Kasma , Isınma , CPU

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan jenov
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

jenov

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Selamlar ,

Öncelikle konuyu uzun uzun yazıp problemi iyi anlatmak istiyorum. Yaklaşık 1.5 yıl önce lenovo g50-70 leptop aldım. Windows 8 olarak geldi fakat ben bu geçen süreç içinde windows 10 kısa süre win7 ve win8.1 kullandım. Yaklaşık 2 ay önce en son win10 kurdum ve gayet memnundum. 10 gün önce cs 1.6 oynuyordum aynı zamanda teamspeak3 açıktı birden seste kasma oldu sonrasında pcde ara ara kasma donmalar meydana geldi. Gelen sesler donmaya sonrasında ara ara mouse takılıyor yani pcde kasma oluyordu. Tüm işlemleri sonlandırdım ve görev yöneticisinden sistem kesintileri ya da sistemle ilgili şeyler CPU çok fazla yiyordu. PC kapatıp açtıktan sonra bir kaç gün boyunca her zaman olmasa da zaman zaman bu sorunu yaşadığım için win 8.1 yükledim. Yine aynı sorunu yaşadım. Hatta şuanda bilgisayarda herhangi bir uygulama yokken dahi ara ara fanın sesini duyabiliyorum. Bu olayları yaşayan ya da sebebini bilen var mıdır ? Ayrıca hiçbir işlem dahi yokken görev yöneticisini ilk açtığımda CPU kullanımı %50 ve üstünde gözüküyor sonrasında hemen normalde dönüyor bu olay sizde de bu şekilde mi oluyor ? Ekte bulunan resim bilgisayarda hiçbir uygulama yokken sadece chromeden facebookta gezinirken çekilen bir görüntüdür ? Ve leptop ilk geldiğinde win8 idi şuanda hangi windows sürümünü kullanmam benim için iyi olabilir ? ( LoL , cs 1.6 gibi oyunlar oynuyorum)

Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim. :cool:

Ekli dosyalar

• ss.jpg
    ss.jpg
    208.8 KB · Görüntüleme: 729

ozerhatlemitoglu

Öğrenci
Reaksiyon puanı
7
Aşırı ısınma sonucu hasar oluşmuş servise ver temizlensin komple bakım yapsınlar GPU'nun lehimlerinde sorun var kurşunsuz lehimler 80-90c'de eriyor...

jenov

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar sorumu güncelliyorum. Bilgisayarımda herhangi bir VİRÜS yoktur. win10 , win8.1 win7 işletim sistemlerinin tümünde "Sistem Kesintileri" adı altında yüksek CPU kullanımı harcamaktadır. (Resimde gördüğünüz anlıktır daha da yükseklere çıkıyor 30-40 ve PC'de kasma yapıyor). Ve leptobun içinden tuhaf tıkırtı sesi geliyor bununla bir alakası var mı bilmiyorum. Sorunum budur buna göre cevap verirseniz sevinirim.

Sorunun fanda olduğunu düşünmüyorum bugün kontrol ettim temizledim. Gelen ses fandan değil bilgisayarın tam orta altından geliyor gibi.

jnaG2J.png

By (D)

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
Ses o zaman harddiskinden geliyor benim bilgisayarımda LENOVO G580 20157 orta kısımda harddisk oluyor harddiskinde de sorun ola bilir

jenov

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ses o zaman harddiskinden geliyor benim bilgisayarımda LENOVO G580 20157 orta kısımda harddisk oluyor harddiskinde de sorun ola bilir
Hocam dediğiniz gibi o ses harddiskden geliyor. Harddiskde sorun olması bu gibi "sistem kesintileri" CPU yükselmesi ve anlık donmalar gibi durumlar yaratabilir mi ? Yani sorun tamamen harddiskde mi ? Harddiskin çalışma sesini duyuyorum ve dediğim gibi saatteki yelkovan gibi tik tis değişik sesler çıkarıyor.

By (D)

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
Bi garantiye gönder harddisk sistemi yavaşlamassına sebep ola bilir bi servise gönder benimkindende ses geliyordu sonradan bozuldu ssd takdırdım harddiskli bi bilgisayarı kullandımda ssd'nin ne oldunu anlıyorsun gerçekten çok iyi

turkmen.ahmet

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Gereksiz uygulamaları servisler kısmından devre dışı bırakmalısınız bunun yanı sıra başlangıçta otomatik çalışan uygulamalarıda devre dışı ederseniz rahat edebilirsiniz.

jenov

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bi garantiye gönder harddisk sistemi yavaşlamassına sebep ola bilir bi servise gönder benimkindende ses geliyordu sonradan bozuldu ssd takdırdım harddiskli bi bilgisayarı kullandımda ssd'nin ne oldunu anlıyorsun gerçekten çok iyi
Normal bir pc tamircisine gideceğim garantisi yok maalesef. Bende SSD düşünüyorum da 120 GB yeterli olur mu ?. LoL ve Cs 1.6 dışında oyun ve program yok denecek kadar az. Film , oyun müzik falan indirme gibi huyum yok yani site üzerinden izlerim. Ayrıca cevapların için teşekkür ederim

Gereksiz uygulamaları servisler kısmından devre dışı bırakmalısınız bunun yanı sıra başlangıçta otomatik çalışan uygulamalarıda devre dışı ederseniz rahat edebilirsiniz.
Bu dediğinizi defalarca yaptım fakat bir verim alamadım maalesef. Sistem uygulamaları ile her şeyi denedim

By (D)

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
Bana yetiyor bende LOL falan oynuyorum CS 1.6 falan yeter bence.

Tufra Çakır

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Dostum öncelikle w10 sürümünde önceden geldiği için oyunlar için benim gibi kimse tercih etmiyor şimdi diceksin niye sorun şu w10 oyunlar arasında grafik bağlarını kuramiyor örnek verebilecek olursak ağaçlar uçuyor gibi oyuncular havada gibi bug ve laglar cs 1.6 da böyle oluştur sadece biraz işlemciyi zorlamissindir en fazla yanmış olabilirm