Kaspersky'e rağmen virüs

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan ivanxxx
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

ivanxxx

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
:wheelchair:
Şuan güncel ve aktif kaspersky 2008 ve 2009 kullanmama rağmen 2 bilgisayarıma virüs bulaştığını keşfettim. Windows XP SP3 kullanıyorum ve tavsiyelerinizi bekliyorum.
Teşhis şekli daha önceden virüslü bilgisayarlarda gördüğüm şeyler. Örneğin *bilgisayarımdan c: ve d: ye girerken yeni pencerelerde açılıyor;
*gizli ve sistem tarafından korunan dosyaları göster dediğimde sadece bir refresh gidip-gelmesi oluyor ama uygulamıyor, eski ayarlara dönüyor,
*msn 9 beta önceden düzgün çalışmasına rağmen oturum açmıyor hatta denemiyor bile, sadece geçici olarak istek gerçekleştirilemiyor diye bir uyarı veriyor..

Bunlar görebildiğim ilk etkileri, şimdi bir antivirüs değişikliği için ne önerirsiniz, 40 yıllık kaspersky den vazgeçme zor olacak :icon_-1::icon_-1:..

NecronomicoN

Profesör
Reaksiyon puanı
12
1hafta önceye kadar vista kis2009 lu sistemim trojan downloaderlar sayesinde çöktü. 10-12 sene boyunca ilk defa virüsten çötü makinem. yeni kurduğum sistemde nis2008 yükledim ben de. şimdilik bi sorunum yok.

Stone

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
10
Kasper'in kendisi virüs bee :D

kuzgun

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Bende "ESET SMART SECURITY" kullanıyordum sonradan ücretsiz "antivir"i kurdum ve 3 tane trojan buldu. Ücretsiz ve sağlam bir antivirüs kuracaksan sana antir'i öneririm. http://www.free-av.com

doesluck

Profesör
Reaksiyon puanı
1
kurtulun kasperden avirayı tavsiye derim ;)

HRNKC

Profesör
Reaksiyon puanı
20
A.W.C. 2 aşağıda verdiğim link üzerinden programı indir ve tarama yaptır.bu program sayesinde pc nde yaklaşık olarak 40.000 e yakın açığı , zararlıyı , sistemsel hataları temizlemiş olacaksın.program Türkçe ve çok kolay bir kullanıma sahip...

not:antivirüs değildir , sadece kullanman gerektiğinde kullanırsın...antivirüsle birlikte kullanabilirsin...

http://www.gezginler.net/modules/mydownloads/visit.php?lid=3286

ivanxxx

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
yaw çok karışmış herkes bişey öneriyor saolun; aslında laptop olmasa 2 tane çakışmayan antivirüs kurmayı tercih ederdim ama az ve öz birşey kurmayı istiyorum. Sanırım antivir'i kuracağım. Download.com ve softpedia.com'da en çok indirme oranına sahip olan o.

NecronomicoN nis de fena değil aslında ama çok fazla kaynak tüketiyor, kas2009'u da masa üstümde kullanıyorum mesela o da 2008 e nispeten baya fazla kaynak tüketiyor..

Link

Profesör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
16
Her antivirüs programı her zararlıyı yakalaycak diye bir durum söz konusu değil, yani değiştirsen bile yeni yüklediğin antivirüste birgün bir zararlı kaçırabilir, önemli olan senin bilgisayarı ve interneti kullanım alışkanlıkların, tehlikeli sitelerde gezmemeli, illegal yazılım kullanmamalı ve cr..k warez konularına girmemelisin.

ivanxxx

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
A.W.C. 2 aşağıda verdiğim link üzerinden programı indir ve tarama yaptır.bu program sayesinde pc nde yaklaşık olarak 40.000 e yakın açığı , zararlıyı , sistemsel hataları temizlemiş olacaksın.program Türkçe ve çok kolay bir kullanıma sahip...

not:antivirüs değildir , sadece kullanman gerektiğinde kullanırsın...antivirüsle birlikte kullanabilirsin...

Teşekkürler HRNKC, AWC'yi yükledim spyware remove felan var bişeyler buldu, tam bir antivir taraması yapıp son durumu yazıcam,

yaw analamadığım her haltı soran Kaspersky nasıl oluyor da virüsü tınmıyor acaiptir..

ivanxxx

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Her antivirüs programı her zararlıyı yakalaycak diye bir durum söz konusu değil, yani değiştirsen bile yeni yüklediğin antivirüste birgün bir zararlı kaçırabilir, önemli olan senin bilgisayarı ve interneti kullanım alışkanlıkların, tehlikeli sitelerde gezmemeli, illegal yazılım kullanmamalı ve cr..k warez konularına girmemelisin.

