Kaspersky'ın Saçmalığı

Chester Merve

Profesör
Reaksiyon puanı
1
kasperqj8.jpg

Arkadaşlar Kaspersky resmi websitesinde ülkemizi Asya ülkesi olarak göstermekteler.. Size saçma gelebilir ama biz bir Asya ülkesi değil, üç kıta arasında bir geçiş ülkesiyiz. Bizim ülkemizin yerini ayrı göstermelilerdi. :whistling: Bana bu yaptıklarının sebebi, bizi Avrupa ülkesi olarak görmemeleri, daha doğrusu şöyle diyeyim; bizi hala o eski gerici ülke olarak bilmeleri olarak geldi. Yani kendimizi iyi tanıtamıyor muyuz bilmiyorum, biraz da hastalığımdan olsa gerek, iyice hassaslaştım. Saçmaladıysam affola.. :( Ama böyle tanınmaktan nefret ediyorum. Elimizdeki bu kadar potansiyelle ne tür oyunlara kurban gidiyoruz yahu?.. :(

Stone

Profesör
Reaksiyon puanı
10
Demekki bilmiyolarmış ;)

rethun

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Doğru söylüyorsun da hemen kötüye yorumlamamak lazım. Kıtasal olarak ülkemizin büyük bir kısmı asya kıtasında yer almaktadır.

Stone

Profesör
Reaksiyon puanı
10
Tepkin neden bana peki ? Kaspersky kullanmıyorum zaten , ordada çalışmıyorum ;)

Alengirli

Dekan
Reaksiyon puanı
23
Japonya gerici bi ülke yani. İlginç bi yaklaşım tabii. Keşke Asya ülkesi saysalar bizi.

Middle East diye geçiyoruz arkadaşlar, o taralı bölge bu oluyor. İstersek yırtınalım, Avrupa olarak geçmemiz coğrafi olarak mümkün değil. Ülkenin büyük bir kısmı Asya'da sonuçta. Tabii Türkiye'yi İstanbul ve Trakya'dan ibaret olarak görürseniz, normaldir. Anadolu denen bişey var bu memlekette, unutmayın derim.

Türkiye, Kasperksy için Middle East bölgesinin en önemli ülkesi, her ay 5 bin kullanıcı Kaspersky'e geçiyor ve yeni yılın başında hedefleri bu geçişi aylık 10 bine çıkarmak. Bu harita bize yamuk olsun diye değil, dünyada öyle kabul gördüğü için hazırlanmış.

Bununla ilgili bir örnek vereyim; Overclock'a da hızaşırtma deniyor ama bunu kullanırsan işi bilenler hariç kimse anlamaz, google'da sonuç çıksın istiyorsan overclock yazarsın ;)

Bu arada üstteki bilgiler "laf aramızda" bilgileridir, sağda solda buradan duyduğunuzu söylemeyin, firmayla papaz olmayayım :D

centigrade

Doçent
Reaksiyon puanı
4
kasperqj8.jpg

Arkadaşlar Kaspersky resmi websitesinde ülkemizi Asya ülkesi olarak göstermekteler.. Size saçma gelebilir ama biz bir Asya ülkesi değil, üç kıta arasında bir geçiş ülkesiyiz. Bizim ülkemizin yerini ayrı göstermelilerdi. :whistling: Bana bu yaptıklarının sebebi, bizi Avrupa ülkesi olarak görmemeleri, daha doğrusu şöyle diyeyim; bizi hala o eski gerici ülke olarak bilmeleri olarak geldi. Yani kendimizi iyi tanıtamıyor muyuz bilmiyorum, biraz da hastalığımdan olsa gerek, iyice hassaslaştım. Saçmaladıysam affola.. :( Ama böyle tanınmaktan nefret ediyorum. Elimizdeki bu kadar potansiyelle ne tür oyunlara kurban gidiyoruz yahu?.. :(

aşağılık kompleksi diye buna diyorlar herhalde.
arkadaşım sorun sende değil yetiştirilme tarzımızda.tabi ailede bu eğitim sisteminden farklı düşünmeyince 'çağdaş dünyayı' avrupa dan ibaret sanıyorsunuz.

asyalı insanlar gerici gibi bir anlam çıkıyor yazındın.hatta birazda abuk olmuş gerici kelimesi orda.insan okurken önce ne alaka diyor ama sonra sorunun haritada değil düşünce tarzında olduğunu anlıyor.

