Kazakistan televizyonlarında Rusça yayınlar askıya alınıyor

Bu konuyu okuyanlar

TBM

Dekan
Katılım
28 Ekim 2008
Mesajlar
6,587
Reaksiyon puanı
358
Puanları
83
982bd11edee0af0dcff5c9c1d2f32820.jpg

Bilgi ve İletişim Bakanlığının resmi web sitesinde yapılan açıklamada 88 yabancı televizyon kanallarının yayınlarının durdurulacağı duyuruldu.

ASTANA (QHA) 10 AĞUSTOS 2018 -
Astana hükümeti, yeni Radyo Televizyon yasasına göre resmi evrak eksikliği gerekçesiyle ülkede yayın yapan yaklaşık 90 yabancı televizyon kanalı yayınlarının askıya alınacağını açıkladı.
Dünya Bülteni'nin haberine göre 8 Ağustos tarihinde Bilgi ve İletişim Bakanlığının resmi web sitesinde yapılan açıklamada “NTV + 3D”, "Russia Today", "Radost Moya Denizcilik Kanalı", MusicBox, RU.TV, Fashion TV, "Dozhd", "TNT Komedi" kanallarının içinde bulunduğu 88 yabancı televizyon kanallarının yayınlarının durdurulacağı duyuruldu.
Resmi haberde, bu kanalların 9 Ocak'ta yürürlüğe giren “Radyo ve Televizyon” yeni yasasına göre, altı ay içinde bağımsız bir şirket olarak tescillerini yapması ve ofislerini açmaları gerekirdi, ancak, bu koşullar karşılanmadı, denildi
Şu anda Kazakistan'da 307 TV uluslararası ve radyo kanalları hizmet veriyor. Onlardan 219 tanesinin Kazakistan'da temsilcilikleri var.
QHA
Kazakistan televizyonlarında Rusça yayınlar askıya alınıyor
 
Üst