Kaspersky Indirme Reddedildi Diye Bildirim Gönderdi.

RobinT

Asistan
Cezalı
Reaksiyon puanı
68
win defender büyük ihtimal seçenek yokmu bildirimde tamam filan
Mesaj otomatik birleştirildi:

başka sitede olabilir bikere banada gelmişti sağ altda windows bildirimi gibi başka bi siteden geliyo bildirim ayarlardan silmiştim

RobinT

Asistan
Cezalı
Reaksiyon puanı
68
gelişmişe gir orda biyerlerde vardır kapama kaspersky ın ayarlarına gir

Akkara

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
9,388
Bugün Kaspersky indirme reddedildi diye bildirim gönderdi tam tarama yaptım bir şey çıkmadı load 5.biz diye bir şeymiş anlamadım sizce ne bu?
dosya adı msedge.exe
İndirirse bir şey olur mu?

LOAD5.biz açılır pencereleri, istenmeyen reklamları doğrudan bilgisayarınıza gönderebilmesi için abone olmanızı sağlamaya çalışan tarayıcı tabanlı bir aldatmacadır.

Microsoft Edge'de ziyaret ettiğiniz veya açmaya çalıştığınız web sayfası Kaspersky tarafından kötü amaçlı bir site olarak algılamış ve engellenmiş olmalı.
şüpheli sitelere girmiyorum.
Ama bir ara virüs bulaşmıştı temizlemiştim.

Tarayıcı bildirimlerini kontrol etmenizi ve tarayıcı geçmişini (tüm zamanlar ve tüm ögeler seçili olarak) temizlemenizi öneririm.
Ayrıca her ihtimale karşı AdwCleaner ile tarama yapmanızı öneririm. İlgili rehber konusu forumda mevcuttur.

Reaksiyon puanı
288
Hocam adwcleaner ile yaptım tarama sonuçlar böyle:

Hocam sildi galiba 2-3 kez daha tarattım bişi bulmuyor.

Bu arada virüsün ismi mükemmelmiş.

Ekli dosyalar

• pop-up.png
    pop-up.png
    35.5 KB · Görüntüleme: 141
Son düzenleme:

Akkara

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
9,388
Hocam adwcleaner ile yaptım tarama sonuçlar böyle:

Hocam sildi galiba 2-3 kez daha tarattım bişi bulmuyor.

Bu arada virüsün ismi mükemmelmiş.
Edge uzantılarını ve yüklü olan uygulamalarını kontrol etmeni öneririm. Şüpheli veya bilgin dışında yüklü bir uzantı/program varsa onu mutlaka kaldır.
İstersen yine kontrol amaçlı olarak Malwarebytes free (For Windows) ile de son bir tarama gerçekleştirebilirsin. Kolay gelsin.

Reaksiyon puanı
288
Edge uzantılarını ve yüklü olan uygulamalarını kontrol etmeni öneririm. Şüpheli veya bilgin dışında yüklü bir uzantı/program varsa onu mutlaka kaldır.
İstersen yine kontrol amaçlı olarak Malwarebytes free (For Windows) ile de son bir tarama gerçekleştirebilirsin. Kolay gelsin.
Hocam bugün yine aynı şekilde bildirim geldi.

Reaksiyon puanı
288
Hangi siteden bahsediyorsun bilmiyorum ki bir önceki mesajımda onu sormuştum. :)
Hocam site robot olup olmadığımızı doğrulamak için bildirim izini istiyor siteye girer girmez de bir şeyler indirmeye çalışıyor zaten Kaspersky'da siteyi reklam yazılımı olarak algılamış ama ben bu bildirimin tamamen nasıl önleyeceğim her gün böyle bildirim geliyor yükleyeceği şeyin adına baktım not virus-heur bilmem ne bilmem ne yani bu virüs ama Kasoersky bir şey bulmuyor malwarebytes ile de tarattım adwcleaner ile de onlar da hiç bir şey bulmuyor.

Akkara

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
9,388
Hocam site robot olup olmadığımızı doğrulamak için bildirim izini istiyor siteye girer girmez de bir şeyler indirmeye çalışıyor zaten Kaspersky'da siteyi reklam yazılımı olarak algılamış ama ben bu bildirimin tamamen nasıl önleyeceğim her gün böyle bildirim geliyor yükleyeceği şeyin adına baktım not virus-heur bilmem ne bilmem ne yani bu virüs ama Kasoersky bir şey bulmuyor malwarebytes ile de tarattım adwcleaner ile de onlar da hiç bir şey bulmuyor.
Kaspersky bunun için reklam yazılımı veya riskli yazılım olabilir demiş.
O ana ilişkin bir ekran görüntüsü paylaşır mısın? Bakalım.

S

SDN Anonim 645270

SDN Okuru
Kâhin değiliz ki. Ne site adı veriyorsun, ne ekran görüntüsü atıyorsun, ne de uyarı raporu/bildirimi var! E nasıl tespit etmemizi bekliyorsun? :)

Reaksiyon puanı
288
Kâhin değiliz ki. Ne site adı veriyorsun, ne ekran görüntüsü atıyorsun, ne de uyarı raporu/bildirimi var! E nasıl tespit etmemizi bekliyorsun? :)
Hocam ekran görüntüsü atıcam da tarayıcı değiştirdim aldığım ekran görüntülerini nasıl atıcam bu arada sitenin kaç kere söyledim load5.biz diye bir site üstelik neden virüslü siteye girmek istiyim.

