickNote uygulamasını aktive edip notunuzu kayıt edebilyorsunuz.
Çekmiş olduğunuz resmi hızlı bir şekilde yine düzenleme moduna alabiliyorsunuz ve üzerinde değişiklikler yapabiliyorsunuz.
Ve en önemlisi, hayatını Facebook, Twitter gibi sosyal ağ devlerinde yaşayan insanlarla paylaşan birisiyseniz, 2 adımda buralarda paylaşım yapabiliyorsunuz ve yine aynı şekilde paylaşım için Bluetooth, e-posta yada SMS mesajı seçeneklerini kullanabiliyorsunuz. (Açıkcası çok işime yarayabilirdi eğer gezmiş olsaydım ki kardeşim sağolsun :) )

[video=youtube;xNHh5am_IEg]http://www.youtube.com/watch?v=xNHh5am_IEg&feature=player_embedded[/video]

Onun dışında, cihazın kullanımı bir çok kullandığım Android telefona göre çok rahat ve o sinir bozucu akıcı olmayan menüler yerine, gayet mükemmel hızda geçişler yapan ve akıcılığa sahip bir işlem gücüne sahip. Sanırım LG mühendislerini bu konuda çok ciddi anlamda kafa patlatmaları konusunda uyarmış :)

Genel izlenimimi sorarsanız; 4.7 inçlik ekranı ile rahat bir izlenim, 1.5 Ghz 4 plus 1 QuadCore işlemcisi ve 1GB RAM kapasitesi ile gayet akıcı, hızlı bir sistem ve FullHD 8Mp kamerası ile HD video çekimi ve yüksek kaliteli resimler çekmek için gayet hoş bir telefon. Ancak iPhone 4S yerini tutamaz benim için tabikide :D

Kaynak

REDFOKS

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
201
Şu telefonu bir yakından göremedim bakayım nasıl bir şey yahu

technomind

Profesör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
74
Special edition'da maşallah yok yokmuş hani.. tasarım bakımından hoş vede donanım bakımından güçlü bir cihaz, ram'i biraz daha yükseltseler sanki dahada iyi olurmuş gibi geldi bana.

REDFOKS

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
201
Bu telefonun ekranın çok iyi imişte QTranslator varmı bunda bilgisi olan ?

technomind

Profesör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
74
Bu üründe o özellik yok L9 için söylenmişti ancak o da Türkiye'ye gelenlerde olmayacak sanırım.

REDFOKS

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
201
Bu telefonda fena değil ama genel olarak optimus g merak konusu :)

technomind

Profesör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
74
Optimus G Hakkaten merak konusu , umarım gelir.. Ancak gelmezse de bu bizlere yeter 4X HD de iyi yani

Mr.Dante

Profesör
Reaksiyon puanı
2
arkadaşlar bu telefonun kutusunda bu kadar şeyin çıkması normal çünkü LG bazı ülkeler için özel kutu içerikleriyle gönderiyormuş TolgaCem hocamın bi yazısında gördüm :D

cuhadar

Doçent
Reaksiyon puanı
13
Hafıza kartı dahil değilmiymiş te ayrıca göndermişler.

technomind

Profesör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
74
O zaman bizde özel ülke olduk desene, özel kutu geldiğine göre :)

thekillingroad

Profesör
Reaksiyon puanı
1
5. çekirdek One X'teki gibi Companion Core'dur, düşük mHz'de çalışır, ekran kapalıyken işleri o halleder pil tasarrufu için.

freewill

Dekan
Reaksiyon puanı
61
dh de incelemesi vardı oyunlar rezalet performansı varmış onun dışında one x deki işlemciyi kullanmasına rağmen one x e göre daha başarılıymış

technomind

Profesör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
74
ALLAH ALLAH o işte bir yalnışlık olmalı bence. Hangi oyunları deneyip bu kanıya varmışlar ?

S

SDN Okuru

SDN Okuru
ben almayı düşünüyorum bu telefonu lg optimus 4x hd sizce almalımıyım yoksa başka ne alabilirim?

hamza5806

Profesör
Reaksiyon puanı
22
ülkemizdeki versiyonuda bu zaten yani yurtdışına özel bir paket değil bu konuda lg yi takdir ediyorum:)
evet hocam benim ilk sorum şu:cihazın oyun performansı kötü diyorlar kasma sorunu vs ben nette çok gördüm yeni güncellemeyle (4.1.2) bu sorun ortadan kalkdı mı?
örnek oyun:asphalt 7 nfs most wanted nova 3

jewel21

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Peki 4X Hd'mi Yoksa S3'mü? İki Telefon Birbiriyle Yarışır Durumda Çünkü Aynı Donanımlara Yakınlar Ama Siz Kullananlar Olarak Her Bakımdan Hangi Telefonu Önerirsiniz?

C.A.

Asistan
Reaksiyon puanı
3
bu telefon ile ilgili klasik lg şikayetleri var (ısınma-takılma-reset-kilitlenme donma) ancak zaman içinde ekstra bi problem oluşuyormuş ekranın içinde tozlanma oluyormuş nasıl bir durumdur bilmiyorum ancak internetten okuduğuma göre bu sorun nedeniyle çok fazla kullanıcı servise yollamış işin ilgnç tarafı ise şu bir kullanıcı bu şikayetten dolay 3.kez telefonu servise gönderdiğinde nexus 4 yollamışlar :) bir başka forum sitesinde detaylı konusu var isteyene pm ile link verelim kaynak olarak

S

SDN Okuru

SDN Okuru
vay arkadaş hakikaten harika anlatmışsın telefonu anlatım tarzın on numara gerçekten. bnde 3-4 tel arasında kalmıstım sanırım bu tel. karar kıldım..

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Ben Alıyorum Valla Çok tan Karar vermiştim ama kötü tarafını bulamadım bu ayın 20 sinde geliyor....:D

alsonur

Asistan
Reaksiyon puanı
0
xperia ion alın sar değerinden ölün. çok yüksek sar değeri var tavsiye etmem. 4xhd daha mantıklı olur

S

SDN Okuru

SDN Okuru
şimdi birsi iyi diyor birisi ısınyor, donuyor,resetliyor diyor tam karar verin

S

SDN Okuru

SDN Okuru
bu kadar gerizekalı bır telefon olamaz! telefonu alalı en fazla bir ay oldu fakat donuyor! gece yatmadan telefonumu kapatıp sarja takıyorum sabah actıgımda nerdeyse bır saate yakın klavye gelmıyor kılıt açılmıyor donuyor tam bır fıyasko kesınlıkle almayın ben servıse gondermeye korkuyorum ne zaman gelır allah bılır:sneaky2: