Peki diyelim ki bir virüslü dosyayı kaspersky buldu ama biz görmedik ondan dolayı kapattık o virüs bulundu yazısını falan. Geri tam tarama yaptığımız zaman o dosyayı da yine tarar değil mi? Yani virüslü bir dosyayı biz herhangi bir işlem uygulamadığımız için güvenliye ekleyebilir mi?Bazı dosyaları güvenli olarak gördüğü için taramıyor. Ve bazen tam tarama yapıyor bazen rookit taramasi yapıyor.
Peki diyelim ki bir virüslü dosyayı kaspersky buldu ama biz görmedik ondan dolayı kapattık o virüs bulundu yazısını falan. Geri tam tarama yaptığımız zaman o dosyayı da yine tarar değil mi? Yani virüslü bir dosyayı biz herhangi bir işlem uygulamadığımız için güvenliye ekleyebilir mi?
Mesaj otomatik birleştirildi:
Bir de bende sadece yeni ve değiştirilmiş dosyaları tara seçeneği kapalı neden o dosyaları da taramıyor
Mesaj otomatik birleştirildi:
Son olarak tarama bittiği zaman 800 bin küsür nesne tarandı diyor ancak raporlara baktığım zaman 200 bin küsür nesne tarandı diyor. Bu neden olabilir?
Yani o virüslü dosyada değişim yapılmadıysa o virüslü dosyayı tekrar tarama öyle mi?Mesaj otomatik birleştirildi:
Önceki taradigi dosyalarda değişim yapılmamis ise dosyalarda tarama işlemi gerçekleşmez.
sizin anlatgınız kadarıyla daha önce geniş kapsamlı yapılmış bir tarama mevcut daha önce tarama yaptıgı dosyada degişim olmamıs ise tarama yapmazYani o virüslü dosyada değişim yapılmadıysa o virüslü dosyayı tekrar tarama öyle mi?
Ancak bütün dosyaları Taramasını istiyorum ben onu nasil yapacağın?sizin anlatgınız kadarıyla daha önce geniş kapsamlı yapılmış bir tarama mevcut daha önce tarama yaptıgı dosyada degişim olmamıs ise tarama yapmaz
tam tarama yapmayı denedinizmiYani o virüslü dosyada değişim yapılmadıysa o virüslü dosyayı tekrar tarama öyle mi?
Tamam zaten hep tam tarama yapıyorumtam tarama yapmayı denedinizmi
Cihazlar bölümüne gidin.
Taramak istediğiniz cihaza tıklayın.
Tam Tarama düğmesine tıklayın.
yani bu adımları uyguladınızmı?
1.Geçen günlerde tam tarama yaptığımda 1 Milyon dosya taradı. Şimdi ise 800 bin civarlarında dosya taradı bu neden olabilir?
Belirli periyotlarda (aylık olabilir) ve şüpheli durumlarda tam tarama yapman yararlı olabilir. Yoksa her veri tabanı güncelleştirmesinin ardından tam tarama yapmak gereksiz kuşkucu bir tutum olacaktır.2.Her veritabanı güncellemesi sonrası tam tarama yapmak gerekir mi?