sizin beğenmediğiniz asya kıtası esasen medeniyetlerin beşiğidir.ayrıca senin mantığına gore ne çin kalıyor ne hindistan ne güney kore ne de japonya.
hele japonya en gerici memleket olarak kalıyor çünkü bizim en doğumuzdaki ülke.adı üstünde uzak doğu.şimdi bu düşünce kalıbındaki sakatlığı görmüşsündür umarım.

sadece bu siteye has değil Türkiye nin asya da kabul edilmesi pek çok dünya çapındaki siteye girersen Türkiye nin asya kıtası seçenğinde olduğunu görürsün.

esas kafamıza takmamız gereken şu olabilirdi:

neden seçenekler arasında Türkiye yok???

eğer Türkiye yi yok saysalardı (ki böyle firmalar mevcut)işte ozaman hakikaten gocunmamız gereken bir durum olabilirdi.ozaman boykot mu ediyoruz yoksa tepki mailleri mi yolluyoruz ne aklımıza gelirse yapardık.

yoksa avrupa veya asya seçeneğinde olmak bişeyi değiştirmiyor
istersen avrupa kısmında yazan ülkelerden birine tıkla.

'siz avrupalısınız size ayrı yazılım ürettik gibi bir ibare veya herhangi bir ayrıcalık göremezsin'

ilericiliğide (her ne demekse)avrupalık olarak görmemen dileğiyle...

BaRY

Profesör
Reaksiyon puanı
12
yalan mı asya ülkesiyiz, avrupada azıcık parçamız var.

DaY_WalkeR

Profesör
Reaksiyon puanı
5
İlahi Merve :D Adamların işi güç yok coğrafi haritada bize özel muamele yapacaklar. :)

Not: Başlıkta Hata var. :) Kaspersky'nin diye olacak.. :)

afterdinner

Asistan
Reaksiyon puanı
2
5 yıl öncesine nazaran bir çok uygulama, site, firma vs ülkemiz için hem daha çok dil desteği veriyor hem de yerimizi yurdumuzu biliyor ve ona göre üretim, tasarım ve yerelleştirme yapıyorlar. Bu konuda duyarlı olan herkes zaten karlılığını arttırarak geri dönüş alıyor.

Yalnız buradaki olay yanılmıyorsam operasyon bölgesi durumuyla ilgili. Çok uluslu firmalar yakın kullanım alışkanlıkları gösteren ülkeleri tek bir paket altında toplayarak onlara genelde kıta veya bölge isimleriyle adlandırırlar. Yani elma, armut diye de isim verebilirlerdi ama mantık, bölge ve kıta ismi ver diyor. Türkiye'deki kullanım alışkanlıkları, ekonomik ve sosyokültürel durum Kaspersky ve birçok şirkete göre ortadoğu ve kafkaslar bölgesine daha yakındır. Bu bölgeye de verilecek en uygun isim haliyle Ortadoğu Operasyon Bölgesi veya daha kapsamlı bir bölge ise Asya Operasyon Bölgesi'dır.

Çok uluslu firmalar ırkçılık yapmazlar. Operasyonlar nasıl yönetilir, para nasıl kazanılır ona bakarlar. Yapan varsa batar, yanar, biter, kül olur.

eF.E

Profesör
Reaksiyon puanı
32
Seni bir Asya ülkesi olmak niye bu kadar gocundurdu anlamak mümkün değil..

ki zaten Asya ülkesiyiz..:) hem asyadaki ülkeler gerici olacak diye bir durumda yok

bakınız; Japonya örneği..

oksijudan

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Ben memnunum Asyalı olmaktan ne var bunda.Hem "ışık doğudan yükselir" unutma...

PROchemist

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
kardeşim madem bu kadar hassassın alma(zsın) o programı

sisa

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
asyalı veya avrupalı olsanız ne olacak sonuçta hepiniz dünyalısınız

Chester Merve

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Yani ben ne dedim, siz beni nasıl anlamışsınız.. Ben Asya ülkelerine gerici demedim. Sadece biz bir geçiş ülkesiyiz. Bizi sadece Asya içinde gösteremezler. Ayrı gösterilmemiz gerekiyor aslında. İlk baktığımda Türkiye'yi bile göremedim neredeyse.. Gerici lafımla ne demek istediğimi iyi anlayacağınızı sanmıştım. Avrupa'nın tavrına dikkat çekmek istedim. Ve bildiklerim, bizzat ağızlarından duyduklarımın verdiği hassasiyetle bu konuyu açtım. Kendimizi iyi tanıtamıyoruz ve bu yüzden bizi hala gerici bir ülke sanıyorlar. Kendimizi o kadar iyi tanıtamıyoruz ki daha coğrafi bölgemizi bile bilemiyorlar. Bunu yapan firma, büyük bir firma. Zaten ürünlerini kullanmıyordum, artık hiç kullanmam. Beni tanımayan, toprak bütünlüğümü bilmeyen adamla işim olmaz.

