kazanç amaçlı Kısa link paylaşımlarına dur denilmeli

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

walledia

Profesör
Reaksiyon puanı
6,928
Virüslü site olduğu anlaşılırsa (ki bariz) siber suçlardan mahkemeye çıkabilir. Ancak güzel ülkemin güzel siber polisleri bunları kafasına bile takmaz.
Virüs olayını unutmuştum da paylaşılan bağlantılardan birine baktım. Sitede sürekli reklam geliyor ve tarayıcıya bulaşıyor lakin bu onu paylaşan kişi ile alakalı değil. Sanırsam bağlantıları paylaşan kişi sürekli dönüşümlü bir şekilde aynı bağlantıyı takip ettirmiş.

BuraKAyaydinn

Asistan
Reaksiyon puanı
91
Virüs olayını unutmuştum da paylaşılan bağlantılardan birine baktım. Sitede sürekli reklam geliyor ve tarayıcıya bulaşıyor lakin bu onu paylaşan kişi ile alakalı değil. Sanırsam bağlantıları paylaşan kişi sürekli dönüşümlü bir şekilde aynı bağlantıyı takip ettirmiş.
Bu da kısmi olarak aynı :). "Virüslü dosya yayma" suçundan yine yargılanır. Nasıl olsa yayan kişi karşı taraf, site kendini her türlü savunur ve yırtar.

walledia

Profesör
Reaksiyon puanı
6,928
Bu da kısmi olarak aynı :). "Virüslü dosya yayma" suçundan yine yargılanır. Nasıl olsa yayan kişi karşı taraf, site kendini her türlü savunur ve yırtar.
Paylaştığı kısa link sitesi uzun bir süredir var ve bayağı ünlüdür. İlgili bağlantıları paylaşan kişi bir suç işlemiş sayılmaz.

BuraKAyaydinn

Asistan
Reaksiyon puanı
91
Paylaştığı kısa link sitesi uzun bir süredir var ve bayağı ünlüdür. İlgili bağlantıları paylaşan kişi bir suç işlemiş sayılmaz.
%100 sayılmaz denilemez. Virüslü içerik yaymaktan yine yargılanacak. Bir şeyin içeriğini araştırmadan karşı tarafa ısrarla göndermek "kasten virüslü dosya yaymak"a girer. Bu arada biz ne kadar boş bir konuyu tartışıyoruz :D.

_emre_emre_

Profesör
Reaksiyon puanı
2,263
kısa olması gereken metinlerde mantıklı olsa bile genelde para kazanma, ip alma, zararlı yazılım indirtme ve çalıştırma amaçlı kullanıldığı için otomatik olarak kısaltılmış linki algılıyan bir sistem lazım. ben kişisel olarak kısaltılmış linkleri seven birisiyim ama işin içine reklamlar girince kesinlikle karşıyım

basit

Dekan
Reaksiyon puanı
6,511
"Arkadaşlar bu linkte neden dur denilmemesi gerektiğini yazıyor bakabilirsiniz"
Neden dur denilmemeli;
İcerik ureticiler (misal ben), ucretsiz paylastiklari iceriklerinden boyle para kazaniyorlar.
Sonucta aksama kadar Google para kazandirirken sorun yoksa, bunu da sorun etmemelisiniz.
1 tik 1.5 kurus kazandiriyor zaten. Anlam veremedigim nokta su, sanki parayi kaldiriyorlar gibi davraniyorsunuz XD.

Reaksiyon puanı
1,681
Neden dur denilmemeli;
İcerik ureticiler (misal ben), ucretsiz paylastiklari iceriklerinden boyle para kazaniyorlar.
Sonucta aksama kadar Google para kazandirirken sorun yoksa, bunu da sorun etmemelisiniz.
1 tik 1.5 kurus kazandiriyor zaten. Anlam veremedigim nokta su, sanki parayi kaldiriyorlar gibi davraniyorsunuz XD.
Kural kuraldır hocam. :D

Reaksiyon puanı
1,766
Neden dur denilmemeli;
Aga tel önerisi isteyen birisine bu linkte ki telefon güzel diyip virüslü link atması doğru birşey mi

Hangi linkte ne olduğunu bilemiyoruz zaten :)

404 Error

Dekan
Reaksiyon puanı
12,459
Forumda yasak. Bir de o kısa linklerin paylaşılmasına izin verilse her yer o kısa link konuları ve mesajları ile dolacak. Bir de yalandan yardım eden bir şey paylaşıyor gibi yapıyorlar ama kısa link paylaşıyorlar sadece. Bir de bazıları bilmeden tıklar ve girer o linklere. Sonra virüs de girebilir. Hep zararı var insanlara. Kimseye faydası yok. Forum boş boş kısa link paylaşılsın diye açılmamıştır. İnsanlara faydalı bilgi vermek ve yardım etmek için açıldı.

basit

Dekan
Reaksiyon puanı
6,511
"Arkadaşlar bu linkte neden dur denilmemesi gerektiğini yazıyor bakabilirsiniz"
Asagi yukari 450 tiklamanin getirisi;
0D2B7605-544E-4207-89FE-A74C8D2B629E.jpeg

Ama Anonymous tek oyun cevirisi icin bile buyuk paralar isterken veriyorsunuz. Ben bedava cevirip paylastim ?.

