Katılımsız Kurulum Paketi Hazırlama Programı

samizeldestan

Asistan
Reaksiyon puanı
7
Arkadaşlar bilgisayara format attıktan sonra tek tek program kurmaktan bıktım artık. Katılımsız program nasıl oluşturabilirim. Mesela formattan sonra kurduğum tüm programları tek bir yerde birleştirerek katılımsız aracını çalıştırdığımda kurmak istediğim programları seçip otomatik kurmasını nasıl yapabilirim ? Bir de bu programlarının kurulum ayarlarınıda yapabileceğim birşey lazım. Mesela çoğu programı kurarken TOOLBAR denen lanet şeyi ekliyorlar her seferinde o tiki kaldırmam gerekiyor. Bütün bunların ayarınıda yapabileceğim bir katılımsız kurulum aracı varmı?

Örnek olarak resimde ki gibi;

formatsonrasikatilimsiz.png

clients

Profesör
Reaksiyon puanı
36
bunun hazırları var zaten neden onlardan yarrlanmıyorsun

Reaksiyon puanı
2
Merhaba, program yapabilme yeteneginiz var ise, yapabilirsiniz. Ancak böyle isler icin bosuna basinizi agritmaya degmez. Tam anlami ile hazir, programlari icine at sonra tak yüklesin hazir bir program yok. Arkadasimizin söylemis oldugu gibi hazir olanlar kullanilabilir. Sizin isteginiz herseyi ben ayarlayayim hepsini program tek tik ile formattan sonra kursun. Ben format sonrasi kullanmak icin usb bellek icerisine atmis oldugum programlari her formattan sonra kurarim. ( Kolay, kolay format atmamda ) Programlarin eski sürüm olmasi önemli degil, zira kurulumdan sonra güncelleme yapiyorum. Aslinda böyle bir yolla gayet hizli oluyor. Bazi arkadaslar her formattan sonra tekrar programlari indirme vs... ugrasiyor. Sizde böyle yapiyor iseniz, ozaman biraz zahmetli oluyordur.

goodtornado

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Arkadaşlar bilgisayara format attıktan sonra tek tek program kurmaktan bıktım artık. Katılımsız program nasıl oluşturabilirim. Mesela formattan sonra kurduğum tüm programları tek bir yerde birleştirerek katılımsız aracını çalıştırdığımda kurmak istediğim programları seçip otomatik kurmasını nasıl yapabilirim ? Bir de bu programlarının kurulum ayarlarınıda yapabileceğim birşey lazım. Mesela çoğu programı kurarken TOOLBAR denen lanet şeyi ekliyorlar her seferinde o tiki kaldırmam gerekiyor. Bütün bunların ayarınıda yapabileceğim bir katılımsız kurulum aracı varmı?

Örnek olarak resimde ki gibi;

formatsonrasikatilimsiz.png

Uygulamalari windows medyasina entegre edebilirsin. Windows kurulumu sirasinda entegre edilen bu uygulamalar onceden ayarlanmis slient veya unattended sekilde kurulur. Bunun icin winreducer gibi third party programlari kullanabilirsin. Bir baska alternatif ise Portableapps uygulamasi.

uma350

Profesör
Reaksiyon puanı
70
Belki anlamsız olacak ama böyle bir kurulum dvdsi ayarlansa bile her seferinde programları güncelleyeceğin için yine manuel olarak yükleme yapacaksın zaten. Birşey farketmeyecek yani. Haksız mıyım

BlitzHan

Doçent
Reaksiyon puanı
18
Ninite.com sitesini kullaniyorum . Kullanisli