DaY_WalkeR; Kaspersky'nin değil Kaspersky'ın. Okunuşu ve yazılışı böyledir. :) Bu bir kısaltma değil, yabancı bir sözcük. Kaspersekeye'nin diye okuyamazsın.

berckai

Profesör
Reaksiyon puanı
9
biz üç kıta arası geçiş ülkesimişiz pöh pöh pöh yalana bak uydurma sende hadi oradan lübnan filistin israil ne çabukta yok olup sınırımız mısıra kadar dayandı

quazar

Doçent
Reaksiyon puanı
5
Bu hasta zihniyet doğal olan şeylerden bile nem kapıyor. Ne olmuş asya derlerse desinler. Sen bahsettiğin gelişmişliğie katkıda bulunacak ne yapıyorsun onu söyle. Bilimsel bir araştırma peşindemisin, bir sanat eserinmi var, kitap mı yazıyorsun? Hiçbiri tabiiki akşama kadar internette kafayı bozacak bu tür şeylerin peşindesin.. Türkiye ve Türkler Asyalıdır bunu kafana sok. Eğer hoşuna gitmiyorsa git başka bir ırk bul kendine.
Asya'yı geri görüyorsan o zaman asyayı ilerici gösterecek adımlar atacaksın. Tıpkı Japonya, Kore vb gibi..

DaY_WalkeR

Profesör
Reaksiyon puanı
5
Yani ben ne dedim, siz beni nasıl anlamışsınız.. Ben Asya ülkelerine gerici demedim. Sadece biz bir geçiş ülkesiyiz. Bizi sadece Asya içinde gösteremezler. Ayrı gösterilmemiz gerekiyor aslında. İlk baktığımda Türkiye'yi bile göremedim neredeyse.. Gerici lafımla ne demek istediğimi iyi anlayacağınızı sanmıştım. Avrupa'nın tavrına dikkat çekmek istedim. Ve bildiklerim, bizzat ağızlarından duyduklarımın verdiği hassasiyetle bu konuyu açtım. Kendimizi iyi tanıtamıyoruz ve bu yüzden bizi hala gerici bir ülke sanıyorlar. Kendimizi o kadar iyi tanıtamıyoruz ki daha coğrafi bölgemizi bile bilemiyorlar. Bunu yapan firma, büyük bir firma. Zaten ürünlerini kullanmıyordum, artık hiç kullanmam. Beni tanımayan, toprak bütünlüğümü bilmeyen adamla işim olmaz.

DaY_WalkeR; Kaspersky'nin değil Kaspersky'ın. Okunuşu ve yazılışı böyledir. :) Bu bir kısaltma değil, yabancı bir sözcük. Kaspersekeye'nin diye okuyamazsın.

Kasperski diye okunur kaspersıkay diye okunmaz.. İnanmıyosan Denetim Masası-Konuşma ;)

tudRoY

Profesör
Reaksiyon puanı
1
quazar özetlemiş gibi olayı ama biraz sert olmuş :)

Ülkenin % kaçı avrupa tarafında ki? Tabi asyada gösterecekler.. Avrupada gösterenlere uyuz oluyorum ben de :)

centigrade

Doçent
Reaksiyon puanı
4

ozaman sen ya kullandığın sözcüğün ne manaya geldiğini bilmiyorsun ya da saçma bir yazı yazdığını anlayarak 'çevir kazı yanmasın' politikasını uygulamaya başladın.

geri kelimesi ile gerici kelimesi aynı şeyler değildir.
anlatmak istediğin ,ülkenin tanıtımı konusunda diğer ülkelerden geri kaldığımızsa bunu çok daha kolay bir biçimde anlatabilirdin.

örneğin;

'Türkiye neden kendini dünyaya tanıtmada geri kaldı' gibi...

yanlız gerici kelimesini kalın yazdığına göre sen bu kelimenin anlamını biliyor ve bilinçli olarak yazıyorsun ve bir şekilde bir yerlere gönderme yapıyorsun manasına gelir ki seninde yapmak istediğin tam olarak buydu değil mi???

ama şimdi 'masum yazı yazdım siz kötü niyetlisiniz' yanlış anlamışsınıza döndü:)

ama uzaktan kurt yakından kuzuyu oynamak fikirleri sağlam insana yakışmaz...

ya yazdığını savun ya da hiç ortaya atma derim.

şimdiden iyi çalışmalar...