çok doğru söylemişin Link moderatorüm, bana bir uydu receiver'ın key sitesinden bulaştı, daha önce de nod32 den dönmüştüm ben Kaspersky'e, hepsinin bir açığı var, aslında iyi bir hardware toplayıp 2 virüs programı feln kurmak lazım ve bazı sitelerden uzak durmak lazım :D

NecronomicoN

Profesör
Reaksiyon puanı
12
ivan ^^ şuan masaüstümde de laptopta da 2gb ram var. masaüstündeki p4 .30 diye antivirüs kullanmıyorum laptopta da core2 1.60 var. norton u laptopta kullanıyorum. ve gerçekten hiç bi sorun çıkarmadı ben biraz önyargılı yükledim çünkü daha önce pc'de hep sorunlar yaşamıştım hatta nis2008i de masaüstünde ağır görmüştüm ama laptopta öyle olmadı. bunun trial'inin bitmesine 81 gün kaldı. bu bitince de norton 360'ı yüklemeyi planlıyorum ( nis2009 u hiç beğenmedim)

ivanxxx

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
ivan ^^ şuan masaüstümde de laptopta da 2gb ram var. masaüstündeki p4 .30 diye antivirüs kullanmıyorum laptopta da core2 1.60 var. norton u laptopta kullanıyorum. ve gerçekten hiç bi sorun çıkarmadı ben biraz önyargılı yükledim çünkü daha önce pc'de hep sorunlar yaşamıştım hatta nis2008i de masaüstünde ağır görmüştüm ama laptopta öyle olmadı. bunun trial'inin bitmesine 81 gün kaldı. bu bitince de norton 360'ı yüklemeyi planlıyorum ( nis2009 u hiç beğenmedim)

NecronomicoN, şuan Kaspersky 2009 kurulu 250gb lık masaüstümde full scan yapıyorum, bir trojan buldu gibi (trojan-Downloader.wma.wimad.n), sildiğimde ve tarama bittiğinde sistem aynı hataları vermeye devam ederse önce bir antivir kurmayı deneyeceğim, olmadı dediğin gibi nis2008 kuracağım. Korktuğum şey PC yi banka işlemlerinde sık sık kullanıyor olmam, aslında ne kadar kassa da iyi bir antivirüs şart bana..

ivanxxx

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
:helpsmilie::helpsmilie::helpsmilie:
Önce kaspersky full scan yaptım ve trojan game thief w32 diye birşey buldu; daha sonra Avira Antivir yükledim ve kaspersky de açıkken full scan yaptım, fazladan 15 tane virüs buldu ve karantinaya attı ancak sistem düzelmedi.. Hala bilgisayarım'dan hdd lere girmek istediğimde "birlikte aç" penceresi çıkıyor, ancak adres çubuğuna c: şeklinde yazdığımda girebiliyorum.. Sizce daha ne yapmalıyım??
Windows açılmadan boot ile çalıştırabileceğim güncel bir virüs programı var mıdır?? Ya da antivirüsler yüklüyken windows cd sinden repair yapsam işe yarar mı??

şimdiden teşekkürler tavsiyelerinizi bekliyorum..
:wheelchair::wheelchair::wheelchair:

ekte antivir'in scan raporu ve özeti bir resim ekledim, belki bir işe yarar..

ivanxxx

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Teşekkürler moderatorum, inşallah avast'ın veritabanı yeterli gelir; bir de avast, Kaspersky2009 ya da antivir ile aynı anda çalışabiliyor mu ikisinden birini kaldırayım da avast ile birlikte biri çalışsın?? Şuan antivir ile kaspersky çakışmadan aynı anda çalışıyor..

Link

Profesör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
16
Teşekkürler moderatorum, inşallah avast'ın veritabanı yeterli gelir; bir de avast, Kaspersky2009 ya da antivir ile aynı anda çalışabiliyor mu ikisinden birini kaldırayım da avast ile birlikte biri çalışsın?? Şuan antivir ile kaspersky çakışmadan aynı anda çalışıyor..