Reaksiyon puanı
1,766
Asagi yukari 450 tiklamanin getirisi;
Ekli dosyayı görüntüle 161442

Ama Anonymous tek oyun cevirisi icin bile buyuk paralar isterken veriyorsunuz. Ben bedava cevirip paylastim ?.
Ya kazandığın paraya laf eden yok :D
Zaten bunu yapan kişilerin verdiği emek gözlerimi yaşartıyor da konu bu değil linklerden saçma sapan şeyler çıkabiliyor + milletin zamanını çalıyor

wittroc

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
11,235
Neden dur denilmemeli;
Yanıltıcı başlık altında linkin paylaşılması, sürekliliğinin sağlanması, yukarıda birçok mesajda bahsedildiği üzere - bazılarının - risk teşkil etmesi sebebiyle elbette yasak. Burası bir forum, insanların çeşitli reklam ve yöntemlerle para kazanması için kullanılan bir platform değil. Örneğinizden yola çıkarsak Google kullanmaya da kalkışmayalım o hâlde. İçeriğinizi ücretsiz yayınlamayın, biz ne yapalım?

basit

Dekan
Reaksiyon puanı
6,511
Yanıltıcı başlık altında linkin paylaşılması, sürekliliğinin sağlanması, yukarıda birçok mesajda bahsedildiği üzere - bazılarının - risk teşkil etmesi sebebiyle elbette yasak. Burası bir forum, insanların çeşitli reklam ve yöntemlerle para kazanması için kullanılan bir platform değil. Örneğinizden yola çıkarsak Google kullanmaya da kalkışmayalım o hâlde. İçeriğinizi ücretsiz yayınlamayın, biz ne yapalım?
Sana kalmis, o da veri topluyor, buda. Ustelik Google bir ara ucuncu sahislarin Gmail mesajlarin reklam amaci nedeniyle gorebiliyormus.

O yuzden hic biri sorun edilmemeli.

wittroc

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
11,235
Sana kalmis, o da veri topluyor, buda. Ustelik Google bir ara ucuncu sahislarin Gmail mesajlarin reklam amaci nedeniyle gorebiliyormus.

O yuzden hic biri sorun edilmemeli.
Oldu paşam, hiçbirini sorun etmeyiz. Kendinizi Google ile kıyaslamanız da ayrı ironik.

basit

Dekan
Reaksiyon puanı
6,511
Oldu paşam, hiçbirini sorun etmeyiz. Kendinizi Google ile kıyaslamanız da ayrı ironik.
Hayir ironik degil.
Google mahkemelere bile verilerini sunuyor. Alt tarafi bir kere tikladigin sey mi sorun teskil ediyor?

Ayrica senin yas 17 falan degil mi? Pasam falan, hayirdir sen?

_emre_emre_

Profesör
Reaksiyon puanı
2,263
Hayir ironik degil.
Google mahkemelere bile verilerini sunuyor. Alt tarafi bir kere tikladigin sey mi sorun teskil ediyor?
isterseniz kendi wordpress sitenizi kurup daha fazla para kazanabilirsiniz. buyrun en efsane hosting firmasının linki

Son düzenleyen moderatör:

wittroc

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
11,235
Hayir ironik degil.

Ayrica senin yas 17 falan degil mi? Pasam falan, hayirdir sen?
Google'ın bilgilerimiz doğrultusunda reklam profili oluşturduğu ve şirketlerle paylaştığı, uygulama ve eklenti bilgilerini kaydettiğini, yeri geldiğinde hükümetlerle paylaştığını hepimiz biliyoruz. Bunu bilerekten kullanıyoruz. Varsa Google'dan kaçma şansın kaçarsın. Sizin ne olduğu belirsiz kısaltma linkinizle şirketi bir tutman komik. Kuruş lafı yapıp yine kuruş
için kısa link kullanan / destekleyen sensin.

basit

Dekan
Reaksiyon puanı
6,511
Google'ın bilgilerimiz doğrultusunda reklam profili oluşturduğu ve şirketlerle paylaştığı, uygulama ve eklenti bilgilerini kaydettiğini, yeri geldiğinde hükümetlerle paylaştığını hepimiz biliyoruz. Bunu bilerekten kullanıyoruz. Varsa Google'dan kaçma şansın kaçarsın. Sizin ne olduğu belirsiz kısaltma linkinizle şirketi bir tutman komik. Kuruş lafı yapıp yine kuruş
için kısa link kullanan / destekleyen sensin.
Kurus lafi falan yapmiyorum ki, carpitiyorsun. Aksama kadar havadan Google'a kazandiracaginiza, bizlere de kazandirin. Bir sorun teskil etmiyor. Yani ben daha rastlamadim.

Gmail verilerini ve mahkemeler ile verilerinizi de paylasiyor dedim. Gizlilik soz konusu degil. Bir linkte sorun teskil etmez.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...