Kaspersky'e rağmen virüs

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan ivanxxx
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

kon3442

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
kav bence en iyisi ama key kara listeye alınınca güncellemek lazım

yine de kav diyorum

Birkan

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Her antivirüs programı her zararlıyı yakalaycak diye bir durum söz konusu değil, yani değiştirsen bile yeni yüklediğin antivirüste birgün bir zararlı kaçırabilir, önemli olan senin bilgisayarı ve interneti kullanım alışkanlıkların, tehlikeli sitelerde gezmemeli, illegal yazılım kullanmamalı ve cr..k warez konularına girmemelisin.

Şu kullama Alışkanlıklarını biraz daha açıklasan

Sitelerden bahsediyorsan Firewall yeterli o Konuda anında uyarı veriyor !

myefsane

Dekan
Reaksiyon puanı
49
Hiç bir virüs programı %100 koruma sağlamaz kaspersky %99 dur bu virüsded heralde %1 lik kısma giriyor :)

Çözüm yolun burada

Bu dosya Autorun.inf dosyasını kullanıp yayılan virüs sürümleri için temizleme paketidir

aşağıdaki bilgileri sırayla takip edin

1-Sil12052008.bat : virüs temizleme aracıdır, virüs olmasa bile çalıştırılmasında bir sakınca yoktur. ama çalıştırdıktan sonra bilgisayarı yeniden başlatmayı unutmayın.

2-Sil12052008.bat tekrar çalıştırın ama bu defa bilgisayarı restart etmeyin, hemen ardından kill_amvo_virus_usb_tr.vbs ldosyasını çalıştırın kayıt girmeyi onaylayarak tamamlayın

3- Eğer D,E,F... sürücülerinizde bulunan bazı klasörler virüsler tarafından gizlenebiliyor. ve gizlilik özelliği pasif oldugundan kaldıramayabiliyoruz. böyle klasörleriniz var ise klasörlerin bulundugu sürüceye gizliaktifolsun.bat dosyasını kopyalayıp çalıştırın. O sürücüdeki bütün gizli dosyaları görünür hale getirecektir. Dikkat C sürücüsünde yada windows yüklü oldugu sürücüde çalıştırmayınız. tüm sistem dosyalarını da gözükür duruma getirir.

Not: Eğer gizli klasör probleminz yoksa 3. adımı yapmadan 4. adıma geçin.

4-son olarakta kill_amvo_virus_usb_tr.vbs dosyasını çalıştırıp işlemleri tamamlayın.

BU UYGULAMA;
* bu adımlar autorun .inf virüslerine çözüm olacak

* Klasör seçeneklerndne "gizli dosyaları göster" özellğini seçip gizli klasörlerinizi görmenizi sağlayacak

* Sürücülere çift tıklama esnasında birlikte aç sorununu giderecek.

Dosyalar
Kaynak:Eyup YANIK

EnziM

Doçent
Reaksiyon puanı
17
O virüsü iyi hatırlıyorum ilk çıktığında hiçbir antivirüs programı yakalayamıyordu ilk yakalayan ve temizleyen dracula antivirus gibi bir programcıktı sonra ise kasperskydır. Virüs programlarında 2 şeye bakın veritabanı ne kadar sık güncelleniyor ve bulduğu virüsü silebiliyormu. Kaspersky bu konuda çok iyi silemediği bir virüs yok bulamadığı virüsde yok bazen çok etkili virüslerde bu iş gecikiyor:))

yusufsan21

Dekan
Reaksiyon puanı
35
En kesin çözüm Linux ama eğer kullanmaya niyetin varsa Ubuntu'un son sürümü harika olmuş.

Senin sorundan benim de başıma geldi en sağlamı AVG çıktı. Ücretsizi de var. Bir yıldır başım çok rahat AVG ile.

Finix

Daha mükemmel bir Troy
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,285
Hayır uyuntu kulanmasın onun yerine openSUSE alsın

focxy

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Dracula Virüs Temizleyicisi ve combofix ile tarat sil olsun bitsin bunları kasper veya başka virus programları silemiyo

Busss

Doçent
Reaksiyon puanı
9
Nod32 Smart Security ile Kaspersky internet Security aynı anda kurulabilirmi ?

QaFeİN

Profesör
Reaksiyon puanı
19
Şöyle Bi Mantık Oluşmuş PC Ye Kaspersky Kurarım Hiç Bişe Olmaz Varmı Böyle Bişe

Başka Arkadaşlar Comfix Kullan Demişler Dikkat Et Yanlış Kullanılması Halinde Bilgisayarı Tahrip Ettiğini Duymuştum

enigma340

Asistan
Reaksiyon puanı
7
Şöyle Bi Mantık Oluşmuş PC Ye Kaspersky Kurarım Hiç Bişe Olmaz Varmı Böyle Bişe

Başka Arkadaşlar Comfix Kullan Demişler Dikkat Et Yanlış Kullanılması Halinde Bilgisayarı Tahrip Ettiğini Duymuştum

doğru sölüyosun eğer o programı indirmek istersen pc de yüklü olan antivrüs programını devre dışı bırakman gerekli . bu durumda virüs gelme olasılığı var .

Ert_Gun

Asistan
Reaksiyon puanı
13
:wheelchair:
Şuan güncel ve aktif kaspersky 2008 ve 2009 kullanmama rağmen 2 bilgisayarıma virüs bulaştığını keşfettim. Windows XP SP3 kullanıyorum ve tavsiyelerinizi bekliyorum.
Teşhis şekli daha önceden virüslü bilgisayarlarda gördüğüm şeyler. Örneğin *bilgisayarımdan c: ve d: ye girerken yeni pencerelerde açılıyor;
*gizli ve sistem tarafından korunan dosyaları göster dediğimde sadece bir refresh gidip-gelmesi oluyor ama uygulamıyor, eski ayarlara dönüyor,
*msn 9 beta önceden düzgün çalışmasına rağmen oturum açmıyor hatta denemiyor bile, sadece geçici olarak istek gerçekleştirilemiyor diye bir uyarı veriyor..

Bunlar görebildiğim ilk etkileri, şimdi bir antivirüs değişikliği için ne önerirsiniz, 40 yıllık kaspersky den vazgeçme zor olacak :icon_-1::icon_-1:..

Tavsiyem : Bitdefender internet security 2010, süper koruma

---------- saat 12:24 eklendi ---------- önceki mesaj saat 12:23 eklenmişti ----------

www.bitdefender.com bu adresten deneme versiyonunu indirip deneyebilirsin