Kaspersky'nin bi'bildiği vardır. Üstelik virüslü olduğunu düşündüğün siteye neden ısrarla girmek istiyorsun ki? :)
Hocam siteye girmiyceğim de ben bunu nasıl engelleyeciğim sistemde virüs olmassa neden kendi kendine bir şey indirsin kaspersky tarama yaptım malawarebytes ile de tarama yaptım söylediğiniz adwcleaner ile de ama bir şey çıkmadı ama hergün bu bildirimi almaya devam ediyorum.

Akkara

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
9,388
Hocam siteye girmiyceğim de ben bunu nasıl engelleyeciğim sistemde virüs olmassa neden kendi kendine bir şey indirsin kaspersky tarama yaptım malawarebytes ile de tarama yaptım söylediğiniz adwcleaner ile de ama bir şey çıkmadı ama hergün bu bildirimi almaya devam ediyorum.
Garip bir durum bu. İki ihtimal var gibi: Ya AdwCleaner ile Malwarebytes söz konusu ögeyi bulamıyor ve Kaspersky ise görüyor fakat temizleyemiyor ya da Kaspersky temizlenen öge konusunda yanlış bilgi veriyor.
Farklı temizleme araçları kullanabilirsin olmazsa Kaspersky'yi Revo Uninstaller Freeware ile kaldırıp yeniden yüklemeyi deneyebilirsin. Başka bir çözüm şimdilik aklıma gelmiyor.

Reaksiyon puanı
288
Garip bir durum bu. İki ihtimal var gibi: Ya AdwCleaner ile Malwarebytes söz konusu ögeyi bulamıyor ve Kaspersky ise görüyor fakat temizleyemiyor ya da Kaspersky temizlenen öge konusunda yanlış bilgi veriyor.
Farklı temizleme araçları kullanabilirsin olmazsa Kaspersky'yi Revo Uninstaller Freeware ile kaldırıp yeniden yüklemeyi deneyebilirsin. Başka bir çözüm şimdilik aklıma gelmiyor.
Kaspersky'ı silip yüklersem ne değişir ki hem lisansım var silersem gider bu arada Kaspersky virüs olduğunu silemiyor derken hocam virüsü bulmadıki hocam sadece her gün böyle bildirim geliyor.

Akkara

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
9,388
Kaspersky'ı silip yüklersem ne değişir ki hem lisansım var silersem gider bu arada Kaspersky virüs olduğunu silemiyor derken hocam virüsü bulmadıki hocam sadece her gün böyle bildirim geliyor.
Uyarı ekranının tekrar etmemesi için.
Kaspersky Topluluğu forum moderatörü (richbuff) birtakım önerilerde bulunmuş.
"Google Translate" kullanabilirsin.

Reaksiyon puanı
288
Uyarı ekranının tekrar etmemesi için.
Kaspersky Topluluğu forum moderatörü (richbuff) birtakım önerilerde bulunmuş.
"Google Translate" kullanabilirsin.
Hocam şu an tarayıcıda her yer de reklam olmuş.

Hocam Kaspersky kendi kendiliğinden silindi.

Hocam Kaspersky açılmıyor yükledim ama.

Adwcleaner ile tarama yaptım oda bir şey bulmuyor.

Malwarebytes yükledim tarattım o da bir şey bulmuyor ama hala tarayıcımın her yerinde reklam var.

Son düzenleme:

Akkara

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
9,388
Bir önceki mesajımdaki içeriğe baktın mı?

Akkara

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
9,388
Hocam ben Kaspersky indiremiyorum silinmiş ve içeriğe baktım sanırım bir format atmam gerekicek...
Reklam ve indirme bildirimi dışında bilgisayarında fazlasıyla sorun var görünüyor.
İndiremiyorum derken? Kaspersky'nin web sayfası mı açılmıyor yoksa dosya indirme işlemi mi başlamıyor?

Reaksiyon puanı
288
Reklam ve indirme bildirimi dışında bilgisayarında fazlasıyla sorun var görünüyor.
İndiremiyorum derken? Kaspersky'nin web sayfası mı açılmıyor yoksa dosya indirme işlemi mi başlamıyor?
Dosya işlemi başlamıyor.

Ve girdiğim sitelerde nerde boş yer varsa reklam gelmeye başladı ha bire karşıma çıkıyor.

Akkara

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
9,388
Reaksiyon puanı
288
Son düzenleme:

Akkara

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
9,388
Hocam bir format attım geçmiş midir?
Bilgisayarınızdan kaynaklı ise muhtemelen aynı sorunu tekrar yaşamazsınız. Ziyaret ettiğiniz web sitelerine dikkat ediniz ve Kaspersky uyarılarını dikkatlice okuyunuz; bilmediğiniz herhangi bir işleme onay vermeyiniz. İyi forumlar.