Birden fazla aktif antivirüs yazılımı çalıştırmak zaman zaman sorun yaratabilir, birini aktif diğerlerini pasif olarak kurmalısın.

neresionline

Asistan
Reaksiyon puanı
2
bu anlattığın sorun bendede olmuştu
googleda bir arama sonucu küçük bi dosya buldum
amvo sil diye bişey
bunu çalıştırdım sürücülerimde ve düzeldi
usb belleğimi arkadaşıma vermiştim onada bulaşmıştı
o panda antivirüs 2008 ile tarattırdı ve sildi
şimdi sorunsuz kullanıyor diye biliyorum

ivanxxx

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bu anlattığın sorun bendede olmuştu
googleda bir arama sonucu küçük bi dosya buldum
amvo sil diye bişey
bunu çalıştırdım sürücülerimde ve düzeldi
usb belleğimi arkadaşıma vermiştim onada bulaşmıştı
o panda antivirüs 2008 ile tarattırdı ve sildi
şimdi sorunsuz kullanıyor diye biliyorum

Teşekkürler aratıp bir deneyeyim onu da, umarım bir sonuca ulaşır da başkaları da faydalanır bu deneyimden, şimdi avast indiriyorum, diğer antivirüsleri pasifleştirip bir açılış taraması yapıcam, buarada nod32 olan başak bir bilgisayarda da antivir ile tespit ettiğim virüsler çıktı.. ya bu antivirüs programları uyduruk virüsler buluyor ya da hepsinin bir açığı var, şuan hepsine güvenim sıfırlandı..

ivanxxx

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
neresionline arkadaşım tavsiyen için çok sağol çünkü sorunum görünürde çözüldü gibi, amvo için arama yaptığımda benzer başka bir virüsü de etkisiz hale getiren combofix diye ufak bir program bulup çalıştırdım, 3-4 dk da malum virüsleri buldu ve sistemim düzeldi.
Sonuç olarak amvo virüsü kaspersky, nod32 ve antivir den geçen bir virüs ve bana geyik ie toolbar ile birlikte geldiğini tahmin ediyorum. Başka biryerde de daha önce bu etkileri gösteren bir virüse rastlamıştım ama uğraşma fırsatım olmamıştı.
görünen semptomlarını hatırlatayım
-sürekli autorun.inf atıyor ortalığa
-bilgisayarımdan girdiğiniz öğeler açılmıyo, "birlikte aç" çıkıyor
-gizli veya sistem tarafından korunan dosyaları göster dediğinde işe yaramıyor
-msn 9 beta da sorun olabiliyor, oturum açmıyor

İlgilenen herkese teşekkürler :D :D

combofix linkini de vereyim burda dursun.
İndir.

ivanxxx

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bu malum amvo virüsüne karşı çaresiz kalan antivirüsleri bir özet geçeyim, hepsini combofix'i kullanmadan önce denedim:
Kaspersky KIS 2008, KIS 2009, Nod32, Antivir
Bu virüs programları birbirinin bulamadağı bayağı bir çeşit virüsü buluyor, başka bir değişle hiçbiri bana bulaşan bütün virüsleri tamamiyle bulamadı, her yeni virüs programı ve taramada yeni virüslerle karşılaştım.

Combofix'den sonra avast yükledim ve updateden sonra açılış öncesi tarama yaptırdım, dos ekranında herhangi bir uyarı vermedi virüs bulmadığını düşünüyorum..

Son olarak Kaspersky ve antivir'i aynı anda kullanmaya devam ediyorum, ikisi de hala arada sırada full scanlarında virüs buluyor, bence bu işin tam çözümü yok.

Biraz karamsar oldu galiba, herkese kolay gelsin..

needforspeed

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Kaspersky'ın üreticileri bütün virüsleri yüzde 100 tanıyor diye bir söz söyledimi.Söyledide bizmi duymadık

NecronomicoN

Profesör
Reaksiyon puanı
12
ya bi de şu var. adamlar yeni bir virüs yaptı mı önce kaspersky antivir vs vs ünlü olan antivirüslerde test ediyo ki daha fazla tahribat yapsın. yani yeni çıkan virüsler zaten bu antivirüslerden geçmiş olanlardır. antivirüs şirketleri de yavaş yavaş kapatıyo aradaki farkı işte

ivanxxx

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
doğru diyosunuz

miroglu_emin

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
kasperskyi güncellerseniz devamli bütün virüsleri tanir ben neredeyse 8 ay oldu güncellemiyorum ama virüsleri tanıyor

crista7

Profesör
Reaksiyon puanı
87
norton warken kasper a ne gerek war ki

pLaTooN

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Norton internet security kurmanı tavsiye ederim %97 güvenlik oranı ve ayda 6.2k patch yüklüyor :)

Finix

Daha mükemmel bir Troy
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,285
Ne kespar ne norton ikiside kasma canavarı ve felaket avira premium yada linux :)