Soru Kaspersky ve Windows Defender: Donanım Sanallaştırma İçin En İyisi Hangisi?

hazardg

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba,
Kaspersky donanım sanallaştırma özelliğini kullanmak için Windows Defender içeriğindeki Cihaz Güvenliği>Çekirdek Yalıtım>Bellek Bütünlüğü ayarını kapatmamız gerek.
Açıkcası ne yapmam gerektiği konusunda bir fikrim yok. Çünkü bellek bütünlüğünü kapattığımız zaman windows şunu söylüyor "Saldırıların yüksek güvenlikli işlemlere kötü amaçlı kod eklenmesini önler". Bunu kapattığımız andan itibaren her türlü şey başımıza gelebilir mi? Bu konuda kaspersky gözümüz kapalı güvenmeli miyiz? Geçen kaspersky üye oldum lisans aktifleştirmek için normalde spam mail gelmezken 2-3 tane gelmeye başladı. Kullanıcı verilerini hemen hemen her şirket artık sızdırıyor bu bir gerçek. Bu denli sistem özelliklere bile izin vermeli miyiz? Sizinde fikirlerinizi almak istiyorum.

Ekli dosyalar

• 1.png
    1.png
    9.5 KB · Görüntüleme: 19
  • Ekran görüntüsü 2024-11-24 204452.png
    Ekran görüntüsü 2024-11-24 204452.png
    10.9 KB · Görüntüleme: 17

Akkara

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
9,368
Windows Ara
winver

ekran görüntüsü ile

Kaspersky uygulamasının tam adı ve sürüm numarasını paylaşır mısın?

(Çekirdek Yalıtım>Bellek Bütünlüğü ayarı bende şu an [Kapalı] konumda.)

hazardg

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Windows Ara
winver

ekran görüntüsü ile

Kaspersky uygulamasının tam adı ve sürüm numarasını paylaşır mısın?
Mesaj otomatik birleştirildi:

uygulamanın adını yazcam da bu bilgiler benim sorduğum şeyle alakalı değil ki

antivirüs adı :kaspersky free 21.19.7.527(b)

Ekli dosyalar

• 45.png
    45.png
    17.6 KB · Görüntüleme: 4
Son düzenleme:

Akkara

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
9,368
Hangi işletim sistemini çalıştırdığın, hangi Kaspersky sürümünü kullandığın ve bunların güncel olup olmadığı konularında herhangi bir bilgi vermeden nasıl bir yanıtla karşılanmak istiyorsunuz ki?

Windows 11 2022 (22H2) sürümü ve sonraki Windows 11 sürümlerinde Bellek Bütünlüğü varsayılan olarak [Açık] konumdadır. Microsoft, Bellek Bütünlüğü seçeneğinin etkinleştirilmesini öneriyor; devre dışı bırakmanın bilgisayarınızı bilinmeyen tehditlere maruz kalabileceği yönünde uyarıda bulunuyor.

Bellek bütünlüğü: Windows Güvenliği'nde cihaz koruması - Microsoft Desteği
Çekirdek yalıtım: Çekirdek yalıtım - Microsoft Desteği

Buna karşın Bellek Bütünlüğü'nü (Çekirdek İzolasyonu içindeki bir özellik) devre dışı bırakmazsanız Kaspersky tam koruma sağlamayacaktır. Zaten Kaspersky'nin free sürümünü kullanıyorsunuz. Windows Güvenliği'ndeki Bellek Bütünlüğü'nü Açık konumda tutarak devam edebilirsiniz.

hazardg

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Hangi işletim sistemini çalıştırdığın, hangi Kaspersky sürümünü kullandığın ve bunların güncel olup olmadığı konularında herhangi bir bilgi vermeden nasıl bir yanıtla karşılanmak istiyorsunuz ki?

Windows 11 2022 (22H2) sürümü ve sonraki Windows 11 sürümlerinde Bellek Bütünlüğü varsayılan olarak [Açık] konumdadır. Microsoft, Bellek Bütünlüğü seçeneğinin etkinleştirilmesini öneriyor; devre dışı bırakmanın bilgisayarınızı bilinmeyen tehditlere maruz kalabileceği yönünde uyarıda bulunuyor.

Bellek bütünlüğü: Windows Güvenliği'nde cihaz koruması - Microsoft Desteği
Çekirdek yalıtım: Çekirdek yalıtım - Microsoft Desteği

Buna karşın Bellek Bütünlüğü'nü (Çekirdek İzolasyonu içindeki bir özellik) devre dışı bırakmazsanız Kaspersky tam koruma sağlamayacaktır. Zaten Kaspersky'nin free sürümünü kullanıyorsunuz. Windows Güvenliği'ndeki Bellek Bütünlüğü'nü Açık konumda tutarak devam edebilirsiniz.
hocam chatgpt ye mi sordunuz sorumu bu cevap ne